Ketrin.TR Ketrin.TR komentáře u knih

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Do zasněženého hotelu se sjíždí skupinka hostů, kteří se těší na pohodově strávený odpočinkový víkend. Příběhem vás provede směsice různých lidí od zamilovaných párů, přes manžele před rozchodem až po osamocenou, zhrzenou spisovatelku. Poklidnou zimní idylku v penzionu však naruší smrt jednoho hosta a v ten moment autorka rozehrává napínavé drama plné emocí, strachu, úzkosti a nedůvěry. Stejně jako v předchozích knihách tak i tady dokazuje jak dobře umí pracovat s charakteristikou postav, které se v průběhu děje ve sněhem izolovaném hotelu doslova psychicky hroutí. Je vrahem někdo z nich? Pokradmu se pozorují a zatímco je sužují obavy o vlastní život, spřádají domnělé motivy, nedůvěřivě ukazují jeden na druhého a přestože mrtví přibývají, jsou v odhalení naprosto bezradní. A čtenář na tom není o nic lépe!
Další z autorčiných kousků mě opět nezklamal a i když námět silně připomíná brilantní Agathu Christie, nebylo to vůbec špatné!

08.12.2019 4 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

To bylo super! I když je knížka spíš pro náctileté, i já, dvaatřicátnice, jsem si ji nesmírně užila! Perfektní romantická oddychovka, ve které to pekelně jiskří až se vám z toho napětí stahují plíce a vy zapomínate pomalu dýchat! Kadenovy šarvátky s Allie plní stránky a vy jen lítáte očima až po jednom dni zjistíte, že jste na konci. Taková škoda, tahle knížka vyloženě patří mezi ty, u kterých litujete, že už je konec...

25.11.2019 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Napínavá kniha, která se čte téměř sama. I když některé situace jsou těžko uvěřitelné a říkáte si, že už se z toho prostě Darby nevylíže, vždycky se semele něco dalšího, akce poskočí a vy jen lítáte očima po řádcích až vám na přečtení stačí sotva pár hodin. Jo, za mě fajn čtení!

27.01.2019 4 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Bohužel pro mě je to jedna z mála knížek, kterou řadím na seznam "nedočteno". Po tři dny jsem se nutila do knížky začíst, ale přes zoufale nudný a natažený začátek jsem tomu dala stopku. Očekávala jsem thriller a ne hodinu biologie-genetiky-etnobiologie-genomiky a nevím čeho ještě. Možná se to pak dál rozjede, ale mě knížka prostě nepřesvědčila ani po čtrnácti kapitolách (i když někdy krátkých). Zlatá bestovní nálepka mě zase jednou oklamala.

09.01.2019 1 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Smutná, přesto opět úžasně krásná kniha. Jak s Hanou, tak ani s tímto příběhem mě paní spisovatelka nezklamala. Nádherně a čtivě vyprávěné osudy tří žen v jedné rodině, které se prolínají naší historií.

18.12.2018 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Perfektně čtivá knížka, kdy každá kapitola končí tak napínavě, že prostě musíte otáčet stránky dál a dál až zjistíte, že jsou tři ráno :-) Toto je můj první počin od autora a rozhodně ne poslední!

31.05.2018 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato knížka je zářným důkazem toto, že i bez složitého děje se zvratovými situacemi se dá zaujmout. A to tak, že hltáte každou novou stránku a nemůžete se od knížky ani za nic odtrhnout. Během čtení se u mě střídalo tolik emocí! Od smíchu, pobavení přes rozhořčení až po smutek a lítost. Nádherný příběh a moc doporučuji si ho přečíst.

28.03.2017 5 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Tak i já se přidávám na stranu těch, kterým nesedl styl vyprávění a psaní. Děj je hodně zmatený, skáče se z jedné postavy na druhou a čtenář se strašně dlouho nemá vlastně vůbec čeho chytit. Nevím jestli je to tím, že těch knížek o koncentračních táborech je teď jak hub po dešti a kvantita převažuje nad kvalitou... Naštěstí to byla knížka z knihovny, takže zase šupajdila zpátky do regálu, za mě bohužel velké ne.

25.10.2022 2 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Tenhle příběh už trošku ztratil na strašidelnosti, ne však na kvalitě. Darcy Coates umí prostě krásně vyprávět, děj nabere okamžitě na tempu a perfektně vás do sebe vcucne. Jediné co mi v této knížce chybělo, byl popis domu, tak jak to prostě umí jen ona. Nějak jsem si tentokrát vůbec nedokázala představit kde se to vlastně odehrává, a možná i to přispělo na ztrátě tajemna. Díky dětským hlavním hrdinům jsem spíš měla pocit jak když jsem se vrátila do časů Správné pětky, i tak mě ale příběh moc bavil.

01.02.2022 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

První díl Aristokratky mě doslova nadchnul, takhle dlouho jsem se u knížky nenasmála ani nepamatuji! O to víc mě však druhý díl zklamal; na Kostce se vlastně nic nového neděje, vtipné scénky najednou postrádají nějaký humor a působí už dost ohraně, vyčpěle a někdy až nesmyslně. Takže do dalšího dílu se zatím rozhodně pouštět nebudu...

07.11.2020 2 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Příjemná, sladká jednohubka. Ač je knížka poměrně jednoduchá a já už taky nepatřím do cílové skupiny, i tak jsem si čtení užila. Jediné, co mě mrzí je, že i když má knížka super potenciál, tak ho autorka úplně nevyužila. Dalo by se tam vymyslet tolik super zápletek a nechat čtenáře, ať se hlouběji ponoří do světa, který vymyslela! Nové uspořádání světa, rozdělení společnosti na třídy, narušitelé....to vše vám navodí pocit, že se knížka blíží stylu Hunger Games nebo Divergence, ale takovou hloubku toto vyprávění mít nejspíš nebude. I tak se ale těším na další díl jak malá holka!
P.S. Obálka je vážně skvostná, tak jemná a sametová, že jsem knížku snad nikdy tolikrát neošmatlávala jak tuhle :-D

26.07.2020 4 z 5

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Krásná, čtivá kniha plná tajemství, které úkrývá starý dům. Knížku jsem četla už někdy před deseti lety a teď jsem se k ní znovu dostala a pořád mě při čtení dokáže mrazit v zádech.

02.01.2019 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Bryndza opět nezklamal! Další čtivý a napínavý příběh, který vás nenechá knížku odložit. Jen mě trošku zamrzelo, že pachatel je odhalen hned zpočátku a čtenář tak přijde o možnost si spojovat detaily a hádat až do samého konce. Na druhou stranu sledovat vrahovo smýšlení byla zajímavá změna. Prostě velmi povedené, už se těším na další díl Eriky a spol.!

06.07.2018 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Vůně teplého čaje, květy obsypané sakury, plamenitá chuť saké, šustění nádherně vyšívaných kimon, lehké brnkání na šamizen… To všechno a ještě mnohem víc vás díky krásnému a barvitému vyprávění přenese do krás i krutosti japonské kultury. Celý příběh jsem četla jedním dechem a vždycky jsem se moc těšila, až knížku znovu otevřu a ponořím se do světa nebývalé elegance a starodávných tradic, který je pro nás tak moc vzdálený, cizí a tajemný.

20.02.2018 5 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Člověk může přečíst sebe větší hromadu knížek o hrůzném životě Židů v období války a stejně z toho bude pořád otřesen. Vzpomínky chlapce na dřevěné bedně vás naplní neskonalým smutkem z té vší nespravedlnosti, utrpení a zoufalství. Smutkem, že tohle zlo se opravdu dělo. Krásné vyprávění, které vzniklo z tak děsivých a temných časů.

05.02.2018 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Od tak slavné autorky, která strhla celý svět svojí úžasnou čarodějnickou ságou, bych čekala trošku víc. Ono taky než se profláklo kdo je pravým autorem, tak byla tahle knížka označována jako propadák...
I tak jsem ale chtěla od Rowlingové ochutnat něco jiného než fantasy. A za moc to nestálo. Příběh postrádá jakékoliv napětí, děj je vesměs tvořen rozhovory a tlacháním o ničem s lidmi z Lulina okolí. Samotný čtenář však z těchto "výslechů" není schopen vraha poznat, a to je možná tak jediné co vás nutí číst až do konce.

10.11.2017 2 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Originální kniha se zajímavým námětem, který vtáhne a už nepustí!

12.01.2017 5 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Tak tohle mě bavilo, za mě super thriller, které tak ráda čtu! Čtenáře zpočátku může odradit víc postav a chvíli trvá, než se s nimi člověk seznámí a zapadnou mu do příběhu, ale pak už to fičí jedna radost. Oproti jiným thrillerům, tady není úplně těžké vystopovat hlavního padoucha, mě se to povedlo někde v půlce knihy, i tak ale jedete ve čtení a pátrání s inspektorkou Robyn dál, protože knížka rozhodně nepostrádá napětí a šmrnc.

14.11.2022 5 z 5

Lov Lov Bernard Minier

Taky se přidávám na stranu těch, které knížka moc nenadchla. Minier je pro mě značka záruky a napínavého čtení, ale tady se nějak nekonalo ani jedno. Politika, covid a problémy francouzské společnosti mě fakt nebavily. Napětí téměř žádné, zvraty to stejné a odhalení neřáda bylo vlastně taky nijaké. Takže za mě velké zklamání.

13.07.2022 1 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Zpočátku mi trvalo se nějak začíst, ale pak se děj mile přehoupnul do napínavého čtiva a už jsem jenom lítala očima po řádcích. Záporáka jsem ke konci i trošku tušila, ale i tak mi rozuzlení vyrazilo dech, bylo to fajn čtení!

12.09.2020 4 z 5