koolsavage koolsavage komentáře u knih

Stalker Stalker Lars Kepler

Po Písečném muži hodnotím jako zklamání - nedokážu se ubránit srovnání. Kniha měla hodně zajímavý námět, ale chvílemi byla dost nudná, a třeba za to mohly ty někdy až neuvěřitelné dějové zvraty, dialogy, nelogické postavy a vůbec... Tohle bylo prostě ve všech ohledech přehnané.

12.03.2017 3 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Hodně čtivé a napínavé! Na můj vkus sice docela dost náhod, které posunují děj příběhu, ale na druhou stranu mi sedl styl vyprávění. A samozřejmě vševědoucí Joona Linna :-)

07.03.2017 4 z 5

V jedné osobě V jedné osobě John Irving

Irving mě nikdy nezklame. Hodně zajímavá tématika, opět úžasně odvyprávěno, a jak je zvykem, pro tyto účely si Irving vytvořil svoje malé univerzum, kde se všechno odehrávalo na poměrně malém prostoru. Každopádně, toto je prostě rukopis tohoto spisovatele, a vůbec mi to nevadí - stejně jako staré známé klasické motivy - wrestling, Vídeň... /4,5*/

18.02.2017 4 z 5

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

V hlavě psychopatického stalkera Joea aneb život v totální deziluzi. Forma vyprávění v "Ty" mi přišla u tohoto typu příběhu lepší, více vtahovala do děje. Celkově se mi ale C. Kepnes zamlouvá; tématy, které vybírá, jak utváří postavy a děj.

23.12.2016 4 z 5

Pitná kúra Pitná kúra John Irving

Trumbera, co vždycky uteče, nakonec klidu došel. Klasicky Irvingův humor, kdy vykresluje absurdní situace, které se dějí jeho (anti)hrdinům (prodej na stadionu, scénka z auta, linka s dolnonorštinou...). Děj jako takový nic moc, ale zato vykreslení postav a vztahů, řádně podpořené právě popisovanými situacemi, je dostatečné. /3,5*/

03.12.2016 4 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Neurazí. Průměr.

19.10.2016 3 z 5

Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Moje " guilty pleasure ". Čteno v originále.

04.07.2016 3 z 5

Temná půle Temná půle Stephen King

Zajímavý námět, ale nějak se to ztratilo v záplavě zbytečných slov a popisků.

04.07.2016 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Docela čtivý příběh o naprosto dysfunkčních párech a dysfunkčních jedincích, až mi to chvílemi přislo trochu moc překombinované, nereálnost chováni postav byla někdy až nesnesitelně na sílu. Na druhou stranu, líbila se mi forma vyprávění z pohledů jednotlivých postav. Škoda, že hlavního záporáka není těžké odhadnout.

28.05.2016 3 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Není to špatné, ale nechápu to vychvalování Nesba do nebes. Zápletka, konkrétně tady překombinovaná, zbytečné odbočky (maximalistická Anna), dialogy už nejsou alespoň tak šíleně prkenné. Oddychovka.

01.04.2016 3 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Nebavte se s cizími lidmi (když už se s nimi chcete bavit, tak si to nepište na twitter), měňte hesla a zatahujte záclony.
Úžasně zvolená forma vyprávění, kdy bylo docela snadné vidět vývoj situace očima Joea. Taky zajímavý bylo, že žádná z postav nebyla úplně cajk, nejen stalker Joe, ale ani zbytek osazenstva. A tak to chodí i v životě. To je možná na tom to děsivé.

21.03.2016 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Taková typická severská detektivka dnešní doby. Nebylo to špatné, ale hodně událostí příběhu mi přišlo vyloženě na sílu, tak trochu přitažené za vlasy. /3,5*/

18.03.2016 3 z 5

Se(x)znam Se(x)znam Joanna Bolouri

Někdy byla Phoebe zralá tak na facku, někdy rozkošná, ale každopádně ve spoustě věcí ztotožnitelná. Knížka byla fajn a i když ten konec byl tak trochu "z ničeho nic", já jsem se rozhodně bavila. /3,5*/

27.02.2016 3 z 5

Američtí bohové Američtí bohové Neil Gaiman

Ten nápad je úžasný. To zpracování už tolik ne; totiž někdy to bylo tak kostrbaté - tedy alespoň pro mě, že jsem se chvilkami nudila, a bohužel se i přistihla, že v podstatě čtu, ale nevím co. Skvělé jsou ovšem odkazky na bohy a legendy, ale bohužel, v konečném důsledku, tak trochu nuda.

23.02.2016 3 z 5

Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Pohádka pro dospělé. Hodně čtivé, příjemně napsáno. Ani jsem se nenadála, a už jsem byla na konci. Pro mě příjemné překvapení.

23.02.2016 4 z 5

Cukrový klaun Cukrový klaun Martin Sichinger

Kniha mi přišla nesoudržná. Neseděl mi ani způsob vyprávění, kdy jsem často nevěděla, o kom se zrovna mluví, trvalo někdy delší, někdy kratší dobu, než bylo jasné, o kom je řeč. Je fajn, že se autor snažil o originální způsob podání příběhu, ale podle mého to až tak úplně, v tomto případě, nefunguje.

04.01.2016 2 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Jak tady bylo několikrát zmíněno, kdyby toto byla má první kniha od autora, tak další nečtu. /2,5*/

30.10.2015 2 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Jediné, co můžu napsat: Beata WTF ???

19.10.2015 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Paralela k životu jako takovému.

26.09.2015 4 z 5

Zpověď trosečníka Zpověď trosečníka Gabriel García Márquez

Tak tady autor vyloženě dostál názvu knihy. Ale napsáno tak, že je to poutavé a s trosečníkem "to" prožíváte společně.

22.08.2015 4 z 5