kercah kercah komentáře u knih

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

Kromě příběhu jsou v knize i další 3 povídky.
Škoda, že příběh byl tak krátký, ale to autorka vysvětluje.
Krásný námět povídek, který by se dal skvěle rozepsat.

01.06.2024 5 z 5

Vánoční omyl Vánoční omyl Václav Rathouský

Tak tenoučká kniha a přesto tolik pravdivých mouder. Řekla bych, že udělá více radost osobám s filosofickými sklony. V podstatě souzním s pohledem a názory pana autora. Myslím, že je to kniha ke které se můžete rok co rok vracet. I přes to že je 12 let stará, svým obsahem bude ještě dlouho aktuální.

20.12.2023 5 z 5

Nazdar, vitamíne Nazdar, vitamíne Rachel Khong

Psáno ve formě zápisků (deníku), proto se občas dej muže zdát nesouvislý a zmatečný. Úplně mě kniha nedokázala pohltit i když v pozadí byly dobré myšlenky a to starosti všedních dní a toho, co se muže stát každému z nás.

17.11.2023 2 z 5

Kapesní kouč Kapesní kouč Hana Vykoupilová

Velice hezky sepsaná kniha o koučování. Myslím, že v ní najdou inspiraci jak kouči, tak i ti kteří se o koučování zajímají.

01.11.2023 5 z 5

Dědictví Dědictví Kathryn Taylor

Moc často na romaňtáky nesahám, ale tady jsem se jednou nechala zlákat přebalem. Kniha má kouzlo naprosté předvídatelnosti a to jí dodává velice oddechovou formu.
Zpracování není kýčovité a dobře plyne, takže hned otevírám knihu č.2 .

04.08.2023 3 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Kniha se muže zdát, jako nezáživná bez větší zápletky, ale kdo čte mezi řádky, určitě tam najde hluboké filosofické otázky, nad kterými se jistě pozastaví.

Fascinuje mě, jak dobře se autorovi knihy čtou, bez složitých příběhu, ale za to s velkým filosofickým podtónem.

11.06.2023 5 z 5

Čtyřhodinový startup Čtyřhodinový startup Felix Plötz

Váhala jsem jaké dat hodnocení, ale přikláním se k tomu vyššímu, protože kniha neobsahuje jen abstraktní pojednání o startupu, ale nabízí i doporučení a celkově dává smysl. Kdo opravdu zvažuje o startupu, určitě si nějaký díĺek do skládačky odnese.

02.05.2023 4 z 5

Záhada žlutých žabek Záhada žlutých žabek Halina Pawlowská

Jedna z těch lepších knížek, ale i tak pořad nechápu, tu hodnotu knihy. Proč se takové věci vůbec vydávají? Nebo mám jiný humor .

02.03.2023 2 z 5

Jak být šťastný - Dvanáct nemorálních rad Jak být šťastný - Dvanáct nemorálních rad Halina Pawlowská

Osobně se mi kniha vůbec ničím nepřiblížila.

05.02.2023 ztráta času

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

S každým dalším dílem jsou příběhy propracovanější a propracovanější - když to srovnám s první knihou, kterou jsem četla. Ta se mi jevila jako duchařská skoro pohádka, ale teď už to má grády a jedná se regulérně o hororovou povídku. Jen tak dál!!

19.04.2022 5 z 5

Bezesný Bezesný Jørgen Brekke

Ze začátku knihy jsem se vůbec nechytala, myslela jsem si, že příčina je v tom, ze jsem začala číst knihu asi méně soustředěná. Občas mě totiž ta severská jména taky potrápí . Ale dávala jsem tomu šanci a stále se k tomu vracela a udělala jsem dobře. Nakonec se mi dej líbil. Jen až tady jsem zjistila, ze jsem začala druhým dílem..

05.03.2022 4 z 5

Klíče království Klíče království Joe Hill (p)

Další skvělý díl :).

17.10.2021 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Kniha se četla takřka sama, stejně jako ostatní knihy teto autorky :).

05.10.2021 5 z 5

Feng-šuej rychle a prakticky Feng-šuej rychle a prakticky Selena Summers

Kniha je srozumitelná a velice dobře se čte. Styl dotazování, velice rychle selektuje otázky, které vás opravdu zajímají a tím se nejedná o sáhodlouhé brodění se omáčkou. Mohu doporučit, kdo se chce s tematikou seznámit jedno příjemné odpoledne. :)

23.05.2021 4 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

(SPOILER) Díky názvu jsem si nebyla jistá, co vlastně od knihy čekat. Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, četla jsem jí po kapitolách a řiakala si jak je otravná stále se zmiňující nemoc matky a jak je z ní nadmíru frustrovaná. Ale kniha začala mít rychlejší spád a následně se velice snadno četla. V jistých fázích jsem byla velice překvapená, jak na mě kniha psychicky působí a vyvolává adrenalin, co bude dál. Velice povedený psychologický román a v roli matky pro mě až horor :D. Chtěla bych však vědět víc, proniknout hlouběji do myšlení, chování a příčin.

07.02.2021 4 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Úplně nevím, co jsem od knihy očekávala, na to jak má krásný přebal obsah vcelku pokulhává. Četla jsem již jinou knihu tohoto typu, jen zaměřenou na Švédsko a jeho Fiku a ta se mi líbila podstatně více.

13.12.2020 2 z 5

Léčitel Léčitel Antti Tuomainen

Kniha není špatná, dýchá z ní taková zimní, dešťová, katastrofická atmosféra. Občas jsem se přistihla, ze jsem byla myšlenkami někde jinde, ale i tak myslím, ze zfilmovaná verze by byla fajn :)

08.11.2020 3 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Barbara Nesvadbová

Knihu jsem měla přečtenou za den. Snadno se čte. Poukazuje na typy partnerství, jejich soužití a celkově fungování vztahu v pozadí toho co si myslíme, ze je správné a co chceme. Lehce feministické povídky. Chápu, že čtenáři, kteří jistý popisováný útlak v knize nezažili, asi s touto tvorbou nebudou souznít.

20.10.2020 3 z 5

Hlavohrátky Hlavohrátky Joe Hill (p)

Lepší 3 nebo slabé 4 hvězdy. Stále mě překvapuje jak se dej vyvíjí a jak je jiný proti seriálu, ale s tím už jsem se měla asi smířit u prvního dílu ????. Uvidíme co nabídne kniha 3.

11.10.2020 3 z 5

Vítejte v Lovecraftu Vítejte v Lovecraftu Joe Hill (p)

Bohužel jsem začala, seriálem na Netflixu a až teprve poté jsem šáhla po komiksu. Detaily jsou naprosto odlišné, což mě často štve. Neříkám, co je lepší nebo horší, ale o to víc klesá mě nadšeni, proto i 3 hvězdy místo 4. Samozřejmě v četbě komiksu pokračují dalším dílem.

07.10.2020 3 z 5