kloin

Po delší době jsem si vzal knížky od Švandrlíka. Rozhodl se více se rozepsat o dalších osudech postav ze své nejznámější knihy. Tentokrát o sobě.

Po delší době jsem si vzal knížky od Švandrlíka. Rozhodl se více se rozepsat o dalších osudech postav ze své nejznámější knihy. Tentokrát o poručíku Hamáčkovi.

Moc hezky udělaná kniha pro děti. Jako dítě jsem měl rád texty doplňované obrázky a různé úkoly. Obrázky jsou velmi příjemné a textu je tak akorát. Přeji autorce aby se ji dařilo i v budoucnu.
Doporučuji i jako výborný dárek pod stromeček

Tak moc jsem neporozumněl rozdílu knih "Kam to kráčíš, Kefalíne?" a této; přijde mi že se jedná o tu samou knihu.
Pamatuji si na první seznámení s Černými barony a jak bylo složité se k ní dostat. Tehdy jsem od něho přečetl více knih a každá mě potěšila. Po roce 1989 kdy se otevřel trh z knihami jsem jeho knihy trochu zanedbal. Nedávno jsem si řekl, že to dohoním.
Kniha popisuje jedno tragické období tohoto národa z pohledu spisovatele, který není žádný "superhrdina", ale který se snaží zachovat si tvář, a nezemřít hlady.
Dílo zajímavé i tím, že popisuje osoby jejich skutečnými jmény a skutečnými činy. To vše bez zášti a s humorem. Pro mě zajímavá kniha i v této době, kdy je spousta věcí samozřejmých a bez problému. Možná zejména v této době, kdy národ ztrácí paměť.

Dobře napsaná detektivka. Jen mě plně nepřipoutala a četl jsem ji několik dní. Díky tomu jsem se občas ztrácel. Celkové vyznění ale výborné. Jsem zvědavý na další knihu.

Většinou kupuji knihy od p.Vondrušky hned jak vyjdou, ale tentokrát jsem měl zpoždění. Moc jsem se těšil a nebyl jsem zklamán. Knihu jsem přečetl jedním dechem. Celý příběh je podáván po kapkách a tak, abych vždy mohl trochu předvídat co přijde, ale jen trochu, jen tak, abych byl v neustálém napětí.

Četlo se velmi dobře. Moc nemusím vyvyšování národa, ale knize to neuškodilo. Problémy s rozpočtem a s licencemi a liknavým rozhodováním až takové sci-fi není. Příběh je rychlý a čtivý.

Velmi silný zážitek z čtení. Získal jsem jiný vztah k Světové válce i k památníkům padlých.