Klára90 Klára90 komentáře u knih

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Tak tahle kniha mne dostala. Kolikrát jsem se u ní neubránila slzám. Je to silný příběh o obrovské oddanosti a věrnosti, zklamání a odpuštění. Navíc čtenáři i přiblíží historii a způsob života v Afganistánu. "Pro tebe třeba tisíckrát" - tuto větu budu mít v mysli ještě hodně dlouho.

04.10.2015 5 z 5

Sněhurka musí zemřít Sněhurka musí zemřít Nele Neuhaus

Knížka si mě podmanila od prvních stránek. Bylo to napínavé, nepředvídatelné a čtivé. Mistrná zápletka...představa jakéhosi vesnického "klanu" ve mě dokázala vyvolat pocity, kdy mi běhal mráz po zádech. Zhruba od poloviny knížky jsem si byla jistá, že znám pachatele, ale na konci bylo vše jinak, než jsem si myslela, což mě mile překvapilo. Pravda, konec byl na mě trochu překombinovaný, ale dojem z knížky mi to určitě nezhoršilo. Určitě se budu shánět po dalších autorčiných knihách.

02.10.2015 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Třetí díl série se mi líbil ze všeho nejvíce. Knížka měla spád, byla napínavá a je v ní plno překvapivých momentů.

10.09.2015 5 z 5

Na ráj zapomeň Na ráj zapomeň Tasmina Perry

Já si nemůžu pomoct, ale mě se prostě dřívější knížky od autorky (Tatínkovy holčičky, Zlatokopky) líbily více. Neříkám, že je knížka špatná, to určitě ne. Líbil se mi tam zaznamenaný život 4 hlavních představitelů od jejich mládí až do středního věku. Ale v některých momentech mi přišlo, že se autorka snaží až zbytečně "šokovat" a působilo to na mě strojeně. Závěr mě překvapil, to jo. I když je poněkud přitažený za vlasy, tak byl rozhodně nečekaný. Celkový dojem z knížky není špatný - je to dobré odpočinkové čtivo, když si chcete přečíst něco po práci nebo na dovolené.

20.08.2015 3 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Knížka nebyla špatná, ale první díl byl pro mě mnohem lepší. V této knížce jen pár momentů, které jsem hltala jedním dechem, jinak spíše rozvláčná. Ale to tak někdy, u druhých dílů trilogie, bývá... musí si připravit půdu pro třetí díl, na který jsem už zvědavá

12.08.2015 3 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Trilogii jsem měla zařazenou, nevím proč, do knih pro mládež a proto mě překvapilo, jaký krutý děj se v knize odehrává. Moc se mi líbily myšlenkové pochody hlavní představitelky a způsob jakým řešila problémy. Najde se tam i zamilovaná zápletka, která děj vždy trochu odlehčí. Napínavé a čtivé

12.08.2015 4 z 5

Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Od paní Erskinové jsem už pár knih četla a vždy se mi líbily, ale abych pravdu řekla, tato knížka mě nezaujala a pořád jsem se ji snažila číst a čekala jsem, kdy mě chytí, ale bohužel jsem ji něco za polovinou odložila a už se k ní nevrátila. Děj mi přišel pořád na jedno brdo, pořádně se tam nic nedělo a přišlo mi, že tam jsou kolikrát zbytečné dialogy. Možná, kdybych vydržela, tak by mě konec knížky uchvátil, ale já už pár kapitol ani pořádně nevnímala, jak mě to nudilo, takže za mě nepovedená knížka. Každopádně na Erskinovou nezanevřu, jak už jsem psala na začátku, knihy už jsem od ní četla a líbily se mi, takže se budu těšit na další kousek od této spisovatelky.

30.06.2015 2 z 5

Poslední extáze Poslední extáze Simona Monyová (p)

Kniha se mi četla dobře a moc se mi líbila. Docela smutný děj, ale opravdu jak ze života. Líbí se mi, jak autorka umí podchytit partnerské vztahy a pocity

09.06.2015 4 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

Tato kniha se mi od Monyové líbila zatím nejméně. Vadily mi promluvy hlavní postavy k čtenáři a hlavní postava mi nebyla celkově sympatická. Nicméně námět dobrý, až mě trochu děsí, co s i s inteligentními chlapy dokáže "druhá míza" udělat :-D

07.06.2015 2 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Nesbo je pro mě sázka na jistotu. A Sněhulák se mi líbil moc. Úžasně propracovaná detektivka, kde na konci do sebe zapadne každý detail, nenápadně roztroušený během příběhu. Děsivý příběh. Četla jsem to jedním dechem a když jsem zrovna nečetla, tak jsem nad příběhem stejně přemýšlela a nemohla se dočkat, až ve čtení budu pokračovat.

07.06.2015 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane F. (p)

Po přečtení knížky se mi honilo hlavou, jak obrovské štěstí mám, že jsem v době dospívání nenarazila na žádnou špatnou partu, měla jsem dostatečné rodinné zázemí a vlastně ohromné štěstí. V dospívání dělí každého z nás jen malý krůček od toho, do čeho spadla Christiane. Neuvěřitelně otevřený příběh, který popisuje jak zoufalství a bezmoc hlavní hrdinky a jejich přátel, tak také velké odhodlání k překonání závislosti a neustálé narážení na komplikace a pocity zoufalství. Nejvíc mě vytáčel ten hyenismus "poskytovatelů terapií", kteří parazitují na zoufalství lidí, aby mohli hlásat své nesmysly, ždímat peníze a maximalizovat jen své blaho.

27.05.2015 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Silný příběh. Co všechno museli tak mladí kluci zažít? Jak rychle se dokázali proměnit v muže, snažit se nejen o své přežití, ale pokud možno i o přežití svých kamarádů a stejně věděli, že to je celé zbytečné...uvědomovali si, že na druhé straně to vojáci vnímají úplně stejně. V knize jsou krásné myšlenky i smutné momenty. Smutné, že se lidstvo v tomhle snad nikdy nepoučí. Krásná četba.

26.04.2015 5 z 5

Padrino Krejčíř - Afričan Padrino Krejčíř - Afričan Jaroslav Kmenta

neuvěřitelný příběh, se který člověk zná opravdu jen z knih a filmů a tak nějak ho bere. Když si ale představím, že někdo takhle opravdu žije...pro mě zajímavé čtení

07.04.2015 3 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Na Kingovi obdivuji jednu věc...vezme úplně banální strašidelnou historku, která je omílaná v mnoha příbězích, hororech a knihách a dokáže z ní utvořit příběh, který čtenář prostě bude sát naplno, jak kdyby o tajemných hřbitovech ještě nikdy neslyšel. Začátek na mě trošku vláčný, ale rozhodně ne špatný a konec napínavý. Kniha donutí člověka se nad určitými věcmi zamyslet. Za mě povedené čtení

26.03.2015 4 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Obecně mám ráda příběhy o špionážních agentech a celkově temné příběhy. A takhle knížka pro mě byla skvělé počtení. Mě se na této knížce líbilo snad všechno. Od obálky, přes název, až k samotnému příběhu. Skvěle propracovaný, napínavý příběh. Pravda, začátek knihy je trochu zdlouhavější, možná trochu zmatený, ale pak to do sebe všechno zapadne,najednou vše dává smysl a mě osobně zdlouhavější začátek vůbec nevadil, protože mi to dovolilo o to více proniknout do nitra hlavní postavy a nějakým zvráceným způsobem si ho oblíbit. Líbil se mi humor a bystré myšlení hlavní postavy. A líbilo se mi i naprosto promyšlené a naplánované jednání Saracéna. Jednoduše skvělé.

18.03.2015 5 z 5

Praha osudová Praha osudová Philip Kerr

Nebyla to špatná knížka, děj byl napínavý, ale člověk to musí brát s velkým nadhledem, protože občas mi to přišlo hodně utažené za vlasy. Ale četla se dobře.

25.02.2015 3 z 5

Srdce na háčku Srdce na háčku Joanne Fedler

Hrozně smutná knížka....jedná se spíš o takový sled myšlenek a vzpomínek hlavní hrdinky. Ale má něco do sebe.

25.02.2015 3 z 5

Prízraky Prízraky Jo Nesbø

Knížka byla napínavá, ale od Nesba ze série o Harrym jsem už četla i lepší.

25.01.2015 3 z 5

Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Naprosto děsivý, ale pravdivý příběh. Je šílené, jak růžové brýle dokáží člověka zcela oslepit a nechá se dobrovolně deptat. Přečteno za dva dny, na příběh ale jen tak nezapomenu.

11.01.2015 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Mě se knížka líbila. Při jejím čtení jsem se pobavila. Nejvíc mě bavil asi otec, zvlášť ke konci jsem se opravdu pobavila, což bude asi tím, že jsem se s podivnou rodinkou Kostků už tak nějak sžila. Trochu mě mrzí useknutý konec, děj vlastně nikam nedošel, jen tak plynul. Ale tím, že je knížka psaná jako deník, je to odpustitelné. Každopádně, oddechové veselé počtení.

08.01.2015 4 z 5