knihomol 61 komentáře u knih
Čekala jsem na knihu asi půl roku,ale asi jsem ji dostala v nesprávný čas.Po přečtení 10 stránek jsem ji musela odložit.Chtěla jsem si ji přečíst právě proto,že byla o 2.světové válce ,ale opravdu jsem nemohla,Nějak jsem se v tom hledala a poté jsem ji vrátila,opravdu to nešlo.
Četla jsem knížku ,abych změnila téma mezi přečtenými.Tak k tomu mi posloužila ,ale jinak příběh,který by mi mohla vyprávet v kavárně při kafi.Ano, někdy je lidský osud neúprosný ,ale,že by se zrovna této knížce musela dělat taková reklama , nevím,Asi bych ji ani nevydávala v tvrdém obalu. Řeknu to tak,že " škoda peněz na její vydání". A jestli budete mít chuť přečíst si pěknou knížku, sáhněte po jiné, když tuto nepřečtete,nebudete ochuzeni.NEDOPORUČUJI
Myslím,že se kniha povedla.Byla to zajímavá detektivka,psána jiným stylem,i když ke konci se mi to už zdálo trochu zbytečně popisné
,nicméně knihu doporučuji.
Jak jsem se na knihu těšila,tak mě zklamala. Asi nejnepovedenější kniha od tohoto autora. Téma bylo velice zajímavé to musím přiznat,ale na některých místech příliš popisné a doslova zbytečně/ popis nemocného Asada, jak smrká,jak má skelné oči,atd, atd, no to snad ani nebyla pravda/ a ke konci ta zápletka také příliš komplikovaná a zase natahovaná,jako by měl za úkol počet stránek a ne vlastní děj. Prostě ne vždy se knížka vyvede a u Olsena to byla asi zrovna tato. Je to můj názor a samozřejmě jej nikomu nevnucuji. Knihu úplně nezavrhuji,právě k vůli tomu zvolenému tématu,ale,ale, ale...... S Nesboem jej srovnávat nechci, protože jsou to dva úplně odlišní spisovatelé,ale zatím musím říci,že Nesbo u mě vede.
Knížka se vyvíjela velice pěkně ,nechybělo napětí, které však na konci ztratilo šťávu .V celku ji ale hodnotím kladně.Byla to pro mě změna a mám takové Trillery z vojens.prostředí ráda.Proto i doporučuji.
Vekmi pěkná kniha od této autorky. Bohužel o těch ostatních to říci nemohu.Ač jsem se snažila od této autorky přečíst ještě jiné tituly,vždy jsem je odložila. Tak zajímavý popis dějin lékařství jsem ještě v ruce neměla. Možná je to tím,že kniha měla více stran, a proto se autorka mohla více rozepsat. Mám tuto zkušenost i s jnými autory/autorkami . Jakmile nemá knížka alespoň 250-300 stran ,spisovatel se neumí rozpsat nebo já nevím co se to s nimi děje. Tak to vidím já./samozřejmě počítám s obvykloiu velikostí písma/.
Přečetla jsem již oba dva díly ,pravda co se děje týká ,nic závratného, ale já si z toho beru i kousek jiného ,té psychologie, a proto bych ráda věděla,jak to dopadne!!! Přála bych jim,aby to dobře dopadlo,protože je okolo nás tolik zloby ,že byt to bylo dobré,alespoň nějaké pohlazení na duši !Čte se to pěkně ,mám to jako příjemnou změnu mezi "mými" detektivkami. Z mého pohledu se někdy Ana zabývá hloupostma,hlavně v prvním díle,ale asi ji tak autorka chtěla mít.
Byla jsem ráda,že vyšla nová kniha od Nesba ,ale to jsem si "dala". Když jsem se podívala na vydavatele a překladatele,tak jsem zjistila,že kniha není vlastně originál od Nesba,ale anglická verze ,kterou potom přeložila do češtiny paní Jana Jašová.Říkala jsem si hned,po přečtení někkolika stránek,že to není to, na co jsem od Nesba zvyklá.Nevím,jestli to "blbě" přeložil ten Angličan,ale přišlo mi to hrozně kostrbatě přeložené,jako kdyby překladatel nerozuměl tomu,co překládá.To mě hodně ovlivnilo ve čtení a v hodnocení knihy.A proto musím říci,nejhorší kniha od Nesba.Otázka je,kde se stala ta chyba.Vím,ale,že si už od Nesba,pokud bude takto postupně překládaná,nic nekoupím. Škoda peněz.
Je to má třetí kniha od autorky,ano ,bylo tam trochu více zápletek,ale vysvětlení zcela logické a hlavně přístupné čtenáři. Za mě 5 hvězdiček a knihu jen doporučuji!
Zase mě Henning Mankell nezklamal. Pěkná detektivka ,zajímavé téma. Líbila se mi o to více,že jsem ji četla na dovolené a měla jsem na ni pěkně čas. Četla jsem od něj již několik knih a tato byla opravdu skvělá. Napínavá,i když tta počáteční zápletka mohla být kratší,no ale spisovatel to tak chtěl a cítil to tak,tak to tam asi mělo být. Doporučuji ,stojí za přečtení.
Opravdu musím pochválit tohoto mladého autora,opět mě nezklamal. Bylo to napínavé ,ale zároveň hrozné,když si člověk představí ,že to v některých věcech přetrvává dodnes,jde mi mráz po zádech. Trošku mi to ke konci přišlo natahované,myslím to s dcerou Zojou,ale to je věc názoru.Jinak doporučuji k přečtení.
Knihu jsem četla ještě než byla zfilmována a po přečtení,spíše nepřečtení,Inferna jsem psala komentář. Musím říci ,že tato kniha byla pro mne od Browna najlepší. Mnoho informací a úpně něco jiného než Šifra. Musím ji zhodnotit po Šifře jako nejlepší ! Děj,zápletka ,napětí,opravdu vyvedené Jsem ráda,že knihu vlastním a mohu se k ní vrátit.
Asi jsem od knihy očekávala více,ale bylo to opravdu zajímavé jen popisem Florencie a Benátek. Navíc mě dosti otravovalo číst proložené italské texty,někdy přeložené ,někdy ne. Děj velice podobný jako Šifra mistra Leonarda.Jméno Langdon a postavu neměl vůbec použít,protože už jen to zpodobňuje vše s Šifrou.Jsem ráda,že jsem za knihu nevydala peníze. Nedočtenou ji vrátím do knihovny.
Téma knihy nebylo nezajímavé,ale četla jsem spíše jen kapitoly jak Asad Chalíl likviduje letce,protože kapitoly s americkými vyšetřovateli byly zdlouhavé,proto je tak tlustá . Myslím,že celkově mohla být kniha napsána na poloviční počet stránek. Je to věc názoru,ale já bych knihu hodnotila jako průměr,četla jsem lepší.
Kniha opět šikovně zapadá do popisu historie,ale přednost nyní autor dává pohledu hlavního rdiny na celou situaci.Knížka je nejen dějově napínavá ,ale autor zde hodně pracuje s charakteristikami a a vlastnostmi postav. Celý děj vede k logickým zamýšlením v daných situacích. Mohla bych i říci,že celkově z románu cítím i nemálo fylozofických myšlenek, které knize knihu povyšují nad ostatní románovou četbu. Doporučuji!
Bylo to zase něco jiného ,ty severské jsou jiné ,Jinak napínavé,čtivé, ale na můj vkus popisky až dost drsné,rozhodně bych to nedoporučila těhotným ženám. Ŕekla bych až dost mrtvol na jednu knížku,ale to už bych zasahovala do děje. Asi mě ovlivnila i ta brutalita. .Za čas se k autorovi vrátim a vypůjčím si od něj jinou knihu . Knihu jsem si přečetla,ale nemusím ji vlastnit.
Zpracování téma a knihy nebylo špatné,ale některé části byly trochu zdlouhavé a to mi narušovalo celkový dojem o knížce. Za bůhvíjaký bestseler bych to ale nepovažovala. V knihovně ji určitě mít nemusím. Navíc byla kniha jako taková strašně težká/myslím gramáží/ .Při delším čtení mě opravdu bolela ruka.Řekla bych,že pokud kniha není bůhvíjaký trhák,že i toto mě ovlivní při četbě knížky!
Kniha mne zaujala svým tématem ,popravdě mi chvílemi šel mráz po zádech. Zase jiný styl , napínavý, ale není to Amerika , a také té psychologie bylo trochu vice. Doporučuji
Na knihu jsem se těšila,chtěla jsem si ji koupit, ale ještě ,že jsem si ji půjčila z knihovny, Zpočátku napínavé a slibující napětí, ke konci až moc rozvláčné a najednou konec. Vlastně ani nebylo dostatečně řečeno čím je pachatel vinen a proč to dělal,nebo jsem to přehlédla právě při tom zbytečném vyprávění? Už bych ji asi nikdy nevzala do ruky a mohu řící,že jsem už četla lepší.
A že by autorka šlapala Larssonovi na paty? Zdaleka ne ani Nesboovi,Olsenovi,prostě ještě to chce něco trochu více a to jí právě chybí.
Velice napínavé a zajímavé.Zase jiný styl děje. Akorát jsem se trochu zaplétala v soudních síních.Je trochu vidět,že autorka se této práci věnovala,a tak se v soudních síních hodně rozepisuje a popisuje. Jinak opravdu zajímavé a pěkné,čekala bych další pokračování,alespoň tak jsem to na konci cítila. Možná,že bude? Doporučuji