KKlara KKlara komentáře u knih

Žluté oči krokodýlů Žluté oči krokodýlů Katherine Pancol

Hodně čtivé, ale žádný hluboký zážitek - spíš tak na prázdniny.

14.09.2011 3 z 5

Americký císař Americký císař Martin Pollack

(SPOILER) Je moje chyba, ze jsem cekala neco jineho: beletrii o tom, jak nekdo z Halice emigruje do USA kolem roku 1890 a jake jsou pro imigranty zacatky. Tak o tom to neni. Trochu me to tedy zklamalo. Kdyz ale zapomenu na sve ocekavani, tak super. Je to hodne o statistice a historickych podlozenych informacich. Moc se mi to libilo a kniha se velmi dobre cetla. Hodne zajimave.

23.03.2024 4 z 5

Kde zrovna jsem Kde zrovna jsem Jhumpa Lahiri

Nevyhledavam povidky. Ale tohle bych nenazvala povidkami. Nazvala bych to zivotem poskladanym z koralku, stripku, ktere dohromady davaji nahlidnout do zivota. Je to hezka kniha, pomala, ma zvlastni atmosferu, a presto to krasne funguje. Libila se mi.
Jedine (mimodejove) zklamani: nema to nic spolecneho s Indii. Nikde nebylo napsano, ze by melo, ale kvuli autorce jsem to predpokladala.

10.01.2024 4 z 5

Debdás / Provdaná Debdás / Provdaná Šaratčandra Čattopádhjáj

Debdas je v Indii slavny roman, mnohokrat zfilmovany. Obe dila jsou hezky ctiva, ale jsou to takove jednohubky. Doporucuji.

29.07.2023 4 z 5

Jak se milovat s černochem a neunavit se Jak se milovat s černochem a neunavit se Dany Laferrière

Mozna jsem prilis barvoslepa, ale za me knihu vystihuje otazka polozena autorovi / hlavnimu hrdinovi (s. 142): “Neprehanite to trochu s cernou barvou, abych tak rekla?”. Jinak dobry :) Precteno za vecer.

27.08.2020 3 z 5

Akvarelové barvy Akvarelové barvy Kristin Van Leuven

Krásně zpracovaná kniha s užitečnými radami pro začátečníky. Vysvětluje základní techniky, míchání barev, vybavení, vše je okomentováno a doplněno příklady. Nejlepší kniha, kterou jsem k akvarelu na trhu našla.

19.07.2020 5 z 5

Kdopak se baví Kdopak se baví Liou Čen-jün

Dost absurdni pribeh, nejak mi to k Cine ale fakt sedlo. Ctive, silene, a pritom uveritelne..

29.01.2020 4 z 5

Vytoužené dítě Vytoužené dítě Catherine Chidgey

Kniha by byla zajimavejsi, kdybych si nejdriv precetla dovetek - Poznamku o historii. Nebo kdyby to, co bylo v poznamce, bylo v knize vic rozpracovano. Behem cteni jsem precetla nekolik jinych knih, protoze me to proste dlouho moc nebavilo, bylo to rozvlekle, ale odkladat jsem knizku nechtela, protoze to delam velmi vyjimecne. Je jednoduche dilo hodnotit, kdyz sama bych to lip nenapsala, ale za me to proste nebylo ono. Zaver zajimavy, kdyz se to tak nejak slozilo, ale jako celek to nebylo ono..

30.04.2019 3 z 5

Gangsterova přítelkyně Gangsterova přítelkyně Karolina Ramqvist

Psychologicka sonda do duse pritelkyne “gangstera”, at uz se za tim vyrazem skryva cokoliv. Tiziva atmosfera a nejistota, jak to dopadne. Moc hezka kniha.

13.07.2018 5 z 5

Nejhorší děti na světě Nejhorší děti na světě David Walliams

Kniha byla srandovní, jedno dítě horší než druhý.
Podle mě jsou všechny ty děti na hlavu.
Anejvíc ta Prdivá Pepina.
No přece je pěkně ne hlavu hrát zadkem na tubu, ne?

29.06.2018 5 z 5

Platící hosté Platící hosté Sarah Waters

Skvela kniha. Castecne predvidatelna, ale to ani trochu nevadi. Skvely pribeh, ctive, nejde po povrchu. Uzila jsem si to

17.06.2018 5 z 5