Klára90 Klára90 komentáře u knih

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Děj knihy mě pohltil už od začátku, knihu jsem zhltla za chvilku s velkým nadšením. A ztotožňuji se s ostatními, co tady píšou, že Harrymu prostě svědčí Norsko :)

23.01.2017 4 z 5

S kým dnes budeš spát? S kým dnes budeš spát? Madeleine Wickham

Děj knihy není nijak napínavý a víceméně je o ničem,ale kniha se čte moc dobře,je taková milá. Bavila mě.

08.01.2017 3 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Kniha mě bavila, ale trochu se mi pletly jména, takže jsem se vždy chvilku musela orientovat kdo je vlastně kdo. Potěšilo mě, že jsem postavu vraha správně odhadla, což se mi zas tak často nestává. První a druhý díl je trochu slabší oproti dalším dílům, postava Harryho se zde teprve formuje, ale rozhodně stojí za přečtení a za pokračování v čtení celé série

02.01.2017 3 z 5

Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn Lindsey Kelk

Tahle knížka už mě moc nebavila, ale to jen díky tomu, ze jsem si Angely a vlastně i Tess z druhé série, naservirovala v poslední době asi až moc. Takže uz me nerozesmaly vtipné situace, které v předchozích dílech jo a Angela mi dokonce svým chováním občas i lezla na nervy. Nicméně docetla jsem knihu rada, přeci jen me zajímalo,jak to s ni dopadne a konec se mi líbil. Ted si dám od ni chvilku pauzu,nez se vrhnu na poslední díl. A jak uz tady bylo napsáno níže - také postrádám české vydání 2 dílů.

23.12.2016 3 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Konečně jsem se dostala k začátku celé série s Harrym. Kniha se mi líbila, i kdyz někdy jsem si říkala,že je tam na mě moc řečí bokem,ale nakonec vše mělo svůj důvod a líbilo se mi,že nám Nesbo přiblížil trochu i australskou historii. Jediné co mě ted mrzí je,že jsem si nedala větší práci se sháněním knih a nezačala celou sérii číst popořadě,protože ted bych byla natěšená na všechny další díly.

17.12.2016 3 z 5

Co ta holka chce? Co ta holka chce? Lindsey Kelk

Oproti prvnímu dílu velké zklamaní, vůbec jsem se nemohla do knihy začist a to jak me v předchozím díle Tess bavila,tak ted mi začala docela lézt na nervy. Konec uz byl ale zábavnější a třetí díl ma lepší hodnocení,takže ho určitě ještě zkusím přečíst,protože přeci jen jsem přes to všechno zvědavá,jak to dopadne. A doufám,ze tato knížka byla jen taková předehra pro budoucí dějství

13.12.2016 2 z 5

Laura Laura J. K. Johansson

Bylo to takové...jiné,ale rozhodně ne špatné. Četlo se mi to dobře,dokázala jsem se ponořit do děje a krátké kapitoly jen nahrávaly hltavèmu čtení. Konec je otevřený,zůstalo spousta nezodpovězených otázek,ale od toho tu máme druhý díl,tak hurá na něj

01.12.2016 3 z 5

Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

New York se mi líbil více, ale tady tenhle díl je také velmi zdařilý a bavila jsem se u něj. Série s Angelou se mi líbí - hlavní hrdinka mi je sympatická, knihy jsou vtipné a dobře si u toho odpočinu.

28.11.2016 4 z 5

Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

U knihy jsem se skvěle bavila a čtení plné pohody si užila. Jdu na další díly :-)

20.11.2016 4 z 5

Zásnuby - Tajemné dobrodružství na Manhattanu Zásnuby - Tajemné dobrodružství na Manhattanu Tasmina Perry

Trochu jiná kniha, než na jaké jsem od autorky zvyklá,ale příběh se mi moc líbil. Byl takový milý, o lásce a čtení mě těšilo

13.11.2016 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Já se tedy přiznám,že jsem od knihy čekala více. První půlka mě docela bavila, ale pořád jsem čekala na takové to pořádné vtažení do děje, které však nepřišlo. Bavili mě pasáže, jak Penelope s Bjornem nebo jak se jmenoval, utíkali před pronásledovatelem, ale jinak mi dej přišel takový moc zbytečně překombinovaný a ve finále o ničem - chyběl mi tam ten wow efekt. Chválím myšlenku Paganiniho smlouvy, to se mi líbilo a postavu Alexe - ten mi byl hodně sympatický a díky němu jsem to i dočetla s jakž takž nějakým zájmem, protože mě zajímalo jak to s nim dopadne,ale jinak mě závěr knihy moc nebavil.

23.10.2016 2 z 5

Plavec Plavec Joakim Zander

Kniha byla naprosto skvělá, přečtena jedním dechem. Mám ráda krátké kapitoly, které udržují čtenáře v napětí. Hrozně se mi líbily kapitoly s Plavcem, jeho vyprávění, připomínalo mi to Poutníka a z této knihy jsem celá paf, takže je jasné, jaké dojmy musím mít z Plavce :) skvělý čtenářský zážitek, navíc v tomto chladném deštivém podzimním počasí :)

13.10.2016 5 z 5

O jedné holce O jedné holce Lindsey Kelk

To byla ale příjemná kniha :) ze začátku mi trochu trvalo, než jsem se začetla, ale pak si mě knížka podmanila. A to jsem si myslela, že už na takové čtivo moc nejsem. Ale asi jsem :D bylo hrozně příjemné nad ničím moc nepřemýšlet, jen se unášet lehce romantickým a hodně vtipným dějem a pohodou sálající z knížky. Ke konci jsem už do toho byla úplně zažraná, takže mě docela naštval otevřený konec, ale jen do té doby, než jsem zjistila, že je i pokračování, takže se už na milou Tess moc těším ve druhém díle :)

05.10.2016 4 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Wow, tak to bylo počteníčko. Kniha mě od začátku chytla a hltala jsem ji až do poslední stránky.

26.09.2016 5 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Nejprve jsem se nemohla do knihy začíst, moc mi neseděl styl vyprávění. Nicméně překousla jsem to a jsem ráda, protože potom jsem si na styl vyprávění zvykla a začetla jsem se tak, že jsem stránky hltala každou volnou chvilku co to jen šlo. Líbilo se mi, že byly dost popsány myšlenkové úvahy vyšetřovatelů i jejich soukromý život - díky tomu jsem si postavy rychleji oblíbila. Povedlo se mi odhalit "motiv" vraha také o trochu dříve než vyšetřovatelům, tak mě bavilo číst v takovém tom napětí, kdy už na to přijdou a zastaví to a jestli jsem měla pravdu nebo ne a prostě znáte to určitě sami, ten hltavý pocit kdy už to tam zazní :) S knížkou jsem spokojená, autorka mě zaujala a určitě si od ní ještě něco přečtu. Avšak jak i tady v komentářích nebo na obalu knížky je napsáno, že je srovnatelná s Nesbem, tak já bych autorku s ním nesrovnávala. Podle mě je každý dobrý svým specifickým způsobem, má svůj styl a srovnávat je by byla škoda.

31.08.2016 4 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Jakmile je v knize Harry Hole, vím, že nebudu zklamaná. A to se mi opět potvrdilo. K Nesbovi nemám co víc napsat, ten se prostě musí přečíst :)

22.08.2016 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Kniha mě teda pěkně napínala a celkově překvapovala,dalo by se říct,že nic nedopadlo tak,jak jsem předpokládala a to je zatraceně dobře:-)

09.05.2016 5 z 5

4 blondýnky 4 blondýnky Candace Bushnell

Kniha mě bavila. Pohodové čtení ze světa americké smetánky:)

27.04.2016 3 z 5

Konkurz na milence Konkurz na milence Simona Monyová (p)

Tak tahle knížka se mi nelíbila. Proč? Tak v prvé řadě mi vadily 2 skoro totožné pribehy-spisovatelky a postavy její knihy. Chápu co tím chtěl básník říct-jakože tu "pointu",ale na mě to působilo,jakoby autorka potřebovala jen nahnat stránky a nechtěl se ji vymýšlet nějaký složitější příběh,tak tam šupla vlastně vše 2x. A pak se mi nelíbila ta věčná nespokojenost,která z knihy čišela. Mě teda přijde,že tato knížka je vytvořena proto,aby působila depresivně na čtenářky-"ježišmarjá jsem už dlouho ve vztahu a nepodvádím, nepřicházím já též o něco?" než aby posloužila jako pohodovka při deštivém dni.

08.04.2016 1 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha byla jednoznačně čtivá, to se ji nemůže upřít. Přečtena rychle a hltavým tempem :-) dalším plusovým bodem je překvapivý závěr. Co mě ale trochu štvalo byla jakási monotónnost, která se v ději objevovala. A také jsem si pořádně nedokázala oblíbit žádnou postavu, i když na hlavní hrdinku Rachel jsem si pak už docela zvykla a fandila jsem ji. Shrnula bych to asi tak - kdybych neměla načteno hromadu thrillerů a detektivek, byla bych z Dívky ve vlaku nadšená až ke stropu. Takhle ji hodnotím jako lepší průměr. Ale za přečtení stojí :-)

18.03.2016 3 z 5