Kikina182 Kikina182 komentáře u knih

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Spolupráce Johna Greena, Maureen Johnsonové a Lauren Myracleové dopadla opravdu skvěle. Autoři vytvořily tři oddělené příběhy, které se vlastně propojují v jeden příběh a udělali to tak skvěle, že nebýt trochu rozdílného stylu psaní, nikdo nepozná, že všechno nevymyslel jen jeden člověk.

Všechno na sebe totiž perfektně navazuje. A tím nemyslím jen děj, ale i postavy. Každý autor si vytvořil svoje postavy, jenže ty se pak prolínaly i do příběhů ostatních. Ale všem se nějak povedlo zachovat jejich osobnosti přesně tak, jak je vymyslel jejich tvůrce a to podle mě muselo být na celé knize nejtěžší.

Za mě je to doopravdy skvělé. Příběhy se skvěle čtou, jsou opravdu zajímavé a do zimního počasí jako dělané. Tahle kniha skutečně dokáže člověka zahřát u srdce, pobavit a dát mu naději.

01.01.2020 5 z 5

Zrcadlo, zrcadlo Zrcadlo, zrcadlo Rowan Coleman

Zrcadlo, zrcadlo je opravdu skvělá kniha. Jak způsobem psaní, tak dějově. Autorka si vybrala opravdu skvělé téma, nebo spíše témata, které zaujmou. Především hlavní dějová linka je neokoukaná a originální. Ovšem přestože je kniha skvělá, tak bych řekla, že jelikož se jedná o žánr young adult, tak se autorka v popisování některých skutečností držela hodně zpátky, což je neskutečná škoda. Zvolila si totiž téma o kterém by se mělo mluvit co nejotevřeněji, ale tenhle žánr ji k tomu bohužel neposkytl prostředky. Takže i když se mi kniha líbila, mohlo to být i lepší.

14.06.2019 4 z 5

Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Psí domov je kniha, která člověka rozhodně vezme za srdce. Někdy srdce plesá radostí nad Bellyním příběhem a jindy se zase svírá strachem, protože není jasné, jak to nakonec s touhle psí slečnou dopadne. Ale ne všechno může být pořád šťastné, bohužel, a tak jsem ráda, že je tato kniha taková hořkosladká. Nepředstírá, že je realita růžová, že neexistují zlí lidé, kteří nemají ke zvířatům žádnou úctu. Je to příběh jako z reality, který si jednoduše zamilujete.

21.08.2018 5 z 5

Studená Lhota, ráj trapasů a koní Studená Lhota, ráj trapasů a koní Barbora Robošová

Knihy od českých spisovatelů se mi většinou moc nelíbí. Ale tahle byla pěkná. Taková pohodová a i jsem ji přečetla docela rychle.

15.08.2012 1 z 5

Lásky a koně ze Studené Lhoty Lásky a koně ze Studené Lhoty Barbora Robošová

Pokračování se mi líbilo. Ale už to nebylo tak skvělé jako první díl.

15.08.2012 5 z 5

Milníky na mé cestě Milníky na mé cestě Miley Cyrus

Nejsem sice její největší faninka, ale tu knihu jsem četla. Četla se mi velmi dobře a bylo tam hodně zajímavých informací.

15.08.2012 1 z 5

Kapka kouzel Kapka kouzel Michelle Harrison

Nádherný dobrodružný příběh plný magie, který je ještě povedenější než první díl. Je pravdou, že osnova příběhu se trochu podobá prvnímu dílu, ale to vůbec nevadí. Díky tomu, jak se odvíjí, je vidět, že j to úplně jiný příběh, který je zkrátka skvělý. Navíc mu tentokrát opravdu nemám co vytknout. V prvním díle bylo pár logických chybek, ale tady dávalo všechno perfektní smysl. Určitě tedy můžu doporučit, ať už jste četli nebo nečetli první díl.

13.08.2024 5 z 5

Sladká chuť temnoty Sladká chuť temnoty Judy I. Lin

Z prvního dílu jsem byla nadšená, ale o druhém to bohužel říct nemůžu. Přijde mi, že autorka chtěla nutně napsat dva díly, ale vlastně moc nevěděla, o čem by měl ten druhý být. Začátek, konec a pár scén uprostřed je skvělých, ale jinak se kniha táhne a děj je trochu zacyklený, což je neskutečná škoda. Za mě by autorka udělala lépe, kdyby spojila oba dva díly do jedné knihy a odpustila si tu zbytečnou omáčku kolem.

12.07.2024 3 z 5

O Veverčákovi, který se bál O Veverčákovi, který se bál Katie O´Donoghue

Krásný příběh plný ještě krásnějších ilustrací. Pro malé děti je tohle perfektní kniha, která by je mohla přivést ke čtení, ale zároveň by jim mohla dát i něco do života. Je o strachu a o tom, jak se s ním vyrovnat a něco takového potřebují děti slyšet. Kniha by se ale mohla líbit i dospělým a připomenout jim pár věcí, na které už dávno zapomněli.

03.10.2023 5 z 5

Soumrak Soumrak Shannon Messenger

Další nadmíru povedený díl z téhle série! Autorka mě jako pokaždé překvapila řadou zvratů, ale i prozrazením odpovědí na otázky, které jsem si v souvislosti s příběh kladla v minulých dílech. Ale samozřejmě jako obvykle snad ještě dvojnásobek otázek přibylo, což ale rozhodně nevadí, protože odpovědi se jistě dozvím v dalších dílech. Kniha krásně navazuje na předchozí díly a všechno je tak do detailu promyšlené, bez nejmenších nesrovnalostí, že pořád jen žasnu. Je to příběh plný dobrodružství a napětí, při kterém se zatají dech nejen mladším čtenářům. Rozhodně moc doporučuji!

26.09.2022 5 z 5

Všechny barvy duhy Všechny barvy duhy * antologie

Kniha obsahuje jedenáct povídek, z nichž každá je jiná. Všechny sice mají společnou LGBTQ+ tématiku, ale některé jsou romantické, ale v jiných jde o přátelství, rodinu a některé mají dokonce nádech thrillery. Každá se zkrátka zabývá různými tématy a všechny jsou pojaty originálně. Celkově můžu říct, že se mi kniha líbila. Některé povídky jsou průměrné, další nadprůměrné a jiné špičkové. Ale všechny mají co říct a to nejen v souvislosti s LGBTQ+ tématikou.

30.11.2021 4 z 5

Láska je na prd Láska je na prd Wibke Brueggemann

Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla, jelikož celá kniha psaná skrz deníkové zápisky je trochu nezvyk. Ale po pár kapitolách jsem už hltala jednu stránku za druhá. Kniha se mi moc líbila. Je vtipná, ale zároveň řeší hned několik ožehavých témat. Je to tedy takový odlehčenější příběh, který se ale zároveň nezabývá jen povrchními záležitostmi, což je za mě skvělá kombinace. Ke knize mám vlastně jen dvě námitky. Jedna míří k jedné opravdu nechutné scéně, která měla být nejspíš vtipná, ale bohužel se tak nestalo. A druhá k tomu, že hlavní hrdinka prostě nemohla říct "kočka" ale vždycky musela říkat, že se jedná o "hybridní kočku", což za mě bylo iritující a nereálné. Ale kromě těchto dvou věcí jsem si knihu opravdu užila a pokud chcete něco odlehčeného, vtipného a milého s náznakem závažnosti, tak určitě doporučuji.

14.04.2021 5 z 5

O čarodějnici, která se nenechala upálit O čarodějnici, která se nenechala upálit Amanda Lovelace

Měla jsem od téhle knihy velká očekávání, ale ve výsledku jsem byla lehce zklamaná. Autorka je skvělá básnířka, to je bez pochyb. Dokáže dát do několika málo slov opravdu hodně podtextu, který člověk vidí, jen když skutečně chce. A navíc do slov, která zní spolu opravdu skvěle. Jenže problém v téhle sbírce je, že podtext básní nebyl proměnlivý. Básně by podle mě měly člověka lehce směrovat, ale nevnucovat jim žádnou myšlenku. A v případě této knihy autorka neustále propagovala svoji pravdu. Tedy že všichni muži jsou zlí a všechny ženy skvělé. S čímž rozhodně nesouhlasím a to, že mi to vnucovala mi celou knihu bohužel zkazilo. Kromě tohoto není sbírka špatná, ale její první byla mnohem lepší.

01.01.2020 4 z 5

Sestry Springovy Sestry Springovy Anna Todd

Nejspíš jsem toho od téhle knihy čekala hodně. Autorčina série After se mi moc líbila a měla jsem dojem, že Sestry Springovy by mohla být ještě lepší, ale po přečtení musím říct, že je spíš horší. Tahle kniha je předvídatelná, vleklá a vzhledem k tomu jaké je století v některých věcech i dost podivná. Má samozřejmě i světlé stránky, především příběh Jo. Ale jinak mě bohužel moc nezaujala. Ani styl psaní se moc nepodobá tomu, který znám z After, což mě mrzí asi ze všeho nejvíc. Možná, že kdyby byla míň obsáhlejší, zalíbila by se mi mnohem víc. Z tohoto příběhu jsem bohužel zklamaná.

15.09.2019 2 z 5

Meč a ptáček Meč a ptáček Amy Harmon

Kniha pro mě byla opravdu příjemným překvapením. Když jsem si četla anotaci, viděla jsem v ní potenciál, ale nějak jsem nechtěla věřit, že by se mohlo jednat o skutečně originální knihu. Spíš jsem počítala s hezkým průměrnějším příběhem, ale naprosto jsem se spletla. Tahle kniha si rozhodně nezaslouží víc než pět hvězdiček. Možná se na první pohled může zdát, že je stejná jako mnoho knih před ní, ale ona je jiná a naprosto skvělá. Rozhodně doporučuji.

09.07.2019 5 z 5

Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Na novinku od Gayle Forman jsem se doopravdy těšila. Bohužel jsem byla docela zklamaná. Kniha není vůbec špatná. Naopak je zajímavá a plná emocí. Jenže je takové obyčejná, chybí mi v ní chemie, kterou jsem nalezla v ostatních knihách autorky. Kvůli tomu mi přišel celý děj v jedné rovině a v momentě, kdy to vypadalo, že se to změní byl konec. Což je v tomto případě opravdu škoda, protože pár kapitol navíc by neuškodilo, naopak. Je to fajn kniha, ale od autorky jsem čekala víc.

17.03.2019 4 z 5

Láska a jiná vykolejení Láska a jiná vykolejení Leah Konen

Kniha má trochu nudnější, klišoidní, rozjezd, ale pak rozhodně stojí za to. Jedná se o nádherný oddechový příběh, který prosvítí temné večery a nudná odpoledne. Pro milovníky young adult je to podle mě opravdu skvělá kniha. Za sebe můžu jen a jen doporučit. Moc se mi líbila.

20.12.2018 4 z 5