kokosek | Komentáře u knih | Databáze knih

kokosek kokosek komentáře u knih

Ďáblova slza Ďáblova slza Jeffery Deaver

Tak tohle bylo pro mě překvapení. O tom, že to bude slušná detektivka jsem nepochyboval, ale že až tak propracovaná. No prostě chtěl jsem něco kde není třeba číst celou sérii a tak jsem sáhl po tomhle. A i když se tam odkaz na Rhyma objevuje, tak to prostě je samostatná kniha. A velmi dobrá, až bych řekl, že si zaslouží pokračování.
Napětí se stupňuje až je člověk zklamán, že už je konec. Jenže on konec ještě není, tak teď už jo - uf. Jenže chyba lávky to není konec. Takže vlastně smutný konec. Takže vlastně ne.
No prostě přečtěte si to sami :-)

05.01.2018 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Po hodně dobré Divce z vlaku jsem byl zvědav na další dílo autorky. A jsme hodně zklamán. A to tak, že jsem to prostě nedočetl. Zmatek v osobách, zmatek v čase, naprosto nelogické zvraty. Prostě tohle se fakt nepovedlo.

01.12.2017

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Tohle je znovu Millenium ve své původní podobě. Ano asi přesně takhle by to napsal Larsson (bohužel i s tou levicovistí - ale nějak mi to u něj nevadilo).
Lisbeth opět nesmrtelná, Blomkvist tak nějak neví co se sebou a všechno k sobě pasuje. Myslím, že klidně může být i další pokračování.

29.10.2017 5 z 5

Bohové Gothamu Bohové Gothamu Lyndsay Faye

Nejprve dovolte zhodnotit audio knihu jako takovou. Ta si zaslouží 5 hvězdiček, Martin Písařík velmi mile překvapil. Takhle prosím všechny audio knihy. Ne jeden unylý hlas jako u u knih B. Miniera, ale snaha o dramatizaci přesně tak akorát, aby to ještě nebyla vyloženě rozhlasová hra. Hned jsem si obstaral druhý díl, protože tohle se podpořit prostě musí.
A teď k samotnému obsahu. Sice je to pojato jako detektivka, ale já bych to spíš označil jako historický román. Historie NY z téhle doby mne doposud nechávala chladným, ale byla to chyba. Autorka opravdu dobu vystihla skvěle a fakt jsme rád za dnešní dobu se všemi jejími neduhy. A i ta detektivní část je dle mého velmi dobrá, není to severská škola, spíš bych to viděl na odkaz Agathy Christie. Čtenáři je dovoleno si dopředu dumat o tom proč a jak a to se mi líbí. TAk smad další díl bude stejně dobrý.

09.09.2017 4 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Knihu jsme četl až po "francouzském období" a připomněl jsme jak skvělá byla trilogie z ostrova Lewis. Tohle území prostě autorovy svědčí líp. Fakt mu věřím vše o čem píše. To ve Francii je takové nepravděpodobnější.
Ale zpět ke knize. Vražda na malém ostrově kde je jen pár lidí, co na tom může být zajímavé? No ale je to zajímavé, a to tak že velmi. Znovu se totiž přes vzpomínky hlavního vyšetřovatele vracíme do minulosti (a to do dost dávné minulosti). A ta minulost se najednou dotýká i současnosti. A tím pádem nejsme jen na ostrůvku. Doporučuji všem, které byť jen vzdáleně zajímá historie.

09.07.2017 5 z 5

Kritik Kritik Peter May

První díl téhle série byl jen tak jako předvoj. V tomhle díle už to zase začíná být podobné jako Ostrovní série. Jen je tady trochu tepleji a méně větrno. Ale stále je poznat, že autor je víc doma na rašeliništích Skotska než na vinicích Francie. Ale poznává se tento kraj tak nějak lehčeji.
A pořád je kolem profesora tak nějak moc žen, nebo už možná ani ne.

06.06.2017 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Tak tohle je asi nejlepší kniha od těchto autorů. Zatím. A dle toho jak končí, tak se hodně těším na další pokračování. Já jo, já se těšit můžu, ale Joona asi moc šťastný nebude.

26.04.2017 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Tak jestli je tohle autorčina prvotina, tak se celkem těším na další knihy.
Velmi dobře napsané. Konečně není hrdinou knihy jen opilecký looser. I ženy pijí a některé dokonce první ligu. Ale i tak jsou z nich nakonec vítězové.
A nemůžu si pomoct, ale po přečtení Zmizelé a Dívky ve vlaku fakt nechápu proč se stále někdo žení a vdává. Tohle jsou jasné recepty na to, že to nefunguje (napsal ten, kdo bude brzy slavit 25 let).

15.11.2016 4 z 5

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Opět velmi povedená kniha. Vše co platilo o prvních dvou dílech platí i tady. Opravdu bych se do těch míst chtěl podívat.

06.03.2016 4 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Jako fanoušek sci-fi plesám. Každá rok jedna skvělá kniha od nového autora. A sakra tím jsem tak nějak prozradil, že je to skvělé. No nic ono to opravdu skvělé je, takže proč to neříct hned na začátku.
A protože jsem založením technik, tak samozřejmě jsem nadšen i nad spoustou technických detailů. To musela být dost šílená práce, vše nastudovat a pak popsat, tak že to většině čtenářů připadá záživné.
Jinak jsme doma narazili na zajímavou věc. Synátor zrovna měl jako povinnou četbu Robinsona a já musel konstatovat, že Andy Weir musel mít tuhle knihu hodně rád, protože inspirace je tam určitě velká.

13.12.2015 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Napínavé a velmi chytře napsané. Jsem rád, že jsem objevil dalšího autora. Knihu jsem si vyposlechl jako audio a byla to povedená premiéra. A navíc na jeden zátah a jsem tomu rád.

02.07.2015 5 z 5

Za všechny prachy Za všechny prachy Janet Evanovich

Zajimavé letní čtení. Autorka píše detektivku ve stylu Bridget Jones. A ono to jde.
Nic víc než odpočinkové čtení to není, al epotenciál ke zlepšování tam je. Další díly by mohly být jen a jen lepší.
Teď kouknu na film a jsme zvědav co s tím udělali.

21.06.2013 4 z 5

Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Asi jsem objevil další řadu co nutně musím přečíst. Ale jako vždy u něčeho nového - občas by to mohlo být lepší. Potenciál tam ale je a to je vidět u Legie a spojení s Kotletou, tam to funguje o něco líp. Takže uvidíme jak tohle pokračuje.

18.12.2022 4 z 5

Až mi zítra budeš chybět Až mi zítra budeš chybět Heine Bakkeid (p)

Asi jen další temná severská detektivka.
Jen je tady té temnoty trochu moc. Hlavní hrdina už funguje jen na práškách, neustále se pohybuje na hraně bytí a nebytí a kromě toho vyřeší celkem složitý případ.
A k tomu něco mystiky, trochu potápění v ledovém moři a trocha historie.

Ale víte co? Ono se to dá přečíst.

01.07.2022 3 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Obě knihy bych klidně hodnotil i o jednu hvězdu víc, ale tady musím ubrat, za spoustu nedodělků, za nevyjasněné věci, za příliš velkou snahu o to vykreslit záporáky moc černě, a dobráky bíle. A celkově to na mě působí jako když autor honil moc zajíců a oni s emu rozutekly. Každopádně bude určitě ještě dost dalších příběhů a my se můžeme těšit na další a další mrtvé.

03.10.2021 3 z 5

Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Jak může celá rodina zmizet a nikdo je není schopný najít. Takže se toho musí chopit Raker. A on je vždycky najde. I když tentokrát jsou všichni mrtví. Takže Raker zklamal? No dočtěte až do konce a uvidíte co to s ním udělá. Tentokrát je to dost osobní.

20.08.2021 4 z 5

Běžkyně Běžkyně Peter May

Pátá čínská knížka. Tentokrát bohužel chybí ten čínský místopis, historie, zvyky. Trošku se tím u mě pokazila tahle série ale snad to ještě poslední kniha zlepší.

24.07.2021 4 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Banální příběh o žárlivé ex. A tím by to mohlo skončit.
Ale ono to tak úplně není, nakonec do sebe vše zapadne a myslím, že málokdo dokáže dopředu vše odhadnout. Ale jednu hvězdičku uberu, neb přeci jen je to trošku překombinované a člověk se občas malinko ztrácí, kdo je vlastně kdo. I když to je možná chtěná věc.

24.06.2021 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Tak jsem po dlouhé době dočetl (skutečně dočetl, ne doposlouchal) tuhle knihu. Je to opět čtivě napsaná poctivá detektivka, kde se nikde moc neřeší psychologická nevyrovnanost detektiva, případně jeho násilí nebo sexualita. Prostě stará dobrá škola detektivky. A je to takové uklidňující. Děj prostě plyne, dovídáme se nové informace a nakonec poznáme vraha. Žádné nesmyslné zvraty, žádné zásahy prozřetelnosti (no možná jedna bombička tam je, ale malá)
Ale ten konec mohl být trošku napínavější, ne že ne. Za ten konec jedna hvězda dolů.

12.05.2021 4 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Vlastně jsou to dvě knihy, první je o prvním případu Martina Servaze a druhá je současnost, která se po 25 letech protne s tím prvním díle. Je to zajímavý styl, většinou se u knih setkáváme s tím, že se oba příběhy prolínají ale tady jde opravdu jen o dva příběhy příběhy, které se nakonec protnou.
Ale přiznejme si, že tohle nebude ten nejlepší díl z téhle série. Možná by to už chtělo najít jiného nrdinu, Martin už je prostě unavený. A i když tady žádné jasné propojení s minulými knihami není (jedna vzpomínka a Marinův syn), pro pochopení je dobré znát minulost, takže pro ty co minulé díly nečetli jsou tři hvězdičky moc a měli by si minimálně půl hvězdy odečíst.

19.04.2021 3 z 5