Klára90 komentáře u knih
Moje první kniha od Cobena. Než jsem ji začala číst, podívala jsem se tady na hodnocení a říkala jsem si, že jsem na první seznámení s autorem měla šáhnout asi po nějaké jiné jeho knížce. Ale víte co? Mě se knížka líbila. Styl jakým byla napsaná byl čtivý, byla napínavá, tak do tři čtvrtiny knížky jsem nevěděla, co z toho vyleze a byla jsem zvědavá a napnutá. Závěr byl překvapivý, ale zas až tak mě nenadchnul, spíše se mi líbil děj předtím. Představa, co všechno si o vás dokážou lidé zjistit prostřednictvím technologií je děsívá. Myšlenka celé knihy se mi moc líbila, přišel mi zajímavý i Cizinec, i když by se mi líbilo, kdyby se jeho postavou autor zabýval více. Hodnotím kladně a po další knize od autora určitě sáhnu
Tato knížka se mi,zatím,od autorky líbila nejvíce. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a knížka se nesla v humorném rytmu,i když příběh k popukání rozhodně nebyl.
Kniha se četla dobře, i když se v ní objevilo klasické téma manžela záletníka. Štvala mě bezbřehá odevzdanost hlavní hrdinky, přála jsem ji,aby v sobě našla o něco více bojovnosti a dělala si aspoň něco po svém.
Kniha mě bavila od první stránky až do konce! Příběh mi možná občas přišel trochu překombinovaný,ale vůbec mi to nevadilo. Občas jsem nebyla nejchytřejší z "počítačových řečí", ale v pohodě jsem pochopila tolik,kolik jsem potřebovala k správnému vjemu knihy.Napínavé čtení,nutilo mě to začít novou kapitolu a číst,číst,číst, i když už jsem chtěla dávno spát. Ale to je úděl každé dobré knihy :-)
Knížka se mi moc líbila. Během čtení se mi všechny 3 hlavní představitelky staly sympatické, i když zezačátku na mě tak všechny nepůsobily. Děj mě bavil a knížka se četla dobře.
Chvilkami možná přitažené za vlasy,ale jako oddechové čtení fajn,místy i opravdu vtipné. Chvilku mi trvalo,než jsem se začetla,ale na konci jsem byla s rodinkou už tak szitá,že bych i pár stránek navíc uvítala
Až možná trochu děsivý příběh o ženě, která citově strádala v dětství a to se na ni podepsalo i v dospělosti, kdy se upne na svého manžela a o jeho lásku se nechce s nikým dělit. Knížka se mi líbila, jako většina knih od Monyové přečteno rychle
Pohodové nenáročné čtení do autobusu, přečteno rychle, knížka se mi líbila
Další autorův čtivý, napínavý, strhující a vědomostně obohacující román. Přečteno za chvilku. Nemám co víc dodat, jsem nadšená.
Hrozně zajímavě napsaná knížka. Pomůže vcítit se do pocitů Beatrice a zažít ty myšlenky a pocity, co se vám honí hlavou, když nevíte, kde je váš blízky, případně ho ztratíte. Zezačátku mě kniha hodně chytla, ke konci se to už docela opakovalo, tak nadšení trochu opadlo. Konec překvapivý, ale nijak extra mě neohromil. Každopádně, jak už jsem psala na začátku, zaujal mě způsob, jakým byla kniha psaná a děj vyprávěn a jsem ráda, že se mi knížka dostala do rukou a mohla jsem si ji přečíst.
Já si nemůžu pomoct, ale knížky paní Monyové ve mě vyvolávají pocity bezmoci - to jsou fakt všichni chlapi tak špatní a nečeká nás s nimi nic dobrého? :-D Já vím, že ne ve všech knížkách je chlap tím semenem zla ve vztahu, ale ve většině jo. Tam chytne druhou mízu, tam jde jenom po penězích, v jiné knize je zase narcis zahleděný do sebe....chápu, život není jen růžový a vztahy také nejsou jen o zamilovaném žvatlání a v průběhu života se v nich komplikace vyskytnou a nevadí mi, že o tom autorka píše (proto taky čtu její knihy), jen vyjadřuji své pocity při četbě Monyovek. Ale jinak tato knížka mě bavila, stejně jako většina knih od autorky, přečteno za chvíli, ideální četba do autobusu :-) oddechovka. Film jsem viděla až po přečtení knížky, a i když mám ráda S.Stašovou, tak jsem se nedodívala, protože nebyl úplně podle předlohy a to já nemám ráda :-)
Tato kniha byla pro mne méně čtivá než Dva proti říší a Zrádci. Některé popisy a rozhovory pro mě byly na vnímání těžké. Nicméně dojem z knihy je dobrý, dozvěděla jsem se něco, o čem jsem neměla ani zdání, kniha mě seznámila s lidmi, kteří ve válce díky své odvaze dokázali to co dokázali a člověk na ně může být hrdý. A proto by takové knížky měly vycházet a měly by být čteny. Konec knihy je navíc chytlavý, napínavý a vtáhne do děje.
Když jsem přečetla prvních pár desítek stránek, bylo mi hrozně na duši a říkala jsem si, že knížku odkládám a rozhodně nedočtu. Jenže ono se nedá to nepřečíst. Pan Vrba příběh vypráví natolik poutavě, že vás knížka se všemi svými hrůzami uvnitř vábí a láká, dokud ji prostě nedočtete. A tak jsem ji dočetla a jak jsem za to ráda! Když překonáte prvotní šok z toho, jak lidi dokážou s jinými lidmi zacházet (jo, vím, že příběhů z koncentračních táborů je plno, ale i tak mě to vždy dostane), tak knížka opravdu stojí za přečtení. Pan Vrba píše příběh poutavě, ale rozhodně nehraje na city. Prostě jen popisuje své dojmy a události, které si prožil. Hrozně se mi líbil popis a životní příběhy i jiných osob a popis jejich vztahu s autorem. Nutno říct, že autor měl obrovské štěstí a díky velkým náhodám a právě tomu štěstí se mu podařilo utéct a podat svědectví o hrůzách v Osvětimi páchaných. V Osvětimi jsem byla, příběhů slyšela už plno, ale tahle knížka ve mě vyvolala opravdu silné dojmy. Doporučuji přečíst všem.
Jedná se o obecně známý příběh, o kterém se učí ve školách, ale díky přiblížení hlavních postav a čtivě popsaného děje ve vás kniha vyvolá smutné pocity. Jak muselo být těžké pro české vojáky sklopit hlavu a opustit území? Jaké to muselo být, když se najednou z vašeho německého souseda stal nepřítel? Za vším stojí klasicky politické tahanice typu hlavně ať na mě nezůstane vlásek křivý.
Od pana Šulce je toto druhá kniha, kterou jsem četla a děkuji mu za to, že píše knihy s takovou tématikou, díky které se nedávné hrůzy zase o něco více přiblíží nám, současné generaci. Čtivost knížky a napínavost děje je třešnička na dortu.
Tak tahle kniha mne dostala. Kolikrát jsem se u ní neubránila slzám. Je to silný příběh o obrovské oddanosti a věrnosti, zklamání a odpuštění. Navíc čtenáři i přiblíží historii a způsob života v Afganistánu. "Pro tebe třeba tisíckrát" - tuto větu budu mít v mysli ještě hodně dlouho.
Knížka si mě podmanila od prvních stránek. Bylo to napínavé, nepředvídatelné a čtivé. Mistrná zápletka...představa jakéhosi vesnického "klanu" ve mě dokázala vyvolat pocity, kdy mi běhal mráz po zádech. Zhruba od poloviny knížky jsem si byla jistá, že znám pachatele, ale na konci bylo vše jinak, než jsem si myslela, což mě mile překvapilo. Pravda, konec byl na mě trochu překombinovaný, ale dojem z knížky mi to určitě nezhoršilo. Určitě se budu shánět po dalších autorčiných knihách.
Třetí díl série se mi líbil ze všeho nejvíce. Knížka měla spád, byla napínavá a je v ní plno překvapivých momentů.
Já si nemůžu pomoct, ale mě se prostě dřívější knížky od autorky (Tatínkovy holčičky, Zlatokopky) líbily více. Neříkám, že je knížka špatná, to určitě ne. Líbil se mi tam zaznamenaný život 4 hlavních představitelů od jejich mládí až do středního věku. Ale v některých momentech mi přišlo, že se autorka snaží až zbytečně "šokovat" a působilo to na mě strojeně. Závěr mě překvapil, to jo. I když je poněkud přitažený za vlasy, tak byl rozhodně nečekaný. Celkový dojem z knížky není špatný - je to dobré odpočinkové čtivo, když si chcete přečíst něco po práci nebo na dovolené.
Knížka nebyla špatná, ale první díl byl pro mě mnohem lepší. V této knížce jen pár momentů, které jsem hltala jedním dechem, jinak spíše rozvláčná. Ale to tak někdy, u druhých dílů trilogie, bývá... musí si připravit půdu pro třetí díl, na který jsem už zvědavá
Trilogii jsem měla zařazenou, nevím proč, do knih pro mládež a proto mě překvapilo, jaký krutý děj se v knize odehrává. Moc se mi líbily myšlenkové pochody hlavní představitelky a způsob jakým řešila problémy. Najde se tam i zamilovaná zápletka, která děj vždy trochu odlehčí. Napínavé a čtivé