Ketfl komentáře u knih
Super! Na příběh Gabriela jsem se mega těšila a až na to seznámení v letadle, který pro mě bylo totálně nereálný, ale vtipný, jsem si příběh fakt užila. Tyhle poškozený kusy, jak já jim říkám, ty mě prostě fakt baví. Takže jednoho Gabriela ke mě domů, prosím a děkuji! A já se těším na další díl.
Začátek a konec příběhu jsem si maximálně užila, ten střed byl samozřejmě taky dobrý, ale tohle téma mi vždycky připomene, že pro mě by takový život rozhodně nebyl. Já mám ráda svůj klid a pohodu a žít jako hvězda, no... asi bych skončila jako Jax. Každopádně příběh Vandráka z trávníku a Elly May se mi velice líbil. Autorka píše opravdu čtivě, že se jen stránky míhají pod rukama. Další díly si určitě nenechám ujít. Líbilo se mi to.
Ze začátku mi trochu trvalo, než jsem se začetla, ale jak se objevil Zan, tak mě kniha docela dost chytla. Je fakt, že autorka se s tím moc nepáře, nemá tendence vše barvitě popisovat, do děje se skočí přímo rovnýma nohama. Zápletka byla taky zajímavá a navíc mě bavila schopnost hlavní hrdinky - tedy kromě toho, že byla čarodějka - vidět duchy. Je fakt, že některé scény se tak nějak "prolítly", autorka nemá tendence se opravdu někde dlouhodobě zdržovat. Celkově tedy mohu říct, že jsem četla o dost lepší fantasy, ale naopak i horší, takže bych nejraději hodnotila 3,5 hvězdičkami. Další díl si ráda přečtu.
Skvělý díl! Přibyly nám zde nové postavy, jejichž příběhy mě maximálně bavily. Byla zde spousta akce, intrik, politikaření a náhledů do chodu absolutně zvráceného světa. Díky bohu za to, že ale všechny hlavní postavy jsou asi nesmrtelné, protože kolikrát ty zranění, to bylo teda něco a oni se jen oklepou a příběh jede dál, jupí! Moje romantická dušička by snesla klidně i o něco víc projevů lásky, ale jinak si nemohu na nic stěžovat. Opravdu velice povedená série, autorka umí psát. Těším se na další díl.
Prosím vás, tohle že psala Elle Kennedy? Jako nechci říct, že by to bylo špatně napsané, to vůbec, ale mě to přišlo spíš jak "výcuc" z knihy, jako by tomu prostě kus chyběl. Jako jo, četlo se to samo, ale na takové dílečko je to až snad škoda papíru. No, nic. Počkám si na nějakou další tvorbu, která se snad zpátky přiblíží úrovni Off-campus nebo Briar U.
Liv Morris se bohužel asi nebude řadit mezi nějak moje zvlášť oblíbené autorky. Ač se mi tento příběh zdál určitě lepší než ten předchozí, tak ani tak nemohu říct, že by se jednalo o příběh, který bych si s radostí vystavila někde na čestném místě v knihovně a často se k němu vracela. Neříkám, že je to úplně špatné, ale mě prostě tak nějak ty postavy ani příběh zvlášť nezaujaly. Tím nechci říct, že by autorka nepsala dobře, ale přijde mi to na úrovni takové té červené knihovničky pod lampou (nebo jak se jmenují takové ty útlé románky), co vždycky četla moje babička, než odešla zpátky do hvězd. No, za mě velice průměrné.
Mě to šíleně bavilo! Zajímavé a netypické prostředí, zápletka a i hlavní postavy, které mě prostě bavily a přišly mi uvěřitelné. Hlavní hrdinka mě navíc dostala, celou knihu se tvářila jak svatý obrázek a nakonec se pěkně vybarvila. Takže se opravdu klepu na další díl, protože mě zajímá, jak celý příběh bude pokračovat. Doufám tedy, že nebudeme muset čekat nijak dlouho.
I tento příběh se mi velice líbil. Měla jsem to přečtené jedna dvě. Ač je kniha předvídatelná od začátku do konce (byla by sama od sebe, ale tady to ještě celý vykecá i samotná anotace), ale stejně jsem si to maximálně užila. Pěkný, milý, odpočinkový příběh. Ráda bych si od autorky přečetla nějaké další knihy.
Teď si tak říkám, proč jsem se k takové knížce nedostala dřív? Ano, jedná se o knihu pro mladší čtenářky, ale jejda, bylo to fakt mega pěkný! Zajímavý příběh, postavy a hlavně to prostředí. Neskutečně se mi to líbilo, jak jsem začala číst, tak jsem knihu nemohla odložit. Jsem maximálně spokojená a další knihu od autorky si rozhodně nenechám ujít. Pěkné.
Přemýšlím, jak knihu ohodnotit, protože se tu pro mě osobně sváří dvě věci. Na jednu stranu autorka píše poměrně čtivě, kniha byla krátká, takže jsem to měla přečtené jedna dvě, na druhou stranu to byl akorát takový ten "vyblitý" text, jak já tomu říkám. Prostě bez pořádného příběhu, nějakých indicií, které by vedly nějak rozumně k závěru. Jako kdyby si autorka řekla, že tady to ukončí a je potřeba nějaký brutální zvrat, tak tam napsala to, co ji přišlo první na mysl. Jako jo, ne že by to čtenář vůbec neočekával, ale za mě to celkově bylo dost nelogické a takové "bez ladu a skladu". Taky je škoda, že tady není uvedeno, že je příběh na pokračování. Ale možná proto dávám tři hvězdičky, protože být to uzavřený příběh, tak bych musela minimálně ještě jednu hvězdičku dát dolu, takhle pořád doufám, že se to v dalším dílu nějak logicky všechno vysvětlí. Celkově lze tuto tvorbu ohodnotit jako velice průměrný, odpočinkový a erotický příběh. Rozhodně nečekejte žádné terno, ke kterému se budete muset pravidelně vracet (tedy alespoň dle mého názoru).
Tak a poslední příběh z této série je za mnou. To byla teda krásná a sladká pohádka! A taky moje první kniha, kde byl ústředním párem někdo, kdo je věkově mým rodičům. Ač teda dle popisu autorky měl ústřední pár těla a vzhled dvacátníků. :-D Celkově koukám tedy, že Toronto je dalším rodištěm nádherných, úžasných, sexy, mega bohatých mužů a žen. Nezbývá tedy než si sbalit pár svých švestek, koupit si letenku do Kanady a přesvědčit se na vlastní oči. Ale konec srandiček. Bylo to přímo cukříkové a medíkové a mě se to moc líbilo. Až mi normálně všechny ty postavy (a jejich asi tak miliarda dětí) budou chybět. Jsem ráda, že jsem nakonec dala této sérii šanci.
Jak už jsem psala u jiných knih této autorky, vždycky mám trochu obavy, co mě čeká. Autorka totiž píše fakt skvěle, problémy mívám akorát s charaktery jejích postav, které jsou pro mě většinou fakt odporné a proto se mi její knihy někdy hůř čtou. :-D Tato kniha se mi ale opravdu líbila. Jako ano, trochu mi to možná přišlo, jako by to psal někdo jiný, ale asi celkově jsem po těch fantasy knihách nějakou takovou romanťárnu potřebovala, takže mi to pěkně sedlo. Jako ano, určitě existují lepší knihy, ale za mě pěkné! Rozhodně si nemůžu na nic stěžovat.
Takové série miluju a zároveň nenávidím. Jsem ráda, když se k příběhům postav mohu vrátit, ale díky prodlevě mezi jednotlivými díly většinou trochu pozapomenu, co se tam dělo, takže si musím díly vždycky přečíst znovu. Takže to stejné mě samozřejmě čekalo i tady. První a druhý díl jsem slupla jako malinu a u tohoto třetího dílu bum!, prostě půlka knihy se mi hrozně těžko četla. Ano, autorka píše velice pěkně, v ději se pořád něco dělo, rozhodně to nebyla nuda. Ale to věčný ježdění sem tam, jeli x dní, každý večer pekli nějaký maso, pak nějaký ty rozhovory s koňmi (které mě ale na té knize maximálně bavily). Až po půlce mě to zase mega chytlo a druhou část knihy jsem doslova zhltla. Takže bohužel musím ubrat jednu hvězdičku. Postavy mě v některých reakcích dost štvaly, ale jinak jsem s touto sérií celkem spokojená, určitě je to za mě jedna z těch lepších. Koukala jsem a ještě nějaké díly Studie vydané jsou, tak uvidíme, jak vyjde další tvorba autorky i u nás. Určitě si ji ale nenechám ujít.
Když člověk ke knize přistupuje jako ke všem ostatním knihám od autora, nemůže být vlastně ani příliš zklamaný. Je ale fakt, že příběh téhle knihy proběhl rychle jak vichřice. Než jsem se stihla s těmi postavami nějak "seznámit", tak jsem byla na konci. No, nebylo to nejhorší, ale že bych z toho zase byla nějak extra na větvi, to taky říct nemůžu. Každopádně musím uznat, že mě autor překvapuje, že sáhne zrovna po takovém tématu jako je kosmetika. A taky musím pochválit paní překladatelku, že poprvé v této knize není konečně to šílený slovo prc.... (no, všichni víme které :-D).
No tak tohle bylo teda počteníčko! Za mě spolu s Aidenem jeden z nejlepších dílů této série. Evidentně mě baví číst o takových těch poškozených kusech, jak já jim říkám. :-D Bavilo mě to od začátku do konce. A raptor, no to bylo něco, nasmála jsem se. Pěkný, moc.
Tento příběh měl trochu jiné téma, než ty předchozí, přesto si jel pěkně podle předepsaného scénáře. Mě se to líbilo. Autorka píše prostě čtivě a knihu pomalu nelze odložit. Jako určitě najdete lepší knihy, ale nestěžuji si. Hlavní postavy mi byly sympatické. Tak honem na Haltona! :-)
Na Reida jsem se fakt těšila. Od autorky již víme, co čekat, tak jsem byla zvědavá na "zápletku", kterou si u Reida vymyslí... a fakt si nejsem jistá, jestli tam jako nějaká byla? Jestli jo, tak jsem jí, přiznám se, asi příliš nezaznamenala. Tento díl byl za mě zatím nejvíc přeslazený. Ale i tak jsem ho přečetla jedna dvě, já vlastně ani nemám co vytknout, protože se to čte dobře, sice jako na nějaký literární dílo roku příběhy z téhle série nemají, ale no tak co, jedu dál, Van už čeká.
Příběhy z této série jsou opravdu takové příjemné a odpočinkové jednohubky. Autorka si pokračuje ve svém stylu, takže člověk ví, co má čekat - příjemnou, milou a sexy romantiku bez větších a šílených zápletek, kdy se vám srdce pomalu zastaví. I když tento díl mě krapet překvapil, poprvé pro mě totiž zápletka nebyla patrná hned v prvních kapitolách. Docela mě Maddox překvapil, lišák jeden stříbrnej! No a ten epilog, jéé, no to byl medík líbeznej. Už se těším na příběh Reida.
I u druhého dílu si autorka jede ve svém tempu a stylu, ale i přesto se mi tento díl zdál o krapet lepší než díl první. Asi mi celkově víc sedly hlavní postavy. Aiden se mi totiž zamlouval už v prvním díle, takže jsem tento díl slupla fakt jako malinu. Opět se to hezky četlo, sice to není kniha, na kterou budete ještě za 10 let vzpomínat, ale jinak vůbec nemám co vytknout. Těším se na Maddoxe. :-)
Pokud chcete opravdu nenáročnou, ale zároveň milou a odpočinkovou knihu ke čtení, pak je tato autorka přesně to pravé pro vás. Já bych ten její styl psaní přirovnala k jízdě ve vlaku. Hezky si to jede svým tempem, občas vidíte nějaký pěkný barák nebo se někde pasou kravičky, tak je to jůů, pak možná přijde nějaký ten jeden tunýlek, tak je 20 sekund vzrušení a pak už jste v cíli. Je to příjemné, milé, fajn, ale až si za pět minut půjdete už po svých starostech, tak celou tu cestu vypustíte z hlavy. A takhle je to pro mě i s touto knihou. Líbila se mi, fakt skvěle se to četlo, trochu vzrušení tam taky proběhlo (příklad ten jeden tunýlek), pak to hezky skončilo a život jde dál. Pokud se člověk nechce zbytečně stresovat a odpočinout si u milé knihy, tak je to správná volba. Druhý díl si určitě ale také nenechám ujít.