Knihom_olka_ Knihom_olka_ komentáře u knih

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Tento díl byl pro mě hrozný skok. A nevím, jestli úplně v tom nejlepším slova smyslu.
Zatímco minulý díl mi přišel skvěle vyvážený, tady to bylo horší. Zničehonic Keira změnila svůj názor. Takže jsme se z "nenávidím tě" dostali k "jestli se ho někdo dotkne, zabiju ho"... A já se jenom ptám... Jak?
Ano, samozřejmě že mezi nimi přeskočila jiskra, ale tohle byl hrozně rychlý a nepřiměřený skok.
Plus rozhodně dávám začátku knihy, kdy jsem se konečně něco dozvěděla i o Lachlanovi.
V tomto díle bylo konečně alespoň více akce a napětí. A to odhalení mě taky dostalo. Kniha je čtivá a chvílemi i vtipná. Jejich příběh mi nakonec taky přirostl k srdci.
No takže sice tohle není taková TA mafianská sexy série, ale určitě nezklame, když si budete jenom chtít vlézt do vany a vypnout.
Jinak za mě byl nejlepší druhý díl.

13.04.2022 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tak na tuhle série jsem se chystala tak dlouho, že už si na hlavě hledám šedé vlasy.
S Maasovou jsem se setkala už u její druhé série Dvory, a jelikož se díky tomu stala mou oblíbenou autorka, ani tahle série mě nemohla minout.
Takže...
Nato, že jsem si teprve přečetla první díl, už vím, jak to skončí. Spoilery jsou všude a jeto tak nesnesitelné, že se z toho snad zblázním!!!
Každopádně zpět k recenzi...
Vůbec jsem nevěděla, co čekat, jelikož co si budem, anotace není zrovna výřečná. A tak jsem byla velmi mile překvapena, i přes včechna očekávání a nároky.
Celaenu jsem si zamilovala po větě "Arogantní hňupe". Upřímně jsem ještě na papíře nepoznala postavu, která by byla tak strašně svá. Jako by říkala: "Je mi u prd.le, co si o mě myslíte". A proto mi okamžitě padla do oka. Byla drzá, ostrá a vyvracela všechny antifeministické kecy. Prostě dokonalá.
No a pak tady byl Chaol a Dorian... Zamilovala jsem si je oba dva, takže nemám primárního vítězu, i když... Celou dobu jsem měla pocit, že se ty dvě postavy navzájem skvěle doplňují. Nešlo by je smíchat?
Jinak děj byl úžasný, opravdové fantasy. Napětí, odhalení a to celé pocukrované špetkou romantiky. Kdo by si stěžoval?
Jediné, s čím jsem měla ze začátku malý problém, byla třetí osoba, ve které je kniha psaná, ale jestli se toho taky tak bojíte, tak vůbec nemusíte, po pár kapitolách vám to ani nebude připadat nezvyklé
No a na závěr téhle dlouhé recenze musím říct, že jsem knihu šíleně prožívala. Nejsem zrovna ten typ čtenářek, kterého by každá kniha roízbrečela. To vůbec!!! Naopak se to stává zřídkakdy. Ale tady jsem nejenom brečela smutkem i štěstím, ale pocítila jsem všechny druhy emocí, jako by to byla duha.
No a to je všechno... Teď si jdu rozečíst druhý díl...

06.04.2022 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Pravda je, že už jenom podle obálky jsem měla od knížky až moc velká očekávání. A to se nikdy nevyplácí. A tak tomu bylo i tady.
Neříkám, že mě kniha nebavila. To určitě ne. Byla zábavná a čtivá. Největší problém mi dělala hlavní zápletka a děj. Hlavní zápletka byla, jako byste zapomněli osolit maso, a děj byl přesný opakem horské dráhy.
Ale pravda je, že jsem měla čekat žhavou jízdu a ne citový kolabs. Takže hlavním problémem bylo očekávání. Na erotické poměry je kniha dobrá a měla v sobě i pár scén, se kterými jsem se setkala prvně.
Takže nemějte u knihy očekávání radši si k ní vezměte čokoládu.

14.03.2022 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Druhá kniha ze Země víl a já nemůžu popadnout dech samým překvapením...
Abych pravdu řekla, začátek mi přišel lehce pomalejší, ale potom se to rozjelo a já se nemohla dočkat, co se bude dít dál.
Do Jude jsem se absolutně zamilovala, a proto se stala jednou z mých nejoblíbenějších postav. Byla drzá, vtipná, neotřelá, odvážná, a hlavně svá. Absolutně geniální postava. No a Cardan? Myslím, že slina musela ukápnout snad každému.
Celý svět je až neskutečně skutečný, a tak vás kruté a zákeřné víly přivedou až do transu, jelikož musíte číst dál nehledě na svět okolo vás.
Jsem hrozně zvědavá, jak bude příběh pokračovat, protože ten konec?
Prostě to bylo super.

15.02.2022 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Tak tohle byl můj úplně první horor, a rozhodně to napoprvé nebylo vůbec špatné. Možná by se mi kniha nezdála tak děsivá, kdybych ji nečetla sama v noci a ještě bez peřiny. Příběh jsem hltala a oči mi běhaly po řádcích až byl konec. Líbilo se mi, že v knize bylo velké odhalení, které jsem minimálně já nečekala, a zároveň duchové. Přišlo mi i velice zajímavé, jak moc "strašidla" všechny okolo ovlivňovala. Ještě teď mám před očima modré tapety a v uších řinčení řetězů.
Myslím, že jsem našla novou oblíbenou autorku.

18.01.2022 4 z 5

Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Musím říct, že tohle jsem absolutně nečekala...
Tuhle knihu jsem se rozhodla číst, protože ji spousta lidí opěvovala, a upřímně, to bylo skvělé rozhodnutí.
Tohle je jedna z nejlepších knih jaké jsem kdy četla, a taky jediná, která ve mně probudila tolik emocí (Dvory se nepočítají). Byla to totiž vůbec první kniha, u které jsem opravdu brečela, dokonce víc než u knihy Námi to končí, a to už je co říct. Kniha byla neuvěřitelně čtivá, měla krátké kapitoly, a taky obsahovala spoustu mouder do života. Vážně se mi ani nechce věřit, že tohle někdo dokáže napsat. Neměla jsem tušení, co se stane, až do posledních stran. Celá kniha se mi v hlavě promítala jako film. Konec byl pro mě nečekaný, takže do posledních kapitol jsem byla jako na trní.
Vážně tuhle knihu s čistým svědomím doporučuji, protože si myslím, že si v ní každý něco najde.

23.08.2021 5 z 5

Koruna osudu Koruna osudu Amo Jones

Tohle zakončení duologie pro mě bylo opravdovým překvapením... Vážně tuhle autorku zbožňuju. To, jak dokáže čtenáře zaujmout a dostat ho do kůže těch postav, je opravdu neuvěřitelné. Přestože jsou její knihy temné a zvrácené, tak je nejde nemilovat. Tenhle díl byl opravdová horská dráha. A ten konec? Myslím, že takový nevymyslí ani Disney.

01.08.2021 5 z 5

Koruna nenávisti Koruna nenávisti Amo Jones

Tahle autorka musí být vážně šílená (v dobrém slova smyslu). Opravdu by mě zajímalo, čím se inspiruje, protože tohle... Už vidím, jak sedí na gauči u televize a najednou... Co kdybych napsala erotický román s prvky psycho s brutálním koncem, který čtenáře zničí?
Jinak já vážně nevím.
Když mi v této knize chybělo posledních pár kapitolek, tak jsem si říkala, že to byla celkem fajn oddechovka, nic extra a bez pořádné zápletky. JENŽE. Ten konec??? Upřímně mi to přišlo zmatené a lehce nedomyšlené, naštěstí je druhý díl. Jinak se mi to líbilo a hlavní postava by byla v reálu určitě moje kámoška. Takže pokud hledáte něco oddychové, ALE taky k zamyšlení, tak téhle knize určitě dejte šanci.

22.07.2021 4 z 5

Šepot mrtvých Šepot mrtvých Amo Jones

Musím říct, že ani po dočtení si nějakými informacemi nejsem úplně jistá... Knížka má určitě své chyby, a autorka nelhala, když všechny varovala o tom, jak je kniha zvrácená. Je to pravda. Tuhle sérii jsem si koupila úplnou náhodou, a to ve výprodeji. Všichni asi známe ten pocit, když si koupíme náhodnou knihu ve slevě, a říkáme si, třeba nemusí být špatná. Ale tahle série se mi doslala do srdíčka, a má tam zvláštní vyhrazené místo. Přestože jsou knihy čtivé, tak si myslím, že na nějakou dobu si potřebuju od Amo oddechnout. Ale jinak tahle kniha byla skvělá třešnička na dortu. Můžu jen doporučit.

18.07.2021 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Kniha je čtivá a celkově skvělá, je napsána na motivy Krásky a zvířete. Děj je propracovaný a zkrátka dokonalý. Celá kniha mě hrozně překvapila. Už se těším na další díl, ale mám pocit, že se vše odehrálo v prvním, navíc anotace neřekla v podstatě nic nového. Doufám, že se mi druhý díl bude líbit.

09.01.2021 4 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Tuhle knihu jsem četla jako tandem read, jelikož mi tiktok řekl, že by mě tenhle díl nebavil číst.
To byl ale naprostý omyl. Jako člověk, který nikdy neměl Chaola ve zvláštní oblibě, jsem si tenhle díl naprosto zamilovala.
Uznám, že byl spíše zaměřený na osobní cestu tamějších postav než na syrové fantasy, přesto jsem si to zamilovala.
Konečné odhalení sice pro mě asi nebyla až takové wow, jak jsem očekávala, přesto konec postav se mi moc líbil.
Úplně jsem mě to vtáhlo do děje. Prostě Massová.
Chaola i všechny další postavy úplně zbožňuju.
Tenhle díl byl za mě asi druhý nejlepší.

03.05.2023 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Je tady vůbec potřeba recenze?
Nejradši bych jen napsala: "prostě Massová"

Tohle byla zase neskutečná jízda, moc jsem si celý příběh oblíbila.
Aelin absolutně zbožňuju a její velká překvapení mi vždy přivodí infarkt.
Ale abych pravdu řekla, přestože jsem si zamilovala všechny postavy, ze všech nejvíc jsem si oblíbila Lorcana.
Bohužel jsem jaksi přestala zbožňovat Doriana. Chápu jeho těžký osud a soucítím s ním, přesto se mi nelíbí muž, kterým se stal.
Jinak nevím, co bych vytkla. Přestože byla knížka dlouhá, všechno bylo, jak mělo.
Nemůžu se dočkat posledního dílu.

03.05.2023 5 z 5

Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Tuhle knížku jsem hodně dlouho odkládala, a ani nevím proč.
Taylor Jenkins Reid jsem si hrozně zamilovala. A tohle byla už moje třetí knížka od ní.
Jako i další její knihy, je i takhle rozhodně originální.
Že začátku jsem si sice musela zvykat na vyprávění příběhů z tolika postav jen v komentářích, ale za chvíli už mi to nevadilo, a naopak jsem oceňovala originalitu a nevšednost. Co knize rozhodně taky nemůžu vzít, je čtivost.
Co se týče postav, tak ty jsem si rozhodně i přes všechny jejich temné stránky zamilovala. Některé víc, a některé míň.
Celý příběh se mi moc líbil, přesto mi tam asi chyběla nějaká větší pointa a více romantiky.
Něco mi tam chybělo, ale kniha jako celek je super.

09.04.2023 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tento díl se mi zatím líbil asi nejvíc.
Seznámila jsem se zde s mnoha dalšími postavami, které jsem si ihned zamilovala. Taky se tady rozjely romantické linky, u kterých se nemůžu dočkat, jak budou pokračovat.
Aelin absolutně miluju. A Rowan/Jeřáb? Ten je prostě dokonalý. Hrozně se mi líbí, jak se to zatím vyvíjí.
Nejen v romantice je tato kniha super, ale hlavně ve fantasy, s množstvím intrik a odhalení, čarodějnic, víl, a podobně.
Přestože u tohohle dílu mé emoce nebyly zase tak silné, tak to nemůžu hodnotit záporně.
Celý nápad i jeho zpracování je skvělé.
Těším se, jak bude příběh pokračovat.

27.02.2023 5 z 5

Perla Perla Tiffany Reisz

Za mě tohle bylo prostě super. Nevím proč, ale prostě mě na tom všechno bavilo.
Líbila se mi zase ta nevšednost, nový pohled na věc a celý děj.
Hlavní postavy jsem si dost oblíbila, přestože se nepřidají na můj seznam oblíbených postav.
Příběh byl napínavý, a já byla dost zvědavá, jak bude pokračovat.
Moc jsem si to užila, takže mi bylo líto, jak rychle byl konec. Za mě sice nejslabší díl série, ale stejně to bylo super.

19.11.2022 5 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Jelikož nejsme úplně na romantické knihy, tak mě mile překvapilo, že se mi tahle kniha líbila.
Sice jsem z ní nebyla nějak odvařená, ale nějaké pouto jsem si k ní přece jen vybudovala. Moc se mi líbily postavy, které byly celkem reálné a skvěle se navzájem doplňovaly.
Byla to celkem knížka o ničem, a tak si myslím, že mohla být rozhodně kratší, přesto jsem si její čtení užila.
Mnoho scén jsem si představovala tak detailně, že si je dodnes pamatuji. Celkový námět se mi líbil.
S touto knihou jsem byla zkrátka spokojená.

19.11.2022 4 z 5

Nesvá Nesvá E. Lockhart (p)

Tahle kniha byla absolutně famózní. Opravdu ani nemám dostatečnou slovní zásobu, abych dokázala popsat, jak moc si moje srdce a tahle kniha sedly.
Ze začátku jsem byla lehce skeptická a zmatená, ale jak se děj postupně vyvíjel, tak jsem se zamilovala.
Opravdu miluji každou stránku a hlavní hrdinku bych ze všeho nejradši měla ve svém životě jako nejlepší kamarádku.
Líbilo se mi, jak byl příběh vyprávěn jinak, od konce do začátku.
Tohle je kniha, u které nestačí jenom číst věty, musíte jít mnohem hlouběji, abyste to pochopili. To, co se tam dělo, všchno mělo svůj zvláštní důvod. Mnoho lidí by považovalo Jule za nemocnou a zlou, ale já viděla dívku, které život podkopl nohy, a která se rozhodla, že nebude dělat, co po ní ostatní chtějí. Líbilo se mi, jak jsem musela nad příběhem přemýšlet, abych ho vůbec pochopila. Abych pochopila tu pointu. Je to zvláštní, ale nedokázala bych se rozhodnout, jestli to všechno byla jen náhoda, nebo osud, protože to bylo možná obojí.
Myslím si, že tohle je kniha, kterou si přečtu ještě stokrát a pokaždé v ní najdu něco nového, pokaždé si všechno vysvětlím jinak.
Zkrátka tahle kniha mi dala pořádně zabrat.
V dobrém. Samozřejmě.

02.08.2022 5 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

U této knihy se bohužel úplně k ostatním nepřidám. Kniha sice nebyla nějak extrémně špatná, ale měla pro mě tři zásadní chyby.
1. Úplně poprvé v životě se mi stalo, že jsem se nezamilovala do hlavního hrdiny. Ne, že bych ho vyloženě nenáviděla, jen mi prostě nesedl. Přišel mi protivný a hrozně hrubý (a ne v tom dobrém slova smyslu).
2. Hlavní hrdinku jsem sice měla ráda víc, ale prišla mi naivní a chvílemi otravná.
3. Mezi hlavními hrdiny mi chyběla až taková ta hmatatelná chemie. Ne, že by do sebe nebyli zamilovaní, ale chyběla tomu jiskra.
Jinak zápletka nebyla vůbec špatná a hodně se mi líbilo neobvyklé zpracování celé knihy. Možná jen přišla ve špatnou dobu.
Takže nebyla nejhorší, ale já teda do jedné řeky znovu nevstoupím.

09.05.2022 4 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Abych řekla pravdu, byla jsem dost zklamaná.
Ne, že by mě nějak obálka navnadila (to určitě ne), ale anotace nebyla vůbec špatná.
Jenže pro mě má kniha hned několik zásadních chyb.
Jednak mi vadily postavy, které byly až moc nereálné. Přišlo mi absurdní jak se hlavní hrdina neustále zmiňoval o jejím zadku... A výraz "macatá prdelka" už byl na mě opravdu moc.
Ale to nebylo všechno. Nevím, v jakém světě to autorka žije, ale někdo by jí měl říct, že když bude jíst člověk každý den hamburgery a nebude vůbec cvičit, tak bohužel nemůže mít postavu z časopisů.
A to pořád není všechno. Vadilo mi, že v ději nebylo více důležitých postav. Chápu, že jsou dvě hlavní postavy, ale přišlo mi divné, že hlavní hrdinka nemá žádné přátele, známosti ani nic zajímavého, co by dělala ve volném čase.
Slovník hlavního hrdiny mi sice nějak extra nevadil, ale použít sprosté slovo za každou větou...
Kniha má spoustu chyb, děr a vad... Ale na druhou stranu vztah mezi hlavními postavami se pro změnu líbil a konec mi přišel rozkošný.
Dřív jsem měla Ví Keeland opravdu ráda. Jenže už je to nějaká doba, co jsem její knihy četla naposled. A už jsem stihla přečíst spoustu jiných knih, a tak se má očekávání na knihy různého typu zvýšily.
Opravdu netuším, jestli se s autorkou ještě někdy setkáme...

PS: Jelikož málokterou knihu hodnotím pod 3,5/5, tak už je na mě tohle hodnocení nízké

17.04.2022 3 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Když se to tak vezme, tak tohle je úplně poslední díl, jestli se teda tomu tak dá říkat.
Knížka je hrozně kraťoučká, ale přesto za to stojí. Dozvěděla jsem se ještě něco málo o Cardanově minulosti, což mě přinutilo ho milovat ještě víc.
Příběhy byly krásné a naučné. A hlavně ty ilustrace? Celá kniha je prostě nádherná. Bylo to nádherné rozloučení. Taková třešnička na dortu.
Rozhodně doporučuji všem milovníkům této série.

15.02.2022 5 z 5