kopeceli kopeceli komentáře u knih

Výzva, která se neodmítá Výzva, která se neodmítá Barbara Hannay

Ale tak šlo to, četla jsem i horší. Neurazila, není plná nesmyslů. Konec je jako obvykle uchvátaný, pohádka dobře dopadla, štěstí je dokonalé. Jako odpočinek na unavenou hlavu to stačí.

10.07.2021 3 z 5

Chlapec a bílá mušle Chlapec a bílá mušle Benno Pludra

Knihu jsem četla s dětmi. Ani jednoho z nás nebavila, moc jsme jí nerozuměli. Když jsme se protrpěli do konce, dali jsme ji do knihobudky. Třeba ji ocení někdo jiný.

05.07.2021 2 z 5

Legendy o nejstarší Litomyšli Legendy o nejstarší Litomyšli Jan Kapusta

Velmi zajímavá pojednání, asi více vhodná pro místní čtenáře, znalé realit, nebo historiky. Myslela jsem, že čtení bude náročné vědecké bádání, ale kupodivu je to velmi zajímavé a dobře čtivé.

04.07.2021 4 z 5

Puštík Puštík neznámý - neuveden

Půvabná knížečka pro malé i větší milovníky přírody a jejich rodiče. Obsahuje nejen velké množství informací o malé sovičce, ale také množství obrázků. Moje děti ji milovaly.

29.06.2021 5 z 5

Orlicko Orlicko neznámý - neuveden

Kniha s překrásnými fotografiemi, napsaná v češtině a angličtině, obsahuje povídání o všech městech (i těch menších) Orlických hor a podhůří. Českého textu není mnoho, je vidět, že kniha byla myšlená jako dárková. Prohlížet tuto knihu dokážu stále dokola.

29.06.2021

Abeceda včelára Abeceda včelára Pavol Silný

Kniha je sice ještě že " socialismu", ale v knihovně včelaře nepostradatelná. Obsahuje veškerou teorií od zakládání včelstva, chorob a léčení, přes produkty až po detailní rozepsání po měsících v roce, kdy se co ve včelíně dělá. Je ve slovenštině, ale to mi nevadí.

28.06.2021

Nepříjemnost v klubu Bellona Nepříjemnost v klubu Bellona Dorothy L. Sayers

Příjemné čtení na mokrý a studený velikonoční víkend. Vrah je kousek za půlkou pravda, jasný, ale však jsem věděla, do čeho jdu. V této knize lord Petr méně žvaní, to je milé. Také jeho pochopení pro jemnou ženskou duši mě bavilo.

05.04.2021 4 z 5

Chaloupky - Salesiánské prázdninové tábory v době totality Chaloupky - Salesiánské prázdninové tábory v době totality Jaroslav Vracovský

Chaloupky, to byla doba úžasných prázdninových zážitků, kamarádství, taková křesťanská obdoba Foglarových táborů. Zažila jsem a moc ráda vzpomínám. Kniha obsahuje i fotky, to je nostalgie!

01.04.2021

Vyhlídka Vyhlídka Michael Connelly

Kniha má spád. Vyšetřování trvalo 12h., čtení taky. Nemůžu si pomoct, ale je to typ knihy, které autor chrlí na objednávku. A už dřív než v půlce mi začalo vadit, že neustále mluví o případu, který se stal dříve, zřejmě v jiné knize ale já jsem ji nečetla. A za celou knihu nevysvětlí, co se stalo.

20.02.2021 3 z 5

Generation P Generation P Viktor Pelevin

Opravdu jsem se snažila knihu přečíst, vím, že v Rusku byla hitem a Pelevin je oceňovaný autor. Ale já jsem ji nepochopila, mnohdy jsem nerozuměla ani obsahu, ani smyslu, ani pořádně větám. Dočetla jsem, ale bylo to utrpení a netuším, o čem ta kniha byla.

17.02.2021

Ostravice Ostravice Zdeněk Vavřík

Kniha začíná příběhy z doby, kdy vládl panství baron, postupuje přes zbojníky až k dělníkům a komunistické straně. Popisuje život obyčejných pracujících lidí, popisuje jej nejprve stylem jako když se vypráví pohádky, později nadšeně s vizí do budoucnosti. Čte se dobře.

17.02.2021 3 z 5

Manikúra a pedikúra Manikúra a pedikúra Rosie Watson

Kniha pro řemeslo pedikúra, manikúra nepoužitelná. Je určená pro domácí použití, ovšem není moc srozumitelná.

17.02.2021 2 z 5

Praktická pedikúra Praktická pedikúra Diana Dürichová

Druhá současná učebnice pedikúry u nás. Zpracování je ucelené, velmi kvalitní, věnuje se zatím jako jediná podrobně i přístrojové pedikúře. Každá pedikérka by ji měla mít.

17.02.2021

Manikúra a pedikúra Manikúra a pedikúra Patricia Herrera

Výborná, obsáhlá kniha, učebnice mokré pedikúry jako základu profese, včetně potřebných zákonů a vyhlášek, ochrany zdraví pedikérky. stejně je tomu s manikúru. Kdo má zájem o toto řemeslo, knihu bude potřebovat.

17.02.2021 5 z 5

Ekzémy a dermatitidy Ekzémy a dermatitidy Nina Benáková

Přehledné a srozumitelné zpracování nejen pro kožní lékaře. Farmakoterapie zahrnuje kromě jiného také psychoterapii a komplementární léčbu. Naopak obrazová příloha je pouze ilustrační, obsahuje pouze 23 obrázků.

07.02.2021

Lokální mykózy Lokální mykózy Anna Jedličková

Dobře zpracovaná tématika, přehledná a srozumitelná. Nejen pro lékaře a zdravotní sestry, využijí ji i bývalé zdravotnice pracující ve službách nebo třeba ústavech sociální péče.

07.02.2021 5 z 5

Tajemný mužíček z mušle Tajemný mužíček z mušle Miep Diekmann

Milá kniha vhodná pro malé školáky pro první čtení.

30.06.2021 3 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Leena Lehtolainen

Mě se kniha líbila. S dvěma malými dětmi se četla dobře, na chvíli jsem přišla na jiné myšlenky. Potřebovala jsem odpočinek a ten jsem dostala.

07.03.2021 5 z 5