Ketfl Ketfl komentáře u knih

Anti-přítel Anti-přítel Penelope Ward

I tuto knihu vydala autorka v době covidu, takže je na hodně podobné úrovni jako kniha Muž mých snů. Opět se to hezky četlo, příběh se mi líbil. Je to spíš taková hodně velká oddychovka, než kniha, na kterou budete myslet ještě příští týden, ale na to jsme od této autorky zvyklí. Svůj účel to splnilo. Dost jsem se mohla vcítit do hlavní hrdinky, protože sama mám teď malé miminko. Ale na rozdíl od Sunny je můj chlapeček úplně zdráv, čímž chci říct, že si vážím toho, že autorka do děje zakomponovala i takovéto postižení. Zatím jsem na to totiž v žádné knize nenarazila. Jediné co, tak mi vrtá v hlavě to slovo lůno. To je tak zvláštní. Hlavně v té chvíli, kdy v knize dojde na nějaký rajc a pak se ozve: "nic není lepší než tvoje mokré lůno." To pak chvíli mrkáte a přemýšlíte, jestli vůbec na světě může existovat chlap, který by tohle řekl. Ale tak nevadí. Lůno nelůno, bylo to fajn.

27.07.2022 4 z 5

Tiché vody Tiché vody Brittainy C. Cherry

Nevím, jak to tato autorka dělá, že vás vždycky ty její příběhy totálně rozloží, jen aby vás pak zase pomalu složily dohromady. Zase to bylo moc těžké, ale pěkné. Obě hlavní postavy si prošly traumatickými zážitky. Maggie jako malá holčička, Brooks jako dospělý muž. Je smutné sledovat, jak některé zážitky lidi naprosto zlomí. Při čtení jsem kolikrát měla zase úplně stažené hrdlo, protože to vždycky hrozně prožívám. Ale příběh se četl opět zase skoro sám. Líbilo se mi to.
U tohoto příběhu se určitě vyplatí si přečíst i doslov autorky. Lidé se opravdu potýkají s různými strastmi. Asi ničí život není úplné peříčko. Ale o tom to asi je. Kdyby to bylo moc jednoduché, člověk by si ničeho a nikoho nevážil.

25.07.2022 5 z 5

Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Tak tohle byla velice čtivá letní romantická oddychovka. Moc mě to bavilo a četlo se to opravdu samo. Prvně jsem si říkala, co tam hodlá autorka s tímhle tématem na tolik stránek psát, ale vůbec to nebylo rozvláčněné a četlo se to jedna báseň. Francie, skvělé jídlo, památky, moře, plavba na jachtě - no jako až jsem pomalu záviděla, taky bych si chtěla užít takové léto. Xavier se sice někdy choval jako totální pták, ale sakra, taky bych mu všechno odpustila. Josie byla super hlavní hrdinka, líbilo se mi, jak se nebála říct, co si myslí a uměla si zachovat důstojnost. Opravdu moc fajn oddychovka, určitě si knihu někdy zase přečtu.

PS: Díky knize jsem se totálně zlepšila ve francouzštině. Nerozuměla jsem pomalu ani slovo (díky za google překladač), a dneska sice nic nevyslovím, ale spoustu toho díky knize umím napsat :-D Takže merci, autorko! Ten jazyk tomu dodal fakt šťávu :-)

22.07.2022 5 z 5

Rytíř Rytíř Devney Perry

Na příběh Genevieve a Isaiaha jsem se moc těšila, ale jsem mírně zklamaná. Jako příběh sám o sobě se mi líbil, moc hezky se to četlo, ale v závěru se tak půlku knihy skoro vůbec nic neděje. Veškerá akce nastane až ke konci. O proti prvnímu dílu, který byl tedy nabitý akcí, je to poměrně škoda. Ale aspoň jsme dostali odpovědi na otázky a opět se dočkali krásného happy endu. Co mě osobně ale na knize hrozně rozčilovalo, tak to je skloňování jména Genevieve. To jméno je stejný jako Bryce a podle mě se neskloňuje. To věčný "s Genevievou" mi úplně trhalo oči.

19.07.2022 4 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Tak tohle mě fakt chytlo. Skvělý rozjezd nové série. Zajímavé prostředí Sicílie, italština, jídlo, hlavní postavy čarodějky a démoni. Emilia byla zpočátku pěkná naivka, ale líbila se mi její kuráž. Její rozhovory s Irou mě neskutečně bavily. Taková ta hate to love romantika, to je něco pro mě. Kniha končí samozřejmě tím nejzajímavějším a já jako tedy nutně potřebuji další díl! Skvělé, moc se těším, co se na nás chystá dál, asi to bude pořádný peklo.

18.07.2022 5 z 5

Zloděj duší Zloděj duší Martina Hohenberger

Kniha mě navnadila svou anotací, takže když jsem dostala možnost si ji přečíst, byla jsem nadšená. A po přečtení jsem nadšená ještě víc. Příběh je bravurně zpracován, drží si své tempo, takže čtenář nemá sebemenší šanci se nudit. Některé scény byly pak přímo masakrální, ale i přesto to příběhu dodalo tu správnou šťávu. Celou dobu jsem byla v napětí, jak se to vše bude vyvíjet. Pozitivně hodnotím také to, že celá kniha je velice kvalitně napsaná. Neobjevila jsem skoro žádné překlepy a opravdu výborně se to četlo. A Hekabra? No, tak tu bych také velice ráda navštívila. Jediné co, tak hlavní hrdinka mi úplně nepřirostla k srdci. Ano, byla sympatická, ale možná nemá čtenář tolik prostoru se do ní vžít, protože nějaké její myšlenky či pocity tam úplně nejsou. V příběhu je naznačena i romantická linka, ale mně tam chyběly nějaké detaily, náznaky, že se ta zamilovanost koná. Jinak ale nemám co vytknout a budu vyhlížet další díl, kterého se snad brzy dočkáme.

Moc děkuji autorce za poskytnutí eknihy k recenzi. Celá recenze je k přečtení na mém blogu (odkaz v profilu).

15.07.2022 4 z 5

Rozzlobený bůh Rozzlobený bůh L. J. Shen

No to byla síla! Jak už to u této autorky mívám, tak pro mě to byla kniha plná odporných lidí. Jako vážně, u spousty scén jsem si říkala, že to snad ani není možný, aby se ty postavy takhle otřesně chovaly. Ale jinak celkově můžu říct, že se mi to mega líbilo. Od začátku je tak nějak patrné, co se Vaughnovi asi stalo, i když jsem sama sobě namlouvala, že to snad bude něco jiného. Bohužel nebylo a byl to fakt hnus. Není se tedy čemu divit, že to člověka takhle poznamená. I když mi z těch postav bylo kolikrát úplně zle, jak se k sobě strašně chovaly, tak v závěru mě tento díl ale bavil nejvíc. Ta jiskra mezi Vaughnem a Lenny byla skvělá. A ten epilog? Opravdu moc moc pěkné.

08.07.2022 4 z 5

Muž mých snů Muž mých snů Penelope Ward

Tuto autorku mám moc ráda, ale přiznám se, že jsem radši, když píše společně s Vi. Tento příběh byl moc hezký, měl teda samozřejmě svoje mouchy, něco jsem moc nechápala, ale v závěru jsem ho zase slupla jako malinu. Epilog byl pak přímo boží, takový totálně ze života, kdy se prostě ne vše povede, jak se plánuje, tak za to rozhodně jednu hvězdičku přidávám. Číst znovu už spíš nebudu, ale líbilo se mi to.

05.07.2022 4 z 5

Když jsme se proslavili Když jsme se proslavili Sarina Bowen

Opravdu skvělý poslední díl! Až mě mrzí, že už je celá série u konce. Na příběh Lianne jsem se moc těšila, protože jsem si jí oblíbila už v předchozím díle. Ale tak nějak mě mrzelo, že tam nebylo víc zakomponované to její "kouzlení" s počítačem. Čekala jsem, že něco někde aspoň hackne. :-D Tak nic. DJ byl zlatíčko, opravdu mě mrzelo, co se mu přihodilo. Takhle křivě někoho obvinit a pomalu mu zničit život, to je fakt hrozné. Ale tak si říkám, že i ten jeho bratr by byl zajímavý materiál na příběh. Škoda, že autorka toho potenciálu nevyužila pro případný další díl této série. Ale nevadí. Já jsem si to celkově moc užila a budu se těšit na nějakou další tvorbu.

04.07.2022 4 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

Vždycky takové čekání a pak šup a je zase přečteno, ach jo! Nicméně absolutně jsem si to užila. Skvělé zakončení série a ten nádherný happyend na konci mi přímo vykouzlil úsměv na rtech. Kniha mě i překvapila v tom, kdo byl Ještěrka. Měla jsem různé tipy, ale tohle by mě opravdu nenapadlo. No, četlo se to prostě celé skoro samo, jen škoda, že to nebývá trochu delší. Těším se na další tvorbu od této autorky.

29.06.2022 5 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Zase jsem začala číst novou sérii, aniž bych si počkala na pokračování a jsem akorát na sebe brutálně naštvaná. Protože proč to dělám? Zase musím čekat na další díl, i když bych nejradši četla hned dál, abych věděla, jak se příběh bude vyvíjet. Ale není mi pomoci, tak co se dá dělat, že jo. Každopádně bylo to fakt skvělé, neskutečně mě to bavilo, knihu jsem si užila od začátku do konce. Autorka píše neskutečně čtivě, hlavní postavy jsem si oblíbila. Takový ty rádoby milostný trojúhelníky, ty jsou něco na mě, když kolikrát oba hrdinové jsou bratelní, ale každopádně pro mě jednoho Rotha, prosím. :-D No, nic. Teď budu už jen doufat, aby se další díl objevil co nejdříve.

27.06.2022 5 z 5

Bouřlivá noc Bouřlivá noc Elle Kennedy

Je skvělé, že má tato série vzestupnou tendenci. Tento díl se mi totiž zdál ještě o malinký chlup lepší, než díl předchozí. U té scény, kde si AJ spletl bary, jsem se i pěkně nasmála. Jinak se jednalo opět o erotickou jednohubku, která nejde nikterak do hloubky. Rozhodně neurazí, ale ani nenadchne tak, abych se ke knize nějak častěji vracela.

24.06.2022 3 z 5

Bez rozloučení Bez rozloučení Samantha Young

Tuto knihu jsem četla už kdysi ve slovenštině, takže když jsem na ní teď znovu narazila v češtině, bylo to vlastně jako bych jí četla poprvé. Jedná o skvěle napsanou knihu s těžkými tématy, která vás totálně vtáhne do děje a nepustí. Nicméně se musím přiznat, že o proti jiným knihám od Samanthy, mi hlavní hrdinka Nora příliš nepřirostla k srdci. Ano, měla velmi těžký život a spoustu závažných rozhodnutí učinila jako velice mladá, ale já tyhle zbytečně sebe trýznitelské duše moc nechápu. Toho dramatu tam bylo poměrně dost. Každopádně i tak byla kniha skvělá. Za co ale musím teda strhnout tu jednu hvězdičku, je bohužel ten překlad skotského přízvuku. Já naprosto chápu překladatelku, proč to tak udělala, ale skotština prostě nejde nějak pro nás přeložit, aby to udělalo takový efekt, jako když si knihu čtete v angličtině. Za mě to tedy mělo zůstat přeložené normálně, a ne tohle, protože se to kolikrát fakt nedalo ani číst. No, nic. I tak je to velice pěkná a dojemná kniha.

22.06.2022 4 z 5

Pomýlené srdce Pomýlené srdce Samantha Young

Jestli v životě něco špatně snáším, tak to je nespravedlnost. Takže si dovedete představit, jak mi tato kniha hrála na nějakou tu strunku uvnitř mě. Při čtení se mi kolikrát úplně stáhlo hrdlo, jak jsem příběh prožívala. Čímž se pozná skvělá kniha. Že jí prožíváte, jako by se to dělo vám nebo přímo vám před očima. Samantha opět ukázala, jak skvěle umí psát. Bylo to krásné, smutné, dojemné, nespravedlivé, ale ten happyend si to zasloužilo. Škoda, že takto to kolikrát nebývá i v reálném světě. Za mě velice povedená kniha.

19.06.2022 5 z 5

Oheň mezi námi Oheň mezi námi Brittainy C. Cherry

Byla to zase síla, co si budeme povídat. Nevím, jak to tato autorka dělá, ale od jejích knih se nemůžu absolutně odtrhnout, i když témata, o kterých píše, rozhodně nejsou úplně jednoduchá a veselá. Tady toho bylo hned několik, nad čím se mi úplně lámalo srdce. Logan to neměl rozhodně jednoduché, vyrůstat v takových podmínkách - no, člověk se nemůže divit, co se z něj stalo. A Alyssa? Musela hodně milovat a musela umět hodně odpouštět. Každopádně kniha rozhodně stojí za přečtení, stejně jako první díl.

17.06.2022 5 z 5

Král Král Devney Perry

Temná romantická série... No, já nevím, ale to temno jsem tam zas tak úplně neviděla, nebo mám minimálně o temnu jinou představu, každopádně nevadí. Příběh byl fajn, detektivní zápletka sice bude roztažená do dalších dílů, takže čtenář odpovědi nezíská a může tak dál přemýšlet, kdo by to mohl udělat. Sama jsem zvědavá. Hlavní postavy byly super, Bryce se mi fakt líbila. Nebála se, řekla svůj názor - prostě fajn hrdinka. Navíc mezi ústřední dvojící skvěle fungovala chemie, jen za mě by tam klidně mohla být trochu víc rozepsaná ta erotika :-D. Ale líbilo se mi to. Jsem zvědavá na příběh Genevieve a Isaiaha.

16.06.2022 4 z 5

Alex, léto a já Alex, léto a já Emily Henry

Skvělá romantická a odpočinková kniha o dvou lidech, kteří se milují, ale bojí se vyjevit své city, aby nepřišli o své přátelství. Bylo to vtipné, sladké i dojemné, a to všechno cestování po světě tomu dodalo šťávu. Opravdu moc se mi to líbilo, povedená kniha, která se četla skoro sama. Skvělé!

11.06.2022 5 z 5

Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Upřímně? Jsem ráda, že jsem tuto sérii dočetla. Tento díl chválím v tom, že jsme se konečně zbavili maminky a tatínka na každé stránce, ale stejně jsem z toho taková na rozpacích. Prostě ty postavy mi nějak nesedly. Na to, že se jednalo o studenty střední školy, tak se kolikrát chovali a vyjadřovali, jak kdyby jim bylo 40. Přitom kniha byla taková jednoduchá a vyřešení všech problémů až trapácké. Celkově se to nemůže rovnat předchozí sérii, která mě fakt bavila. No, nevadí. Budu doufat, že další kniha už bude zase lepší.

05.06.2022 3 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Tento díl se mi líbil, stejně jako díl předchozí. Hlavní hrdinka mi byla víc než sympatická, nerozpakovala se říct spoustu věcí na plnou pusu a to se mi líbí. Chvíli jsem jí nezáviděla to rozhodování - Will nebo Cole? Ale dopadlo to k mé spokojenosti. Pěkná kniha, hezky se četla, děj se odehrává v zajímavém prostředí hor a ani mi nevadí ten sníh, i když už se nám konečně blíží léto. Moc pěkné, těším se na další díl.

02.06.2022 4 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Největší zklamání pro mě je, když knihu od Mariany Zapaty dočtu. Ach jo. Byla to zase pecka, já si nemůžu pomoct, ale mě prostě styl psaní Mariany strašně vyhovuje. Pro mě je to prostě vtipný, hlavní hrdinka je většinou pěkná tlamizna - s tím se já dokážu skvěle ztotožnit - a celkově mě baví ta pomalá romantika. Ačkoliv někdy to tak trvá, že už si říkám: "tak už se, sakra" milujte, ne?" - a ono furt nic. Každopádně kniha se nedá pomalu ani odložit. A Aiden? Co mi to děláš, Mariano? Tak doufám, že se pak bude dodávat Kulti, Ivan Lukov a Aiden v nějakém zvýhodněném balíčku, protože všechny tyhle chlapy chci domů, a to hned! A taky další knihu bych prosila. Proč taková skvělá četba musí vycházet jen jednou za rok? No nic, k této knize se určitě někdy zase vrátím, moc jsem si to užila.

30.05.2022 5 z 5