keiko33 keiko33 komentáře u knih

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Mne sa pribeh Eloise pacil. Mozno nebol taky burlivy a napinavy ako predchadzajuce, skor melancholicky, ale ani zivot nieje vzdy taky. Phillip mozno nebol ukazkovy romanticky hrdina, ale po tom co si prezil so svojou zenou sa niet comu cudovat. Vlastne sa cudujem, ze bol taky aky bol. Druhy muz, by sa uz davno na vsetko vykaslal. A to aky bol k detom? Len nevedel ako sa k nim spravat, lebo ho to nikto nenaucil. A asi z celej knihy sa mi pacilo najviac, ked sa ukazali Eloisiny bratia a ich surodenecky vztah.

25.01.2018 5 z 5

Dokonalá Klára Dokonalá Klára Gabriela Futová

Sice bola Klara riadne rozmazna, no autorkin styl mam rada. No a nakoniec si to uvedomila, takze poucenie, na kazdeho raz pride.

24.01.2018 4 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Znovu skvele. Colinovi mozno chybal doterajsi vtip a nabral na vaznosti, ale je to pochopitelne, ved dospel, uz nebol mlady lamac srdc. To prekvapko, kto je skutocna novinarka ma prekvapilo, no ked som sa nad tym zamyslela, davalo to dokonaly zmysel. A Pelelope, bola uzasna. Keby ludia castejsie prizerali aj na vnutro cloveka, neboli by potom sklamani s vyberom partnera.

24.01.2018 5 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Ano. Bola to rozpravka, no dost duchaplna. Sophia mi bola velmi sympaticka. Pacil sa mi jej tvrdy postoj a ze si stala za svojim. A aj ked bol Benedict uzasny, vo chvili ked na Sophiu naliehal, aby bola jeho milenka, som mala chut ho uskrtit. Chlapi su strasni pokrytci. Ale aj napriek tomu sa mi tato cast pacila zatial najviac. A uz sa tesim na na Colina a Penelope. Po Colinove urazke to bude zaujimave.

23.01.2018 5 z 5

Šéf Šéf Vi Keeland

Vtipna romanticka oddychovka, no nic vynimocne.

22.01.2018 4 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Znovu skvele, plne humornych hlasok, ktore dodavaju pribehu stavu a tiez sa mi pacia tie novinove clanky, snad sa nakoniec prezradi tajomna novinarka. Anthony bol dost zadubeny, ale takym milym sposobom, no Kate ho svojou rozvaznostou dokonale doplnovala.

21.01.2018 5 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Velmi mile prekvapenie. Kniha sa citala sama. Vtipne dialogy tomu dodavali stavu. Mam rada ochranarskych bratov a bratia Bridgertonovi su velmi sympaticki. Seria zacala velmi slubne a tesim sa na zvysok rodiny.

21.01.2018 5 z 5

Nepoddajná touha Nepoddajná touha Julie Garwood

Taka jednohubka. Nebolo to zle, le takych pribehov som uz citala tolko, ze ma tento nicim neprekvapil. Mne sa ta Bradfordova povaha celkom pacila. Ved potreboval zenu, ktora by ho obmakcila a skrotila.

19.01.2018 4 z 5

Šťastie je, keď človek aj tak miluje Šťastie je, keď človek aj tak miluje Petra Hülsmann

Skvela oddychovka. Isa bola poriadne strelena s jej naplanovanym zivotom. Bolo to vtipne a sladke. Ziadne sexualne opisy. Taka romanticka komedia a pacil sa mi autorkin styl pisania.

17.01.2018 5 z 5

Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Nepovedala by som, ze bol pribel lepsi ako prvy, skor iny. Mira bola povahovo i postavenim uplne inde ako Adelaide. Bolo tu viac akcie, no tak trochu mi chybalo viac chemie medzi Grantom a Mirou, bol medzi nimi chlad a trochu mi vadilo, ze prva polovica pribehu sa opakovala z minulej casti, len z ineho pohladu. Tym dej stracal stavu. No v druhej polovici sa to uz napravilo. Mam rada nebojacne hrdinky, akou bola Mira, ale jej pribeh ma az tak nedostal ako Adelaidin.

16.01.2018 4 z 5

Dotyk túžby Dotyk túžby Emily D. Beňová (p)

Zaujimavy namet, citalo sa rychlo, no je vidiet, ze to pisala slovenska spisovatelka. Nebolo to zle, ale nebolo to dotiahnute. Slovenske vyrazy v americkom prostredi mi vadili. A ta financna dohoda? Milionarovi ponukla sto tisic? A on sa tvaril, ze ide o velku sumu? Skoda, ze to nebolo viac prepracovane. Mozno keby to bolo vsadene do slovenskeho prostredia, pribeh by bol viac uveritelnejsi. Obalka je sise krasna, no do pribehu mi velmi nezapada.

10.01.2018 3 z 5

Návrat na Moonlight Plains Návrat na Moonlight Plains Barbara Hannay

Velmi pekne rozpravanie o dvoch lubostnych pribehoch v roznych casoch. Na jednej strane, ten sucastny bol taky sladky a obycajny, na druhej strane z vojny, dojemny, plny bolesti a nenaplnenej lasky. Pribeh Kitty a Eda ma dostal. Bol taky trpko-sladky. Ale urcite nebol jediny. Vojna zmenila vela zivotov. Keby nebolo vojny, nikdy by sa nestretli a ani by ich vojna nebola rozdelila. Krasny pribeh, aj som par slziciek vyronila.

09.01.2018 5 z 5

Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Taka jednohubka na zimne vecery, ked je vonku zima a vy sa prenesiete do horuceho leta v malom mestecku a par hodin stravite so sexy farmarom. Obalka k Leovi vobec nepasuje, je taka lacna, gycova. Pribeh ma velmi neohuril, ale ako oddychovka ujde.

06.01.2018 4 z 5

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Toto dielo je tak absurdne, az je dokonale. Tu sa nejde nesmiat nad ludskou hlupostou a zaroven neplakat nad tazkym osudom vojakov. Ocenujem, ze autor dokazal najst vtip aj v tragedii vojny. Videla som aj film, no ma chybu, ktoru maju vsetky filmy, podla viacstranovych knih. A to, ze chcu 500 stran vtesnat do dvoch hodin a to sa velmi neda. Vela veci by som nepochopila, keby som knihu necitala. Takze kniha ano, film ma velmi nedostal.

04.01.2018 5 z 5

Mesačné svetlo na Nightingale Way Mesačné svetlo na Nightingale Way Samantha Young

Zaciatok bol super. Pripomenul mi knihu Nabijac. Mam rada ked sa z nepolapitelnych suknickarov stanu oddani a milujuci muzi, ktori vdaka laske upne zmenia svoj zivot. Timto pribehom bola ukoncena jedna z mojich oblubenych serii. Mam rada autorkin styl. Jej pribehy su sice obycajne, ale dokazu chytit za srdce. Vsetky boli niecim vynimocne, no mojou srdcovkou budu vzdy Joss a Braden. Scena z taxiku a nasledne vybehnutie Joss z kupelne pred Bradenom, su top.

29.12.2017 5 z 5

Vyvolená Vyvolená J. R. Ward (p)

No uz mi bratstvo chybalo. A tato cast bola po dlhsom case nieco extra. Precitane behom dna. Layla a Xcor si zasluzili byt konecne stastni. To s Thorom ma prekvapilo a ten koniec bol mozno az velmi presladeny, no vobec mi to nevadilo, az mi slzicka vysla. Krasna rodinka. A Lassiter bol asi najvacsie prekvapko, ja ho proste milujem. Dufam, ze v pokracovani dostane viac priestoru.

28.12.2017 5 z 5

Mafiosa Mafiosa Catherine Doyle

Davam sice plny pocet, ale len preto, ze to bolo velmi citatelne. Od serie sa proste nedalo odtrhnut. Tri knihy, za tri dni. Sofia ma len 17, takze by tato seria mala byt pre YA. Sexualne opisy tam neboli ziadne, ani len vasnivejsie bozkavanie, no vrazdenia tam bolo az az. Takze vlastne ani neviem posudit, pre aku vekovu hranicu je tato seria urcena. Po precitani poslednej casti mam zmiesane pocity ohladom hodnotenia. To vrazdenie bolo strasne nerealne a vsetko im prechadzalo, akoby policia bola len vysmech. A ani ten koniec mi nepasoval. Pre Sofiu a Lucu to sice skoncilo stastne, no akosi malo uveritelne a na ukor vsetkych ostatnych. Aj napriek vsetkemu, sa mi vsetky postavy pacili. Nikoho by som nevyradila.

27.12.2017 5 z 5

Inferno Inferno Catherine Doyle

Tak sa to poriadne vyfarbuje. Nepovedala by som ze lepsia cast ako prva, skor napinavejsia, plna zvratov a odhalenych tajomstiev. Co ma asi najviac prekvapilo, bola zmena Sofiinych citov. Takze som zvedava pre koho sa nakoniec rozhodne. Tesim sa na zaverecnu cast.

26.12.2017 5 z 5

Vendeta Vendeta Catherine Doyle

Autorka pise velmi putavo, a to je niekedy dolezitejsie, ako samotny dej. Kniha vas doslova pohlti a nemozete ju pustit, kym nieste na konci. Samotny pribeh nieje nicim vynimocny, podobne mafianske pribehy uz mam precitane a urcite aj lepsie. Milujem pribehy o mafii a tuto som si naozaj uzila. Tesim sa na pokracovanie.

25.12.2017 5 z 5

Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Pekne zakoncenie serie. Hoci niektore veci okolo carovania som velmi nepochopila, ako tie uzly. Pacilo sa mi, ze hlavne postavy boli dvojica a nebol tam ziadny trojuholnik. Od zaciatku az po koniec si boli verni, bez ziarlivostnych scen . A koniec super, velka stastna rodinka. Seria super, ale ubrala by som na obsahu, bola dost obsiazna.

24.12.2017 5 z 5