Ketrin.TR komentáře u knih
Příjemné a napínavé čtení, od kterého jsem ale čekala trošku víc. Zápletka má opět zajímavé vyústění které nikdo nečeká. Přijde mi ale, že měla moc rychlý spád a rozřešení. Pasáží s partnerskými trablemi hlavních hrdinek bylo na můj vkus až příliš a musím se přiznat, že jsem je pak i přeskakovala. Prostě mě nebavily číst úvahy co by kdyby, a jaké to bylo a bude...poměrně zbytečně to snižovalo napětí. Kniha už byla téměř v samém závěru, čtenář si hryže nehty rozčilením a najednou bum; předlouhá pasáž z vánoční rodinné sešlosti a veškeré napětí je fuč. I tak si ale ráda přečtu nějaké další pokračovaní!
Velmi povedená, napínavá a čtivá knížka! Člověk hltá jednu stránku za druhou a vůbec nemáte tušení komu se dá věřit a komu je lepší se vyhnout. V "kukátku do minulosti" se mi trošku teda motaly jména a zpočátku mě tohle teenagerovské vyprávění moc nebavilo, ale jakmile začalo navazovat na přítomnost, člověk nemohl přestat číst. Konec byl za mě trošku překombinovaný a moc spletených věcí dohromady, ale i tak se rozhodně těším, až si přečtu další autorčinu knížku, protože tohle mě bavilo!
Horké slunce, sladké koktejly, průzračné pláže, slaný větřík ve vlasech... Ač je za oknem dvacet čísel sněhu, díky autorčině stylu vyprávění to všechno cítíte a vnímáte. Jenomže pak se jako mávnutím kouzelného proutku černě zatáhne nejen obloha nad jachtou, ale i něco mezi posádkou. To NĚCO, co vás nenechá spát a musíte prostě číst a číst, abystě věděli jak to celé dopadne. Super napínavé čtení!
Knížka, do které se zakousnete a nemůžete jen tak přestat číst. Přestože je manželských thrillerů teď nějak přemíra a tušíte kudy se příběh bude ubírat, i tak lítáte očima po řádcích a hltáte každé slovo. Jen ten konec za mě mohl být trošku jiný.
Za mě nečekaně dobré čtení. Zpočátku trošku trvá než se čtenář prokouše Neviným zpackaným životem, ale pak se příběh přehoupne do příjemně napínavého čtení. I když je to knížka doslova na dva delší večery, vřele doporučuji.
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Na téma koncentračních táborů jsem přetla už x knih a tuto řadím mezi nejhorší. Ne příběhem, ale zpracováním. Takové těžké téma musí zpracovat někdo, kdo umí psát, vyprávět a vykreslovat, což tato paní rozhodně neumí. Svým plytkým, studeným a jednoduchým vyprávěním celý příběh neskutečně zabila. Téměř všechno mi přišlo neuvěřitelné; čtenář má pocit, že život v koncentračním táboře byl těžce na pohodu a byl to jen takový obyč pracovní kemp. Ano, jako tatovier měl možná štěstí a byl víc volnější, ale mě to nepřesvědčilo. K postavám jsem měla absolutně nulový vztah; knížce chybí jakékoliv emoce a konverzace mezi lidmi jsou o ničem. Po přečtení tohoto typu knih se cítím vždycky podivně prázdně a smutně, tady jsem byla ráda, že už ji mám za sebou, protože prokousávat se jejími stránkami byla ztráta času.
Napínavá kniha, která se čte téměř sama. I když některé situace jsou těžko uvěřitelné a říkáte si, že už se z toho prostě Darby nevylíže, vždycky se semele něco dalšího, akce poskočí a vy jen lítáte očima po řádcích až vám na přečtení stačí sotva pár hodin. Jo, za mě fajn čtení!
Bohužel pro mě je to jedna z mála knížek, kterou řadím na seznam "nedočteno". Po tři dny jsem se nutila do knížky začíst, ale přes zoufale nudný a natažený začátek jsem tomu dala stopku. Očekávala jsem thriller a ne hodinu biologie-genetiky-etnobiologie-genomiky a nevím čeho ještě. Možná se to pak dál rozjede, ale mě knížka prostě nepřesvědčila ani po čtrnácti kapitolách (i když někdy krátkých). Zlatá bestovní nálepka mě zase jednou oklamala.
Krásná, čtivá kniha plná tajemství, které úkrývá starý dům. Knížku jsem četla už někdy před deseti lety a teď jsem se k ní znovu dostala a pořád mě při čtení dokáže mrazit v zádech.
Zase další Robertova super pecka! Opět napínavé čtivo, které vás u stránek drží klidně do dvou do rána. I když je zločinec opět znám téměř od samého počátku, sledovat jeho příběh mě baví tak, že to zastíní to malé zklamání z napětí při jeho odhalení. Robertovy knížky jsou prostě záruka fajn čtení, takže už se těším na další lahůdku!
Chvíli trvá než se člověk do knížky začte. Na druhou stranu těžký psychický stav hlavní postavy nejde nastínit jen v pár stránkách, takže delší vyprávění o pocitech Anny je důležité aby do její situace čtenář pořádně proniknul. Já místy pronikla až tak silně, že jsem začala dumat jak bych se s takovou fóbií třeba vyrovnala já. Pak se však příběh rozjede a hltáte jednu stránku za druhou, takže za mě fajn čtení!
Smutná, přesto opět úžasně krásná kniha. Jak s Hanou, tak ani s tímto příběhem mě paní spisovatelka nezklamala. Nádherně a čtivě vyprávěné osudy tří žen v jedné rodině, které se prolínají naší historií.
Opět příjemné čtení. Autorka umí navodit jak napínavou, detektivní zápletku tak lechtivou, vášnivou chvilku a spojení těchto prvků mě v jejich knížkách baví. Jen některé ty romantické momenty mi přišly do děje až moc násilně našroubované, ale aspoň si každý přijde na své. Těším se, až si zase přečtu další autorčino dílo.
Coby bývála au-pair v UK jsem si tuhle knížku prostě musela přečíst. Bylo příjemné zavzpomínat na moje au-pairská léta a připomenout si britské tradice a zvláštnosti, kterými vás autorka vtipně provede. Octové brambůrky, kouhoutky v koupelně, cider, cupoftea... Prostě krásné déjávu :-) Jenom jsem možná čekala trošku víc au-pair zážitků místo učitelských postřehů, ale i tak mě knížka hodně bavila. A ta krásná obálka!
Za mě byla tato knížka poměrně slabší. Množství postav dává zpočátku zabrat; vřele doporučuji si na papír nakreslit kmen rodiny, hodně vám to pomůže v orientaci. Vrah pro mě až takovým překvapením nebyl, celkově mi chyběl nějaký wow efekt. Pasáže s Erikou mě nebavily a její laxnost a podřízenost při otravných návštěvách mě doslova vytáčela. Očekávám, že další díl bude tentokrát prošpikovaný jejím bojem s novorozencem; to bude zase další nuda. Chci napětí a ne takové nic neříkající pasáže, které to všechno jen natahují. I tak si ale ještě přečtu další díl, doufajíc, že bude lepší než tento.
Mám ráda knížky s touto tématikou, ale tuto bych řadila k těm slabším. I když jsem ji přelouskla doslova během pár hodin, byl to spíš soupis depkoloidních stavů a zoufalých myšlenek. I tak takový život nikomu nezávidím a děsí mě, že se toto pořád děje.
Čtou ho všichni, tak jsem si řekla, že se tomuto autorovi taky konečně podívám na zoubek...respektive na knížku. Čekala jsem pořádnou dávku humoru a vtipných scén a dostala jsem příběh čtyř silně vyhořelých kamarádů, neuměle se plácajících ve svém životě, který ve mě víc vzbuzoval pocit neštěstí a smutku než veselí a smích. Ano, u některých odstavců se člověk usmál, ale doufala jsem trošku ve větší nálož humorných scén. Přesto to byla knížka moc pěkná, čtivá a svižná a určitě si brzy od pana Hartla zase něco dalšího přečtu.
Voňavá medovina, hříšné Staré Město, jáhlová kaše, palečnice, síla církve... Když čas od času dostanu chuť na nějaké to středověké čtení, pan Vondruška je jasnou volbou; jeho čtivé, napínavé a veselé knížky nikdy nezklamou. U této jsem měla trošku zezačátku problém se začíst, ale pak už se jen vezete na vlně historie, kdy před vámi doslova ožívá stará minulost. Moc příjemné čtení.
Mám ráda knížky z viktoriánské Anglie, ale tato mě moc neoslovila. Přestože bylo období a zvyky popsané moc hezky, tak nějak mi tam chyběla trošku pochmurná a temná atmosféra té doby na kterou jsem se těšila a na kterou mě nalákala pěkně zpracovaná, tajuplná obálka. Knížka obsahuje hodně politických a historických fakt; v politických postavách a jejich zájmech jsem se poměrně ztrácela a díky tomu mě tyto pasáže dost nudily a opouštěla mě chuť číst dál. Naproti tomu příběh Violety mě bavil; až na již níže zmiňovanou pasáž v ZOO, která byla docela propadák. Jako kdyby autorce došel při psaní dech. Po dalších dílech od této spisovatelky nejspíše sahat už nebudu.
Jedním slovem SUPER! Napínavé, děsivé, tajemné, čtivé... Všechny tyhle atributy vás ke knížce doslova přikovají takovým způsobem, že máte problém ji dát z ruky i ve tři ráno. Těším se na další čtivo od tohoto autora, tohle jsem zhltla jak malinu :-)