Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Cesta domů Cesta domů Bobbie Pyron

"víkendovka"
Betty a její "šeltie" Tam jsou nerozlučná dvojka. Oba ale na dlouhou dobu od sebe rozdělí autonehoda po cestě z jednoho úspěšného závodu v agility. Dny v Bettyině životě se zdají být nekonečné, nudné a hlavně smutné, protože se mají stěhovat a Tam nikde. Zvítězí psi laska a instinkt? Najde Shetlandský ovčák po dlouhé a náročné cestě svou věrnou a celoživotní společníci?

08.08.2021 5 z 5

Nebeské komando Nebeské komando Anna Strnadová

Gustav nebyl za války jedinný , kdo si prošel peklem...

22.06.2021 3 z 5

Vznik ČSR 1918: Velezrada se trestá Vznik ČSR 1918: Velezrada se trestá Veronika Válková

ano já a dejepis = nekončící bádání a zjišťování faktů z různých oblastí celé historie. Vznik Čsr, konec první světové mám jak se říká v malíčku stejně jako hodně dalších oblastí z dějin, ale vždy u každé takové knihy narážím na něco nového, něco co mě o té době fascinuje a jsem o něco chytřejší :-D :-D B-) " bárovky" doporučuji
Ke knize : 1918- rok, kdy skončila skončila první světová, ale taky vznikla Čsr a prezidentem se stal " tatíček" T.G.M.
Bára se dostane do válečné doby, krize a doby potravinových lístků. Co nového se dozvíme spolu s Bárou?
Třeba, co byly..
*opatrovny: Školky v době manufaktur
*proč pili už čtyřleté děti "kávu?" šlo o pražené žito
*Vdané ženy nesměly pracovat, nehodilo se to.
* rodičům se vykalo a říkalo mamičko a tatíčku, něco o čs. legiích...
a spoustu dalšího.

18.06.2021 5 z 5

Kouzelný prst Kouzelný prst Roald Dahl

Krátký, ale pěkný a zároveň poučný příběh o tom , co vše se může stát , když někdo zabíjí zvířata nebo ubližuje druhým. Pozor na prsty...

06.04.2021 5 z 5

Ti otravní králíci Ti otravní králíci Ciara Flood

Pěkný příběh o budování přátelství a navazování nových vztahů mezi vrstevníky. Kniha má sice málo stran ,ale přesně takhle se pozná dobrý příběh:)

27.02.2021 5 z 5

R.U.R. (komiks) R.U.R. (komiks) Kateřina Čupová

Nádherné zpracování jednoho ze slavných scifi děl 21.století. Roboti , technika , stroje ,.. Ale jak by mohl skončit svět pod vládou moderní technologie a plechovych loutek ? Autor se nám snaží ukázat jaký je vztah lidmi a roboty. Mladá dcera prezidenta přijme pozvání do továrny na roboty, kterou řídí kromě pár pracovníků úplně sami. Helena je chce zachránit před rozpojenim , rozšroubovaním nebo smrtí. Jenže roboti necítí bolest, nemají city , a nedokážou se zamilovat do opačného pohlaví. Jednou se proti životě v továrně začnou bouřit a je vzpoura.Budou roboti a moderní technologie nakonec vládnout světu? Nádherný příběh v komiksove formě. Kdyby byla možnost dám víc hvězd.

10.01.2021 5 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Mladá žena přijde do úplně jiného města, aby zapomněla na krutou a šílenou minulost. Potká vdovce se dvěmi dětmi a sousedku, se kterou si skvěle rozumí. Ale všechno nemusí být tak jak se ve skutečnosti zdá...

23.10.2020 5 z 5

Pučálkovic Amina Pučálkovic Amina Jindřich Plachta

Jako audiokniha super ! Poslouchali jsme ji se ségrou jako menší děti a moc jsme se u toho nasmáli. Pohodový a vtipný příběh o jednom netradičním.domacim mazličkovi.

23.08.2020 5 z 5

Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Introvertka v hlučnem světě- Debbie Tung
Komiks, autobiografie autorky
Komiks o životě a potřebách lidi, kteří mají rádi samotu, ale také se bojí lidí. Příběh o jejich zvláštnostech a zvládání běžného života. Čmuchání ke knihám, hromady dalších zatímco peněženka v koutě pláče:)
Život introvertů na scénu!

22.08.2020 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Opět příběh, ze kterého mrazí... konec je těm, kteří to už četli určitě jasný, ale pro ty , kdo se do toho pouštějí mám pár vět... je to příběh jakoby pro děti , ale je silný i pro dospělého. Hodně silný. Film je to stejné.. Začátek vypadá celkem nevinně, ale potom se kolotoč příběhu začne točit a ven vyhodí hodně nevinných lidí

25.07.2020 5 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Jedna z těch, které jsem si vybrala do seznamu knih k maturitě. Četla jsem ji dlouho a ničemu jsem moc nerozuměla. Ale děj byl moc hezký :-)

17.01.2020 4 z 5

Co se děje v mraveništi Co se děje v mraveništi Petra Bartíková

Opět kniha , kde mají zvířata hlavní slovo. Teda... mravenci a podobná stvoření sice mluvit neumí, ale jsou nám lidem nápomocná, jak se můžete přesvědčit v menším leporelu.

13.11.2023 5 z 5

Iko sama sebou Iko sama sebou Marissa Meyer

Hodnocení série a mého stavu po tom, co jsem vylezla po pár dnech do reality:

Mutace, scifi, pobyt v budoucnosti, zvláštní postavy až by se řeklo, že autorka je lehce pod vlivem- pokus o vtip :) ,prostořekost Iko s drzým humorem dává dohromady skvělou počtenou i podívanou :)
Časem se určitě vrhnu na Měsíční kroniky , už teď mi Iko s kamarády chybí!

20.07.2023 5 z 5

Příběhy, na které svítilo slunce Příběhy, na které svítilo slunce Eduard Petiška

Cestovat jde i bez sbalených zavazadel .
Pohádky a pověsti z teplého kraje nás přenesou do slunného Egypta, písek ucítíme pod nohama a ještě ve snech se nám budou zobrazovat zvířata a tamější život.
Za mě doporučuji.

20.07.2023 5 z 5

Mobilmánie v pohádkové říši Mobilmánie v pohádkové říši Lenka Rožnovská

Zvláštní příběh o moderní době a vymoženostech dnešní zrychlené doby.
Krach dolehne všude, ale kritika k málokomu.
Dotkne se bohužel méně populárního autora , který je nucen změnit povolání.
Skončí v prapodivném světě , ze kterého zdá se není úniku ...
Za celkový příběh, i když je od mé oblíbené oblíbené spisovatelky dávám o hvězdu méně, protože si myslím, že pointa příběhu by byla nepochopitelná nejen u dětí.

03.04.2023 4 z 5

42 dnů 42 dnů Silène Edgar

Historický román o dvou bratrech, které pošlou rodiče ke strýci pod tajnou záminkou. Pravda je bohužel horší než se zdá a tu dva sourozenci zjistí od lidí, kteří se také skrývají. Ale z jiného důvodu než Saša a Jacob. Co je špatného na tom mít v době války jinou národnost?
Pro Němce tehdy stačilo málo. Fantasy - válečný román s trochou humoru zaujme i starší generace.

21.02.2023 5 z 5

20 výjimečných dívek, které změnily svět 20 výjimečných dívek, které změnily svět Rosalba Troiano

"vikendovka"
Smutné, ale i veselé příběhy žen, které ukázaly světu, že když chtějí, můžou ho změnit. A to také na dobu, ve které žily a některým rasovým předsudkům, např. Wilma Rudolph: budoucí atletka černé pleti, která v době rasové segregace dokázala ustanovit stejné podmínky pro atletický závod.
v knize najdete kromě barevných doplňujících ilustrací citáty a přezdívky budoucích vědkyň, paleontoložek nebo malířek. Doporučuji

04.12.2022 5 z 5

Oblečené k tanci na sněhu Oblečené k tanci na sněhu Monika Zgustová

Pokud patříte mezi ten typ lidi jako já, že si nikdy nečte anotaci za účelem překvapení (nebo zhnuseni jak chcete) pak vás mohl děj lehce zaskočit. Při pohledu na obálku se vám vybaví nějaký hodně dobrý thriller. Není to tak, i když to může něco takového hodně připomínat a není to smyšlené.

Ke knize : Připomíná mi knihu Válka nemá ženskou tvář, kde autorka zpovídala bývalé vojačky- ženy nasazené do války v tehdejším SSSR. Druhý holocaust - tak se přezdívá režimu stalinovy vlády trvající 24 let. V tomhle případě spisovatelka vyráží do tehdejší bojové zóny za vzpomínkami. Přeživší gulagů a táborů na samotě v pustině se znova ponořují do dnů a let, na které by nejraději zapomněly. Kniha je také doplněna grafickými snímky se svolením poskytovatelek.

25.11.2022 5 z 5

Volá Berlín Volá Berlín Kelly Durham

Podle skutečných událostí.
Jo tohle zní jak titulky před začátkem nějakého filmu. Ke stvárnění katastrofického scénáře to ale nemá daleko.
1938, Deutschland
Maggie- mladá dívka, která si v cizím státě najde muže, ani se ještě pořádně nerozkoukala a hned má pozici v netradiční práci. Nezbývá než místo přijmout a stát se tak součástí sekce na ministerstvu propagandy. Maggie ale neví, že práce, kterou dělá ji brzy doslova pohltí a stane se sama oběti nacistické mašinerie, jejich lživých výplodů. Staneme se dalo by se říct přímými účastníky války na druhé straně zeměkoule mezi Německem a zemí býčich zápasů. Příběh plný nečekaných událostí, tajností, ale také naděje je inspirován životem američanky Mildred Gillarsové, která se za války podílela na vysílání ve válečném Německu.

13.10.2022 4 z 5

Hľadaj, čo tu nesedí ! Hľadaj, čo tu nesedí ! Ralf Butschkow

Keď vidím na zadnej strane venovanie, mám takmer slzy v očiach. Stojí tam : Simonke od babky a dedka. Obidvoch už bohužial nikdy neuvidím, lenže taký už je život...
K tenkej knížke: Betka cestuje na prázdniny ku starkým. Ale tentoraz je všeličo iné. A nielen na stanici alebo u babky na dvorčeku. Hľadacia kniha s krátkým príbehom o jednom nezvyčajnom lete pre mňa bude vždy nostalgická a pekná spomienka

02.10.2022 5 z 5