knihomolka27 knihomolka27 komentáře u knih

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

(SPOILER) Drahokamy je knižní série, která mě v podstatě přivedla ke čtení...vracím se k ní pořád dokola a už jí znám nazpamět. A proto když jsem zjistila, že autorka napsala i jiné knihy, tak jsem do nich prostě musela jít....Stříbrnou knihu snů jsem už jednou, asi před rokem četla...a dala jsem jí jednu hvězdičku a uštědřila několik nadávek...a ted jsem se ke knížce podruhé vrátila, a opět stejně jako u novějších SElekcí zjistila, že vlastně kniha není vůbec tak špatná, jak jsem se zprvu domnívala....neptejte se mě jak jsem svůj názor mohla tak radikálně změnit, jelikož to sama nevím...

.Každopádně je kniha vlastně fajn, je čtivá, oddechová.....postava Liv je vtipná a sympatická a našly by se tam i jiné sympatické postavy jako je Grayson, Mia, Lottie, Betynka atd. Nápad se sny je skvělý, neotřelý a velmi poutavě zpracovaný, líbila se mi ta propojenost se sny a reálnými životy hrdinů...mnoho snů bylo mrazivých, jiné zase vtipné viz. třeba sen o Hamletovi, sen o hokeji...v této knize tedy nejvíce ocenuji kreativitu, popisu snů a dveří, malé dílčí detaily, které dopomáhají k velmi podmanivé atmosféře....nápady, tohle všechno série má, a naštěstí je i velmi vtipná, obzvlášt zpočátku. Jenomže co tady podle mě moc nefunguje je uspěchaný a nijaký vztah mezi Liv a Henrym, jako reálně mě prostě Henry jako postava přijde ze všech těch kluků nejmín zajímavá...Secrecy je fajn, i když nejsem úplně natrní kdo to je...víc mě zajímá lady Whistledownová....milovníci jisté lechtivé série s jistým vévodou, budou vědět...konec už byl určitě slabší, byl docela pochopitelný, ale už zdaleka nebyl tak zábavný jako začátek knihy....nejvíc mě tam, ale štve prostě ten vtah Liv a Henryho...takže asi tak....druhá díl? možná

Závěrem: je ovšem pravda, že pokud se počítáte mezi fanoušky Drahokamů stejně jako já...tak vás tahle série určitě zklame, Drahokamy jsou totiž úplně někde jinde...ovšem určité kvality se nedají upřít i této sérii.

15.01.2022 3 z 5

Phoenix Phoenix Eden Maguire

Sbohem Darino, jsem ráda, že už se k tobě nikdy nepročtu. Protože tahle série mi stačila bohatě jednou. Ve zkratce tahle série postrádá to co postrádat nemá a má to co by mít nemusela....jako například až komickou teatrálnost, opakování děje a motivů, nedodělané postavy, hloupé dialogy, nelogičnost,přemrštěnost, neuvěřitelné vztahy.......kdyby všechno tohle fungovalo, tak by mi třeba vůbec nevadilo, že samotný námět není zas až tak moc originální

07.08.2020 2 z 5

Arizona Arizona Eden Maguire

Knížka je opravdu hodně nudná...hodně jsem přeskakovala , a stejně jsem o nic nepřišla.

Darina je tady ještě nesnesitelnější a hloupější než normálně, vadí mi jak se chová k Loganovi.....a pak se husa jedna hloupá strašně diví, že je na ní naštvanej, když mu řekne, že pro ní totálně nic neznamená.

Láska k Phoenixovi je strašně otravná, neuvěřitelná a přehnaně sladkobolná.

Žádnou postavu jsem si tady neoblíbila

A taky nechápu proč vždycky autorka zabije na konci vraha, to by nestačilo ho šoupnout do basy?

06.08.2020 2 z 5

Oheň je tvým osudem Oheň je tvým osudem Barbara Erskine

Já nevím jak ostatní ,ale já jsem se koupí téhle knížky pěkně ,,spálila". Nezvládla jsem jí ani dočíst do konce.......né že by knížka byla špatná, jen prostě nesplnila má očekávání a netrefila se mi do vkusu. Ale kdo ví, třeba si k ní jednou najdu zase cestu.

01.08.2020 2 z 5

Catherine Catherine April Lindner

Knížka se četla dobře, ale nemám ráda tenhle né moc originální přístup k psaní románů. Každopádně by tohle mohl udělat každý, že vezme už skvělé dílo , které má už po tu dobu co existuje a kvůli jeho kvalitě nějaké jméno, a přepíše ho. Má tím tah na bránu pro diváky, kteří vidí souvislost s oblíbenou příběhem a jdou do toho.

No jak už jste z mého,, vylévání srdce pochopili,, pro mě naopak znamená dát od takové knížky ruce pryč. Ale tuhle jsem dostala, tak jsem ji přečetla,.....a musím říct, že nebyla špatná, ale pr mě to stejně nemá smysl protože budu vždycky právem věrná těm neskutečně úžasným originálům.

04.05.2020 2 z 5

Časovaná bomba Časovaná bomba Joelle Charbonneau

Kdyby se tahle knížka dala shrnout do jedné věty, tak by ta věta zněla asi takto.....Nic nemusí být tak jak to vypadá.(myšleno tím, že i člověk, který se tváří jako, že je štastný, má všechno pod kontrolou, nemusí mít pod kontrolou vůbec nic, nikdy nemůžete vědět, kdy v člověku vybuchne jeho časovaná bomba, nebo jestli tu časovanou bombu vůbec uvnitř sebe má).Lidé se v životě nedělí jen na šprty, gaunery, princezny, sportovce....tohle je jen nálepka, ale za ní se skrývá daleko složitější osobnost.

To, že váš otec je senátor, žijete si v blahobytu, zná vás spousta lidí atd. Je jenom slupka na povrchu, ale koho už vlastně zajímá co je uvnitř....stejně tak je to i u ostatních postav.
Je zajímavé, že ani jedna postava si nebyla vůbec podobná a i přesto měli něco co je všechno spojovalo.....chtěli, aby je ostatní brali takoví jací jsou....at už jsou muslimové, gayové, šikanovaní atd. Jak říkal Rašíd(moje oblíbená postava), ,,Chci, aby první viděli Rašída a až potom to , že jsem Muslim."
Celý příběh je jednoduchý, ale zároven tak strašně komplikovaný a hlavně smutný, ale i plný naděje.

Všechny postavy, chtěly být vidět....ale ani jedna tím způsobem, že by chtěly být populární. Přesto se jejich chci být vidět u každého lišilo. Jeden chtěl, aby nejdřív viděli člověka a až potom pověst jeho rasy, jiná chtěla, aby jí viděli konečně samu za sebe a ne jako dokonalou dceru boháče, další chtěl, aby ho konečně přestaly ignorovat jenom , proto že se jim nelíbilo kým je...............Další chtěl aby ho nesoudili jenom podle vzhledu.

Myslím si, že jedna z nejtěžších věcí na světě vůbec je ....pochopit a přijmout sám sebe takový jací jsme. A etapa, která nás zkouší nejvíc je právě střední škola.Kde se nehnete ani na krok aniž by vám už po prvním dojmu nenalepili onu nálepku. Ale nikoho už potom nezajímá co je za tou nálepkou dál. Proto si myslím, že autorka záměrně zvolila téma střední školy, se studenty, kteří hledají sami sebe, jsou rozpolcení, poznamenaní, . I když do školy přinesl pravou bombu jen jeden z nich, tak ve skutečnosti si sebou každý z nich nesl uvnitř svou soukromou časovanou bombu, která jen čekala na vybuchnutí.

Od autorky jsem přečetla i Univerzitu a ta my přišla o trošišišičku čtivější. Ale to bylo fantasy. Tahle knížka už zas tak nereálná nebyla. Jak pocitama studentů, tak tím:
, kdo si aspon jednou nepředstavoval, že zapálil vlastní školu :-)
(já vím, blbej for nakonec)

03.04.2020 4 z 5

Tajemství kódů Tajemství kódů kolektiv autorů

Tyhle věci mě nikdy nepřestanou zajímat. Po přečtení si člověk připadá o trošičku chytřejší a zasvěcenější. Číst v symbolech znamená číst něco tajuplného, neznámého a skrytého. Vždycky mě moc bavilo hledat v detektivkách nebo v jiných dílech skryté významy. Ty, které lidé přehlídnou, ale ve skutečnosti jsou velmi důležité. Pochopit ty symboly znamená pochopit toho kdo je napsal, a tím pádem i to proč je napsal. Je to úžasné a zajímavé.

23.03.2020 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Styl knížky, její postavy a příběh byli hlubší než u knížek podobného druhu. Je vidět , že se nad tím Colleen víc zamyslela než třeba taková E.L.James. O to víc vás knížka chytne a nechce pustit, v tomto případě mě spíš vyždímala díky hodně smutným věcem co tam byly. Což není špatně, ale asi by nevadilo to někdy trochu odlehčit.Spoiler: Ale zase chápu, že přijít o někoho blízkého , kterého už nikdy neuvidíme není jenom krátkodobá záležitost, člověk si to v sobě nese napořád.

Knížka se čte prakticky sama, obzvlášt erotické scény, kterými autorka nešetřila. Kdyby byla dlouhá jako Odstíny tak nevím nevím. Ale takhle byla akorát. Velké plus je za zakončení příběhu . Není to sice knížka, která by byla moje top, ale pokud máte rádi tenhle žánr tak si myslím, že nešlápnete vedle. Jinak mi tam docela vadilo neustálé opakování některých slov pořád dokola. Nebo chvílemi trochu dětinské chování hlavní hrdinky.

22.02.2020 3 z 5

Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Zase super, knížka neměla tolik akce jako jednička. Ale byla v hodně věcech překvapivější. Tuhle sérii strašně doporučuji.

Spoilery:
Líbilo se mi, že tady Cia ukázala, že není jenom dokonalá ve všem co dělá, což už bylo chvílemi otravné......ale , že i ona má chvíle kdy přemýšlí jako každý normální člověk když mu selžou nervy. Tomas tu naštěstí byl mín což mi udělalo radost ještě větší. Bohužel moje naděje , že Michael a Cia skončí spolu se velmi tragicky rozplynuly. Ve chvíli Michalovy smrti sem nejřív nemohla uvěřit , že je to pravda. Oblíbila jsem si ho daleko víc než Tomase, měl něco co Tomas hodně postrádá......charisma, vyspělost, velkou odvahu, zápal pro věc. Je to strašný když nějaká postava zemře takhle zbytečně, chce aby skončilo krveprolití a sám se stane obětí. Nejhorší na tom, je že obětí lidí , kterým věřil .Mám dojem , že trojka už nebude tak dobrá, už kvůli tomu , že tam Michal nebude. Jinak určitě super za nový zajímavý postavy a celkově Tos a zasvěcování.

01.02.2020 5 z 5

Ptačí zpěv Ptačí zpěv Meagan Spooner

Doba mého nepřetržitého čtení fantasy knížek už pomalu odeznívá, a vrhám se spíš na krimi, thrillery, ale pamatuju si, že tahle knížka se mi opravdu moc líbila. Postavy byly super a děj originální a akční.

08.11.2019 4 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Skvělá knižní série , kterou přečtete za týden o prázdninách. Klidně by takových knížek mohlo být víc.

08.11.2019 4 z 5

Cizí slovo láska Cizí slovo láska Erin McCahanová

Hezké, milé a i originální

01.08.2019 4 z 5

Niky Niky Zuzana Ryšavá

Fajn knížka

01.08.2019 4 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Slabší jak Selekce, ale líbí se mi téma a opět to jak je příběh čtivý.

29.07.2019 3 z 5

Výkřik do tmy Výkřik do tmy Manuela Martini

Já jsem ráda, že existují i takovéhle knížky. Není to sice Agáta, ale je to poklidnější detektivka s dospívajícími hrdiny, má spád a když se do ní začtete, přečtete jí za den. Pro mě nejlepší ze série a nejvíc sympatická hrdinka.

29.07.2019 4 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Tahle série mě vůbec nebavila, postavy mě ničím nepřesvědčily, abych je měla ráda(kromě Tuckera). Byla to pěkná nuda.

29.07.2019 1 z 5

Bezchybná Bezchybná Lara Chapman

Takovéhle knížky čtete, když chcete mít oraz.

29.07.2019 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Moc krásné doplnění celé série. Strašně se mi líbila první povídka královna.....škoda, že o ní nenapsala autorka samostatnou knížku místo dcery a koruny.
A navíc je zajímavé nahlédnout do stejné situace očima někoho jiného, a lépe tak pochopit i jinou než hlavní postavu.

29.07.2019 5 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Pokud milujete fantasy, romantiku a nový zajímavý svět, tak je vaší povinností si knihu přečíst.

29.07.2019 5 z 5

Země věčného léta Země věčného léta Lee Carroll

Už to nebylo tak dobré jako první díl, chvílemi až zdlouhavé. A štve mě, že to zase není ukončené.

29.07.2019 2 z 5