kirstinrau kirstinrau komentáře u knih

Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Instagram: @kirstinrau

Túto knihu si musíte prečítať. Ja to MI-LU-JEM. Pri tejto knihe som zabudla dýchať. Aj napriek tomu, že ste veci predvídali a vedeli ste, čo sa asi stane, nevedeli ste kedy sa to stane a ako veľmi sa to môže pokaziť. A keď na to príde, zlomí vám to srdce, pretože budete súcitiť s nimi. Dokonalo napísané, že sa od tej knihy neodtrhnete.

Aj keď je kniha radená do fantasy, nečakajte prvky magického sveta alebo nejakej mágie. Svet je vymyslený a aj keď sú obaja badass hrdinovia, nie sú neprekonateľní, ale skôr realisticky vykreslení. Začiatok bol brutálny a to doslova, no Laru som si hneď obľúbila. Ja tieto hrdinky zbožňujem a Aren? Na oko krutý král, ale pravda je samozrejme iná. Perfektné enemies-to-lovers. Nechýba humor, nejaká tá spicy scéna, aj keď prevažne je to akcia a štipka politiky. Nudiť sa však nebudete. Kniha je písaná z pohľadu oboch hrdinov, čo je samozrejme len plus, ale verím, že si obľúbite aj vedľajšie postavy. Teším sa na pokračovanie a dúfam, že bude čoskoro.

"Vždyť je dokonalá. Jako by ji stvořili k tomu, aby tě přivedla do hrobu."

31.01.2024 5 z 5

Mor Mor Laura Thalassa

"Mor, čelo zdobené korunou.
Válka s taseným ocelovým ostřím.
Hlad, třímající kosu a váhy.
A nakonec Smrt, zhouba s temnými křídly složenými na zádech a s pochodní, z níž stoupal páchnoucí dým, v ruce. Čtyři Jezdci apokalypsy, kteří přišli, aby uchvátili zemi a vyhubili smrtelníky, kteří na ní žili."

Toto je sľubný začiatok zaujímavej série od obľúbenej autorky. Kniha, ktorá zaujala nielenže vizuálom, ale aj príbehom. Môže obyčajný človek zastaviť jazdca Apokalypsy? Môže vôbec tento jazdec vedieť, čo je to milosrdenstvo? Mor je prvým jazdcom a jeho úloha je jasná. Priniesť ľuďom skazu. Jeho nenávisť voči ľudskému druhu nemá konca kraja a ja som sa mu postupom času ani nečudovala. Nie, určite to nie je kladný hrdina, no či si zaslúži úplne opovrhnutie? To musíte zistiť sami.

Príbeh odvážnej Sari, ktorá sa obetovala pre záchranu ľudstva ma pohltil. Mať silný žalúdok na veci, ktoré musela urobiť a silu, aby prežila utrpenie, ktoré si pre ňu jazdec pripravil bol dych berúci.
Autorka píše pútavo a krátke kapitoly vás nútia čítať ďalej. Dej ubieha svižne a aj keď by som prijala viac komunikácie medzi postavami, chémia medzi nimi bola skvelá. Páčilo sa mi ako posúvajú svoje hranice a ako sa z nepriateľov stávajú milenci. Znie to šialene a málokto by takému spojeniu uveril, ale ono to fungovalo. Svet, ktorý sužuje Mor bol síce temný, krutý a naozaj nemilosrdný, no príbeh mal aj vtipné momenty, pri ktorých som sa usmievala. Ako Mor spoznával aj iné stránky ľudstva a prichádzal mu azda na chuť. A keď prišlo na spicy scény? Nebolo to nič prehnané, no dodalo to ten správny šmrnc. Ja som nadšená a už sa teším na pokračovanie. Pretože tentoraz sa blíži Válka.

09.03.2025 4 z 5

Mäsiar a Havranka Mäsiar a Havranka Brynne Weaver

Konečne prišiel čas na túto krvavú dark romancu. Príbeh dvoch sériových vrahov, ktorí každý rok súťažia v zabíjaní vopred vybraného cieľa. Ich obete nie sú žiadne neviniatka. Dalo by sa povedať, že svojím spôsobom sú hrdinovia. Aj keď troška iného kalibru. Určite však kniha nie je pre každého a varovania na začiatku by ste mali brať vážne. Avšak, aj keď to znie všelijako, verte mi, že sa budete baviť. Ja som bola veľmi milo prekvapená. Bolo to síce krvavé, drastické, občas nechutné, ale tiež aj vtipné, plné chémie a spicy scén.

Sloane, alias Križiak či Havranka, bola síce skôr samotárka, ale vo svojom fachu bola umelcom. Nebojácna, múdra, kreatívna, no s pocitom, že ju nikto nemôže milovať. Možno až do momentu, keď sa stretne s Rowanom. Ten chlap bol úžasný už od prvého momentu. Bol vtipný, okúzľujúci, milý, no jeho temná stránka bol jeden masaker. Prezývku Mäsiar si určite zaslúžil. No ale kto by to čakal od šéfkuchára celkom vychýreného podniku? Táto dvojica bola proste dokonalá.

Páčilo sa mi ako bojovali so svojimi démonmi, ako sa báli prejaviť city či priznať si celkovo, po čom túžia. Strach, že stratia jeden druhého bol veľmi citeľný. Roky odopierania však jedného dňa skončili a ja som s napätím čakala ako to všetko bude. A že to bola jazda. Záverečná dráma ma prekvapila. Akosi som občas zabúdala na iné postavy príbehu, pretože všetku pozornosť si ukradli Sloan a Rowane. Teším sa však na pokračovanie a verím, že svoj priestor dostanú aj bratia Rowane, či Lark, priateľka Sloane. Už sa neviem dočkať ďalších častí.

16.02.2025 5 z 5

Popel a hvězdami prokletý král Popel a hvězdami prokletý král Carissa Broadbent

Máme tu očakávané pokračovanie Zmije a křídla noci a ja som na to veľmi tešila. Príbeh nadväzuje na koniec predchádzajúcej časti a poviem vám, že mne osobne stačil prológ a už som v tom opäť lietala.

Zatiaľ čo jednotka sa točila okolo turnaja, tu musí naša dvojica síce bojovať tiež, ale o udržanie kráľovstva a moci. Nepriateľov je naozaj veľa a nemožno veriť nikomu. O tom vie svoje aj Oraya. Zisťuje, že všetko, čo doposiaľ vedela, bola jedna veľká lož. Aj keď ju Raihn zradil, je prinútená s ním uzatvoriť spojenectvo, aby sa dopátrala pravde. Pozor si však musí dať aj Raihn, pretože jeho spojenci prahnú rovnako po moci.

Páčilo sa mi ako Oraya zo začiatku so svojím manželom bojovala, no Raihn sa nevzdával. Neskôr opäť pocítime tú ich dokonalú chémiu a ja som to zbožňovala. Rovnako ako sa Oraya dozvedala, čo je zač. To, ako k nej Vincent v myšlienkach prehováral bolo skvelé, no najviac ma dostali posledné kapitoly, kedy sme zistili, že Vincent bol možno krutý vládca, ale aj milujúci otec.

Raihnova minulosť ma trocha sklamala lebo som od toho čakala viac. To mi prišlo ako zbytočné naťahovanie, no čítalo sa to dobre. V tejto časti sme spoznali Raihna viac do hĺbky a ten vzťah s Mische bol dokonalý. Zaujali ma aj nové postavy a už sa teším na ich príbehy. Táto časť bola plná zvratov, tajomstiev, odhalení, bojov, no aj mágie, lásky a samozrejme aj nejakej tej spicy scény. Upíri budú vždy patriť medzi moje najobľúbenejšie bytosti a verím, že si tento svet zamilujete tiež.

11.02.2025 4.5 z 5

Rod plameňov a tieňa Rod plameňov a tieňa Sarah J. Maas

Túto knihu som si odkladala na dlhšie voľno, pretože som vedela, že budem mať problém sa od nej odtrhnúť. A aj keď som sa na ňu veľmi tešila, kniha nenaplnila úplne moje očakávania.

Tento svet mi naozaj chýbal a tešila som sa ako si užijem aj ten iný, trocha prachom zapadnutý svet. Na začiatku som sa toho obávala, ale prepojenie bolo zvládnuté úžasne. Trocha ma mrzí, že sme nedostali toho viac, ale s výberom postáv, s ktorými sme sa stretli, som bola vlastne aj spokojná.

Bryce som mala rada a stále mám, ale v tejto časti ma strašne vytáčala a len som tŕpla, čo svojím chovaním pokašle. Našťastie sa moje obavy nenaplnili a aj keď tu prešľapov narobili viac ako dosť, záver knihy bol skvelý a plný emócií.

V knihe sa strieda viac pohľadov, čo niekedy bolo chaotické. Tu som mala pocit, že linka Bryce a Hunta stratila iskru, no v celku to vynahradili Ruhn s Lídiou. Veľmi som sa tešila aj na Thariona, ale tam to išlo doslova dole vodou. Najväčší smoliar bol však asi Ithan. Ten hádam neurobil za celú knihu ani jedno správne rozhodnutie, aj keď záver jeho linky bol naozaj prekvapivý a celkom mu fandím. Určite prekvapili viaceré postavy. Nechcem sa veľmi rozpisovať, pretože sa bojím, že niečo prezradím. Táto časť je plná informácii, zvratov a prekvapení, že sa určite nudiť nebudete. A ak upustím od svojich očakávaní, tak záver tejto série bol epický a určite stojí za prečítanie.

Ja dúfam, že sa hádam čoskoro dočkáme ďalšej knihy z pera autorky a nebude nás ťahať za nos ako George R. R. Martin.

06.01.2025 4 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Uf. No kde začať? Táto časť bola pre mňa troška sklamaním. Kniha sa síce čítala rýchlo, no mala som pocit, že sa v tejto časti poriadne ani nič nedeje.

Príbeh pokračuje v podstate tam, kde skončil predchádzajúci diel a to únosom Ayly mesačnými čarodejkami. Dostávame sa tak na Lunateru, kde čas neplynie. Toto bolo celkom zaujímavé a síce sa dozvieme pár zaujímavých vecí, nemôžem povedať, že by ma to ohúrilo. Bála som sa, že celá kniha sa povlečie výcvikom Ayly a neustálou myšlienkou ako chce Kadena zachrániť. Trvalo to len 7 kapitol a ak som čakala, že sa to potom rozbehne, bola som na omyle. Táto časť je skôr zameraná na diskusie a plánovania vojny, ku ktorej musí nevýhnutne prísť. Nastali síce nejaké boje, ale niektoré mi prišli zbytočné a iné len ako naťahovanie deja.

Ayla ma občas vytáčala svojím správaním, no čo ma viac prekvapilo, bolo správanie Kadena, ktoré som chápala. Áno chápala, no zároveň sa mi nepáčilo kam s ním autorka smeruje a že ho vykreslila nie v práve lichotivom svetle. Neviem, čo sa stalo, ale verím, že sa to dá do poriadku. Niektoré postavy prekvapili a páčili sa mi, takže v sérii budem isto pokračovať. Dúfam, že v ďalšej časti sa všetko vysvetlí a bude to mať opäť ten svoj šmrnc.

22.12.2024 3 z 5

Šanca skórovať Šanca skórovať Teagan Hunter

Ďalšia časť zo série Carolina comets priniesla naozaj zaujímavú dvojicu a poviem vám, že som mala menšie obavy. Hráč NHL, ktorý je v 24 rokoch panic? A hlavne, ak ide o Millera? Ten, ktorý pôsobí vždy sebavedomo, má šarm, aj keď miestami sa naozaj chová ako puberťák, no hlavne je známý tým, že strieda ženy? Moc mi to na neho nepasovalo, ale svoje opodstatnenie to malo a teda autorka z toho vysekala skvelý príbeh, plný humoru, erotiky a samozrejme nechýbala aj menšia dráma.

A tu sa dostávam ku Scout, ktorá je knižná romatička, nádejná spisovateľka a majiteľka už nášho známeho stánku s donutami. Občas som s ňou bojovala, pretože spraviť drámu z tak banálne veci, že ju niekto nespoznal bolo ešte viac detinské ako občasné správanie Millera. Jeho snaha o odpustenie bola však vtipná a dalo sa tušiť, kam to povedie. Chémia medzi postavami fungovala na výbornú a ja som si knihu opäť užila. Dej je síce predvídateľný, ale na zážitku vám to určite neuberie. V knihe sa objavia aj predchádzajúce postavy, čo vždy uvítam. Povedala by som, že táto časť bola skôr sladká ako pikantná, no verím, že si Millera zamilujete, pretože bol naozaj zlatíčko. A ja sa už teším na pokračovanie.

15.12.2024 5 z 5

Stratená v klamstvách Stratená v klamstvách Claudia P. Torkan

Zatiaľ čo s Hate z prvej časti som bojovala, hrdinku tejto časti Lauren som si obľúbila od začiatku. Jej cesta začína presne tam, kde Hate odchádza a my tak sledujeme, čo sa vlastne dialo v tej dobe u Maxwellovcov a bolo to naozaj zaujímave. Ak máte radi trópy ako od nenávisti k láske, brat mojej najlepšej kamošky, spolubývajúci, tak táto kniha sa vám bude páčiť.

Lauren si nesie veľa tajomstiev, o ktorých nevedela ani Hate. Autorky nám ich postupne odkrývala a preto vás to núti čítať ďalej. Bratia v tejto časti dostali väčší priestor a mne sa to páčilo. Aj keď ich vzťahy nie sú ideálne, stále držali spolu. Viac priestoru tu dostal aj Vincent. Napriek tomu, že jeho život nebol ľahký a odniesol si z neho svoje traumy a následky, jeho správanie kreténa to vôbec neospravedlňuje. A tu som miestami nechápala ako mohla byť Lauren voči nemu empatická. Občas som sa bála, čo to prinesie a ako to dopadne.

Čo som postrádala bola väčšia interakcia medzi hrdinami, pretože som akosi nepostrehla kedy začali k sebe pociťovať takú príťažlivosť. Nathaniel bol však skvelý a napriek všetkým okolnostiam bol veľkou oporou pre Lauren. Z arogantného chlapca sa rázom stal vyspelý muž, ktorý sa nehodlal vzdať. Niekedy možno až príliž tlačil na pílu a vôbec si neuvedomoval či tým niekomu neublíži. Tu prišiel však moment a teda jediná kapitola v pohľadu Róberta, kedy si ma úplne získal, ale stále si stojím za svojím, že ma to jeho oslovovanie “maličká vytáča. Mrzí ma, že záver knihy sa opäť točil okolo Hate. Tu boli opäť situácie a náhody, ktoré mi prišli ťažko uveriteľné a možno zbytočné? Uvidíme či to bude kľúčové v ďalšej časti.

Príbeh Lauren zostal tak otvorený, čo bol asi zámer autorky. No nádej zomiera posledná a ja verím, že sa svojho šťastného konca dočká. Tak ako v prvej časti, aj v tejto je veľa otázok nezodpovedaných a preto som zvedavá ako sa bude príbeh odvíjať ďalej. Určite ma zaujíma aká bude životná cesta Sebastiana a Bena.

Som rada, že som dostala možnosť si knihu prečítať a ešte raz ďakujem Venupress za poskytnutie knihy na recenziu. Budem sa tešiť na pokračovanie.

24.11.2024 4 z 5

Stratená v nenávisti Stratená v nenávisti Claudia P. Torkan

Na túto knihu som bola extrémne zvedavá, keďže Claudi sledujem už dlho a tešila som sa, že sa jej splnil sen. Aj keď ja osobne neobľubujem obálky tohto druhu, kniha úputa už len svojim vizuálom. Oriezka a spracovanie knihy je naozaj skvelá. Páči sa mi ako je kniha rozdelená a že na začiatku každej kapitoly je motto, ktoré nejako vystihuje daný dej a situáciu. Téma boxu bola pre mňa novinka a musím priznať, že to bolo naozaj zaujímavé.

Kniha sa čítala veľmi dobre. Štýl autorky mi sadol, aj keď musím priznať, že Hate až tak nie. Hate mala byť silnou postavou a určite v istých situáciách bola, no v niektorých mi prišla prehnane dramatická. Občas som nechápala jej správanie, čo sa však dalo ospravedlniť, pretože si toho vytrpela naozaj dosť. Možno to bolo skôr načasovaním.

Prvá časť bola pre mňa troška chaotická lebo som sa občas strácala kto je kto. Bolo tam na mňa veľa mien, ale netrvalo dlho a zorientovala som sa. Musím priznať, že každý z bratov má niečo do seba a tak som zvedavá, aký bude ich príbeh.

Najviac sa mi však páčila druhá časť, ktorá sa odohráva v New Yorku a kde spoznávame nové postavy. Riley a Logan sa mi páčili od prvého momentu. Aj keď sa tu toho deje veľa, konečne dostávame nejaké odpovede. Hlavne, ak ide aj o Roba, u ktorého som nevedela, čo si myslieť. Napokon si ma celkom získal, aj keď mal svoje muchy. Najviac ma však vytáčala postava Vincenta. Čudujem sa, že sa ho niekto nezbavil jednou dobre mierenou ranou medzi oči. Očakávam, že je však dosť kľúčový a ešte si s ním užijeme.

Čo sa týka záverečnej časti, tá sa mi páčila najmenej. Bolo tu už veľa náhod, zvratov a jednoducho už bolo toho veľa, až sa to miestami stávalo ťažko uveriteľné. Napriek tomu je príbeh naozaj dobre premyslený a verím, že ďalšia časť bude ešte viac zaujímavejšia.

03.11.2024 3 z 5

Na trestnej lavici Na trestnej lavici Teagan Hunter

Máme tu štvrtú časť zo série NHL clubu Carolina Comets a ja som sa na ňu veľmi tešila. Aj keď musím priznať, že druhá časť s Rhodesom u mňa stále vedie, túto časť som si užila tiež. Ak ste fanúšikom trópu age gap alebo zakázanej lásky či nútenej blízkosti, touto knihou nič nepokazíte.

Owen Smith bol charizmatický a jeho príbeh ma zaujal. Máme tu Owena, ktorý je najstarším hráčom a vôbec netuší, čo ho v budúcnosti čaká, keďže ani nevie, či získa zmluvu na ďalšiu sezónu. Bez hokeja si život nevie predstaviť. Na druhej strane máme Emíliu, ktorá je manažérkou sociálnych sieti a pravidlo znie jasne a to, že nemôžu mať vzťah na pracovisku. Už na začiatku je jasné o čo pôjde a kam to bude smerovať, no mne to na zážitku vôbec neubralo. Pretože, čo ak sa títo dvaja stretli už dávno pred tým, než začali spolu pracovať a pravidlo už porušili?

Tá chémia medzi nimi bola skvelá. Spicy scén si užijete viac ako dosť, no vyvrcholenie deja som asi očakávala dramatickejšie? Neviem ako to nazvať. Vekový rozdiel mne prišiel primeraný a bolo zjavné, že z našej dvojice sa každý nachádza v inej fáze života a museli dospieť k rozhodnutiu, pričom niektorí z nich bude musieť niečo obetovať. Za mňa to bola opäť skvelá oddychovka a už sa teším na ďalšiu časť, ktorá nám bola načrtnutá.
Milujem, keď sa všetci stretnú a dozvieme sa ako pokračujú postavy z predchádzajúcich častí.

12.10.2024 4 z 5

Bič z ohňa Bič z ohňa Michala Baránková

Na začiatok musím úprimne priznať, že som mala z knihy obavy nakoľko ide o novú slovenskú autorku, ktorá si knihu vydala sama. Táto cesta určite nie je jednoduchá a aj keď som s niektorými vecami bojovala, uznávam, že táto kniha má niečo do seba.

Hlavná hrdinka vyrastala v sirotinci a už ako šesťročná bola poslaná do tábora na výcvik do kráľovskej armády. Áno, asi tak do polovice som síce bojovala s našou hrdinkou Nevaeh aj ja a nie len nepriatelia, no príbeh sa čítal naozaj dobre a stránky mi len utekali pred nosom. Nevaeh určite patrí k tým drzým a odvážnym hrdinkám, no niektoré jej rozhodnutia boli v rozpore s tým, čo chcela. Túžila po slobode. Osud je však voči nej naozaj neúprosný a zdá sa, že má pre ňu iné plány.

Páči sa mi ako má autorka premyslený svet, postavy, magické bytosti a aj samotnú zápletku. Verím, že si obľúbite mnoho postáv, no nájdete aj tie, ktoré budete mať chuť uškrtiť. Najviac sa mi však pozdávala postava Aidena. Najsilnejší spomedzi všetkých waldronov. Bol tajomný, nebezpečný a nemal zľutovania s nikým a ničím. Rysuje sa nám tu pomaličky enemies to lovers linka, no mne úprimne chýbalo troška viac chémie, aby som tomu uverila. Túto knihu však beriem ako zoznámenie sa so svetom a postavami. Verím, že v ďalšej časti sa to poriadne rozbehne, pretože našliapnuté má autorka veľmi dobre.
Nezostáva mi nič iné ako poďakovať za jej dôveru a možnosť si túto knihu prečítať. Prajem, aby si kniha našla ešte viac fanúšikov a dali ste jej šancu.

06.10.2024 3 z 5

Jackpot hry Jackpot hry Ivana Petrová

Nie je tajomstvom, že hokejové romance sú mojou slabosťou a preto som sa tešila aj na tento debut. Musím však priznať, že kniha by sa mi určite páčila viac, ak by som ju čítala pár rokov späť. Kniha sa čítala veľmi dobre. Autorka má skvelý štýl písania a určite sa nebudete nudiť. Páčilo sa mi, že kniha je písaná z dvoch pohľadov, aj keď by som prijala viac kapitol z pohľadu Denisa.
Denis bol naozaj zaujímavý a v celku si ma získal. Našiel sa však moment, pri ktorom som nechápala jeho správanie a verte mi, že v tej chvíli som väčšieho pokrytca hádam nevidela. S Liou to tiež nebolo vždy rúžové, ale k jej veku by som povedala, že bolo správanie primerané. Nemala to vôbec ľahké v živote a jej najbližší jej to tiež neuľahčovali. Určite prešla kus cesty a Lia na konci sa mi páčila viac.
Asi sa vo mne pri čítaní vystriedali všetky emócie. Vedľajšie postavy boli skvelé, ale....Chápem, že autorka chcela túto partiu ľudí nejako poprepájať, ale miestami to bolo až tak veľmi prekombinované, toľko náhod, že príbeh sa potom pre mňa stal ťažko uveriteľný. Tá posledná dráma asi ani nemusela byť a konanie našich hlavných hrdinov v istých situáciách postrádalo logiku. Či by som knihu však označila erotickou a hokejovou? Za mňa osobne by tam toho hokeju mohlo byť viac. Erotika síce bola, ale nebála by som sa knihu zaradiť aj pre tínedžerov.
Príbeh je však písaný veľmi pútavo a verím, že si získa nejedného čitateľa. Ak hľadáte skôr niečo oddychovejšie, tak verím, že je to správna voľba.
Za poskytnutie e-knihy na recenziu ďakujem Venupress.

05.06.2024 3 z 5

Náhodný gól Náhodný gól Teagan Hunter

Ďalšia hokejová romanca a ja som nadšená, aj keď priznávam, že môjho obľúbenca Rhodesa z predchádzajúcej časti neprekonala. Napriek tomu som si túto časť užila rovnako. Trop neplánované tehotenstvo bol možno predvídateľný, ale určite to zážitok z čítania nijako nepokazí.
Prvotné zoznámenie bolo naozaj skvelé a páčilo sa mi ako sa ich vzťah hate to love pomaličky formoval. Chápala som obe strany, ich pocity a isté postoje keďže Hollis bola krátko po rozvode a Lowell sa bál zrady po predchádzajúcom vzťahu. Ich jednorazovka bola doslova gól, s ktorým sa museli popasovať a mne osobne to prišlo všetko reálne. Užívala som si to ich iskrenie, ktorému sa bránili. Lowell to možno tak úplne nezvládol ukážkovo na začiatku, ale skôr som videla chybu v tom, že mal problém sa správne vyjadriť a tak najskôr ostatní konali ako si ho vypočuli. Bolo pekné ako Hollis zapadla do hokejovej rodinky a chránili ju. Napokon sa však v Camerona stal ukážkový otecko, o čom nebolo pochýb. Veď bez menšej drámy by to nebolo ono, však?

Nechýbali samozrejme vtipné scény, aj keď mi prišlo, že táto časť bola o niečo vážnejšia a trošku mi to chýbalo. Zbožňujem humor autorky a to ako dokáže vystihnúť aj hokejové prostredie, ktoré naozaj milujem.
Už v príbehu nám mierne autorka napovedá o akú dvojicu pôjde nabudúce a ja sa na ich príbeh rozhodne teším. Túto sériu určite zaradím medzi tie obľúbené, ku ktorým sa rada opäť vrátim.

21.04.2024 5 z 5

Pukom do srdca Pukom do srdca Teagan Hunter

Pukom do srdca

Hokej som mala vždy radšej. A po knihách od Elle Kennedy som začala túto tému vyhľadávať aj v knižnom svete. Preto som sa tešila, že som natrafila na ďalšiu sériu, v ktorej sa objavia hokejisti. Nie, nie je to ako knihy od Elle, ale rozhodne to stojí za prečítanie.
Je to taká milá oddychová jednohubka, ktorú zhltnete ako malinu.
Začína to naozaj zaujímavým stretnutím našich hlavných aktérov. Jedna celkom bláznivá žena, ktorá ulietava na hororoch a vyrába strašidelné figúrky, ktorá nemá páru o hokeji. On, dokonalý hokejista NHL, ktorý mal za sebou horšiu sezónu, no rovnako miluje horory a potrebuje sa vzchopiť, aby získal predĺženie zmluvy. A čo je na to podľa jeho kolegu najlepšie? Nezáväzný sex. Ich cesty sa síce rozišli, no prihlásenie na online zoznamku ich osud zviedol dokopy. Aj keď len jeden vie, kto je na druhej strane. Ich doťahovanie som zbožňovala a čakala som, kedy Harper príde na to, kto Collin v skutočnosti je. Bolo to napínavé a ja som im to všetko verila. Chápala som Harper a jej neistotu a odmietanie lásky, no Collin bol tak úžasný, že si ho nemožno nezamilovať. Nad ich textovkami som sa bavila a čakala, kedy sa všetky tajomstvá prevalia a my dostaneme dokonalý happyend. Určite si prečítam aj ďalšie časti.

25.02.2024 5 z 5

Kruté požehnání Kruté požehnání Emily Thiede

Instagram: @kirstinrau

Na túto knihu som bola strašne zvedavá po recenziách, ktoré som čítala. Bola som však dosť sklamaná. Prvú polovicu som naozaj musela bojovať, aby som čítala ďalej. Vždy sa snažím knihy neporovnávať, pretože pri tom množstve kníh, je ťažké vymyslieť niečo originálne. V tejto knihe však podobnosť s Poppy z knihy Z krve a popela bola viac ako zjavná. Občas som gúľala očami a krútila hlavou, pretože viac si hádam už podobné ani nemohli byť a to aj v určitých momentoch. Avšak prostredie, do ktorého je dej zasadený, sa mi páčil a musím priznať, že používanie a fungovanie mágie v tomto svete bol určite zaujímavý.

Dante a Alessa ale podľa mňa vôbec nemali medzi sebou nejakú chémiu. Našťastie v druhej polovici sa to zlepšilo a ja som sa konečne začítala. Asi najviac zlomová kapitola bola, keď sa opili. To som sa už aj miestami smiala a konečne som im začala ten ich zaujímavý vzťah aj veriť. Najviac sa mi páčila Kamaria, ale inak som sa tešila na koniec. Záverečný súboj bol trošku slabší pre mňa, ale okolo Danteho je stále pár otázníkov, takže si možno pokračovanie prečítam.

03.02.2024 2 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Instagram: @kirstinrau

Prečo som toto ja nečítala skôr? Zatiaľ sa mi táto séria páči a pri tejto časti som bola naozaj nadšená. Táto časť bola pre mňa lepšia ako jednotka. Aj keď ja teda nemusím hrdinky, ktoré sú dokonalosť sama a viem, že to u Calaene nebude asi inak, zatiaľ sa mi jej príbeh pozdáva a aj to ako sa jej postava postupne vyvíja.

Dorian mi až tak k srdcu neprirástol, ale verím, že jeho postava ma ešte len prekvapí. Chaol sa mi páčil od začiatku a teda niektoré veci ma naozaj potešili. Lenže Maasova mi vždy dá takú frčku, že moje prvotné dojmy musím občas prehodnotiť. Tu sa síce tak ešte nestalo, no už tam nejaké pochybnosti sú. Nemám v láske milostné trojuholníky, ale tu to bolo také, neškodné? Neviem ako inak to nazvať, aj keď som niekedy musela gúľať očami.

Som zvedavá ako to bude pokračovať a teda ten koniec (keby mi ho môj drahý neprezradil a teda som si to aj ja nevyspoilerovala), tak by mi vyrazil dych. No aj tak som mala zimomriavky. Autorka tie konce jednoducho vie písať.

03.02.2024 5 z 5

Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Instagram: @kirstinrau

Okolo tejto knihy bolo veľké haló na zahraničných bookstagramoch a tak som sa nevedela dočkať prekladu. Samozrejme ma na to navnadila @karinsbookland a aj keď u nás sa veľkej chvály kniha moc nedočkala, mne osobne sa páčila. Možno je tam menej deja, akčnosti a celkovo okolo fantasy sveta, ale ak zbožňujete túto dvojicu, tak si to zamilujete. Kniha sa číta skoro sama a dej sa točí okolo ich vzťahu, no tá chémia medzi nimi, vám určite vynahradí všetko ostatné, čo by ste v knihe postrádali. Pretože koncept od nenávisti k láske je zaručený úspech. Aspoň pre mňa. Zakázaná láska, horúce scény a náš záporný hrdina? To jednoducho chceš.

Hádes bol dokonalý, temný a aj keď je vykresľovaný ako záporák, možno napokon nie je až taký zlý ako sa o ňom hovorí.
Persefóna ma síce občas vytáčala, ale ohľadom jej postavy som to chápala, keďže sa ešte len hľadala. Jej myšlienkové pochody som síce už chápala menej, hlavne, ak išlo o Hádesa, ale napokon to všetko dopadlo ako malo. Pre mňa je to však moja nová obľúbená dvojica a som naozaj zvedavá na pokračovanie, ktorého sa dúfam dočkáme. Dúfam, že knihe dáte šancu a bude sa vám páčiť rovnako ako mne. Niekedy nie je potrebný komplikovaný dej, aby ste si knihu zamilovali.

30.01.2024 5 z 5

Diablo Diablo Michaela Brnková

Instagram : @kirstinrau

Táto kniha bola moja prvotina od tejto autorky a úprimne, siahla som po nej kvôli obálke, pretože ja motorky milujem a dlho som hľadala nejaký príbeh, kde by boli zahrnuté. To, že to je dark romance som zistila pri čítaní lebo anotáciu som si veľmi nečítala. Určite to nie je pre každého. Na tieto veci musíte byť občas nastavený a mať na to „chuť“. Ja sa s dark prvkami ešte len zoznamujem a určite by som túto knihu odporučila na rozbeh a akési zasvätenie do tohto žánru.

Osobne mám vždy rada tých anti-hrdinov a Diablo alias Mateo ním skutočne bol. Bol drzý, hrubý a majetnícky a svoju dominantnosť dával aj patrične najavo. Bol predsa vychovávaný vodcom motorkárskeho gangu, ktorému raz mal aj on sám šéfovať. Jeho predstava o živote bola však iná a tak sa snažil svoj život zariadiť inak. Bol chytrý, sčítaný, zúčastňoval sa nelegálnych zápasov a nebezpečných motorkárskych pretekov, no napokon dostal iný smer. Jeho správanie som však občas odcudzovala, hlavne ak išlo o Vivien. Čo chcel, to dostal a bolo mu jedno, čo musel preto urobiť.

Vivien bojovala o svoju slobodu lebo ako dcéra mafiánskeho vodcu bola vždy pod dohľadom. Keď sa konečne dostala na vysokú, aby dokončila posledný ročník, natrafila na Diabla a určite to nebolo práve to, čo chcela. Možno som čakala viac vzdoru, ale pri tom iskrení medzi nimi to asi inak ani nešlo. Začal boj o ich lásku a ja som naozaj tŕpla ako to všetko nakoniec dopadne. Jej brata by som najradšej zaškrtila, ale jeho príbeh by mohol byť dosť zaujímavý. Nájdete tu aj veselé momenty a rozhodne si obľúbite aj vedľajšie postavy. Ja som knihu prečítala za jeden deň, takže určite odporúčam.

30.01.2024 4 z 5

Anarchorance Anarchorance Iveta Pernišová

Nie som fanúšik sci-fi, ale toto je jedno úžasné dielo a o to viac, že ide o slovenskú spisovateľku.Táto kniha je písaná z pohľadu viacerých postáv a mám takéto knihy radšej. Viete sa lepšie vcítiť do charakterov hlavných hrdinov a každá kapitola vás necháva v napätí, kedže pri každej postave sa odohráva iný dej. V tomto diely sa oboznamujeme s prostredím, ktoré je dokonale premyslené. Žiadne nekonečné a zdĺhavé opisy niečoho neznámeho. Už po pár vetách vaša predstavivosť pracuje na plne obrátky a autorka vám vykreslý naozaj neskutočný svet. Rovnako vám predstavuje postupne hlavne postavy, no ani tie vedľašie nezapadnú do zabudnutia. Samozrejme nemôže chýbať dávka sarkazmu, takže sa aj dosť nasmejete. Verím, že si vyberiete rýchlo svojích obľúbencov a budete napäto očakávať kto s kým skončí, či zostanú nepriatelia alebo napokon aj niečo viac. Ja už som si vybrala :D Len jedna vec ma štve a to, že musíme čakať na pokračovanie ako to všetko dopadne. Prajem autorke veľa fanúšikov a úspechov v ďalšom písaní.

27.12.2020 5 z 5