Kortez komentáře u knih
Kniha náhodně vybraná v knihovně podle obalu. Nelituji toho, výborný námět, dobře se to četlo a určitě sáhnu i po předešlém dílu s názvem Hrobník.
Kniha přečtená v knihovně.
Náhodně jsem zabrousil k regálu s komixy a padla mi do očí. Oči tady jsou v roli která rozhodně překvapí. Já byl překvapenej. Moje dcera taky. Velice zajímavý počin.
Audiokniha.
Vyslechnuto v autě jako nenáročný krimipříběh. Lákalo mě prostředí kde se to odehrává a tak jsem byl v podstatě spokojený. Venku za okny mrzlo až to praštělo a v románu se potápěli v teplém moři...
Audiokniha. Vyslechnuto na popud CV 2023 - kniha, která se odehrává ve vesmíru. Tak trochu jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem Verneho četl docela často a žasnul nad jeho vizionářstvím. Teď když je technika ještě daleko vpředu, než za mého mládí se ty Verneho vize zdají ještě obdivuhodnější.
Audiokniha. Musím se přiznat že první díl jsem baštil i s navijákem ale druhý díl mně nudil. Sklamání.
Audiokniha. Roman přímo pro milovníky témat nacismu. Tady se jednalo o hledání bývalého esesáka nikoliv izraelskou tajnou službou, ale německým novinářem. Právě o to to bylo zajímavější a rozuzlení proč, byla pecka. Možná pro někoho předvídatelné, já si poslech užíval každou minutu. Plný počet hvězdiček!
Audiokniha načítaná skvelým Petrom Sklárom. Ako v prvej časti, aj tu som sa dozvedel mnoho nechutností zo slovenského podsvetia, politiky a s tým spojené záležitosti ako privatizácia atd. Kniha iba pre silné povahy, citlivým dušiam bude z opisov vrážd, výsluchov a mučenia pravdepodobne nevoľno, ako vlastne z celého obdobia "kardašizmu".
Celkem komplexní literatura faktu o působení jednoho soudce SS ve druhé světové válce. Rozhodně nehledejte napětí, jsou to jenom suchá fakta a ani život Konrada Morgena nebyl podle informací hrdinský.
Detektivní příběh z Islandu z doby druhé světové války. Tato krajina je pro většinu našinců velká neznámá. Pro mně taky. Bylo zajímavé číst zase něco neobvyklého. Knížka měla spád, jiný pohled na přítomnost americké armády vše ozvláštnilo a dodalo punc něčeho nového. Pokud se dostanu k dalším dílům tohoto autora, bez váhání čtu.
Audiokniha. Takový průměr na zabití času. Poslouchám v autě o přesunech z místa na místo a stačí. Žádný hluboký zážitek jsem nečekal, volba byla kvůli čtenářské výzvě.
Kniha je rozdělena na víc části, víc vypravěčů. Kdyby byla kniha celá ve stylu řezníka Ládi, četl můj oblíbený Jiří Vyorálek, dám okamžitě plný počet hvězdiček. Babské tlachy, drby nebyli tak zajímavé a ke konci už nudili.
Audiokniha.
Bavilo mě to na začátku a konci, střed byl trochu hluchý, ale chyba mohla být i ve mně že jsem se nedokázal plně soustředit. Takže za mně takový průměr. Co mi vadilo, pachatel nebo pachatelé meli mít jména neuvěřitelná, kdo četl, taky se nad tím určitě pozastaví.
Audiokniha.
Pár povídek z Wallanderových mladých let. Pyramida se mi líbila nejvíc, čtení pana Vyorálka všemu dodalo ten správný šmrnc.
Audiokniha
Poezie není můj šálek kávy, no narazil jsem na audio s přednesem mého oblíbeného Martina Hofmana, tak jsem si to vychutnal a vcelku dobře procítil situaci o které je tohle dílko.
Velice čtivě napsaný příběh z časů 2. světové války, příběh jedné podnikatelské rodiny z Hamburku kterou smetla válka. Přerod normální osobnosti na nacistickou zrůdu je tak jednoduchý až z toho mrazí. Kniha dává odpovědi na mnohé otazníky kolem války ale také jeden otazník v mysli čtenáře vytvoří: jak bych se zachoval já?
Nesrovnávat s Vyhnáním Gerty, i když je tahle zavádějící výzva přímo na obalu knihy. To byl vlastně důvod proč jsem si v knihovně půjčil Potomky mlčení.
Příběh měl pomalejší rozjezd a vlastně celý plynul jako pokojné rameno řeky v lužných lesích.
Viem že patrím k menšine, ale čím viac kníh z nášho mesta som prečítal, tým menej zábavy mi poskytujú. Už ani tie fóriky nie sú čo bývali. A ešte do toho Edo.
Průměrná detektivka kde hlavní motiv všeho bylo tetování, tetovací salony a vše kolem toho. Pro milovníky tetování možná mimořádně dobrá knížka, na mojí hlavu toho tetování bylo přespříliš.
Tenhle pokus se podle mého soudu příliš nevydařil. Po přečtení sice vše dávalo smysl, všechno do sebe zapadlo, ale napětí které nabízejí jiné detektivky všeobecně se zde nekonalo, čtení bych srovnal se skládáním dílků puzzle, to taky není napínavé a jediný cíl je dokončit dílo ať vynikne co vyniknout má.
Poválečné události v šumavských lesích zaobalené do romantického roucha. Stejně zůstalo smutno z toho, jak dokázali Češi zamést s Němci bez ohledu na to, jestli to byli nebo nebyli náckové. Poslouchal jsem audioknihu, co ještě umocnilo zážitek ohledně německé výslovnosti češtiny. Skvělá knížka na dlouhé zimní večery.
Nejdřív jsem se obával že tu tlustou bichli z knihovny stejně nebudu číst, no po prvních stránkách už to šlo samo. Dej měl spád, kapitoly ne příliš roztahané, už vím že můžu jít i do předešlých dílů. (když už jsem začal od třetího)