Ketrin.TR komentáře u knih
Moje prvotina od této autorky a byla jsem příjemně překvapená. Napínavý příběh, kdy se dvě dějové linie pomalu prolínají a vy si pořád lámete hlavu kdo, jak a proč. Ten lehce otevřený konec mě dostal. Jen některé části mi přišly trochu zdlouhavé a o ničem; jak jde vrchní detektiv na rande apod. mě opravdu nezajímalo. I tak si ale v budoucnu určitě přečtu další dílko této autorky!
Stejně jako u většiny, tak i mě začátek poměrně dost nudil a nutila jsem se jím prokousat. Takže setrvejte do nějaké 70 stránky! Pak už příběh dostane spád a knížku naopak nedokážete odložit. I tak tam jsou ale občas hluchá místa, která se přiznám že jsem přeskakovala; debaty policajních kolegů o ničem a promluvy Naomi k jejímu milému byly jedna velká nuda. Z policejního týmu mi k srdci nikdo nepřirostl, jejich donebevolající laxnost, kdy si od svědků/obětí doslova nechali s**t na hlavu, mě dováděly k nepříčetnosti. I tak ale vcelku fajn knížka, v budoucnu zkusím další autorčino dílo.
Velmi příjemné, detektivní čtení ze severského městečka, kdy se dějem míhá několik postav a každý má své tajemství... Tento typ příběhů mám moc ráda, pokud máte někdo tip na podobné detektivky z prostředí přímořských městeček, tak mi dejte prosím vědět do zprávy, díky! :-)
Bryndza opět nezklamal! Další čtivý a napínavý příběh, který vás nenechá knížku odložit. Jen mě trošku zamrzelo, že pachatel je odhalen hned zpočátku a čtenář tak přijde o možnost si spojovat detaily a hádat až do samého konce. Na druhou stranu sledovat vrahovo smýšlení byla zajímavá změna. Prostě velmi povedené, už se těším na další díl Eriky a spol.!
Knížka se četla velmi svižně, přestože hlavní hrdinka mi přišla teda fakt jako strašná hysterka a její chování mě kolikrát dost vytáčelo. Rozuzlení knížky mi došlo snad ještě dřív než jsem byla v půlce knížky. I tak to byl ale slušný psycho příběh, těším se na další od této autorky!
Perfektně napínavá knížka, kterou jsem přečetla doslova za pár hodin na lehátku u moře. Zajímavý námět, jenom jsem možná trošku čekala víc jeho využití, mrazivější atmosféru a promyšlenější konec. I tak doporučuji přečíst!
Perfektně čtivá knížka, kdy každá kapitola končí tak napínavě, že prostě musíte otáčet stránky dál a dál až zjistíte, že jsou tři ráno :-) Toto je můj první počin od autora a rozhodně ne poslední!
Achjo, tolik mě mrzí, že už jsem tuhle knížku dočetla! Vždycky jsem se tak neuvěřitelně těšila, až ji otevřu a budu hltat další stránky! Perfektně, čtivě a napínavě psaná kniha lehce okořeněná erotikou a vášní...super kombinace! I mně tento příběh zpočátku připomněl detektivku Osamělá smrt od L. Jackson, což ale nikterak neubírá na kvalitě. Tohle byla moje první knížka od této autorky a tak mě nadchla, že musím brzy zhltnout další :-)
Výborná, čtivá a napínavá detektivka. Přestože kolem mě už pučely stromy a foukal lehký, jarní vánek, díky skvěle vylíčenému příběhu z mrazivých hor jsem měla pocit, že mi mrznou špičky uší a nos :-) Jen v druhé půlce knihy mi některé momenty přišly, jak už zde bylo ostatně psáno, trošku překombinované. Na druhou stranu samotné rozuzlení bylo nečekané a překvapující. Těším se na autorčinu další knížku, toto bylo moje první seznámení s její tvorbou a určitě se brzy vrhnu na další.
Prostě nemám slov... Krásná, čtivá a tak neskutečně smutná kniha že vás z osudu celé rodiny až srdce rozbolí. Tahle knížka má v sobě tak zvláštní a silné kouzlo, že jí naprosto podlehnete.
Opět dobré, napínavé čtení. Na styl krátkých, úsečných vět jsem po autorčině prvotině byla připravená, možná bych řekla že se v rozepisování i trošku "zlepšila" a knížka se četla lépe než Manželé odvedle. I díky tomuto stylu psaní má příběh spád, nikam zbytečně neodbíhá. Líbilo se mi pomalé poodhalování odpovědí na otázky, aby se to všechno potom zase ke konci přiostřilo nějakou další zápletkou a zvratem. Jo, tohle je fajn čtení, které zhltnete raz dva.
Pokud máte rádi masakrální psycho thrillery, tak jen do toho! Knížka je opravdu síla, drsný děj vás tak vtáhne že máte co dělat abyste vystoupili z autobusu na správné zastávce. Z některých pasáží vás až doslova mrazí v zádech a pořád si dokola říkáte že to nějak přece musí jít vyřešit! Přestože je děj předvídatelný téměř od samého začátku, ničemu to nevadí. Jen trošku konec mě zamrzel - jak už se tady zmiňovalo, tak měl najednou takový rychlý, a oproti zbytku knihy, nečekaný spád.
Vcelku pěkné vyprávění, které mě ale ne úplně oslovilo tak, jak jsem si přála. Drsná krajina, počasí a rodinné zvyky jsou autorem krásně vykreslené, postavy mě však nijak nezaujaly a já si k nim přes veškerou snahu nedokázala (nebo taky nestihla) najít cestu. Čtení pro mě nebylo nějak extra poutavé, přelévá se přes občas až nudné myšlenky a úvahy, a spousta míst je zbytečně natažených. Nějak si nedovedu představit čím dalším a hlavně novým by mě zaujal druhý, natož třetí díl, takže prozatím se spokojím s dílem prvním.
Hurá, konečně další počtení od Míšy Klevisové! Už jsem se nemohla dočkat, protože její knížky zbožňuji. Autorka opět vsadila na moje oblíbené drsné, severské prostředí, do kterého zasadila nový děj. Byť má knížka podobný vzorec jako Ostrov šedých mnichů (vztahy mezi lidmi na odlehlém místě), nic nepůsobilo ohraně. Jen některé odstavce mi přišly zbytečně hluché a trochu natahovaly jinak napínavý příběh. A Pepa Bergmanů má moje velké sympatie, jednou bych ho chtěla taky někdy potkat! :-)
Vůně teplého čaje, květy obsypané sakury, plamenitá chuť saké, šustění nádherně vyšívaných kimon, lehké brnkání na šamizen… To všechno a ještě mnohem víc vás díky krásnému a barvitému vyprávění přenese do krás i krutosti japonské kultury. Celý příběh jsem četla jedním dechem a vždycky jsem se moc těšila, až knížku znovu otevřu a ponořím se do světa nebývalé elegance a starodávných tradic, který je pro nás tak moc vzdálený, cizí a tajemný.
Knížky nikdy nečtu víckrát. To už by musela být jóó kniha s velkým K aby se tak stalo. Nu, a stalo se. Den Trifidů jsem četla už hodně dávno, ale na ten děj se nikdy nedá zapomenout. Wyndham je prostě stará, úžasná a nepřekonatelná klasika. Děsivá tím, že stačí tak málo a celý svět jde doslova „do kytek“…
Tuto knížku jsem četla už před lety a ačkoliv jsem od ní tak nějak očekávala klasickou, nějak extra výraznou detektivku, tak mě mile překvapila. Možná to je také hlavně tím zajímavým složením a charakterem ústředních postav. Jen ta přehnaná Lincolnova chytrost mi někdy lezla trochu krkem. K další knize jsem se dosud nedostala, prozatím mám na seznamu jiná, pro mě víc lákavá díla, ale určitě se k tomuto autorovi zase ráda vrátím.
Člověk může přečíst sebe větší hromadu knížek o hrůzném životě Židů v období války a stejně z toho bude pořád otřesen. Vzpomínky chlapce na dřevěné bedně vás naplní neskonalým smutkem z té vší nespravedlnosti, utrpení a zoufalství. Smutkem, že tohle zlo se opravdu dělo. Krásné vyprávění, které vzniklo z tak děsivých a temných časů.
Konečně jsem zase jednou narazila na knížku, která si tu zlatou, „celerovou“ nálepku zaslouží! Příběh byl velmi čtivý, čtenáře drží v neustálém napětí a jen tak mu nedovolí knížku zavřít a jít se věnovat něčemu jinému. Doslova jsem se těšila na cestu do práce, až si ji v tramvaji zase otevřu! Dokonce i Erika mi přišla oproti Dívce v ledu jako docela příjemná postava, která se dokázala i usmát. Rozhodně doporučuji přečíst!
Tohle nebylo vůbec špatné! Co si budeme povídat; asi jako většinu tak i mě knížka zaujala svoji origální vazbou, ilustracemi a místem ve kterém se celý děj odehrává. Po obsahové stránce jsem do tohodle "katalogu" nevkládala moc velké naděje a o to víc jsem byla z knížky nadšená! Zpočátku lehký humor vystřídalo něco, co mě drželo napnutou jak gumu od trenek až do samotného konce. Strach, ďas, temno a hrůza se plížily ze stránek a nenechaly mě při čtení na chvíli v klidu. Přestože zápletka není bůhvíjak překvapivá, líbilo se mi prostředí a autorův styl psaní a popisování.
Po přečtení jedno vím naprosto jasně - Ikea pro mě už nikdy nebude taková jako dřív a při příští návštěvě budu jen napnutě čekat, co na mě vyleze z DOMBÅSu nebo co bude schované za KIVIKem...