Kristy78 komentáře u knih
Ač Murakamiho rukopis, tak mi povídky nesedly. Za mě asi nejslabší dílo od toho autora.
Velmi čtivé, pěkně napsané. I když se snad člověk nechce dozvídat více o osudech postav, protože tuší, co se bude dít, nejde přestat a najednou je konec. Ale pouze knihy a jednoho příběhu. Myšlenky čtenáře se stále k tomuto těžkému a smutnému tématu vrací.
Nemůžu se úplně připojit k předchozím komentářům. Z této knihy na mě Provence úplně nedýchla. Ale jsem ráda, že ten kraj znám a ráda se tam znovu vrátím, jen mi inspirací nebude zrovna tato knížka.
Čím dál tím lepší! Takové vyústění jssm opět nečekala.
Čtivé, napínavé,....skvělé!
Bylo příjemné si zavzpomínat pana Havla. Jako by však kniha byla psaná velmi narychlo. Ač se snaží shrnout život V.Havla zejména v hlavních bodech ani to se občas nepovede.
Opět vtipně podané vyprávění z cest.
Pěkné vyprávění z prostředí vysokých hor doplněné fotkami. Je fajn si přečíst, jak to všechno fungovalo dříve jinak. Třeba, že se lezci museli prokázat svými dovednostmi na ledu a skále, než byli puštěni na výstup ;)
Po životopisu A.Christie jsem sáhla i po detektivce - a musím říct, že to byla velmi čtivá a dobře napsaná. I když jsem vlastně viděla televizní předlohu, tak jsem stejně netušila, kdo je vrahem :)
Zdlouhavé, příliš květnaté, Místy jsem vůbec nechápala, co tím autor chce vyjádřit. Ač velmi ceněný román, jsem ráda, že jsem došla vůbec ke konci a rozhodně ve mě nebude toto dílo dlouho rezonovat.
Chvíli trvalo, než jsem se začetla. Celý příběh je praktocky o tom jak Harry Králík Angstrom utíka před svou ženou, rodinoi, milenkou a vlastně sám před sebou.
Napínavé od začátku. Konec čtený jedním dechem. Vždy mě překvapý, jak autor udrží více linek příběhu a jak na sebe jednotlivé knihy nepřímo navazují a tvoří jeden celek s hlavním hrdinou Harry.
Skvělé! Tenhle díl utíkal od samého začátku. Tom Waaler konečně ze hry! Na to jsem opravdu čekala. Parádní, přečteno jedním dechem.
Poetické, syrové čtení, skvělá návaznost na předchozí knihu.
Začíná mě to bavit :) Těším se na další díl. Jen doufám, že na toma Waalera brzy dojde!! ;)
Další díl za mnou. Válečné vsuvky nebyly zrovna to pravé ořechové. Ale děj se za polovinou knohy rozběhl a netrpělivě jsem očekávala jak opět vše dopadne :)
Dalši vyřešený případ. Harry Hole opět vedl vyšetřování svým svérázným způsobem. Teším se na další příběh :)
Pěkně od začátku :) První setkání s Jo Nesbø. Klasická detektivka, seznámení se s Harry Hole...těším se na další dily :)