Kessetra Kessetra komentáře u knih

Aliance Aliance Veronica Roth

Autorka si podle mě ukousla moc velké sousto. Snažila se svou postapokalyptickou teorii nacpat do milostného příběhu či snad naopak a místy mě její řešení přišla už překombinovaná. Nudilo mě, jak skoro každá kapitola končila stejně, stále ty samé řeči Tris a Tobiase. Mělo to světlá místa, mělo to potenciál, ale jako zakončení trilogie mě to neuspokojilo.

26.09.2014 1 z 5

Putovanie večnou nocou Putovanie večnou nocou Veronica Rossi

Tento díl mi přišel jen jako výplň mezi jedničkou a dvojkou. Takový nijaký. Přesto jsem zvědavá na třetí díl a doufám, že trojka nezklame. A taky jsem tak trochu doufala, že tentokrát udělají pořádnou korekturu, ale ne, je to opět plné chyb a to mi při čtení docela vadí.

14.06.2014 3 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Přidávám se k nespokojencům, podle kterých byla kniha příliš dlouhá a přehnaná. Někdo píše, že by přidal více detailů, já bych naopak vynechala vypisování příběhu z pohledu každé postavy, ubíralo to spád. Jinak jsem ale samozřejmě ráda za šťastný konec. A na základě celkové série dávám nakonec 4 hvězdy.

12.10.2021 4 z 5

Brána z obelisků Brána z obelisků N. K. Jemisin (p)

Druhý díl, je snad ještě napínavější, než první. Po dočtení kapitoly s jednou postavou jsem byla vždy zvědavá na pokračování, jenže místo toho navazoval příběh druhé postavy a ten zase skončil napínavě. A tak se to opakovalo a člověk musel číst pořád dál a dál :) Stále žasnu nad originalitou díla.

14.02.2021 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Musím to hodnotit jaké slabé. Vzhledem k tomu, jaké kolem toho bylo haló, jsem od toho nějak čekala víc. Příběh ušel. Erotické scény už jsem četla lepší. Zdá se mi, že se časem schéma začalo opakovat.

13.01.2021 2 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Kniha skvělá a vtipná od začátku do konce. Přečetla jsem ji téměř jedním dechem.

11.06.2019 5 z 5

Psychosomatická prvouka Psychosomatická prvouka Radkin Honzák

Je to knížka poskládaná z různých témat, nenajdete tam nějaký ucelený přehled či složité vysvětlování, ale je to spíš plné zajímavostí a příběhů. Nechybí v tom Honzákův humor a proto se velmi pěkně čte.

08.03.2019 5 z 5

Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů * antologie

Perfektní :) Zpočátku jsem byla trochu skeptická, protože jsem fanda seriálu a nedokázala jsem si představit Doctora na papíře. Ale jen co jsem se pustila do druhého příběhu, už to jelo. Povídky byly vtipné, s dobrým nápadem a hodně mě bavily. Trochu mě v průběhu mrzelo, že neznám charaktery všech doctorů a nemůžu porovnat. O to víc jsem se těšila na poslední povídky nových doctorů. Byly super :)

20.06.2016 5 z 5

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Juliette mě neskutečně štvala, jednou jsem měla dokonce chuť tu knihu hodit do kouta (a to doslova). O pár stránek dál sama autorka popsala, jak neskutečně hloupě se ta postava chová. Každopádně mi ten příběh nepřijde logický. Něco důležitého se řeší a jsou u toho jen Castle, Jul, Adam a Kenji? A kde jsou třeba nějací Castlovi (starší) pomocníci?? To mi rozhodně nepřišlo uvěřitelný.

18.02.2015 1 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Zklamání. Knížka nemá skoro vůbec děj. Bylo to tak špatný, že si musím přečíst ještě druhý díl, abych zjistila, co tím autorka chce vlastně říct :) Zatím jsem tam neobjevila žádnou hlubší myšlenku. Dávám dvě hvězdy autorce za to, jaký má obsáhlý slovník a dokáže popsat emoce tolika možnými a celkem zajímavými způsoby. Ale mohla by to využít v nějakém jiném typu románů.

20.01.2015 2 z 5

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Pro mě svižná vtipná knížka, kterou jsem si užila. Předchozí knížky jsem nečetla, takže s tím nemůžu porovnat. S filmem je děj v zásadě podobný, i když musím souhlasit s jinými, že film je lepší a jeho zpracování vtipnější, třeba taková doktorka Rawlingsová je ve filmu boží :)

12.01.2024 4 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Kniha mě postupně víc a víc vtahovala s tím, jak se příběh rozvíjel. Nejprve trochu nezvyk číst z pohledu dítěte, ale nakonec mi to čím dál víc sedělo. Na závěr jsem tedy byla nadšená a velmi se těším na pokračování.

21.08.2019 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Velmi lehké čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Trochu jsem během čtení bojovala s absurdností nápadu Selekce, ale zajímalo mě, jaký to bude mít průběh. Když už mi přišlo, že se to nikam neposouvá, tak naštěstí aurorka zase přidala a přitáhla můj zájem. To oceňuji. Ale nedokážu si představit, co tam ještě další dva díly budou dělat.

12.02.2019 3 z 5

Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona Jay Haley

Název knihy je velmi příhodný, protože některé postupy Ericksona byly opravdu neobvyklé a tím geniální. Knížka podává přehled a ukazuje přístup tohoto psychoterapeuta při řešení problémů v rámci životního cyklu rodiny.

09.12.2018 5 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Po druhém dílu, který mi přišel o něco slabší, jsem se zase pořádně začetla a byla zvědavá, jak to vše dopadne. Příběh byl napínavý až do konce. Pouze úplný konec mohl být malinko víc rozpracovaný. Přišlo mi, že to vše až podezřele snadno vyřešili.

30.08.2018 5 z 5

Zimní příběh Zimní příběh Mark Helprin

Nějak jsem nepochopila, co tím chtěl básník říct. Byla to pro mě strašná nuda, ale jelikož nemá ráda nedočtené knížky, tak jsem se, ano, po velice dlouhé době, dostala až na konec. Autor si tedy opravdu vyhrál se všemi slovíčky, bylo to poetické, ale děj? Tak trochu (hodně) mi tam něco chybělo. Zároveň bych ale tak polovinu textu odstranila. Snad si kniha získá nějaké čtenáře. Za mě velmi slabé.

25.09.2017 1 z 5

Velmi čtivá a vtipná knížka pro chvíle pohody.

15.05.2016 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nebyla to žádná veleúžasná kniha, ale tak aspoň zase něco jiného. Bylo to i docela zajímavý, jen mě zklamal závěr. Čekala jsem to trochu jinak. Chtěla jsem, aby se manžílek pomstil :)

17.11.2015 3 z 5

Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Byla to asi nejvíc snesitelná kniha z celé trilogie. Ale tím to pro mě končí.

24.02.2015 2 z 5

Heptaron - Zajatci zimy Heptaron - Zajatci zimy Pavel Mareš

Knížka velmi mile překvapila. Ve srovnání s Brisingrem (Eragon), který jsem četla předtím a dost jsem se tím musela prokousávat, tohle bylo prostě svěží a bavilo mě to od začátku do konce. Celá kniha je bezvadný rozjezd, který navnadil na pokračování.

06.08.2024 5 z 5