klaraj093 komentáře u knih
Klidné, romantické a oddechové. Prostě Julie.. Kodaň jsem četla až po asi 3 jiných knihách ze série, všechny se mi líbí stejně.
Když jsem knihu začala číst, tak jsem ani nečekala že mě takto chytí a bude bavit. Tenhle žánr běžně nečtu. Ale byla příjemným překvapením. Na začátku jsem si říkala že to asi nebude nic pro mě, nicméně dala jsem tomu šanci dál, pak jsem se nemohla odtrhnout.
Klasicky opět nemám co vytknout. Detektivky od Agathy jsou strašně skvěle promyšlené a velmi čtivé.
Ani jsem nečekala že mě kniha bude tak bavit, sice mám ráda svět Harryho Pottera a všechny knihy co se kolem toho točí, ale trochu mě děsilo že je to scénář. Ale četlo se to úplně samo a příběh je dokonalý.
Děj rychle plyne a konec je poměrně nečekaný. Kniha je sice lehké čtení, ale svým způsobem napínavá. Tyhle jednoduché detektivky na oddech mě baví.
Nečekala jsem to, kniha mě mile překvapila. Tím spíš že se jedná zčásti o skutečný příběh. Lehká duchařina a napětí. Za mě skvělé čtení. Kniha mě bavila od začátku do konce a styl psaní je novodobější, i když máme období 19. stol., takže paráda..
Pointa hry je nádherná. Četlo se mi to těžce zpočátku, vzhledem ke stylu, ale od půlky jsem to pak už zhltla. Jsem ráda že v rámci výzvy jsem se k ní konečně dostala.
Krátká, nenáročná manga.. Nenadchne, neurazí..
Četla jsem lepší příběhy, ale zlé to nebylo.. Jako oddechovka mezi beletrií super..
Když jednoho dne zavolá Benovi jeho kamarádka Bára, určitě nečeká že se tentokrát z tohoto případu stane takový rodinný propletenec. Kde figuruje i jeho střed zájmu. Ben nezaváhá a ujme se poradenství hbitě, kdo ví jak temný případ lásky dopadne. Máme tu další detektivní případ letošního roku.
A já vám přináším novou recenzi na tento titul. Od autorky jsem zatím tedy nic jiného nečetla, takže pro mne premiéra. Nicméně detektivky mám opravdu dost ráda, ať české, severské či klasickou Agathu Christie.
A musím i nyní uznat, že jsem velmi mile překvapena českým autorem vážení.
Čekala jsem narovinu totiž, v podstatě nudný detektivní případ, ale kniha od paní Fojtové je pravý opak!
V této knize mi totiž absolutně nic nechybí ani nepřebývá, je v ní naprosto skvělá zápletka, napětí a romantika, což je podle mého důležitá součást detektivních příběhů.
Kapitoly jsou krátké a všechny tak dobře poskládané, že knihu prostě nechcete odložit. A máte potřebu ji dočíst. Já jsem ji zvládla za dvě odpoledne, nemá moc stránek ale je v ní obsaženo opravdu hodně. A to mám u knih ráda, když nejsou zbytečně dlouhé a není tam moc zbytečného plácání, jak se mnohdy stává.
Moc se mi líbilo zajímavé propojení postav a událostí, a to jak k sobě pasovali. Kniha sama o sobě mě nutila číst dál a dál a prostě zjistit jak vše bylo, ke konci už jsem měla tušení kdo je vrahem, ale omyl, myslím že je super, když vás kniha navede na jinou stopu a mám ráda ty nečekané zvraty na konci, kdy je pak vše jinak.
Vůbec bych se nezlobila za pokračování s těmito postavami, byli mi všichni moc sympatičtí.
Líbilo se mi opět moc to pojetí, že jsme zde měli pohledy od vícero postav, takový typ knih mám ráda a že jsme o samotném vrahovi věděli více, až později v dějové lince, nikoliv na začátku jako u jiných detektivek. Což je pro mne osobně skvělé také. Celý děj uběhl tak rychle, že jsem se nenadála a byl konec knihy. Autorka mě svým stylem opravdu zaujala a moc ráda si od ní ještě něco přečtu. Určitě knihu doporučuji všem, je velmi nenáročná a čtivá.
Moje třetí kniha od autora a zatím ji pokládám za nejlepší. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne. Svižně ubíhala a povídky jsou zajímavé. Určitě jsem s Murakamiho knihami neskončila, i když to není zrovna můj žánr.
Jedním slovem nádhera. Viděla jsem první tedy film ,ale pocity z knihy mám naprosto fantastické. V knize bylo obsaženo tolik věcí kterých ve filmu nebylo, jsem z toho naprosto nadšená. Líbil se mi závěr, kde je vlastně popsáno co dělala Sajuri po skončení kariéry gejši. Kniha se četla velmi příjemně.
Další prima díl z této série. Krátké kapitoly a náhledy z více postav mne baví. Děj svižně utíká.
Jeden z nejlepších erotických románu co jsem kdy četla. Až mě mrzelo že to bylo tak krátké.
Devátá oběť mě stejně jako Chladný den pro vraždu velmi bavil.. Knihu jsem přečetla prakticky hned.. Nechybělo mi napětí a příběh měl spád..
Moje první kniha od Kinga a myslím, že jednou to bude můj top spisovatel.. Nebo jím už vlastně je!
Ačkoliv v knižním světě tohle téma moc nemusím, tak mě kniha bavila. Četla seprakticky sama, byla napínavá, vzrušující.. Je to samo sebou totální klišé, ale pokud čtete pro zábavu a oddech, tak to tato kniha splní.
Je pravdou, že knihu jsem četla už před několika lety.. A ráda bych se k ní někdy vrátila, abych si ji připomněla..
Další skvělé pokračování této série.. Už se těším na další díl, jen doufám že Ransom trochu pohne a bude to co nejdříve..