Knihomolka506 komentáře u knih
Také nepatřím k dané skupině čtenářů pro tuto knihu, ale občas musím relaxovat i já :) Číst denodenně krimi a vraždění za druhé světové není nic pro mě.
Dospělí a děti žijí ve světě, kdy jim je ze všech stran řečeno ať šetří, dětem se často říká: zastav už tu vodu, je drahá, musí se šetřit. Nerozumí tomu, proč by měly. "Za vodu se platí? Co se stane až nebude voda? Proč někdy voda neteče a k čemu je ten na té páčce červený a modrý knoflík?" Zvídavost děti je všude :) Ke společnému čtení a vysvětlování nejen o tom, co je koloběh vody slouží tato encyklopedie.
Příběh dvou jabloňových skřítků a jejich dobrodružství s malým narozeným skřítkem.
"Z doby kamenné"
Dva kamarádi, kteří ještě ani nejsou dospělí se pouští do dalšího pátrání.
Spíše boje o život v tomhle případě.
Lupiči násilím vnikli do vlaku , ve kterém oba přátelé jeli na projížďku historickým výkladem. Požadování výkupného lidmi s hrubým hlasem určitě nebylo součástí prohlídky...
Co teď? Agata a dr.Lupa mají další případ!
Opět kniha , kde mají zvířata hlavní slovo. Teda... mravenci a podobná stvoření sice mluvit neumí, ale jsou nám lidem nápomocná, jak se můžete přesvědčit v menším leporelu.
Knížka opět o zvířatech, ale tentokrát o tom , jak se rozmnožují, klonují, rodí mláďata. Ilustrace opět nádherné, zázraky ve světě zvířat se přišly ukázat :)
Knížka pro děti s pěknými ilustracemi o tom, jak žijí jiné rodiny po světě. Ne však ty lidské, ale zvířecí. Představí se nám jak páry šimpanzů tak například si přečteme jak mohou žít takoví tuleni. Tenké knize pro děti nechybí humor , ale ten typ by ještě asi úplně nechápaly. Je psaný někdy až neurvale a na mě působí jako trápení zvířat, proto jsem tuto knihu několik dní odkládala. Jinak není co vytknout.
Další dobrodružství malého ( teď už bych řekla většího :)) posery. Je více samostatnější, ale pořád dělá blbiny a to se mi něm líbí:)
Co se stane , když se starším bráchou Rodrickem a jeho hlasitými kupány pojede na turné kapely?
Kniha napoví:)
Opět je na řadě komiks, tentokrát žádná dětská "blbost" , ze které se člověk nic nenaučí, ale dílo popisující jednu z důležitých operací 2. Sv. Války.
Nebyl to jeden člověk, který měl tohle (bombu a zmizení tisíců životů) , ale hned několik a významných.
Ilustrace jako za dob, kdy ještě nebyla barevná televize, děj a jeho svižnost by se dal popsat slovem dostihy (v mém případě hlemýždí závody :)) a charaktery postav- džungle (Nikdy nevíte, co se stane, co za stvůru na vás vyskočí).
Já určitě doporučuji.
Krásná kniha pro děti o tom, co je to předsudek o někom (něčem), že tohle se nedá myslet jen u lidí, ale také u zvířat. Spolu s předsudky se čtenáři učí používaným přirovnáním spojených se zvířaty.
Stejně jako ostatním v komentářích dole mi přijde, že něco je jak se říká "na jedno brdo." Je to stejné, opakuje se to , ale na kráse příběhu a ilustrací to nic neubírá :)
Příběh o psu se smyslem pro legraci.
Jednou ho lekání všech kolem bavit přestalo... proč?
Krátký příběh odpoví.
Edice :Políčko
Myška jako živá. I když plyšová, ale v očích dětských čtenářů obživne úplně všechno.
Eliška děti spolu s dospělými, kteří jim knihu možná předčítají zavede do pro ně neznámých časů, kdy se dělaly věci dnes už zvláštní , vyšlé z módy, ale tehdy si lidé nemohli přestavit žít život jinak.
Jediný den myšky Elišky v dobách valchy a kamenných pecí, na kterých se tak krásně spalo!
Citlivý příběh, který se dotkne každého z nás. Není důležité porovnávat se , jestli náhodou není v něčem ten druhý lepší než já anebo jsem to já kdo má lepší oblečení... ale mít kolem sebe lidi, kterým je jedno kdo s váma doma žije nebo to, jak vypadáte.
Tioni, vydržel si a vydržíš ještě hodně
Pro čtenáře, aby si to, co nemůžeš říct ústy předával dále aspoň přes písmenka.
Krásně psaný text.
KV : kniha jejíž hlavní postava je alkoholik.
Četla jsem před lety teď si kvůli výzvě dala repete. Napínavá severská detektivka od slavného autora. Může sněhulák opravdu zabíjet nebo je to jenom nějaká přezdívka sériového vraha ? Právě to se snaží zjistit detektiv Harry Hole se svou kolegyni.
KV: téma 8. - autor zemřel v r. 2022
Uff, konečně dočteno. Můžu si oddechnout , další téma do výzvy splněno.
V dětství jsem autorovi propadla, ale mám pocit, že tohle byla poslední knihy, kterou jsem od něho četla. Jeho styl psaní mi už asi přijde buď zvláštní nebo zastaralý řekla bych, ale tím samozřejmě nechci urazit čtenáře a čtenářky, kteří ho stále opěvují. Každý máme jiné chutě nejen v jídle, ale asi už i v jednotlivých žánrech :)
Ale dokážu se vcítit do postav hlavně Jany, které zemře manžel a náhodně přijde na to , že měl poměr s jinou. To s člověkem už zamává hodně, ale jak to celé utajit před zvědavými dětmi?
Příběh byl napsaný dobře, ale byly tam věci, na které už v dnešní době nahlíží člověk trochu jinak.
Muchomurka má částečně pravdu .
Básně zvláštní byly a budu knihu určitě vracet do knihovny s pocitem, že jsem přečetla sice dětskou blbost, která však slouží jako zpestření od knih s těžkým tématem např. týrané děti, zneužívání kohokoliv a jakkoliv, atd..., ale teď už píšu jen pozitivně:)
Krátké básně pro děti psané hravou formou s doplňujícími obrázky na každé straně. O všem možném.
Jak píše uživatel pode mnou i ti, co mají ke knihám daleko, s touto si užijí plno zábavy!
" Co to děláš?
Chceš zlato? Seženu ti zlato.
Hlavně prosím neotvirej tuhle knihu."
Ano zasmála jsem se i já, rodilý čtenář :)
Tuhle knihu neotvirej, varuje vás modrá osoba ve formálním obleku . Co strankuchtivé čtenáře čeká, neprozradím.
Otevřete ji :D
Děkuji Lejčís za shrnutí, líp bych to nenapsala.
Příběh , který vás všechny chytne za srdce a možná budete slzet dojetím jak slavný herec Tomáš byl.
Tohle momentálně píšu z poklidného řeckého městečka v pohodlí bungalovu. Osobně teď mám čas se rozepsat dopodrobna a částečně i vzpomínat :)
Písmo je malé a pravda bez brýlí bych ho četla trošku rozmazaně, ale jinak je docela dost stravitelný. Grafický román začíná dětstvím a těmi šťastnými chvílemi , posléze pokračuje filmováním a neustálými zkouškami někdy celé léto, od školy byl Tomáš často uvolněný, příběh pokračuje také propojenými životy Tomášových blízkých, ale ukazuje i tu druhou stranou natáčení- neúspěch, touha po slávě, radost a zklamání, pokud se mladý herec neukázal v tom "lepším světle."
Kolikrát natáčel s horečkou a zvládl scénu dotočit a ještě u toho vtipkovat. Má můj obdiv.
I když jsem nikdy neměla bohužel to štěstí talentovaného herce vidět osobně je a bude pro mě Herec s velkým H.
Měj se tam nahoře dobře Tome, možná už natáčíš sám společně s dalšími již zemřelými herci.
Hodnocení série a mého stavu po tom, co jsem vylezla po pár dnech do reality:
Mutace, scifi, pobyt v budoucnosti, zvláštní postavy až by se řeklo, že autorka je lehce pod vlivem- pokus o vtip :) ,prostořekost Iko s drzým humorem dává dohromady skvělou počtenou i podívanou :)
Časem se určitě vrhnu na Měsíční kroniky , už teď mi Iko s kamarády chybí!
Cestovat jde i bez sbalených zavazadel .
Pohádky a pověsti z teplého kraje nás přenesou do slunného Egypta, písek ucítíme pod nohama a ještě ve snech se nám budou zobrazovat zvířata a tamější život.
Za mě doporučuji.
Kdo by chtěl mít v bytě kotě? Já určitě a nevím jak bych ho dokázala i přes zákaz propašovat domů.
Marina je malá veselá holka pro každou legraci . Momentálně bydlí u babičky, ne však na prázdninách. Jednoho dne najde kotě, chce si ho vzít tak to také udělá.
"Ta kočka mi nesmí do domu!"
Říká vyčítavě babička.
Kotě má však své kouzlo, které obměkči celou rodinu . Veselé příhody jedné holky s klubkem štěstí.