Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Zlatka nezbednice Zlatka nezbednice Věra Řeháčková

Nádherný příběh o lásce ke zvířatům, koním, malé holce , která všechny rozesměje a hlavně o životě na vesnici a o tom jaký je skutečný svět. Pro někoho je to možná minulost nebo pohádka, ale pro někoho kdo takhle od malička vyrůstal a spal třeba na peci to musí být vzpomínání na staré a dobré časy. Nádherný a s citem napsaný příběh vhodný pro děti, ale nejenom pro ně.

08.09.2020 5 z 5

Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Škola čarodějů /akademie znamená několik věcí: hry venku, tajemné, s výhrami, s postupem i bez, ale hlavně zkoušky.
Ty jsou pro začínající čarodějnici Morrigan hodně důležité. Bez jejich ukončení nemůže postoupit do dalšího ročníku. Zvládne je i tentokrát?

05.09.2020 5 z 5

Láska je jen pro blázny. Jako jsem já. Láska je jen pro blázny. Jako jsem já. Sabine Schoder

Příběh o lásce, klucích nebo o tom jak to může skončit, když se pořádně něčeho napijete. Doporučuji všem, kteří momentálně jako já jsou zahlceni učivem jako já a potřebuji něco na oddech :)

10.08.2020 5 z 5

Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Jak vznikla Narnie? V tady té knize najdete odpovědi na vaše otázky. Zvláštní svět, kde žije zlá čarodějnice, milý heroický lev Aslan a spousta dalších postav. Stačí jenom vzít knihu do ruky a seznámit se s kouzelnou zemí...

03.08.2020

Zvěrolékař opět v jednom kole Zvěrolékař opět v jednom kole James Herriot (p)

Moje první seznámení s autorem cca před pěti lety a všechny příběhy o zvířatech se mi moc líbily. Mám je ráda dodneška:-)

29.07.2020 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Knihu jsem četla jenom kvůli maturitě z češtiny a to já mám pribehy z druhe světové za velmi oblíbené , ale nakonec musím říct, že se mi příběh moc líbil akorát jsem nerozuměla úplně všemu.

27.07.2020 3 z 5

Práče Práče Jan Mareš

"Z doby kamenné"
Četla jsem už hodně dávno na doporučení od paní knihovnice. Celý příběh si moc nepamatuji , ale vím, že mě zajímal osud tak malého chlapce ve válce a teď v dospělosti mi připomněl děj podobné knihy - Nabarvené ptáče.

26.07.2020 5 z 5

Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Kamarádky a tábor = pravé léto️

15.07.2020 5 z 5

Bílá jako sníh, rudá jako krev Bílá jako sníh, rudá jako krev Alessandro ďAvenia

(SPOILER) Co vše se může stát , když se životem a školou zoufalý mladý fotbalista zamiluje do holky, která kvůli nevyléčitelné nemoci brzy odejde? Pardon za upřímnost, ale zkuste si odpovědět sami : dá se vyrovnat s náročnou nemocí, která má na svědomí "chemo"? Já mám odpověď už dávno.

07.06.2020 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Dočtená
Doba čtení - 4 dny
Hodnocení : Hodně dobře napsaný román o jedné z rozvojových zemí a jejích zvyklostech, hlavně jak je naznačeno, rodinné události- sňatku. Dávám 4/5, protože jsem se v některých scénách musela nutit do toho, abych pokračovala, ale příběh jsem nakonec dočetla. Byl to tak trochu taky cestopis a ty mám ráda aspoň teď v době zákazu cestování na delší dobu můžu cestovat aspoň takhle

31.05.2020 4 z 5

Panenka Panenka Joy Fielding

(SPOILER) Přemíra alkoholu a k tomu matka vražedkyně? Jak tohle skončí?

08.05.2020 4 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Přečtená loni. Příběh o autistické holce, která hledá svoji mimi panu a chce se od adoptivních rodičů dostat ke svoji vlastní mámě.

01.05.2020 5 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Moje první setkání s autorkou. Přesně měsíc, kdy jsem tu knihu otevřela :D Tak dlouho tomu jsem nemohla věřit, ale pokaždé jsem začala číst jinou knihu :D :D Přiznám se ,že jsem ještě nečetla Pýchu a předsudek, ale po tom mě to přesvědčilo, abych si ji půjčila takže ted na mě čeká v knihovničce a stopro, že ji přelouskám! Všemu možná rozumět nebudu, ale bude to stát za to! Zpátky ke knize :D Nádherné zpracování, ještě originálnější příběh doufám, že bude mít pokračování! Doporučuji- 5/5

20.03.2020 5 z 5

Kamzíkův velký skok Kamzíkův velký skok Daniel Rušar

Další kniha mající málo stran. Opět silná tentokrát je smrt, úmrtí blízké osoby vysvětleno kamzíky.
Skok jednoho z nich mu byl osudný. Malé mládě je toho svědkem, jeho dotaz je silnější než všechno. Nic, co tady na zemi, co právě pozbylo života, se už zpět nevrátí. Dětem, vnoučatům to je hodně těžké vysvětlit. Knihy k tomto tématu to zčásti dokážou.

30.11.2024 5 z 5

Van Goghova hvězdná noc Van Goghova hvězdná noc Michael Bird

Netradiční pojetí umění v čele se zvláštními průvodci. Lidský tvor si dnes dal dovolenou, zastoupily jej jeho výtvory. Krásy maleb, sochařství a mnoha dalších věcí si prohlédneme jinak než očima a poznáme kus světa. Informace se na nás nepohrnou jako v muzeu, ale protože to je kniha, lze je dávkovat postupně.

13.10.2024 5 z 5

Vědí draci o legraci? Vědí draci o legraci? Daniela Krolupperová

Zda o ní něco skutečně ví, nikdo netuší. Ale co vím já a další čtenáři je, že u knihy s oblíbenou dětskou postavou se prvňáci nudit nebudou, navíc si procvičí čtení.
Princezna je řízená střela, která svým rozumem dostane všechny. I draka, který je v království nováčkem a neví, co dělat, hlavně koho vylekat :)
Kniha je napsaná formou genetické metody, kdy se děti učí číst postupnými kroky, od malých slabik a jednoduchých vět k těm složitějším.

25.08.2024 5 z 5

Pohádky o vzducholodích Pohádky o vzducholodích Martin Rosocha

Krasne pohadky pro potechu duse o zvlastnim dopravnim prostredku se mi libily tak z poloviny.
Nekolik pohadek je se smutnym koncem, nekolik me unavilo :)

16.08.2024 3 z 5

Můj fakticky suprový život Můj fakticky suprový život Jenny Jägerfeld

Let byl poměrně dlouhý, kniha - skvělá příležitost na zkracení nudy.
Siggi se stěhuje s rodinou k babičce, vycpaniny mu dělají tichého rádce.
Musí být na novém místě oblíbený za každou cenu,
myslela jsem, že jím nikdy nebude, vypadá jak IQ tykve s tunou vlasového šamponu.
Příběh byl úsměvný, líbil se mi hodně,
Podle komentářů jsou díla autorky pro děti vhodné :)

12.07.2024 5 z 5

Povíš mi to? - Hravé rozšiřování slovní zásoby s otazníkem Povíš mi to? - Hravé rozšiřování slovní zásoby s otazníkem Ester Stará

Další kniha od známé autorky, logopedky a psycholožky o rozvoji dětí. Tahle je zaměřená na komunikaci a její rozvoj a vývoj a rozšíření slovní zásoby formou mluvení s někým dospělým.

23.06.2024 5 z 5

Dva netopýři na talíři Dva netopýři na talíři Dagmar Medzvecová

Tímto považuji prázdniny za zahájené :) Detektivka pro děti, co má z každého trochu :) Napětí, radost, očekávání, ale i špetku strachu. Bez ní by to nebylo ono.
Páťa a Gába mají prázdniny v tom pravém stylu - léto, škola nikde a pátrání po věcech a původu tajemného obrázku. Kdo by o to nestál?

22.06.2024 5 z 5