Kerberos komentáře u knih
Na 750 stran zmenšený obsah šestidílného díla o Karlu IV. ,který jsem četla před lety. Skvělé dílo ,čtivé a přitom poučné, plné historických faktů .Ukazuje vladaře od narození přes bouřlivé dospívání až k moudré dospělosti. Neměli jsme v našich dějinách žádného vladaře, který by jej ve svém odkazu překonal.
První kniha od této autorky a spokojenost. Smutný příběh z druhé světové , vinařské prostředí,odboj, láska a zrada. Rozpletení souvislostí v současnosti.Další kniha odehrávající se ve více časových rovinách.
Kniha je psána čtivě, ale nejde do hloubky. U historického románu bych čekala více dat a popisů událostí. Když srovnám s knihou Ludmily Vaňkové ,která je psaná také poutavě, ale obsáhleji a s více historickými fakty.
Příběh se odehrává v době ,o které už jsem hodně krát četla ,takže chyby vnímám. Poslouchala jsem audio velmi zdařile namluvené Sašou Rašilovem .Další pokračování si určitě přečtu.
Andrew Mayne přešel od profesora Thea Craye k policejní potapěčce Sloan. Pěkné popisy podmořského světa, setkání s nebezpečnými zvířaty a nebezpečnými lidmi. Dobrodružné,napínavé.
Velmi pěkné výšivky, které se hodí i do naší doby.
Mnoho námětů na křížkové vyšívání, popis techniky, vzory pro začátečníky i pokročilé.
Dědila jsem po babičce ,už teď mám vybráno do čeho se pustím.
Poslouchala jsem audio namluvené v slovenštině, opět návrat zpět. Náhodné vyřešení vraždy prostitutky. Oddělení vražd vyšetřuje opakovaný pokus o vraždu mladé ženy. Od začátku jsem měla tušení kdo zatím stojí. Motiv a pozadí zločinu bylo překvapující. Jak dokážou být zamilované ženy důvěřivé...
Tentokrát mě Craven dostal, takový závěr jsem nečekala. Objednavatele jsem nepodezřívala .
Ačkoliv se mi film líbil,musím uznat,že kniha je lepší.
Knihu jsem dostala před letyod manžela a odměnila se mnoha moučníky a dorty podle receptů, které obsahuje.
Blíží se vánoce a s nimi pečení vánočního cukroví, perníčků. Kniha je plná dobrých receptů, fotek ,návodů ke zdobení.
Velmi smutný díl, smrt Fany uvrhne Jamese do deprese a sebere mu chuť do života. Zkouší co Heloise vydrží, jejich láska se vytrácí. Bitva u Waterlo zamíchá osudy hrdinů románu. Tolik neštěstí snad rodina ani neunese.
Šest kriminalistických příběhů z šedesátých let, dobře popsáno.
Autorčin nejlepší a taky nejdelší historický román odehrávající se v době stoleté války .Hlavní hrdina Robin přijde po smrti otce o šlechtický titul i rodinné jmění. Začíná jako pomocník u koní na rodném statku kde se poprvé setkává se svým celoživotním nepřítelem Mortimerem. Má zvláštní schopnost vnímání a jeho sestra Agnes vlohy k léčitelství. Čeká je oba dlouhá cesta za znovuzískání titulu i rodinného panství.Cesty osudu jsou spletité. Už se těším na pokračování.
Pěkný díl, změny na straně panstva i služebnictva. Nacisté jsou na vzestupu a tlačí na Paula, aby se rozvedl s Marií ,protože je židovka. Ta vyřeší situaci a odjede se synem do Ameriky. Také služebnictvo si musí dávat pozor na jazyk. Konec otevřený, vypadá to na další pokračování.
Shlédla jsem film Jan Žižka /mimochodem pěkná sra.../ a musela jsem si přečíst jak to bylo. Kniha je skvělá, velmi obsáhlá a jen potvrzuje co jsem kdy o Žižkovi četla. Velmi poučné a když přeskáčete všechny odkazy na odbornou literaturu, tak se dostanete pod osm set stran.
Knih s prolínáním děje historie - současnost je jako hub po dešti a tady se to moc nepovedlo. Historická část ještě ujde, ale ta současná je tam nějak zbytečně. Závěr je sice spojuje ale kniha mohla mít o sto stran méně.
Druhý díl se mi líbil dokonce víc než první možná proto ,že už znám hlavní postavy a sympatizuji s nimi. Budu pokračovat dalšími dvěma díly.