knihoLenka82 knihoLenka82 komentáře u knih

Tereza Tereza Magda Váňová

Velmi pěkná kniha. Dalo by se říci, že naděje umírá poslední. Dobře propracovaná psychologie postav. Určitě se poohlédnu po dalších knihách Magdy Váňové.

28.02.2024 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Měla jsem sice problém s formou zpracování, ale ve výsledku ve mně nechala knížka velmi silný dojem, takže doporučuji.

20.02.2024 5 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Citlivý, krásný, určitě si přečtu další knížky od autorky.

20.02.2024 5 z 5

Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Další z mé štafety přečíst co nejvíc českých autorů. Za mě super kniha, velmi dobře se čte. První od Magdy Váňové, určitě se poohlédnu i po další.

Past na sňatkového podvodníka Past na sňatkového podvodníka Martina Boučková

Další z českých knížek, která mě upřímně pobavila. Poslední dobou si dávám závazek číst víc českých autorů. Mám v tomhle hodně mezery. Humorný příběh psaný s nadsázkou, děj plynul rychle, super oddechovka.

08.08.2023 5 z 5

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Chci teď přečíst víc knih od českých autorů. Na doporučení jsem si vybrala i Deník citového vyděrače a za mě fakt wow, je to smutný i veselý, až si člověk musí pokládat otázku, jestli vůbec ví, s kým celou dobu žije. Zkusím i další knížky Simony Monyové.

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Jsem ráda, že jsem si nedávno dala závazek přečíst víc knížek od českých autorů, protože jinak bych tenhle titul nejspíš minula. A přitom je to fakt skvělá kniha. Přečetla jsem ji přes víkend a vřele doporučuju.

Krysáci Krysáci Jiří Žáček

Naprosto skvělý. I jako knížka, jako večerníček. Četli jsme s dětmi nekolikrát.

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Mám ráda náš český humor, takže knížka mě vůbec nezklamala.

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

To už je taková klasika. Líbilo se mi i filmové zpracování.