Ketfl Ketfl komentáře u knih

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Téma knihy nebylo ničím originální a autorka se docela držela při zemi i s jejími otřesnými charaktery (tady to ještě docela šlo, umí to rozhodně hůř), ale stejně jsem to zase slupla jako malinu. Takže si nemůžu na nic stěžovat. Chemie mezi hlavními postavami byla skvělá, Célian to absolutně neuměl s city, ale co bychom chtěli od člověka, kterému neprojevili lásku ani vlastní rodiče. Judith mi byla sympatická, s těmi svými barevnými chucksy, kterými vyjadřovala svoji náladu. Některé hlášky, jako Kapitán Dobroser a Lord Voldezmrd mě vyloženě rozesmály. Sečteno podtrženo, byla to pěkná romanticko-erotická oddychovka.

30.09.2022 4 z 5

Ramsay Ramsay Mia Sheridan

Mia Sheridan je moje velice oblíbená autorka, takže na její novou knihu jsem se těšila jak na Vánoce. A jsem zase spokojená. Ano, není to Archer nebo další z mých oblíbených, ale i tak jsem si knihu užila. V rámci možností, samozřejmě. Nebyla by to totiž Mia, aby nezakomponovala taky nějaké to těžké téma. A že tady toho nebylo pomálu. Když Brogan donutil Lydii, aby obsluhovala na té jeho zahradní párty, normálně mně z toho bylo až nevolno od žaludku, jak mi to za ní bylo líto. Když opomenu to těžké téma, tak to byla ale i krásná romantika. Knihu jsem měla přečtenou opravdu raz dva. Moc se těším na další tvorbu.

27.09.2022 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Tak tohle byla přímo skvělá kniha. Zajímavé a netypické prostřední vědecké obce a absolutně rozkošný hlavní pár. Olive měla skvělý smysl pro humor a Adam, no ach jo, to byl fakt takový drsný a přímý cukrouš. Panovala mezi nimi naprosto dokonalá chemie. Čtení mi absolutně sedlo a až příští rok na jaře vyjde kniha i v češtině, tak si ji přečtu znovu.

25.09.2022 5 z 5

Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

To teda byla ale pitomá situace, do které se hlavní dvojice dostala. Nezávidím. Každopádně četlo se to pěkně. Říkám si akorát, že možná do toho příběhu mohly autorky zakomponovat trochu nějakou minulost, přeci jen se Presley s Levim určitě znala od mládí, když Tanner byl do Presley zamilovaný od 8. třídy a od střední spolu chodili. No, nevadí. I tak to byla opět fajn jednohubka od této dvojice. Těším se na další knihu.

22.09.2022 4 z 5

Dej šanci mně Dej šanci mně Whitney G. (p)

Téma knihy je teda naprosto a totálně otřepané, něco podobného jsme četli asi všichni už několikrát, ale musím uznat, že se to zase četlo úplně samo. Jedná se o friends to lovers romanci, kdy chlap radí nejlepší kámošce, jak randit a balit jiné chlapy, ale nakonec se zamilují do sebe. Je ale fakt, že Whitney má dar to napsat tak čtivě, že jsem měla opravdu problém se od knihy odtrhnout. Prostě a jednoduše se mi to fakt líbilo.

19.09.2022 5 z 5

Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Tohle byl opravdu velice povedený příběh. Skvěle napsáno, četlo se to skoro samo, zajímavě zpracováno - ač se téma může jevit ohraně, tak to autorka zpracovala opravdu moc dobře. Je zajímavé sledovat, když se někdo snaží prorazit ve světě showbusinessu. Riley i Julian byli moc zajímavé hlavní postavy, oba mi byli moc sympatičtí. Sedlo mi i to, že hlavní postavy byly o něco starší, ne jen nějací studenti, kteří si dají letmou pusu. Tady to pořádně jiskřilo, a to já opravdu můžu. Moc hezké to bylo, další díl si nenechám ujít.

16.09.2022 5 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

Na knihu jsem se velmi těšila, ale bohužel nejsem úplně nadšená. Začátek se jevil více než slibně, skvělý rozjezd, úžasně napsáno, ani mi nepřišlo, že je to od německé autorky. Čím víc jsem ale v ději postupovala, tím míň mě to bavilo. Děj se chvílemi táhl, hlavně ty kapitoly, kdy chodili pouze na ty přednášky. Přišlo mi to strašně nedotažené a nedomyšlené. Výuka jim pořád odpadávala a evidentně jediné přednášky byly z literatury, biologie a kurzy herectví, což mi zní jako vyloženě náročné studium :-D. Hlavní hrdinka je dívka z bohaté rodiny, zvyklá, že jí někdo pořád hlídá, a pak se tady chovala, jako kdyby měla ochranku poprvé v životě. Někdy jsem si říkala, že je snad úplně blbá. Taky to její věčný zakoktávání a zakopávání, nevím, jestli to mělo být jakože roztomilé, mně to tak teda vůbec nepřišlo. Ryan se mi zdál lepší, i když je fakt, že to byl teda taky bodyguard za všechny prachy, hlavně že na to strašně dlouho trénoval, v 19 letech :-D. Slow burn romantiku zbožňuji, ale v této knize mě spíš otravovala, protože jsem z té knihy nějak moc tu chemii necítila. Ke konci se to zase začalo rozjíždět a četlo se to hned lépe, ale epilog mě taky nijak nepřesvědčil o úžasnosti tohoto díla. Jako takhle, nejhorší to nebylo, ale nějak extra dobré taky ne. I přesto ale dám autorce šanci a přečtu si další díly.

14.09.2022 3 z 5

Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Příjemná a oddychová kniha. Na rozdíl od dalších německých autorek je tato spíše pro starší čtenářky. Španělsko, koně, dobré jídlo, jižanský temperament a láska. Já jsem spokojená. Ano, četla jsem už lepší knihy, ale nemohu si na nic extra stěžovat. Těším se na další díly.

09.09.2022 4 z 5

Krása mezi námi Krása mezi námi Cory Anderson

(SPOILER) Přiznám se, že mě kniha navnadila svojí obálkou, která na mě působí spíš trochu jako do fantasy stylu. Ale fantasy příběh opravdu nečekejte. Kniha je dost srdceryvná, čtenář opravdu nestačí žasnout, co hlavní hrdinové musí prožívat. Až si říkám, jak jsem šťastná za svoji rodinu. Kniha se mi dobře četla, ale stejně s ní nejsem nějak úplně ztotožněná. Možná mi tam chybělo více popisu i stran toho, jak se hlavní postavy cítí. Třeba ta jejich zamilovanost, tu jsem z toho absolutně necítila, ač to teda nebylo hlavní téma knihy. Kapitoly byly dost krátké, úderné, možná i jak to bylo psané ve 3. osobě, nevím no. A asi jsem tady jediná mimo, ale já se přiznám, že jsem ten konec prostě nepochopila. Z toho textu jsem pochopila, že hlavní hrdinka zemřela a najednou tam zase byla? Takže jsem konec četla na třikrát a stejně mi to nějak nedávalo smysl. Bylo to zajímavé, četlo se to dobře, ale vracet se k této knize nebudu.

06.09.2022 3 z 5

Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

Nádherný příběh o dvou spřízněných duších, které se spřátelili na univerzitě, zamilovali se do sebe, ale osud (a taky zákeřné činy jiné osoby) jejich cesty rozdělil. Nakonec se setkají po 15 letech. Pro mě to bylo opravdu krásné, ale neskutečně dojemné čtení. Těžko říct, jak by se život hlavních hrdinů vyvíjel, kdyby se jejich cesty nerozešly. Každopádně já věřím v to, že spřízněné duše se vždycky najdou, za všech okolností. Jsem si jistá, že takový příběh se může odehrát i v reálu. Moc pěkné to bylo.

04.09.2022 5 z 5

Krutá milost Krutá milost Natalie Mae

I druhý díl se mi moc líbil. Zahru i Kasta mají na těle boží znamení, které je předurčuje k vládě. Oba by tedy měli usednout na trůn. Zahru ale Kastovi nevěří, zvlášť po tom, jak se zachoval v poušti. Zahru má tedy plné ruce práce - jako nevzdělaná obyčejná dívka se musí mnohé doučit, aby byla schopná vládnout celé zemi. Také se musí popasovat s novou kouzelnou mocí a zjistit, co Kasta skrývá. Líbilo se mi, jak se s tím Zahru snaží vypořádat, jak bojuje se svou paranoiou a pořád se snaží být laskavá. Až do okamžiku, kdy to nemusí být úplně černobílé a najednou je nucena sáhnout po dramatičtějších řešeních. Nakonec nastoupí strach, že je vlastně úplně stejná, jako Kasta. Kasta je celkově taková zajímavá postava v příběhu. Čtenář opravdu váhá, jak to celé je a na jaké straně vlastně Kasta stojí. Moje romantická duše ale stejně doufá v Zahru a Kastu jako pár. Každopádně na obzoru je válka, jsem tedy zvědavá, jak se s tím autorka v dalším díle popasuje. Moc pěkné čtení.

31.08.2022 4 z 5

Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Říká se "nesuď knihu podle obalu", což jsem prvně udělala a díky tomu jsem knihu odložila. Protože jsem čekala, že to bude zase jenom nějaká komediální kravinka. Ha! Kdybych věděla, že se za touhle obálkou skrývá takový nádherný příběh, tak jsem ji přečetla hned, co se mi dostala poprvé do rukou. Takže pokud i vás odradila obálka, tak na ní prosím vás nekoukejte a dejte knize šanci, protože to bylo opravdu nádherné a dojemné čtení. Jelikož mám sama teď malé miminko, úplně soucítím se ženami, kterým je tato možnost nějakým způsobem odepřena. Ještě horší je to, že většinou jsou takto postižené ženy, které by si rodinu opravdu přály. Ale i přes obtížnější téma se kniha četla parádně. Obě hlavní postavy mi byly neskutečně sympatické. Kristen měla sice svoje problémy, ale byla opravdu střelená a její smysl pro humor mě bavil. A Josh? Kdyby byli všichni chlapi takoví, to by se nám ženám žilo, panečku. Doufám, že se třeba ještě objeví nějaké další knihy od této autorky, protože se to četlo fakt samo. Moc hezké.

24.08.2022 5 z 5

Hon na knížete Draculu Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

Druhý díl mě opravdu bavil. Skvělé prostředí Rumunska a tajemného hradu Bran. Na rozdíl od prvního dílu jsem si vraha ani zdaleka netipla. Autorka nás tady dokonale zmátla. Zaujala mě taky historie Thomasova rodu. Ústřední dvojici pak přímo zbožňuju. Hlavně Thomasovy hlášky směřované na Audrey Rose. Já, taková romantická duše, bych klidně uvítala i víc nějakých těch polibků, ale vzhledem k době, ve které se příběh odehrává, je to dostačující. Moc se mi to líbí. Ach jo, velice se těším na další díl.

PS: Ty dopisy úplně na konci knihy, mezi Thomasem a jeho sestrou Daci, ty opravdu stojí za to. Až na to písmo. Některá slova jsem nerozluštila ani za boha, ale nevadí.

23.08.2022 5 z 5

Pěšec Pěšec Skye Warren

No, byla to taková jednohubka, nebudeme si nic nalhávat. Těžko se i hodnotí, protože celých těch 263 stránek byl spíše takový rozjezd pro to, co nepochybně přijde. Ale četlo se to dobře. Zaujalo mě to. Uvidíme, co tedy přinese další díl.

16.08.2022 4 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Mně se kniha líbila. Hlavní hrdinka Audrey Rose měla opravdu zvláštní koníček. Dost mě zaujalo, že se autorka nerozpakovala napsat to dost krvavě. Ale četlo se to opravdu samo. Hlavně ty rozhovory mezi Audrey Rose a Thomasem, ty mě opravdu bavily. Kdo je Jack Rozparovač čtenář pozná sice docela brzy, nebo alespoň určitě tipuje, ale nevadí. Těším se na druhý díl.

14.08.2022 5 z 5

Exodus Exodus Kate Stewart

Tohle bylo přímo emocionální peklo. Bože, autorko, co mi to děláš? Jen tak pro informaci, asi tak půlku knihy jsem naprosto a totálně prořvala. Vlastně ani nevím, co na to napsat. Bylo to prostě úžasný, čtivý, ale tak zatraceně bolestný. Proč si to udělali? Proč se tam stalo to, co se tam stalo? Ach jo. Ale aspoň se zamotaný příběh z prvního dílu začal rozmotávat. Mohli jsme nahlédnout do všech těch tajemství.
"Nás žádný šťastný konec nečeká. Čeká nás prostě konec." Mně to tak lámalo srdce. A co nejvíc? "Milujeme deštivé dny, viď, zlato?" To mi zlomilo srdce totálně.

11.08.2022 5 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Dvě předchozí knihy z této série se mi opravdu neskutečně moc líbily, ale tady tohle bylo docela zklamání. Příběh byl dost přitažený za vlasy a vlastně se v něm zase tak nic extra neodehrálo. Hlavní hrdinka Kimber nebyla úplně špatná, ale to její věčný vyhrožování smrtí nebo zmrzačením bylo vtipný možná párkrát, to jsem se i zasmála, ale pak už to bylo spíš otravné. Jak se říká - opakovaný vtip není vtipem. Stejně tak ty popisy ohledně její dělohy. Hlavní hrdina Matteo měl sice možná krásný vlasy a byl sexy jako bůh, ale jinak na mě taky nějak zvlášť nezapůsobil. Přišlo mi to fakt takový o všem a o ničem. Jsem ráda, že mám dočteno a moc mě mrzí, že nemohu opět dát plný počet hvězdiček, jako u předchozích dílů.

09.08.2022 3 z 5

Dokonalé léto Dokonalé léto Kasie West

Typická westovka. Jednalo se o hezký oddychový příběh. Hlavní hrdinka Avery mi byla sympatická, měla dobrý smysl pro humor. Líbilo se mi, jak se snažila najít sama sebe. A taky její vztah se sestrou Lauren. Taková milá kniha určitě potěší i starší čtenářky a ne jen náctileté. Mně se to líbilo.

05.08.2022 4 z 5

Holka přes palubu Holka přes palubu Tessa Bailey

Hlavní hrdinka byla tedy něco. Zhýčkaná barbínka z bohaté rodiny, královna večírků, ale taky trapasů. Občas pěkně perlila. Líbilo se mi ale, že v průběhu knihy u ní nastala opravdu velká změna. Brendan byl takový medvídek, který se mi fakt zamlouval. Celkově to byla fajn letní oddychovka, která se příjemně četla. Líbilo se mi to.

03.08.2022 4 z 5

Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Autorka mě nezklamala. Po dvou úžasných dílech jsem dostala úžasný třetí díl. Četlo se to opět samo. Elliot byl sice impulzivní a někdy dělal úplně nesmyslná rozhodnutí, ale na druhou stranu to byl velký romantik a snílek. Kate mi byla fakt sympatická. Jejich hádky a počáteční nenávist mě bavily. No, a pak tady byly ty scény s těmi zvířaty - to bylo něco pro mě, já zvířata miluju, a neskutečně jsem se u toho nasmála. Prostě nevím, co na to víc říct, než že jsem si knihu opět maximálně užila a moc moc se těším na nějakou další tvorbu. Doufejme, že bude i příběh o Chrisovi. A pokud ne, nebudu se zlobit ani za jinou knihu. Skvělé, určitě si tuto sérii někdy přečtu znovu.

30.07.2022 5 z 5