KriKri KriKri komentáře u knih

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Největší a nejrozsáhlejší kniha jakou jsem kdy četla. Viktoriánský Londýn je tady vykreslen naprosto dokonale, při čtení jsem si dokázala představit ruch a zápach starých londýnský ulic, cítila jsem lány levandule, mýdla a voňavky, viděla jsem dobovou módu i smradlavé nevěstince. Kniha je úžasně napsaná, děj je zajímavý a nepředvídatelný. Jen ta roztáhlost.. Některé pasáže pro mě absolutně zbytečné, nudné a pro děj naprosto nepodstatné. Zdlouhavé popisy mě mučily k smrti a nejednou jsem s knížkou chtěla seknout. Neudělala jsem to a jsem ráda. Čtení ani koupě knihy v žádném případě nelituji a už se těším, až si přečtu Jablko, povídky ze světa Kvítku karmínového a bílého. Jen pořád nevím, komu patří větší dík. Autorovi, za to že napsal takhle rozsáhlé historické dílo, nebo překladateli, že knihu dokázal tak brilantně přeložit a zprostředkovat ji i českým čtenářům?

06.10.2015 3 z 5

Růže podzimu Růže podzimu Abigail Gibbs

Nevím. Takové roztěkané, necelistvé. Zdá se mi, že autorka v některých věcech čerpala z jiných knih, možná je to jenom můj pocit. Na druhou stranu se mi líbí, že se snaží vytvořit úplně nový fantasy svět. Uvítala bych srozumitelnější vysvětlení dimenzí a politiky v nich vůči našemu světu. První díl se mi líbil víc, ale myslím, že téhle autorce dám ještě šanci :-)

23.08.2014 3 z 5

Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Jsem ráda, že jsem knihu přečtla a dozvěděla se, jak Christiana žila po tom, co skončila kniha My děti ze stanice ZOO, že jsem se to dozvěděla od ní samotné a ne z novin. Ale zkrátka už to není ono. Už to nejsou ty původní děti. Myslím, že takovou legendou jako My děti... se tahle kniha nestane, a nebude se k ní tolik lidí vracet. Není tak šokující, nechutná ani nepředstavitelná jako první díl.
Nechápu za co je Christiana tak obdivovaná. Na jejím životě není nic obdivuhodného. Po tom, co měla první kniha takový úspěch, mohla chytit svojí šanci a dostat se ze závislosti všemi prostředky, to však neudělala, jen se potácela od jedné závislosti ke druhé. Jediné, co na ní obdivuji je to, že nerozházela všechny peníze za drogy, ale celkem dobře s nimi naložila a to, že stále žije.

15.08.2014 3 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Úžasná kniha! Strašně dlouho jsem si ji chtěla přečíst, zároveň se mi do ní vůbec nechtělo, protože jsem se bála, že vzhledem k tomu, kdy byla napsaná, se nebude číst zrovna lehce. Ale opak je pravdou, od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Každému doporučuji si ji přečíst, je to prostě klasika, která inspirovala nespočet jiných knih a filmů...

30.06.2014 5 z 5

Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Bála jsem se, že to bude druhé Stmívání, nebo další Upíří deníky. Naštěstí se tak nestalo, i když si troufám tvrdit, že v jistých ohledech tam ta podobnost je. Přeci jen, je to upírské téma, takže tam ta podobnost asi i být musí. Každopádně kniha mě vtáhla do děje hned od první kapitoly, a to si mi často nestává. Koupě ani čtení nelituji a už se těším na další díl.

19.04.2014 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Pořád má co říct...

21.03.2014 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tak se to konečně podařilo. První kniha,která mi vehnala opravdické slzy do očí. A co jsem si z knihy odnesla? Možná to, že když člověk může měl by si plnit své sny, měl by se dál vzdělávat, měl by využít každé šance, která ho v životě potká a rozhodně by neměl stát na místě a jen přemýšlet coby kdyby.. Nikdo z nás neví, co ho v životě potká, a jaký den bude ten poslední. Všechno bohužel nekončí happy endem, tak jako v téhle knize.

20.09.2015 5 z 5

Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Na základě zdejších komentářů jsem čekala naprostou bombu. Nápad je skvělý, kniha je krásně napsaná. Kdyby se tady takový cirkus objevil, neváhala bych ani vteřinu a šla ho navštívit. Ale bohužel, ten příběh mě tak úplně nepohltil. Škoda, strašně moc jsem si přála, abych se od knihy nemohla odtrhnout, protože je opravdu kouzelná..

10.09.2015 3 z 5

V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

Miluju, miluju,miluju.. stejně jako všechny ostatní knihy od Sophie, které jsem četla. Chtělo se mi smát, na konci se mi chtělo brečet.. chtělo se mi všechno co se u knížky má chtít.. a nechtělo se mi skončit. Sophie Kinsella, nepíše žádnou vysokou literaturu, do dějin se asi nezapíše, ale o to víc jí mám ráda. Prostě srdcová záležitost.

05.01.2015 5 z 5

Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Rychlé předvídatelné čtení, ale je to takové milé, takže proč ne. Mám ráda knihy, u kterých se nemusí přemýšlet, člověk u nich vypne a krásně se odreaguje. V reálném životě nejsou většinou jen šťastné konce, tak proč si jich neužít aspoň v knihách?

13.09.2014 4 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knížku jsem četla už podruhé a stále mě nepřestává znechucovat, co je třináctiletá holka schopna udělat, aby si mohla šlehnout. Nepřestává mě udivovat, že si toho její matka takovou dobu nevšimla. Každopádně bych tuhle knížku nařídila jako povinnou četbu všem náctiletým, ať si sami rozhodnou, jestli takhle chtějí skončit. A určitě mě zajímá jak je na tom Christiane dnes, jestli se z toho svinstva dostala, nebo v tom pořád lítá, takže se v nejbližší době chystám na Můj druhý život.

06.08.2014 5 z 5

Pusinky Pusinky Stanislav Rudolf

Knihu jsem četla poprvé, když mi bylo tak 12-13 let, tenkrát jsem z ní byla nadšená, i když jsem jí nedočetla. Během let jsem si na ní občas vzpomněla, ale už jsem jí nesehnala, proto jsem neodolala, když jsem jí tady na bazaru za pakatel objevila. No.. s odstupem času nechápu, co se mi na knize tak líbilo. Tentokrát jsem jí sice dočetla, ale hlavní hrdinka mi svým chováním, svojí žárlivostí a sobeckostí těžce lezla na nervy. Ale krásně jsem si na knize ověřila, jak se během let mění vkus čtenáře. Dvě hvězdy snad jen z nostalgie.

09.04.2014 2 z 5

Magie krve Magie krve Tessa Gratton

Docela příjemné změna po všech těch upírech a andělech.

06.11.2013 4 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Nejlepší z celé série. Pořád se něco dělo, žádné zdlouhavé popisy, nebo přemýšlení hlavních postav. Nejvíce se mi líbila Jacobova kniha.

16.10.2013 5 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Já jsem z těch knih opravdu mile překvapena. A teď už jsem zvědavá na ten strhující závěr :-)

11.10.2013 5 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Viděla jsem všechny filmy dřív, než jsem četla knihu, musím se přiznat, že se mi do knih moc nechtěla, ale jsem mile překvapena. Tady opět platí, že knížka je lepší než film.

03.10.2013 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Jako jednu z mála mě kniha bavila od samého začátku a nemusela jsem první část přetrpět jako mnozí jiní. Zmizelá je skvěle promyšlená, má výborně promyšlené detaily, všechno do sebe zapadá. Čtenář opravdu dlouho neví na čem je, a kde je pravda, která je ve finále velice děsivá. Ten konec jsem sice čekala trošku jiný, vrcholnější, napínavější, krvavější... Gillian u mě zabodovala a určitě si přečtu i její další knihy.

22.11.2014 5 z 5

Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Rachel Joyce

Příběh o tom, že na konci cesty můžeme najít něco úplně jiného, než pro co jsme šli..

24.09.2014 4 z 5

Brusinky Brusinky Barbara Nesvadbová

Nejhezčí na celé knížce je její přebal. Už v vůbec nevím, o čem jsem četla na začátku. Nic moc...

06.07.2014 2 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Úžasná série. Skvělé zakončení. Jen lituji, že jsem viděla všechny filmy dřív, než jsem se pustila do knih a byla jsem tak ochuzena o to nejlepší...

01.06.2014 5 z 5