Ketfl komentáře u knih
Jak jsme od této autorky zvyklí, byl to teda pořádný medík. Příběh opravdu přeslazený, ale zároveň i dost smutný. Je strašné přijít o dítě, a stejně tak hrozné je zapomenout na to druhé zdravé a živé. Jinak to byla taková milá jednohubka.
Tato autorka prostě píše naprosto čtivě. Tahle kniha mě fakt bavila, hlavně tedy ze začátku. Pak už mi to jejich chování trochu lezlo krkem, jak se nemohli rozhodnout, zda se teda milují nebo ne, a proto jednu hvězdu ubírám. Ale celkově jsem si čtení této knihy užila. Sam bych opravdu za sestru nechtěla. :-D
Já ten styl psaní Laury Kneidl opravdu můžu. Líbí se mi, že její knihy jsou takové lidské, nebo jak to nazvat. Hlavní hrdinka, která má cukrovku? Jasně! Hlavní hrdina černoch, který se v životě potýká s rasismem? Já si prostě chválím, že v každém příběhu se řeší různé osobní i společenské problémy, čímž kniha dostává i nějakou tu přidanou hodnotu. Nemůžu si ale pomoc, v tomto díle mi něco chybělo. Ač jsem si Cass i Auriho oblíbila už v předchozím dílu, tak tady jsem byla mírně zklamaná, že jim tak dlouho trvalo uvědomit si a vyjevit si svoje vzájemné city. Taky jsem čekala, že tam bude víc toho larpu a převlékání do různých kostýmů apod. No, nevadí, i tak se mi to ale celkově líbilo. Těším se tedy na další díl o Lucienovi a Alize.
Rozhodně to bylo lepší, než první díl. Tady to už aspoň mělo trochu příběh a musím říct, že mě i docela bavil. Sice to nebylo žádné terno, ale četlo se to dobře. Akorát to má pořád hodně daleko do tvorby, na kterou jsme u Elle zvyklí. Nevadí, počkám si zase na další knihu.
"Žádná spřízněná duše neodchází z tohoto světa sama, vždycky si s sebou vezme kousek své druhé polovičky."
Tohle byl opravdu nádherný příběh. Tak smutný, ale nadějeplný. Že i při té největší ztrátě můžete zase najít štěstí a lásku. Připravte se na emocionální smršť a nezapomeňte si k rukám i nějaký ten kapesník. Knize nemám co vytknout. A navíc tak krásný epilog. Opravdu moc hezká kniha, která stojí za přečtení.
Upřímně, ty dvě předchozí knihy od autorky mě bavily více. Tato rozhodně není špatná, já zase chválím prostředí, kde se příběh odehrává, dále také to, že autorka v knihách řeší i další problémy - tady např. rodinné. Je to hezky napsané, a i když je to pro mladší čtenáře, tak se to dobře čte. Jen tady mi prostě něco chybělo, přišlo mi to takové nemastné neslané. Celý ten vztah ústřední dvojice ve mě nezanechal absolutně nic. Nevím. Každopádně další knihy od autorky si případně ani tak nenechám ujít.
Mě tohle prostě strašně moc baví! Příběh je sice neskutečně krátký, až to zamrzí, ale je fakt, že autorka se prostě nemaže s něčím kolem. Příběh jede jak rozjetý vlak, pořád se něco děje a čtenář prostě musí číst, dokud není u konce. Navíc ta žhavá jiskra mezi hlavními hrdiny? Ano, ano, to já můžu. A ten závěr? Ach jo, já se z toho čekání asi zblázním.
Pan Romantik se mi možná zdál o krapet lepší, ale i tento díl je za mě naprosto skvělý. Je to skvěle napsaná romantika se sympatickými hlavními postavami. Příběh byl sice předvídatelný a nebylo tam nic zas tak nečekaného, ale četlo se to fakt skoro samo. Moc jsem si to užila a doufám, že o této autorce ještě brzy uslyšíme.
Zajímavá kniha. Určena sice pro mladší čtenáře, ale mě to fakt bavilo. Já sama na takové hádanky a hry vůbec nejsem, nebaví mě to. Ale o to víc mě bavilo si o tom přečíst. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a upřímně jí nezávidím rozhodování. Teď tedy narážím na ten milostný trojúhelník, který tam byl naznačen (ach bože, jak já tohle nenávidím, když si ani nejde vybrat :-D). No, jsem zvědavá, co se dozvíme v dalším díle.
Příběh Belly a Rafea se mi velmi líbil. Oceňuji, že se konečně taky objeví kniha, kde mužská postava není za totálního borce, který má na svém kontě bezpočtu žen. Mě to bylo opravdu sympatické, takového chlapa bych taky brala. Naopak Bella byla v tomto příběhu dračice a nemile se jí to vymstilo. Za mě to byla docela zajímavá zápletka. Celkově jsem si příběh poměrně dost užila, zase se to hezky četlo, nemám co vytknout. No, budu se těšit na příběh Lianne.
Po prvním díle už člověk ví, co má čekat. Prostě hromadu erotiky a žhavého sexu a v závěru ne příliš mnoho toho ostatního kolem, ale mě to prostě zase docela bavilo. Jako jo, na mě je to už docela odvaz a u některých scén prostě koukám jak bambula, ale každému co jeho jest, jak se říká. Trochu mě překvapila samotná hlavní hrdinka, v prvním díle na mě působila krapet jinak, ale celkově mě ten vztah ústřední dvojice tak nějak bavil, takže jsem knihu měla přečtenou jedna dvě. Není to nic světoborného, ale je to fajnově napsaný. Za mě dobrý.
Nebylo to špatné, ale že bych si z toho sedla na zadek, to opravdu také ne. Příběh je napsán čtivě, líbilo se mi i vyprávění z pohledu mužského hlavního hrdiny, což není úplně běžné, ale jinak jako ta zápletka byla spíš taková nedomyšlená. Jako proč by někdo měl předstírat zasnoubení, aby otec mohl prodat podnik, když s ním hlavní hrdina neměl nic společného? I některé rádoby vtipné scény mi zase tak vtipné nepřišly, ale jinak to byla taková milá jednohubka. Na večer mě to zabavilo, ale že bych se k této knize nějak pravidelně vracela, to asi také nehrozí. Prostě takový milý průměr.
Protože během pár dnů očekávám příchod prvního potomka, tak jsem se rozhodla, že si předtím načtu taky nějakou literaturu. Ale dopadlo to tak, že kdybych si tuto knihu nepřečetla, tak se rozhodně nic nestane. Kniha je pěkně zpracovaná a některé tipy se určitě i hodí, ale většina z nich je spíš k ničemu - buď je to tak automatické, že opravdu nepotřebujete, aby vám to kniha radila, nebo to jsou takové tipy, že ne každý je může využít. Takže knihu hodnotím jako takový průměr. Je milé se něco dozvědět, ale nastávající maminka se bez těchto tipů určitě i obejde. :-)
Velice pěkná a milá kniha. Příjemně se četla. Postavy byly sympatické, i když se musely potýkat s dost drsnými životními problémy. A té holčičce bych uvěřila fakt všechno. Celkově knihu hodnotím jako povedenou. Určitě se vyplatí si přečíst.
Pro lásku boží, tak tohle byla jízda! Neskutečně jsem si tento díl užila. Jak jsem začala číst, absolutně jsem se nemohla odtrhnout. Autorka dokázala skvěle připravit úplně zvrácený svět, ve kterém já teda bohužel vidím velkou podobu s tím naším - lidem je taky ukázána jen některá část a to co se děje za oponou, zůstává velké části populace skryto. Nejhorší je, že se pak obyčejní lidé podílí nebo dokonce nevědomky zprostředkovávají "něco", co slouží úplně šíleným účelům. Tak to bohužel je. Každopádně, ústřední dvojice mě fakt baví. Ty jejich slovní přestřelky, rádoby nenávist se zároveň neskutečnou romantickou jiskrou. Do toho Kieran, jehož reakce na Poppy... no prostě mě to fakt mega bavilo. No a ten závěr? Pro lásku boží, co mi to děláte? Apeluji tímto na nakladatelství, aby se s překladem dalšího dílu moc nezdržovali, protože kdo má tohle vydržet?
Toto autorské duo mám ráda a i když vím, že se nejedná o úplně tu nejvíc vrcholovou literaturu, tak mě ty knihy prostě baví a skvěle si u nich odpočinu. Tato kniha nebyla výjimkou, četla se skoro sama, ale je fakt, že byla taková víc... nudná. Prostě a na rovinu, autorky to rozhodně umí napsat i lépe. Tady se to chvílemi dost táhlo, pořád to váhání a tak dokola. No, rozhodně nelituji času stráveného nad touto knihou, ale že bych se k ní vracela v budoucnu nějak pravidelně, to asi také nehrozí. Každopádně těším se na další tvorbu!
Knihy od Sarah přímo zbožňuju a Dvory jsou moje opravdu velice oblíbená série. Musím ale říct, že tento díl se nese úplně v jiném duchu, než předchozí tři díly. Já osobně se na příběh Nesty těšila, protože i když se vždycky chovala jako totální pipka, tak mě byla docela sympatická. :-D A hlavně jsem byla zvědavá, jak se bude vyvíjet její vztah s Cassianem. Docela mě ale překvapilo, jaký z toho autorka udělala erotický román. Jako vím, že se nebojí napsat cokoliv, ale tady to někdy bylo pěkně žhavé, až jsem koukala, ale rozhodně nemohu říct, že bych si stěžovala. Celkově byl tento díl spíš o nějakém osobním vývoji, růstu, přijetí sama sebe - bylo to spíš víc psychologické, a další děj byl spíše okrajový. Na konci mi tedy i slzička ukápla. No, každopádně, řekla bych, že předchozí tři díly mě bavily více (a možná je to i Rhysandem, kterého chci prostě pořád domů), ale i tady musím dát nejvyšší možné hodnocení, protože pořád je to kniha na vysoké úrovni, takže si rozhodně nezaslouží míň. Věřím ale tomu, že některé čtenáře to může krapet zklamat. Já se mezi ně neřadím a knihu si určitě někdy přečtu zase znovu, stejně jako ostatní knihy od Sarah. Jsem zvědavá, co si pro nás autorka připraví v dalším díle/dalších dílech.
Vždycky si říkám, že nebudu začínat tu novou sérii, protože to čekání na další díly je pak totálně ubíjející a - ha! - první díl vyjde a já stejně čtu. No, tak co pak se mnou, že jo? Ach jo.
Každopádně, tahle série se jeví, že bude (pro mě) totální bomba, stejně jako ta série s Lachlanem, takže já jsem mega spokojená. Jen mě strašně štve, že to ta autorka píše tak krátký. Proč to děláš, Meghan, proč? Začnu číst, jsem v tom mega zabraná a čus, konec šmitec, zase čekačka. Ale aspoň další díl vyjde příští měsíc, to snad zvládnu. :-)
Tak tohle bylo počteníčko! Jako upřímně? Hlavní hrdina mě snad víc než půlku knihy mega štval. Jako fakt brutálně. Nejradši bych byla, kdyby mu Luna dala jednu pěstpřímodonosu (nebo aspoň dvě). Ale po přečtení příběhu musím říct, že název knihy dost odpovídá. Celkově se jednalo o příběh nabitý emocemi. A já jsem si zase po nějaké době pěkně poplakala. Ach jo. Každopádně se to četlo skoro samo. Moc se těším na další díl.
I Jax mě bavil. Gabriel se mi sice zdál o ždibec lepší, ale i tak si nemohu stěžovat. Autorka si jede ve svém stylu a mě to prostě baví. Není to žádná vrcholová literatura, ale je to velice dobře napsané, děj odsýpá, a i když to třeba někde trochu škobrtne, tak to hned zase najede na tu správnou linku a čte se to moc fajn. Příběh této dvojice jsem si tedy také užila. Navíc to téma depresí mě osobně dost zajímá, protože co si budeme povídat, něčím takovým nebo podobným trpí dnes velká část lidstva. A nejhůř na tom kolikrát jsou ti, do kterých bychom to nikdy neřekli, akorát většina trpí potichu a do hlav lidem nevidíme. No, doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu.