kercah kercah komentáře u knih

Ztráty a nálezy Ztráty a nálezy Brooke Davis

Mé pocity z knihy jsou jako na horské draze. Chvílemi mi přišla kniha jako nic neříkající slátanina, ale v dalších chvílích mne zaujala a dokonce na mě působila dojmem hlubšího odkazu. Takže mé hodnocení trochu rozpolcené, rozhodně je to ale velice nenáročné čtení :)

04.05.2020

Manželské vraždění Manželské vraždění Éric-Emmanuel Schmitt

Musím říct, ze mě kniha velice překvapila tím, kolik se do tak malé knížky s krátkým dějem vejde emocí. Napsané s lehkostí, ale i odkazem pro čtenáře.

09.02.2020 4 z 5

Kniha o kávě Kniha o kávě Petra Veselá

Upřímně jsem od knihy očekávala více, možná je to tím, že už je to pár let, co autorka knihu vydala.. každopádně historii a základní znalosti o kávě najdeme téměř všude. Očekávala jsem od knihy autorčiny příběhy za cestou ke kávě, k otevření kavárny atd...více z životopisných prvků, které by knihu udělaly jedinečnou.

02.10.2019 3 z 5

Obrazy ze života M. Obrazy ze života M. Svetlana Žuchová

Musím říct, že bylo velice zvláštní číst po dlooouhé době knížku, ve stylu deníku. Po těch všech příbězích mi přijde jako bych naskočila do rozjetého vlaku a z rozjetého vlaku i vyskočila.. cesta bez začátku a konce. Hlavní postava stále dokola opakuje a řeší problémy svého bytí a její pohled na ně, kdy čtenář pořádně neví, co předcházelo a jak to všechno dopadne, ale zato detailně zjistí, jak to chodí na nočních směnách v nemocnici.????

26.04.2019 2 z 5

Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Kniha se mi špatně četla, začátek a konec byl dobrý, ale to nekonečné popisování podnikání a pracovního nasazení... chvílemi jsem se přistihla, že ani nevím, co čtu a knížku už chtěla mít dočtnou.

01.04.2019 2 z 5

Neobyčejná dobrodružství Neobyčejná dobrodružství Daniel Wallace

Taková vtipná oddechovka. Kniha se celkem dobře četla, jen mi přišel ten konec zvláštní. Možná jsem čekala vysvětlení proč si vybral sebou ženu kterou vybral, možná jsem čekala, že to víc rozjede :D nevím, ale fajn počtení.

08.03.2019 3 z 5

Chování nočních motýlů Chování nočních motýlů Poppy Adams

Velice poutavá kniha se zajímavým příběhem. Nejsem zrovna odborník na motýli a proto jsem předpokládala, že kniha se bude číst hůře, ale bylo to právě naopak. Nadchla mě. :)

13.09.2018 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

I když jsem dlouho váhala, jestli si druhý díl koupit, nakonec jsem si řekla proč ne. Mohu říci, že jsem udělala dobře, není to kniha z které si úplně sednete na zadek, ale je, i přes svých 500 stránek čtivá a to velice snadno, zápletka z literárního prostředí mi také nevadila. Takže kdo má rád detektivky, doporučuji se na knihu podívat. :)

04.01.2018 4 z 5

Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Sarai Walker

Kniha je vcelku čtivá, ale přišla mi až moc přeplácaná. Feminismus z knihy jen číší.

17.11.2017 2 z 5

Světlo Světlo Janine Pečenková

Tato kniha ve mě vzbudila smíšenou vlnu pocitů. Nevím, jestli jí mám považovat za totální brak nebo ne. Knize se určitě nedá upřít, žádné chození kolem horké kaše se tu nekoná, proto má rychlí spád a snadno se čte.

29.08.2017 2 z 5

Válka hluku Válka hluku Patrick Ness

Ani nevím pořádně co naspat, skvěle propracované, sice je chvíli deprimující, že se ve dvou dílech v podstatě jen válčí, ale za mě psychologicky dobře propracované. Dlouho jsem nečetla knížku, která ve mě zanechala takovou stopu, že budu přemýšlet, co autor všechno zamýšlel touto trilogií říci. No a dlouho jsme si takto nepobrečela. :)
Moc hezky zpracované za mě jedna z top sci-fi/fantazy počinů :)

03.02.2017 5 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Kniha se sice dobře čte, ale i přes drsné scény je příběh o ničem. Při čtení knihy jsem ani jednou nepocítila, že knize ( příběhu) věřím. Nerealistické a to velice rada čtu fantazy :D A konec naprosto směšný. Možná by to ten konec i trošku vyšvyhl, ale tento mi připadá, že knihu chtěl někdo hodně rychle ukončit a nevěděl jak.

10.01.2017 1 z 5

Ve zlomku vteřiny Ve zlomku vteřiny Sharon M. Kava

Strhující a napínavý příběh. Detailně popsané případy FBI, jak z pozice agentu, tak i obětí i vraha. Mnohem lepši než první kniha.

03.01.2017 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha se čte velice lehce, ikdyz na první pohled vypadá tlustě, neni na tolik obsáhlá, takové navnazebi i opravdu hru vidět, klidně bych chtela i film. :)

14.11.2016 5 z 5

Unesená Unesená Lesley Pearse

Poutavá kniha plná zvratů. Podle obalu jsem soudil a, že to bude slaďák, ale od začátku jsem zjistila, jak sem se mílila. Napínavé a každy si tu asi najde to své:)

10.11.2016 5 z 5

Jonas Jonas Eden Maguire

Oddechovka :)

12.10.2016 3 z 5

Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

ani nevěděla, co píše. Tato kniha se ke mě dostala náhodou a tak jsem se do ní s domnění, že půjde určitě o červenou knihovnu pustila a musím říct, že mě kniha velice mile překvapila. Udržuje čtenáře v příjemném napětí. Občas jsem měla pocit, že nebudu sympatizovat k hlavní hrdince, ale jsem máma 2 dětí, a tak rozumím tomu, že taková ztráta muže vyvolat cokoli. Stejně jako vím jak je snadné nechat se ve vztahu zmanipulovat. Proto pro mě byla kniha uvěřitelná a čitelná.

27.10.2024 4 z 5

Sídlo smutku Sídlo smutku Gail Godwin

Tady se nemůžu rozhodnout, jaké hodnocení dát. Knihu jsem si vybrala podle anotace a myslela jsem si, že bude trošku napínavá, tajemná a budu se třeba i bát.
Kdo čeká něco podobného, tak vězte, že nic takového se dít nebude.
Je to spíše kniha filosofická, pojednávající o pomíjivosti života a pohledu na něj očima 11 letého chlapce.
Na můj vkus (až moc) se tam dost informací opakovalo a tak nějak se to táhlo. Čekala jsem nějakou zásadní zápletku a děj, ale ani ten úplně nepřichází. Vše tak pomale plyne, až zjistíte, že i vaše myšlenky plynou jinde než nad knihou.
Nejsem si jistá jestli je to kniha kterou si chci číst přečíst znovu.
Jistý otisk ve mě zanechala a mám pocit, že kdybych si ji přečetla s vědomím, filosofického zamyšlení možná bych si z ní i odnesla víc.

27.09.2024 3 z 5

Nenasytní mrtví Nenasytní mrtví Darcy Coates

Kniha se opět čela sama. Je to jak kdybych si pustila jeden díl seriálu na Netflixu .
Je pravda, že v tomto díle jsem necítila takové to napětí, které Darcy duchařské knihy občas provází, ale tak snadno se čte, že jí to vlastně prominete.

27.09.2024 5 z 5

Návrat Grace Návrat Grace Katie Fforde

Občas mě ti hlavní hrdinové točí těmi svými zarputilými představami, kdy si pořad šlapou po štěstí, ale o tom tato literatura nejspíš je :D.
Kniha se čte velice snadno, občas mi přišly zbytečně dlouhé kapitoly, ale i přesto dávám vysoké hodnocení. Letní oddechovka, jako dělaná.

14.09.2024 4 z 5