Kniholapka komentáře u knih
Super, napínavé a čtivé z prostředí školy. Celá parta podezřelých studentů mi byla sympatická a fandila jsem jim. Do poslední chvíle jsem netušila....Rozhodně, ačkoli se jedná o YA thiller, stojí za přečtení.
Další přečtená kniha od této bravurní spisovatelky! Ačkoli už se mi občas povede zjistit, jak asi kniha dopadne, u jejích knih se mi to stále nedaří. Napínavé až do konce a poslední stránky jsou jedno velké bum bum a jedna perla za druhou.
U této knihy se mi líbilo, že na lži vlastně přišla sama hrdinka. Nikdo ji nepomáhal, možná jen velká náhoda....
Rozhodně doporučuji!
Od autorky jsem četla tuto knihu a pak také Nedovolím ti odejít a Hru na lásku. Ze všech tří mi tahle přišla nejpodivnější ...Styl psaní pro mě byl zvláštní, trochu zamotaný a konec? oproti jiným knihám mi tento příběh nesedí. Autorka má skvělé, tajemné knihy, ale tahle za mě moc ne...
Je to zvláštní, ale tato kniha se mi četla lépe než první díl. Pomalu jsem začala Tylerovi a Eden fandit. Když už jsem začala jásat, že tajemství vyplave a oni to budou schopni říct a radovat se, přijde zvrat. Kdo by to nečekal, že? Konec mě trochu naštval :D. Probouzí se ve mně lehká zvědavost ohledně pokračování.
Rozhodně kniha, která by neměla upadnout do ztracena. Jak už to tak bývá řadím ji mezi náročnější čtení. Velké plus má ovšem za to, že je to podle skutečného příběhu a o to větší je jeho váha.
Krásně popsané, čtivé ...člověk se neodtrhne.
Po zklamání z druhého dílu to ten třetí trochu vylepšil. Těším se až uvidím i filmové zpracování. Nicméně třetí díl, ač přes tloušťku, mě začal bavit. Ano kniha je rozsáhlá, opět jsou zde rozchody, hádky, usmiřování a naděje, že už jich bude méně. Což se vlastně nestane...dle mého to v toxickém vztahu bez nich nejde. Líbí se mi nová tajemství, která vyplouvají napovrch a jsem zvědavá na další díl.
Příběh jako takový mě celkem zaujal. Kniha se četla dobře a také děj plynul. Co mě však zklamalo byl konec...Myslím si, že autorka si mohla s tím koncem více vyhrát, rozvést ho, možná vysvětlit. Přišel mi hodně useknutý a za mě to byla škoda. Byl zde potenciál k velkému rozuzlení i vybarvení postavy Alice ... To jediné mě na knížce zamrzelo. Jinak to bylo příjemné čtení.
I když takhle si může čtenář udělat vlastní konec...no posuďte sami.
U Ledových sester mě mrazilo hodně, tahle kniha pro mě tak mrazivá nebyla. Měla zvláštní pomalý začátek, kde se hodně probíraly doly a těžba....Po čase se děj začal rozvíjet. Ačkoli kniha měla zajímavý průběh a konec byl vlastně dobrý, něco mi tam nesedělo. Možná chybělo? Možná to bylo tím, že mi Jamie moc nepřirostl k srdci. Občas mě jeho zásahy a promluvy štvali...
Není to špatná kniha, ale Ledové sestry za mě byly větší psycho.
Kniha mě zaujala svou nádhernou obálkou i samotným příběhem. Hlavní hrdinové mi však k srdci nepřirostli ani jeden. Občas mi bylo líto Johanky, kam až ji špatné rozhodnutí dostalo, na druhou stranu, byla to její volba a do problémů se mnohdy dostala vlastním přičiněním a naivitou. Příběh je to však čtivě zpracovaný a ne každé postavy musí být všem sympatické :-)
Od Roberta Bryndzy to je má první kniha. Přestože nejsem cílová skupina, kniha mě bavila. Je to lehká oddechovka, ideální na slunné odpoledne. Tím, že je kniha psaná formou e-mailu, rychle ubíhá. Coco mi občas připadala jako zblázněná puberťačka, ale do příběhu mi to pasovalo. Je to čtivé, ubíhá to a člověk u této knihy krásně vypne.
Druhá kniha od teto autorky.
Musím přiznat, ze mě příjemne překvapila! Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se zacetla, ale potom… no co budu vyprávět, nemohla jsem odložit. Vážně skvěle čtení. Řekla bych, ze podobný žánr na českém trhu chyběl. Takže klobouk dolu autorce. Těším se na další díly.
Kniha nepostradala akci, napětí, vážnější témata i humor a smyslnost. Jsem nadsena!
Má první kniha od této opěvované autorky. Kupodivu jsem se částečně trefila hned od začátku a tak trochu mi bylo jasné, co se tam cca bude dít. Kniha nepostrádala čtivost a poslední strany byly plné zvratů. Ačkoli jsem se částečně trefila Karen mě dokázala dokonale zmást. Zrovna u ní jsem se tedy netrefila vůbec, i když jsou v knize skrytá vodítka, díky kterým vám zabliká světélko, že to asi tak jednoduché nebude.
Konec mi hodně připomínal různé filmy, které jsou na podobné téma. Mohu knihu doporučit. Nemyslím si, že se budou čtenáři nudit...
Kniha má hezký příběh, který má potenciál. Děj je zasazen do prostředí, které prostě vybízí k letnímu čtení. Tohle vše jsou plusové strany, plus taky to, že se kniha dobře četla.
Co bych však hodnotila negativně, jsou postavy. Někdy čtu knihu a postavy okamžitě mám ráda, ale tady se to nestalo. Vlastně ani teď nevím, co si o nich mám myslet. Jsou vykreslovány jako že jen pijí, užívají si večírky a berou drogy. Což mi přijde škoda, dalo by se je jistě vykreslit pečlivěji.
Tylerova povaha mi například přišla zajímavá, hned je vidět, že si s sebou něco nese z minulosti, ovšem o Eden nevím co si myslet ani teď po dočtení.
Rodiče, kteří se snaží vynucovat si autoritu a fatálně selhávají..... Prostě si myslím, že se to dalo zpracovat lépe.
Knize nechybí čtivost, takže přes všechny moje připomínky se četla snadno a plynula rychle. Určitě je fajn jako oddechová kniha, ovšem znám lepší.
Jak se mi líbila jednička, druhý díl už pro mě pokulhává.
Je fajn, že se dovídáme více o Hardinovi, více se otevírá a je schopný ze sebe vydat více informací i emocí. ALE! Tento díl mi připadal jako emocionální smršť, až přehnaný. Emoce byly i v prvním díle, ovšem tam za mě nebyly takto přehnané. Tohle už mi přišlo moc. Někdy mi chování hrdinů připadalo až absurdní. Doufám, že další díly budou zas o trochu lepší.
Skvělá romantika, která vás vtáhne a nepustí. Vžila jsem se do obou hrdinů a skvělé ohlasy na tuto knihu nezklamaly. Ano je jasné, jak to bude, je jasné, že přijde zápletka, ovšem pro mě to až tak prvoplánovité nebylo. Každopádně příběh v sobě nese plno romantiky a záviděníhodných okamžiků, ale i část k zamyšlení.
Ještě jedna poznámka na závěr....prosím neukamenujte mě, ale možná jsem jediná, které přišlo občasné Kadenovo chování podobné Hardinovi. Stejná arogance, výkyvy nálad....Možná se plet, jen píši svůj názor, ale něco v tom vzorci mi ho připomnělo.
Jinak autorčin styl psaní mě moc bavil a i přes tloušťku bych neubrala ani stránku.
Tak jestliže jsem u Tatéra byla mimo ....tady se těžko hledají slova. Těžko se vzdává úcta odvaze, určité tvrdohlavosti, která Cilku držela nad vodou a neskutečné laskavosti, kterou prokazovala a dávala. Neskutečně silná žena, která si v sobě nesla všemožné hrůzy a i přesto by se rozdala pro ostatní. Neskutečné příběhy a neskutečně dobře napsané.
Kniha jako taková se mi líbila. Byl to prostě zamotaný příběh, ve kterém bylo dost prostoru přemýšlet nad tím, jak to asi všechno je a proč....Ale přesto mě až tak nevtáhla. Neměla jsem z ní wau pocit. Ano byla dobrá a určitě nikdo neprohloupí pokud si ji chce přečíst, ale ve mě takový obrovský, pochvalný dojem nevyvolala.
Kniha mě zaujala hned na první pohled, navíc má nádhernou obálku a zajímavé téma, takže jsem se do ní s chutí pustila. S každou další stranou mi přišlo, že je atmosféra tajemnější a dusivější. Některé pasáže už mi přišly až moc napjaté, skoro k nevydržení. Z přeživšího dvojčete jsem měla někdy hrůzu i já ....Rozhodně je tento thriller výborně zpracovaný, i když mi některé pasáže neseděly. Rozhodně stojí za přečtení!
Moc hezky zpracovaný příběh. Zaujalo mě, že je kniha napsala z pohledu mužského hrdiny, což není zrovna obvyklé. Nejen, že bylo hezky a srozumitelně zpracované válečné téma, dobře se prolínalo i s rodinnými vztahy.
Je tu však část, kterou bych si přála, aby byla více rozpracovaná....A tou je konec. Přišlo mi, že byla kniha trochu moc uspěchaně ukončená. Dle mého by si ten konec zasloužil větší pozornost. Ano chápu, je to jednohubka, ale přeci jen by podle mého pak měla kniha ještě větší šmrnc.
Jinak se mi téma mariňáků moc líbilo!
Na tuto knihu jsem se chystala dost dlouho a teprve nyní mám přečteno. Kniha mě zaujala, četla se téměř sama. Drtivý, skutečný příběh o hrůzách, které si, málo z nás dokážeme, představit.
Ačkoli knihu hodnotím velmi kladně, měla jsem občas uvěřit, že by se Lale jakožto tatér, dostal všude „tak snadno". Říct jedno slovo a mohu jít? Nevím, možné to je, nezažila jsem to, ale přišlo mi to, jako jediné zvláštní. Každopádně obdivuji tyto příběhy a chovám k nim veliký respekt.
Knihu mohu doporučit a autorčin styl psaní mě velmi potěšil.