Kerberos komentáře u knih
Když jde o dědictví neznají bratra ,sestry ani rodičů. Příběh plný lží, starých tajemství a chladnokrevného jednání. Napínavé čtení.
Přečetla jsem celou trilogii a poslední díl se mi zdál už hodně zvláštní.
Dokumentaristickým způsobem podaný průřez hereččinou kariérou.Neosobní, studené.Čekala jsem víc.
Paní Zita Kabátová byla prostě dáma z dobré rodiny se skvělým vychováním, vkusem znalostí jazyků. Krásná herečka s velkým charismatem. Kniha je opatřena fotografiemi.
Nedala jsem na špatné komentáře a do knihy se stejně pustila. Opravdu to bylo ukňourané.
Krásný díl plný milostných afér ,nemanželských dětí a bohužel i úmrtí oblíbených postav. Doufám, že tato oblíbená generace vydrží ještě několik dílů. Teď poslouchám audio - velmi příjemně namluveno.
Zvláštní příběh člověka, který se vrací po násilném činu zpět do života. Postava manželky je velmi nesympatická. Hlavní hrdina Bedřich je naivní když si myslí, že začne znovu učit. Nakonec si najde své místo na venkově ,kde vyrůstal.
Díl plný vražd ,které vypadají jako sebevraždy. Spojuje je jen hromádka kuchyňské soli. Vyšetřování je ztížené dobou kovidovou a obžalobou Carla z pochybení v případu s nastřelovačkou hřebíků. Tentokrát otevřený konec o to víc se budeme těšit na pokračování.
Polyxena z Pernštejna ,Rožmberka a Lobkovic byla zajímavá historická osobnost. Vzdělaná žena. která rozuměla politice a ještě byla i krásná. Měla vliv i na císaře Rudolfa II.V knize se mihla i její švagrová Eva z Rožmberka o které napsal autor jinou knihu.
Dlouho jsem hledala knihu ve které by bylo o Rasputinovi víc.Vždy byl tak na okraji, teď jsem spokojená.Musel mít velké charisma když mu podlehlo tolik významných lidí. Určitě mužů doporučit.
Líbí se mi autorův styl psaní, příběhy smutné z pohnuté doby. Sudety v roce 1945 popisované z pohledů české i německé rodiny, které jsou nucené bydlet určitou dobu v jednom domě. Krutost koncentrovaná v osobě národního správce Tomečka, kterému nikdo nebrání v vraždění, znásilňování, braní úplatků. Příběh končí smutně a otevřeně, třeba bude následovat pokračování.
Je to už delší dobu co jsem četla první tři díly, tak jsem je jenom prolistovala, abych si oživila postavy a souvislosti. Čtvrtý díl mě bavil, hospodářská krize, počátky nacismu v Německu a do toho osudy rodiny Melzerových a jejich přátel. Už vyšel i pátý díl ,na ten se těším.
Za každou prohru musí být někdo potrestán. Tentokrát to padlo na Catona, vylosoval si smrt dekapitací. Macron je sesazen za neuposlechnutí rozkazu. Naši hrdinové se však umí dostat i z takových situací. Opět skvělé čtení.
Pro mě celkem zklamání, první díl se mi líbil víc.Zbytečně zdlouhavé a trochu zmatené.
To nejlepší z Barbary Erskinové - to je reklamní tah. Některé povídky jsou v jiných knihách a určitě nejsou nejlepší. Autorku mám ráda ale upřednostňuji romány.
Sára a Vlado si užívají,děti vyletěly z hnízda a oni mají čas na sebe.Jenze se začne všechno kazit.Syn se vrátí z Anglie a nemá práci.Dcera se rozejde s přítelem a těhotná se vrátí domů.Rodičum se to moc nelíbí v rodině to začíná skřípat.
První polovina knihy mě bavila hodně, trable otce samoživitele, který se stará o dvojčata. Jak holky rostou starosti se mění. Milostný život otce je pestrý, ale nějak nemůže najít tu pravou. Druhá polovina knihy se tak nějak točí v kruhu stále se opakujících problémů.
Kniha je psána spíš jako dokument, smutný příběh zachycující osudy rodiny Zíků. Zakoupí statek poblíž Opavy, vyznají se v zemědělství, hospodářství zvelebují, rozšiřují. Poprvé o ně přijdou po obsazení pohraničí za druhé světové. Po válce se vrátí na zdevastovaný statek a začínají znovu. V padesátých letech o statek přijdou znovu. Po sametové revoluci žádají o navrácení v restitucích vyvolají tím vlnu nenávisti a závisti u spoluobčanů. Zemědělci to neměli nikdy jednoduché je to těžká práce, která nikdy nekončí.
Těžké začátky bratrů Floriů, kteří se po velkém zemětřesení přestěhují za lepším životem s Bagnary na Sicílii do Palerma. Rozvíjí obchod s kořením a bojují o lepší postavení ve společnosti.