KerolWH KerolWH komentáře u knih

Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Kniha na to, jak moc byla opevovana mi trvala prelouskat delší dobu. Možná jsem měla trochu problém se stylem psaní, resp. Překladu vět. Jako oddechovka fajn, ale znovu se po této knize nenatahnu.

03.04.2019 3 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Před lety nejoblíbenější knížka k maturitě ????

03.04.2019 5 z 5

Knihy džunglí Knihy džunglí Rudyard Kipling

Tuto knihu znám ve vícero vydání. Je to jedna z mála knih, ke které se můžu vrátit a neomrzí se mi. Ráda jsem si ji znovu přečetla pri čtecí výzvě 2019

03.04.2019 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Po dlouhé době jsem knihu neodložila a to doslova. Příjemné, napínavé a poutavé čtení.

03.04.2019 4 z 5

Síla Síla Siri Pettersen

Já si nemůžu pomoct, ale asi nejslabší díl série. Podle jiných bylo super, jak se Hirka "vzchopila"... Ale na tak krátké rozuzlení, které se semlelo na posledních stránkách ta kniha prostě asi nemusela být tak dlouhá. Otravná arogantní EX vyhnaného otce, která se NAJEDNOU zlekne pohřbené. Já nevím. Mám z tého knihy krapet smíšené dojmy. Ne že by se mi četla nějak špatně, to určitě ne, ale četla se mi pomalu. NĚCO mi tam připadalo hrozně uměle, až surově natahované. Zvláštní, jak jedna autorka dokáže zanechat po každé knize jiné dojmy.

15.04.2018 3 z 5

Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Jo, tohle byl ale jiný kalibr. Po ne úplně příjemném začátku a prvním dílu, který mi dělal obrovské problémy, do této knihy jsem začetla, jako když horký nůž krájí máslo. Prostě snadno. A KUPODIVU jsem byla neuvěřitelně zklamaná, když jsem knihu dočítala a i při vědomí, že mě čeká ještě díl třetí, chtěla bych se vrátit do chvíle, kdy jsem tento druhý díl otevírala a začítala se. Hirka mi připadala už opravdu jako hrdinka, která má i nějakou tu ženskost a Rimeho zoufalý pokus dostat se k Hirce byl až, řekla bych PSYCHO. Za to zápletka ohledně bratrů mě bavila moc.
Podle mě nejlepší díl této trilogie.

15.04.2018 5 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Co k tomu říct... Po knize jsem sáhla až po téměř přinucení od bývalé spolužačky. Když jsem knihu uviděla prvotně v regálu, ani mě nezaujala. "Nechutná" obálka a název mi připomínala spíš nějakou "hysterickou" (čti historickou) prózu, které úplně neholduji a myslela jsem si, že je kniha ve špatné sekci.
No, když se na ni však kdysi dávno objevila první, mně viditelná recenze, začala jsem o ní uvažovat.
K samotnému čtení. Názvy matoucí, hlavní hrdinka se snaží být ve všem samostatná a nejlepší. Dobře, tam to zavání egoismem. Knihu jsem na 3 měsíce odložila. na 3 měsíce a vážně si upřímně myslela, že ji ani nedočtu. Vánoční svátky mě však přinutily knihu znovu otevřít a začít od začátku... Možná to byla spíš ta zvědavost na souvislosti se Severskou mytologií, o které se také zmiňuje. Znovu ty zmatené názvy, Hirka, Ocasatí, Havrani. A pak BOOM. Nemohla jsem se odtrhnout. Do lednice s knihou, do vany s knihou, odmítání řídit a radši jezdit autobusem, abych mohla číst. Kniha má příjemný překlad a hlavní hrdinka se ve finále ukáže být vcelku fajn.

15.04.2018 4 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Mám-li být zcela upřímná, sama bych po této knize v knihkupectví nesáhla, i přes to, že Karla/Kovyho už nějaký ten pátek sleduji, a to i z dob parodií, takže si myslím, že jako sledující o jeho scéně vím dost, a přesto to nebyla knižní priorita. Kniha je přečtená za jedno odpoledne a co mě upoutalo nejvíc? Jak krásně osobně to napsané je. Odstavce, kdy jsem se přichytila, že pláču? HALÓ?!
Krásné fotografie, kdy jsem měla chuť sednout na první vlak a odjet, odletět, potopit se a poznávat. Jídlo? No, při pomyšlení na ty dobroty se mi sbíhají sliny a pro oko to byla krásná podívaná.

Za co ta hvězda dolů... No. Karel je skvělý ve videotvorbě, jako člověk, kniha je napsaná skvěle, ale jeho poezii jsem trochu nevstřebala a v knize mi tak tyto básničky spíše překážely.

15.04.2018 4 z 5

Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

Dávám 4 hvězdy, a to pro ten chaotický začátek, kdy jsem měla chuť knihu odložit. Bylo to tu psáno už mnohokrát, ale po jedné čtvrtině knihy se konečně píše o něčem, co pomalu začíná dávat smysl a mně, jako čtenáři to tak začíná připomínat příjemné čtení. Krásné vyprávění, zajímavý děj a podle epilogu bude 2. díl napnutější, než kšandy.