kniznisvetsjiri kniznisvetsjiri komentáře u knih

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Další dílo od mé oblíbené autorky. Této knihy jsem se nemohla dočkat.

Řeknu vám že jsem se bála, bála jsem se že budu zklamaná a ten dobrý pocit z předešlých dílů bude pryč. Ale ne. Já jsem nadšená a tuhle sérii miluju. Miluju Kerri protože za mě je to skvělá spisovatelka.

Začátek knihy navazuje na konec druhého dílu takže nás nečeká žádná dlouho odmlka ani události po nějaké době. Je pravda že jsem si musela pár věcí připomenout protože prostě ty další knihy vždycky vydávají tak dlouho po sobě.

Emilia po boku Iry dospěla a vlastně se z ní stala samostatná jednotka, která se nebojí chránit svého prince a bojovat za lásku. Ach bože, já tu jejich lásku miluju. Jak si jsou oddaní, věří si a bojují za sebe.

Ira je prostě láska už od prvního dílu a musím říct že v průběhu knihy mě prekvapil ne jeden Hříšný.
Nemusím říkat že bych se mile ráda nechala zlákat ne jen jedním hříchem.

Celá kniha je plná zvratů a odkrývání lží které mi občas byli i líto protože se tím změnil můj pohled na celou sérii.
Ale víte co? Stejně to miluju.

Billy Silver Billy Silver Daniel J. Volpe

Kniha u které jsem vůbec nevěděla o čem má být ale jelikož tyhle "zvrácené" příběhy miluju, musela jsem si ji přečíst.

V první řadě bych ráda řekla že úplně nevím jestli se mi kniha líbila. Billy byl fakt dement, ale kdo znáte nebo máte ve svém okolí nějakého drogově závislého tak asi víte že hodně situací které se staly před tetováním, má celkem slušný reálný základ.

Co se týká nechutnustí co jsou v knize popisovány... asi jsem čekala víc. Příběh byl až moc přímočarý a jednoduchý. Od poloviny knihy už víte jak dopadne. Takže za mě trochu zklamání.

Trochu mě mrzí že Talia nedostala větší prostor, protože mě celkem dost zajímal příběh tetování, jak to vše funguje a jak se ona sama k tomu dostala.

Kniha se skvělým tématem ze kterého ale autor nevymlatil vše co se dalo.

Odvrácená strana mysli Odvrácená strana mysli Kerry Daynes

Jsem zločinožrout a tahle kniha mě prostě nemohla minout. Taaaak jsem se na ni těšila. A bohužel, byla jsem zklamaná protože jsem od knihy čekala asi něco trochu jiného.

Kerry nám vypráví příběh, svůj příběh doplněný o různé případy. Některé mi teda nepřišli vůbec zajímavé.

Na mě je v knize až moc popisu osobního života. Tolik omáčky okolo snad v každé kapitole už jsem dlouho neviděla.

Moc dlouhé kapitoly které jsou v celku nezáživné a šíleně mě štvalo přeskakování v čase. V knize jsem se téměř nevyznala, jak postavami tak časovou osou. Měla jsem pocit že knihu čtu snad celou věčnost.

Na druhé straně máme "popsané" vzorce chování psychopatů, sociopatů, násilníků, vrahů. Je velmi zajímavé pozorovat jejich chování v určitých situacích. Některé jejich životní příběhy mě dostali. Taky mi to zase připomnělo že svět ať chceme nebo ne, není jen černobílý.

Myslím si že kdyby autorka přidala víc zajímavých případů, ubrala trochu popisu osobního života, kniha by mě neskutečně bavila.

Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

O této knize jsem vlastně vůbec nevěděla, dokud se mi nedostala do ruky. A je to hrozná škoda protože to byla sakra jízda.

Nemám ráda když příběh graduje a pak najednou dlouuuuho nic a konec. Tohle ten případ není.
V knize je spousta napětí a situací u kterých si říkáte jestli to vlastně už není moc a překombinované ale pak to do sebe tak krásně zapadne a vy máte pocit že chcete číst pořád dál a dál.

Padouch celé knihy byl pro mě celkem překvapení i když jsem tuto postavu měla v hledáčku už od začátku, stejně jsem si myslela nebo spíš doufala že to tak nebude.

Co mě totálně rozbilo bylo to, jak se Marin rozhodla vyřešit manželovu nevěru. A ještě víc mě pak vyděsilo, že jsem s ní vlastně souhlasila a asi bych byla schopná něčeho stejného. Jojo, prej jsem pomstichtivá mrcha.

Ztracený dítě je hrozný a chápu všechny pocity který Marin měla a celkově mi její postava byla sympatická.

Jestli tuhle knihu neznáte, určitě se do ní pusťte.

Ian Ian Lauren Layne

Na tuto knihu jsem byla hrozně zvědavá. Makléř a vyšetřovatelka podvodů, celkem originální téma ze kterého se dalo pořádně vytěžit.

Lara byla na můj vkus až moc zásadová a zbytečně uskoprsá. Občas jsem její chování vůbec ale vůbec nechápala.

Ian byl za mě celkem měkkota a čekala bych když je to takové "zvíře" v oboru že i jeho povaha bude jiná.

Celkově kniha postrádala nějakou hlubší zápletku, víc dramatu, akce i napětí.

Závěr knihy mi přišel až moc rychle. Představte si to jako... prvních sto stran se nemůžete začíst, pak se dlouho nic neděje a najednou máme rozuzlení a konec.

Škoda, kniha měla velmi originální téma ale nic moc z toho.

Past na ďábla Past na ďábla Kerri Maniscalco

Jestli byla nějaká kniha na kterou jsem se šíleně těšila tak je to právě tahle. Miluju všechny knihy od této autorky a úplně nejvíc tuto sérii.

Krásná Amerika, kde ženy začínají získávat svůj hlas, a jak už je psáno v anotaci, tolik odlišná od Anglie.
Autorka krásně popsala prostřední z té doby.
Wadsworthová se zase mentálně posunula a na danou dobu uvažuje ještě víc racionálně a sebevědomě.

První polovina knihy je více zaměřená na vztah Audrey Rose a Thomase a na jejich srdcové problémy. Což je celkem překvapení protože v předchozích dílech byla tahle romantická linka jen oťukávána.
Já si teda osobně chvilkami říkala jestli čtu správnou knihu. Ale zase musím říct, že autorka dokázala udělat plno zvratů i v této části knihy.

Od druhé poloviny se nám konečně začíná rozjíždět krimi linka a vyšetřování. Upřímně si myslím že na to že tato kniha je jako poslední díl série, tak se z toho dalo vytřískat víc. Chvilkami jsem si přišla ztracená a některé stopy jsem moc nechápala.

Když si ale knihu shrnu jako celek, tak mě to hrozně bavilo. A I když tuto knihu označím jako nejslabší z celé série tak pořád to bude moje velmi oblíbená série.

Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

Po přečtení prvního dílu jsem se do této knihy nechtěla pouštět ale jelikož se ke mě dostala ve štafetě, dala jsem ji šanci. A bohužel ani tahle kniha mě nijak neoslovila.

Silver mi vůbec nesedla. Holka co si myslí že má vždy za každou cenu pravdu a její názor je svatý.

Prescot se mi líbil trochu víc. Přidrzlý kluk který řekne vše co mu přijde pod jazyk a nějak si moc neláme hlavu s následky.

Líbilo se mi že v příběhu byli zapojeny postavy z předešlého dílu i když mi teda přišlo že autorka je tam popsala jak totální blbce kterým láska sežrala snad všechny mozkové buňky. Tohle už nebylo sladký ale spíš dost trapný. V polovině knihy jsem fakt měla chuť knížku přestat číst ale kousla jsem se.

Co mi hrozně vadilo, bylo to neustále zmiňování toho, že Silver dělá chlapskou práci a nikdo ji nechce jako bodyguarda.

Musím říct že jsem od druhého dílu čekala víc, neboť si tuto sérii všichni chválí. Možná kdybych byla o 10 let mladší nebo kdybych knihu četla v jiném rozpoložení? A nebo mi prostě jen autorka nesedla stylem psaní? Ať tak či onak, k této sérii se už nevrátím a jsem ráda že je to za mnou.
Ale ty obálky, ty jsou teda topka.

Příliv Příliv Lucie Schánělová

Ha, tuhle knihu jsem si musela přečíst protože jsem měla hroznou chuť na nějakou romantiku.

Hrozně mě překvapilo jak mě kniha vzhledem k velikosti písma, bavila a jak krásně se četla.

Miluju léto a tahle kniha je sluníčkem a teplem přímo nabitá. Krásné připomenutí léta v tomto pochmurném počasí.
A surfování? Miluju.

Erotické scény byli za mě výborně popsané a pane bože, já nemít dítě a chlapa, hned bych letěla někam na dovču hledat svého zlého Daniela.

Nicol. No tak to byla kapitola sama o sobě. Ta holka vůbec nevěděla co chce. Svou neustálou potřebou vědět o minulosti Daniela vše, ale úplně vše, se mi hrozně protivila.

Daniel. No tak toho miluju, to je přesně moje krev. Žádnej nudnej týpek ale pořádnej ďábel.

Trochu mě štve že nevíme víc informací o vedlejších postavách a že nebyli v příběhu víc zapojeni.

Celkem jsem postrádala nějaké větší drama. Občas totiž byla chvilka, kdy se příběh stával až moc přeslazeným s dost aspoň pro mě zbytečnými informacemi.

Každopádně kniha je tématem dost originální a strašně se mi líbilo vysvětlení surf pojmů.

Co nejdřív se vrhu na další díl, protože já toho Daniela prostě fakt milujuuuuuu!

Příliv - Temné hlubiny Příliv - Temné hlubiny Lucie Schánělová

Další série kterou miluju a potřebuji si ji pořídit do své knihovny.

Romantika která má pořádný příběh, tohle chcete číst.

Dočkala jsem se většího zapojení vedlejších postav a konečně přišlo i nějaké vysvětlení situací.

Jedna ze dvou věcí které na této sérii miluju, jsou naprosto dokonale popsané erotické scény. Těmi mi autorka vážně padla do noty.

No a ta druhá věc, to je samozřejmě Daniel. I když je to vlastně parchant, ale bože, já na ně mám slabost!

Nicol mě stejně jako v první knize pěkně vytáčela. Vůbec nevěděla co chce, její chování se rozcházelo s tím co tvrdila… Ale nakonec mi ji bylo celkem líto.

Každopádně potřebuji další díl. A hlavně potřebuji aby se Alex dozvěděl jakou ču*ku si vzal.

06.09.2024 5 z 5

Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Hmmm zralá paní a koloušek. I dneska dost kontroverzní téma a pro většinu lidí tabu. Proto se mi kniha líbila, vždyť ne jen chlap si může najít mladší kost.

Nela na mě působila celkem rezervovaně a ač se snažila nepodlehnout tak se jí to stejně nepovedlo, a není se čemu divit. Ben, nadějný fotbalista, který se i na svůj věk umí chovat k ženám. No, ne jedné by hlavu zamotal, i když já na mladší kluky nikdy moc nebyla.

Oceňuji krátké kapitoly které dělají celý příběh svižnějším, takže knihu zhltnete jako nic.

Kniha je pro lidi které moc nebaví klasické eroťarny a kupa sladkých řečí. A taky pro lidi co mají rádi fotbal. Takže za mě po dlouhé době fajn změna a určitě doporučuji.

Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Moje oblíbená série.

Konečně jsem měla čas pustit se do pokračování a byla jsem nadšená. Jsou nám zodpovězeny otázky které si klademe už od prvního dílu, ale další přibyly. To nás krásně navnadí na další díl který už mám jak jinak, objednaný.

Miluju to jak s každým dílem můžeme sledovat vývoj hlavních hrdinů. Elsa a Aiden. Miluju je oba, miluju jak dospěli, jak se umí poprat se svými démony minulosti a se vším co jim život přinese.

Příběh má spoustu napětí a akce. Hodně věcí jsem vůbec nečekala a nejvíc ze všeho mě překvapil konec.

Lovec bábik Lovec bábik Roman Horňák

Uf, tak tohle bylo dost těžký čtení. A to nejen kvůli tématu, ale i kvůli jazyku.

Četla jsem už spoustu knih ve Slovenštině, ale nikdy jsem se při tom tolik nenatrápila jako teď. Párkrát se mi stalo, že jsem se musela vrátit a některá slova dohledávat. Ale určitě to neberu jako minut knihy, spíš jsem zjistila, že moje znalost Slovesného jazyka je opravdu směšná.

Kniha je obohacena o kapitoly, kde můžeme sledovat konverzace mezi predátory a dětmi. Paradoxně pro mě tyto kapitoly byli horší než detailní popisy vražd malých holčiček. Které teda byli opravdu brutální, ale jako milovník krimi a všech nechutností, chci smeknout před autorem a jeho popisováním místa činu.

Celý příběh je napínavý a i přes velmi těžké téma vás chytne od první stránky a máte problém knihu odložit.

Občas jsem kroutila hlavou nad naivitou dívek, ale asi jsem v jejich věku vlastně byla stejná. Co mně jako rodiče kromě jiného ještě vytočilo doběla, byl ten těžký nezájem ze strany rodičů. Pro mě nepředstavitelné.

Přišlo mi, že hlavni vyšetřovatelé vaří z vody. Minimum důkazů a vrah se nám najednou odhalí, ani nevíte jak rychle. To mě trochu zaskočilo ale jinak celkový dojem i přes tu hrůzu všech rodičů, která se v knize odehrává, je vlastně velmi dobrý.

Tuhle knihu vám určitě doporučím, citlivější povahy pozor. Tohle fakt není lehké čtení.

02.09.2024 4 z 5

Poznámky k popravě Poznámky k popravě Danya Kukafka

Vůbec jsem nevěděla, co od knihy očekávat, a byla jsem mile překvapená.

Zajímavé bylo, jak se střídají pohledy postav a časová linie. Některé byli zajímavější, jiné méně. Přiznám se, že pohled policistky mě vůbec nebavil, hodně věcí mi přišlo přitažené a té omáčky okolo? Naopak mě ale asi nejvíc bavili kapitoly z Anselova dětství. Při těch mi fakt někdy bylo smutno a ne jednou vás napadne, jestli se tomu všemu dalo zabránit. Jinak v knize nehledejte příliš mnoho napětí a větších zvratů. Mně třeba chyběl větší popis způsobů vražd, ale to už asi bude jen má deformace.

Ansel je za mě tak trochu taky obětí. Obětí systému. Dlouho jsem nad ním přemýšlela a došla k tomu, že kdyby byla poskytnuta pomoc, nejdřív jeho matce a následně jemu, nic z toho by se třeba nemuselo stát. Z toho, co se dozvíme v knize, je očividné, že si uvědomoval, že je něco špatně, ale neměl nikoho kdo by mu byl schopný pomoct. Za mě jeho poslední kroky na svobodě měli místo do vězení, směřovat do léčebny.

Nejvíc mě v knize asi štvala, jak už jsem se zmiňovala policistka a Anselova máma. Ta mi teda dávala. Já to tady nebudu víc rozepisovat, abych vám něco neprozradila, ale teda, měla jsem chuť ji dát dělo.

Celá kniha ve vás vyvolá spoustu otázek. U mě je to třeba ta, jestli se tomu dalo nějak zabránit. Jestli ten opakující se vzorec příšerného dětství opravdu dokáže člověka tak psychicky srazit a narušit do takového stadia, kdy jsou potom lidi schopni zabíjet? A na kolik jsme potom my odlišní od vrahů, když jsme schopni vynést rozsudek smrti v přesvědčení, že zbavujeme společnost něčeho zlého? Kdo je kompetentní a tak dost bez viny, aby mohl vynést takový rozsudek?

02.09.2024 3 z 5

Znásilnění: Milostný příběh Znásilnění: Milostný příběh Joyce Carol Oates

Tragický příběh o tom, jak lidi dokážou být zlí. O tom, jak pomluvy hýbou světem a co vše dokážou způsobit.

Knížka je na začátku psaná celkem poutavě. Pokud jste ujetější čtenář, tak vás prvních pár stran vtáhne a budete chtít číst dál a dál. Bohužel čím dál se v knize dostanete, veškeré naděje na pořádný příběh vás opustí. Dost často jsem měla pocit, že děj stagnuje, nic se neděje. Chybělo tomu napětí a pořádný wow efekt.

Na druhou stranu si ale myslím, že je příběh poučný, s určitým poselstvím. Máme tu totiž zdárný příklad toho, jak škatulkování a pomlouvání dokáže ovlivnit víc životů, než bychom si byli ochotni připustit.

Bohužel jsem nebyla schopná si oblíbil ani jednu postavu z knihy. Všichni na mě působili zvláštně.
A i když mě kniha nijak zvlášť nenadchla, i tak jsem ráda že jsem si ji mohla přečíst.

01.09.2024 2 z 5

Laura H. Laura H. Thomas Rueb

Tak jo, příběhy které napsal sám život je vždycky strašně těžké hodnotit. Nesoudím. Ale tady u této knihy mám prostě hroznou potřebu se vyjádřit. Ani ne tolik ke knize samotné, jako spíš k Lauře.

Díky knize se podíváme na dětství a dospívání Laury. Co předcházelo tomu že se z ní stala Muslimka? V knize se střídá příběh z minulostí, novinové články, výslechy, písemná korespondence a cesta novináře po stopách Laury do Iráku. Díky skvělému rozvržení celého příběhu, si jste v hlavě schopni udělat přesný obrázek událostí.
Celý příběh na mě působí až neuvěřitelně. To je vážně tak lehké člověka zmanipulovat?

Mám teorii, proč k tomu všemu došlo. Myslím si že Laura kvůli potřebě lásky, dělala věci za které se posléze tak styděla, že nasadit si nikáb pro ni bylo víceméně vysvobození. Mohla se schovat, před světem a hlavně sama před sebou. V tu chvíli se mohla stát kým chtěla.

Možná jsem ještě schopná pochopit, že islámská ideologie vás dokáže semlít, ta představa o světě v růžových barvách s jednorožcem na zahradě je pro hodně lidí lákává, ještě když žijete vedle člověka který vás v tom denně utvrzuje. Pokud chtěla odjet, měla jet sama. Nikdy nepochopím lidi, kteří vědomě vystaví své děti nebezpečí, a ještě na takovém místě jako je Mosul. Téměř v srdci samotné války.

Některé věci mi přišli přitažené za vlasy. Třeba to, že Ibrahim Lauru mlátil pánvičkou tak dlouho, dokud neztratila vědomí. Pár dní se z toho oklepávala ale byla v pohodě. To, že ji mlátil každý den, ale opravdu surově, a nikdy se ji nic vážného nestalo? Jak to všechno trýznění mohla přežít? Jasně, někdy se divím co vše naše tělo dokáže zvládnout ale stejně…

I když jsem věděla jak kniha dopadne, stejně jsem posledních 100 stran četla se zatajeným dechem a doufala že se jim podaří uniknout. Laura se v celém soudním procesu pasovala do role oběti. Víceméně v jistých ohledech jí i je, ale také je vinná. Věděla do čeho jde, věděla že IS ubližuje lidem, věděla že tam zuří válka a stejně tam odešla, vzala tam své malé děti které neměli na vybranou a vystavila je takovému nebezpečí, že je až k nevíře že celý ten útěk přežili.

01.09.2024 4 z 5

Odsuď mě Odsuď mě J. L. Beck

Hlavní hrdinové se střetávají hned na začátku knihy, takže žádná velká omáčka okolo. A hned v ten moment nastává průser. Otevřou se dveře, pohledy se střetnou a BUM, exploduje to jak sviň a láska jako trám je na světě. Hned, okamžitě, bez jediného slova. Láska na první pohled.

Elyse byla tak strašně naivní, že se mi chtělo brečet. Já chápu že my holky milujeme zlobivý kluky, čím větší parchant tím víc nás to bere. Třešničkou na dortu je když je k tomu ještě i sexy. A to Hrdina je. Ale představte si holku, křehkou květinku, vychovávanou fanatickýma pánbíčkářema, která se snad nikdy s nikým nedržela za ruku a pusu srovnává se sexem. Tak tahle naše Elyse, hned na prvních stranách knihy, po tom osudovém prvním pohledu, skočí Hrdinovi rovnou do náruče a div si to s ním nerozdá přímo v té místnosti.

Hrdina, to jméno je příšerný mimochodem a pokaždé když jsem si ho přečetla jsem se musela začít smát. Jak tohle někoho vůbec napadne? Každopádně teda Hrdina je neurotickej, zakomplexovanej psychopat který se snaží mít všechno a všechny pod kontrolou. Slušnej případ.

Příběh celkově mě vůbec nebavil. Na první stránce se seznámili, na dvacáté už spolu bydleli. V této knize bylo všechno tak hrozně rychlé, až to bylo neuvěřitelné a to i chování postav.

Třeba mi kniha jen nesedla, nevím. Ale tohle nebylo nic pro mě, a do dalšího dílu už mě nikdo nepřinutí.

01.09.2024 2 z 5

Barvy smyslnosti Barvy smyslnosti Vina Jackson

Představte si trochu drsnějších 50 odstínů šedi. Průvodce BDSM světem. Vůbec mě nepohoršovali sexuální scénky, které byli celkem dost vytříbené. Troufám si říct, že z celé knihy vlastně byli nejlepší a asi jsem to četla jen kvůli tomu. Čekala jsem totiž co autorka ještě dokáže vymyslet.

Bohužel nic dalšího na knize není. Příběh je o ničem, nijak zvlášť propracovaný. Střídají se nám tu pohledy obou zúčastněných, kde dost věcí se opakovalo jak z pohledu Dominika, tak z pohledu Summer. Což mi přišlo zbytečné, nechci číst jednu a tu samou situaci dvakrát.
Chyběla mi nějaká pořádná zápletka, něco, co by mě vtáhlo do děje. To se bohužel nestalo.

Hlavní hrdinka Summer mně tak neskutečně vytáčela a to ani nevím, čím přesně to bylo. Asi trochu existenční problém.

I když má kniha ještě další pokračování, vůbec mě neláká si ho přečíst. Bohužel.

01.09.2024 1 z 5