kopeceli komentáře u knih
Tento druh nekrvavé detektivky mi náramně vyhovuje! Můžu číst celou noc a nezblázním se z toho. Děj plyne, navozuje pohodu, starosti jsou zapomenuté. Obě ty povídky se mi líbily.
Útlá knížečka s půvabnými pověstmi. Autorka vypráví hezkou češtinou, dílo je bez gramatických chyb, ilustrace srozumitelné. Velmi milé čtení.
Krása nesmírná. Objevila jsem i nové malíře, které na výstavách běžně nepotkávám. Text je podrobně obsáhlý, k němu se budu stále vracet. Knihu vřele doporučuji!
Moc se mi líbil styl, kterým byla kniha psaná. I ta jemná ironie, nadhled. Díky Databázi, že jsi mě k této knize dovedla!
Úžasná! Hodně písňových textů znám, jen jsem netušila autora.
Krásná, malebná a květnatá čeština, kterou už dnes nevídám a neslýchám. To jsem si užila. Pověsti by byly zajímavé, ale nechápala jsem jejich vytržení z kontextu. Na něco navazovaly, ale nebyla to předchozí pověst, takže jsem byla do poloviny knihy zmatená.
Výborná učebnice, která skvěle naučí základy a systém jazyka. Po ní lze pokračovat kteroukoliv jinou nebo přímo navštívit ruský mluvící zemi a neztratíte se. Alespoň já to tak absolvovala. Obecně mám učebnice od Ledy ráda, vyhovuje mi zpracování, důkladnost, přehlednost, dobře se mi z nich učí a to nejsem fenomén na jazyky.
Praktická kniha, která naučí rozpoznávat základní druhy ptáků kolem nás. Je sestavena systematicky, přehledně, psaná srozumitelným jazykem. Vhodná pro každého, kdo má vztah k ptákům, přírodě, kdo pozoruje ptactvo na krmítku a chce mu víc porozumět.
Moje milovaná kniha, jediná, kterou čtu opakovaně už od mládí, kdy jsem měla velmi blízko k Maličké. Později jsem více cítila s Majou-Lisou a nyní jasně vede maminka Maličké. Za pár let budu ažurovat povlečení s babičkou. Všechny věky ženy mají v knize své nezastupitelné místo.
No, čekala jsem jinou Sandru Brown, měla jsem si nejprve přečíst anotaci. Tohle je taková jednoduchá červená knihovna. Dá se to číst, ale člověk si nepochutná. Žádný překvapivý zvrat, žádný vybroušený překlad. Nejvíc mě zarazilo, že mu hned první noc vlezla do pokoje (na zámince nezáleží) a že by se spolu klidně vyspali, i když se znali jeden den. Jasně, děj musí frčet, ale není to trochu moc?
Konečně kniha, která přehledně pojednává o hmyzu a je pro laiky! Našla jsem v ní brouky, které vídám na zahradě, zorientovala se v síťokřídlých a blanokřídlých. Kromě motýlů, které ovládám, mám s hmyzem potíže, asi jsem ve škole nedávala pozor. Tak teď jsem spokojená.
Láska k vlasti, k dívce, k matce, k rodné řeči. Taková hezky vlastenecká, jednoduchá, nedlouhá na čtení. Ale není hloupá a naivní, což svědčí o velkém talentu Němcové. Stejné téma by v jiném podání nemuselo dopadnout ani z půli tak dobře. Takže mě se i po letech opět líbila.
Děj klasický jednoduchý, ale ne nudný. Co mě opravdu potěšilo, byly velmi vtipné dialogy, pro které stojí za to si knihu přečíst.
Velké překvapení! Kniha se čte úplně sama, příhody se zvířaty jsou nesmírně zajímavé. Je vidět, že je autor miloval. Bez dechu jsem zůstala třeba u kousků, který naučil krysy. A přitom popsal jejich život, lásku krysy - lodního kapitána k šedé kryse s bílým bříškem.
Přišel mi trochu slabší, než minulé dva díly. Ale i tak to je povedená manga.
Dokonalé! Jakuzák Nesmrtelný drak, postrach podsvětí, pere prádlo, asistuje manželce při kupování nového auta, absolvuje návštěvu manželčiných rodičů... Jak se mi líbil díl první, tak ani druhý nezklamal!
Tato učebnice je jednoduchá, přehledná, navíc je možné naposlouchat výslovnost. Na začátek dostačující k tomu, aby se student v jazyku zorientoval. Používám také k osvěžení gramatiky, když se učím angličtinu na Duolingu.
Tuto kovbojku jsem poprvé četla v patnácti letech, v té správné době na to, aby mne naprosto dostala. Domnívám se, že je pro věk dospívání určená, protože teď po letech vidím její snahu formovat čtenáře k lepšímu. I teď se mi moc líbila Ina, z mužů ovšem Nevada, stejně jako v mládí. Děkuji Městské knihovně Praha za možnost číst knihu zdarma.
I tento díl se mi opravdu líbil. Jen mám ve svém věku problém s pamětí, takže jsem musela nejprve znovu projet osmičku, protože na začátku devítky jsem netušila, která bije. Ještě že předchozích osm dílů měla dcera doma v kuse. Číst další pokračování až za půl roku, to na mě není.
V tomto díle se děvčata učí, že ne každá informace, která se tváří, že je správná, skutečně správná je. Což mi připadá velmi dobré v době, kdy umění číst mezi řádky upadá...
Kresby nebyly moc vydařené. Je vidět, že tato manga má být o textu, ne o kvalitě ilustrací. Nicméně text... Já jsem o japonské výchově dosud četla jiné informace. V této knize nefunguje nic. Ani výchova doma, ani ve škole. Pevně věřím, že je to celé výmysl, že takhle tam společnost nefunguje a nemám chuť číst další díly.