knizninadsenec knizninadsenec komentáře u knih

Red a Blue 2 Red a Blue 2 Hidenori Kusaka

Super pokračování. Velmi se mi líbí, že na sebe díly opravdu navazují.

Reda čeká zase několik zajímavých setkání. A vážně mě zajímá, co mají to Rakeťáci za lubem. I Pokémoni jsou zajímavý. Blue má také zajímavá setkávání nejen s Redem. Příběh je hlavně o Redovi. Začínajícím, ale velmi dobrým trenérem Pokémonů.

Manga se skvěle čte, zaujme, že bych jí nejraději ani neodložila, kdybych nemusela.
Čtení je rychlé, příběh poutavý a kresby dokonalé.

08.08.2022 5 z 5

Red a Blue 1 Red a Blue 1 Hidenori Kusaka

Skvělý příběh. Manga příběh se dobře četl, zabavil a pobavil. Red se zdá být sympatický a hlavně má Pikachu . I ostatní jsou samozřejmě fajn. Získávání Pokémonů, boje a řešení problémů.

08.08.2022 5 z 5

Krivdy minulosti Krivdy minulosti H. J. Bornemisza

Zajímavý fantasy příběh s detektivní zápletkou.

Každá postava byla něčím zajímavá. Příběh byl plynulý a zajímavý po celou dobu.
Zajímavý svět, schopnosti a nechybí ani příšery.

Nakonec se mi líbilo, že se Traja starí mládenci rozhodli spolupracovat, jsou dobrý tým a já doufám, že budou spolupracovat dlouho i nadále.

Už teď bych ráda věděla, na co přijdou a kam je vyšetřování povede.

Příběh se moc dobře čte, je zajímavý a nenašla jsem žádnou nudnou část. Krásné. Určitě doporučuji.

05.04.2022 5 z 5

Zrazená Zrazená Kiera Cass

Druhý díl se mi líbil mnohem více než ten první. Více akce, chytrých nápadů... I postavy, hlavně Hollis, se zlepšili povahově.

Příběh mě k sobě přitáhl od první strany, až k poslední a jen nerada jsem knihu odkládala.

Bylo zajímavé poznat blíže rodinu, do které se provdala Hollis, tedy zbylé členy. Nová láska, to bylo moc hezké. I když se zdál být bručounem, pomalu jsem si ho zamilovala. Etan mi přišel o tolik výraznější postavou, než jeho bratranec.

V příběhu najdete i několik překvapení, příběh se pěkně zamotal, aby se zase rozmotal. Často mě překvapil. Některé nejasností z prvního dílu, jsou zde vysvětleny.

Krásné, moc se mi líbil a dobře se četl.

28.10.2021 5 z 5

Pohádky nejsou fér Pohádky nejsou fér Shannon Hale

Velmi krásný pohádkový příběh.
Líbil se mi, bavil mě, dobře se četl.
Zajímavé spojení pohádkových postav, škola, dobrodružství, kouzla, přátelství...

Mickey na Dunaji Mickey na Dunaji Alexandru Berceanu

Jak už napovídá anotace, příběh je o české rodině, podle skutečného příběhu. Pražské jaro.
Bylo zajímavé se podívat příběhem do minulosti. Zkrátka si přečíst kousek historie.

13.10.2021 4 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Ze začátku nebyl příběh zrovna poutavý a rozjel se až po mnoha stránkách. Není v něm mnoho akce, ale i tak je to hezký příběh. Je i poutavý. Vzbudí ve vás mnoho otázek, které vám první díl nezodpoví.
Postavy jsou skvělé, i když se někdy zachovají neočekávaně.

Příběh se mi líbil, je to dobré relax čtení.

Druhý díl si ráda časem přečtu.

Diář mr. Beana Diář mr. Beana Rowan Atkinson

První, co mě na knize zaujalo a velmi se líbilo, že je anglicky psaná, jako diář psacím písmem a pak je tam tiskace překlad do českého jazyka.

Záznamy, ilustrace, novinové výstřiky, oficiální dopisy v ní jsou vtipné, praštěné, divné a překvapivé, stejně jako Mr. Bean sám. Jako mladší jsem měla seriál ráda nebo film. Je to správně švihlé.
Kniha se mi líbila.

13.10.2021 5 z 5

Kouzelnická parta – Příběh druhý Kouzelnická parta – Příběh druhý Neil Patrick Harris

Pokračování příběhu bylo senzační, stejně dobré jako díl první. Možná o chlup lepší a i když jsem tušila, že některé postavy dost klamou, příběh mě nezklamal.
Užila jsem si dobrodružství, triky, odhalování pravdy a i postavy.

Krásné. Těším se na další díl.

Kouzelnická parta Kouzelnická parta Neil Patrick Harris

Skvělý, zajímavý a poutavý příběh. I když je určen hlavně dětem, hrozně se mi líbil. Skvělé dobrodružství, kouzelnické triky, postavy... Dokonce se i můžete nějaké triky naučit.

Byl to velmi zajímavý příběh, krásně se četl.
Dokonalé.

Učytelskej Učytelskej Jaroslav Konvička

Kniha je skvělá, dobře se čte.

Čeněk je báječná postava, kterou jsem si hned oblíbila. Bylo velmi zajímavé nahlédnout do jeho role učitele. Jeho pocitů a také jeho metod. Toho jak školství a výuku vidí...
I další postavy byly velmi zajímavé.

Co se týče příběhu, byl naprosto fantastický a zcela jsem si ho zamilovala. Ať už byl ze školního prostředí, rodinného, internetového či o myšlenkách a pocitech. Některé postavy si moje hlava neodpustila zařadit do reálného světa. Zároveň se mi i líbilo, že jsou tam i části o pandemii a pak návrat do normálního života a také o pár let později. Krásně vymyšlený příběh. Hodně jsem se nasmála a někdy i dojetím slza ukápla.

Krásně se mi četl a považuji jej za jeden z top přečtených v tomto roce.

21.09.2021 5 z 5

Star Wars - Pašerákova zkouška Star Wars - Pašerákova zkouška Greg Rucka

Skvělý dobrodružný příběh.
Čtení jsem si užila a četl se dobře.

Han Solo s Chewiem zase skvěle vyvázli z průšvihu.

Střílečka, záchrana, vojáci a rebelové... Jako bych ten příběh viděla na vlastní oči.

Skvělé.

Ztracená princezna Ztracená princezna Connie Glynn

Skvělé pokračování, zajímavé dobrodružství a další kroky blížící se k pravdě.

Postavy skvělé a tajemství zajímavá, krásná, ale i krutá. Asi tak po 1/4 přečteného příběhu jsem velmi často uvažovala nad tím, kdo by mohl být mistr Levitiánů, měla jsem dva muže na seznamu a jeden z nich to skutečně byl.

V příběhu mě nic nezklamalo, četl se dobře a pohltil. A hlavně se postavy vydali do jiné země, takže to bylo zajímavé i tím. Další hledání pokladu, spojitostí, informací, nový přátelé. Pronásledování nepřáteli...

Snad bude pokračování brzy, protože je tam hodně nedořešených záležitostí, ukončeno tak, že byste okamžitě sáhli po dílu dalším, pokud by byl.

Princezna v nesnázích Princezna v nesnázích Connie Glynn

Krásný příběh s nádechem romantiky a také bádání co se pravdy, plánů týče. Tedy odhalením pravdy a přerušením nekalých plánů.
Princezny, ochránci, přátelé, ale i nepřátelé.

Chvilkami vás příběh velmu překvapí informacemi, které vyjdou najevo. Mě osobně se velmi líbilo odhodlání postav, schopnosti plánovat, dedukovat, také věrnost.

Obzvláště poslední kapitoly byly překvapivé.

Příběh se mi četl dobře, bavil a líbil se.

25.06.2021 5 z 5

Tři otázky: Jak objevit a ovládnout naši vnitřní sílu Tři otázky: Jak objevit a ovládnout naši vnitřní sílu Don Miguel Ruiz (p)

Krásná a moudrá kniha, která pomůže se zamyslet nad sebou samým a také ostatními kolem sebe, nad životem. Myslet jinak.

Čtení této knihy mi pomohlo se uvolnit a hlavně pomohlo mé mysli a tělu.
Určitě jsem si z ní mnohé vzala k srdci a pokusím se jejími radami řídit.

Tři otázky:
️Kdo jsem?
️Co je skutečné?
️Co je láska?

Jsou podrobně rozebrané a mě osobně každá strana hnala k zamyšlení.

25.06.2021 5 z 5

Běsnění Běsnění A.G. Howard (p)

Tři dokonalé povídky doplňující příběh, které jsou rozdělené ještě do kapitol.
Moc se mi líbily, hezky se četly.
Byl to hezký návrat do Říše divů, života postav, lidí...
Nejhezčí mě osobně přišla povídka třetí.

Moc se mi kniha líbila.

Proroctví Proroctví Kristina Hlaváčková

Krásná obálka a ilustrace draků v knize, na začátku každé kapitoly někdy i konci.

Příběh krásně navazuje na sérii Dračí oči.
Četl se dobře, velmi se mi líbil .
Opět jsou tam draci, čarodějka, ale také mnoho nových postav, národů. Opět Elena někoho zachraňuje.

Krásně popsaný svět, postavy, situace. A já osobně se už velmi velmi těším na další díl, snad bude brzy.

25.06.2021 5 z 5

Krvavý jasmín Krvavý jasmín Leandra Sold (p)

Velmi krásný příběh o lásce, odvaze, těžkých rozhodnutích, upírech, andělech, démonech, lidech... Dobro a zlo.

Tentokrát bylo mnoho překvapení v příběhu a to nejen o postavách, ale i pravdě, která se skrývá v jeho historii.

Yasminne byla skvělá, stejně jako Daniel, Aidan nebo ostatní postavy.

První ze série, který mě i rozplakal. Zltla jsem knihu, ani nevím jak, nedokázala jsem odtrhnout oči, pokud jsem nutně nemusela.

Příběh vás k sobě připoutá, děje se tam toho tolik a jedno musím přiznat miluji Daniela. Je to, za mě, ta nejsilnější mužská postava.

Doporučuji, je to opravdu velmi poutavý fantasy příběh a také velmi romantický.

09.05.2021 5 z 5

Pramen moci Pramen moci Kristina Hlaváčková

Dokonalé pokračování, zajímavý vývoj událostí, nepředvídatelné a napínavé.
Kniha se mi mo líbila a postavy byly skvělé.

20.04.2021 5 z 5