koniaska
![Herkules a strašidla Herkules a strašidla](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278411/herkules-a-strasidla-Hxe-278411.jpg?v=1454007663)
Lehce strašidelná, ale především veselá pohádka, která naše děti chytla a až do poslední kapitoly nepustila. Klasická pohádková linka se proplétá s příběhem, jak se stalo, že jeden nafoukaný kocour z města utrpěl ve svém novém venkovském domově pád ze vznešených výšin přímo na pozadí, příběhem o velkém kamarádství a o tom, jak to všechno nakonec dospěje ke zdárnému konci, na kterém je zlo řádné potrestáno. Pět hvězdiček!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klaun Šalimar Klaun Šalimar](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23798/klaun-salimar-Sj5-23798.jpg?v=1550313455)
Snad jen že pokud někdo máte problém se do tohoto díla začíst, tak vězte, že já jsem na tom byl stejně. A rozhodně jsem nelitoval, že jsem vydržel.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/649/kmotr-mrazek-kmotr-mrazek.png?v=1723820287)
Poučné čtení. Ne že by se to četlo jako nějaký thriller, na to je autor příliš vázán novinářským stylem a snahou o objektivitu, takže je to spíš "suché" čtivo, ale k tomu, aby si člověk udělal obrázek o tom, jak to tu chodilo (chodí?), je to hodně užitečné dílo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Putinovi agenti: Jak ruští špioni kradou naše tajemství Putinovi agenti: Jak ruští špioni kradou naše tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281607/putinovi-agenti-jdK-281607.jpg?v=1454324761)
Výborná kniha, z které dost mrazí. Výsledek poctivé a precizní novinářské práce s různými zdroji, žádné přežvýkávání dávno známých faktů. Sám jsem byl například překvapen informacemi o působení KGB uvnitř SSSR (dezinformační kampaň s cílem přesvědčit nejvyšší sovět k vojenskému zásahu v Československu). Jen bych snad dodal, že v Rusku byly lágry nejen na Sibiři, ale třeba i v okolí tehdejšího Leningradu a tato oblast může být za slušného počasí z nějaké výškové budovy z Tallinnu na dohled – o Sibiři to ale rozhodně říct nejde! Knihu každopádně doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nanukova dobrodružství Nanukova dobrodružství](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171604/nanukova-dobrodruzstvi-171604.png?v=1376073868)
Líbilo se (mně i dětem). Příběh není komplikovaný, ale má všechno, co je pro tuhle věkovou kategorii třeba: vtip, napětí, dobrý konec, trochu nenásilného poučení. Nádherné ilustrace. Vhodné pro předčítání i první samostatné čtení (velikost písmen apod.).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Červený dům Červený dům](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185467/cerveny-dum-prv-185467.jpg?v=1672056111)
Forma trochu netradiční, to jistě, možná ne úplně pro každého. Každopádně ale skvělé dílo, po dlouhé době jsem měl zase jednou problém se od něčeho odtrhnout...