kilometr kilometr komentáře u knih

Embéčkem kolem světa Embéčkem kolem světa Michal Vičar

Tak jedno se bratrancům musí nechat-projet svět embéčkem chce kus odvahy a tu cestovatelé měli a za svým snem si šli a to je tak jediné pozitivum(kromě hezkých fotek).Ale inspirativním cestopisem,zachycujícím z humorem patálie cest kolem zeměkoule,který Vás má bavit od začátku dokonce,tak to se knize(a autorovi už vůbec)příliš nedaří.Což je škoda(1000 MB).40%.

27.05.2020 2 z 5

Z gauče vzhůru do divočiny Z gauče vzhůru do divočiny Renata Schritterová

Na to,že se jedná o autorčinu prvotinu,tak jde o celkem příjemné čtení,které místy i pobaví.60%.

13.05.2020 3 z 5

Amber a Chaos Amber a Chaos John Gregory Betancourt

"To se mi moc nelíbilo.Až se mi zježila kůže na zádech.Proti tomu budu muset vybudovat nějakou psychickou obranu.Možná bych mohl použít jako štít proti takovému zneužívání Logru svůj Vzor."60%.

08.05.2020 3 z 5

Majipoorské kroniky Majipoorské kroniky Robert Silverberg

Druhá ċást trilogie mě bavila svou neuvěřitelnou naivitou,místy až hloupostí a v době karantény jsem ji doċetl jen a pouze proto,že už nic lepšího po ruce nebylo.15%.

29.04.2020 1 z 5

Friday Friday Robert A. Heinlein

I přes to,že mě tato kniha nenadchla,tak i přes veškerou "užvaněnost" je tohle dílo v žebříċku od tohoto autora zatím druhé nejpovedenější dílo(vede Hvězdná Pěchota).Rozeċítám Obċana Galaxie......50,766666%.

25.04.2020 3 z 5

Chanuřina Pýcha Chanuřina Pýcha Carolyn Janice Cherryh

Tohle je neuvěřitelně hloupé sci-fi.A ke všemu ještě kniha obsahuje velké množství překlepů.Už jen to dočíst si zasluhuje odměnu-ponejlépe kvalitnější knihu.10%.

15.04.2020 1 z 5

Hvězdná pěchota Hvězdná pěchota Robert A. Heinlein

Zatím nejlepší kniha,kterou jsem od tohoto autora přečetl.70%.

12.04.2020 4 z 5

Conan. Hodina draka Conan. Hodina draka Robert Ervin Howard

Barbar je nejlepší Conan.80%.

06.04.2020 4 z 5

Rudá Sonja 1 - Ikribův Prsten Rudá Sonja 1 - Ikribův Prsten David C. Smith

Mám rád příběhy s Conanem a tak jsem byl zvědavý,jak si povede ve své sérii Rudá Sonja.A už prvním dílem jsem tuto sérii uzavřel.Je to hloupé a nezábavné a Sonja i přes to,že ji to na obálce velmi sluší,toho moc nepředvede.Ale to jde na vrub autora,který tento výlet do světa fantasy nezvládl.0%.

29.03.2020

Metuzalémovy děti Metuzalémovy děti Robert A. Heinlein

Zajímavý námět,to je na této knize asi to nejpovedenější.Zpracování a výsledný požitek z ċetby je opět mírné zklamání(nejsem fanouškem autora a toto je má 2 přeċtená kniha od něho,plus jedna nedoċtená).60%.

21.03.2020 3 z 5

Ďábel se skrývá v mlze Ďábel se skrývá v mlze Leon Garfield

Nuda v mlze.30%.

02.03.2020 2 z 5

Velká cesta kilem za Čingischánem Velká cesta kilem za Čingischánem Jana Urbanová

26 077 ujetých kilometrů,na kterých prožijete mnohá dobrodružství a zjistíte,že je všude dobře,ale nejsilnějším zážitkem z každé cesty je návrat do garáže.Vaše Barča,balšoj geroj!.65%.

27.02.2020 3 z 5

Rozmarné hostince valašské Rozmarné hostince valašské Ladislav Baletka

Hospůdko milá,hospůdko rozmilá,přece by ses mi nikam neschovala.....Navštěvovati restaurace a hospůdky je mou velkou vášní(ve Vsetíně,ValMezu a Rožnově je dnes cca 240 hospod,z nichž mám tak 80% navštíveno).70%.

26.02.2020 4 z 5

Jitřenka Jitřenka Vlasta Javořická

Pěkný příběh o Gertrudě alias Gáje Sobolové.Kniha se mi líbila,kolikrát i slzička do oka vlétla.Občas prostě stačí,když to hezky skončí.70%.

19.02.2020 4 z 5

Prsten od vévodkyně Prsten od vévodkyně František Novotný

V podstatě není co vyčítat,u knihy jsem se výborně bavil.75%.

17.02.2020 4 z 5

Zbojnické léto Zbojnické léto Richard Sobotka

Neustálým opakováním již napsaného kniha když už neotráví,tak spolehlivě uspí.Možná že žili,jisté je,že umřeli.20%.

05.02.2020 1 z 5

Portréty historických osobností - Nejen grafologický pohled Portréty historických osobností - Nejen grafologický pohled Helena Baková

Grafologické portréty známých osobností.Kniha mě nezaujala.50%.

05.02.2020 3 z 5

Polibek Polibek Jan Šmíd

"Nabízeli svá srdce,ale nikdo je nechtěl.Co se srdcem v tmavě zeleném kabátě,co se srdcem v kožichu.Leckdo by po něm rád vztáhl ruku,ale nebyl nikdo kdo by mu porozuměl."70%.

03.02.2020 4 z 5

Plný batoh pytláckých příběhů 5 Plný batoh pytláckých příběhů 5 Richard Sobotka

Tentokrát se nejedná o sled historek,ale autor se snaží o ucelenější dílo.Neškodilo by pár postav doladit,ale i tak jde o dobré čtení.60%.

31.01.2020 3 z 5

Nebezpečí sklizně Nebezpečí sklizně Otokar Březina (p)

"Pro výkřik srdce osamělého,když zajásá v úzkosti svojí jako pták zabloudilý,jenž nalezl bratrské množství zpívající,sladko je žíti!".100%.

30.01.2020 5 z 5