KubaHanzelin KubaHanzelin komentáře u knih

Čarodějnice Čarodějnice Bill Willingham

Něco málo tomu chybělo do další Mýtické dokonalosti
Po crossoveru se vracíme k hlavnímu příběhu a zároveň se konečně dozvíme, co se děje v podnikatelském odboru, malý posun v příběhu je znát, Frau Totenkinder a Bufkin jsou tahouni tohoto svazku, jsem zvědav jak to bude pokračovat, vyhlížím pořádnou řežbu! I dvousešitové okénko v Azylu s Lapem a Karkulkou se povedlo, mám toho krále uklízeče prostě rád:)

02.08.2020 4 z 5

Hledaný Hledaný Chip Zdarsky

Slabší jak první díl
Ve kterém mě dostalo velké odhalení na konci, tady příběh pokračoval, tam kde skončil, ze začátku to šlo, ukáže se Vulture a pár dalších Spideyho záporáků, pak na scénu příjde Black Panther, Hawkey..a pak už je to smršť, ukážou se skoro všichni záporáci, béčkový tým Avengers a další.. Chvílemi jsem si říkal, že čtu spíš další Avengers a ne další Spider-Manův komiks a hlavně na konci.. zase ten zatracenej cliffhanger!

02.08.2020 3 z 5

Parťácká romance Parťácká romance Joe Kelly

Mám teď v knihovničce předeadpoolováno, ale tohle byl prozatím poslední kousek (minimálně na nějakou dobu).
Dát tyhle dva hláškující marvelovské miláčky dohromady byl super nápad, jen si říkám, že ten humor byl moc na sílu, v pozadí je vážnější příběh a ten se mi líbí poměrně dost, jsem zvědav co z toho bude dál, snad půjde kvalita příběhu nahoru. Kresba je jako u sólo Deadpoola moc fajn, i když tu máme jiného kreslíře

02.08.2020 3 z 5

Útěk z Kůstkova (01) Útěk z Kůstkova (01) Jeff Smith

Na Kůstka jsem slyšel hrozně moc chvály a tak jsem po něm sáhl a musím říct, že už chápu proč.
Najdou si v něm něco dospělí i mladí, tohle je komiks, který by měly číst všechny děti, ne ty hovadiny typu "Dogman" atd.

01.08.2020 4 z 5

Všechno dobré... Všechno dobré... Brian Edmund Posehn

Tak ten konec to zachránil, hlavní příběh skončil dost uspokojivě, až na tu linku s Deadpoolovou ženuškou, ale rozepisovat se tu o tom by byl spoiler..
Kresba prvních tří sešitů byla super, pak to zase spadlo do té klasiky, které je fajn, ale tím to hasne..
Mini příběhy bych možná vyškrtl a retro stálo sakra za to !
Škoda těch mini příběhů a Shiklak, jinak by to bylo za plný počet:)

31.07.2020 4 z 5

Osa Osa Brian Edmund Posehn

Ta kvalita trochu upadá, ale zajímavý námět s otočením povah! Zenpool byl.. těžce v klidu, na to nemám co jiného říct:) Příběh se blíží do velkého finále (?) A Deadpool je vážnost sama o sobě, což mi nevadí, ale co mi na tomto díle vadilo byl "retro" sešit, ten byl protentokrát slabší, každopádně jsem zvědav, jak tohle všechno dopadne..

30.07.2020 3 z 5

Vzpoura na Nexu Vzpoura na Nexu Jason Hough

Boooooožeeeee, to bylo taaaaaaak dlouhý!

320 stran není žádná délka, ale když je kniha napsaná stejně jako Vzpoura na Nexu tak se to prostě šíleně táhne, i když vás zajímá co se na Nexu dělo před událostmi hry. Bylo fajn, zjistit nějaké to info navíc, přestože už je to dost dlouho co jsem hru hrál a nepamatuju si kdo je kdo atd., i tak mě lehce nalákalo dát tomu druhou šanci, ale myslím, že nejdřív sáhnu po "druhém dílu" prequelu k Andromedě, která snad bude lepší než tento kousek. Tím nechci říct, že to byla úplná katastrofa, ale kdyby se vypustilo to neustálé omílání toho samého pořád dokola, kniha by byla o půlku, možná i více kratší a mohla by vyjít jako komiks, nebo jako novela a bylo by to stokrát lepší. Sloane byla fajn, možná měla dostat více prostoru společně s Calixem a Kesh, tu snahu o kapitoly postav, které se v příběhu jen mihly bych nejradší úplně vypustil..
No, radši to tady useknu, jinak bych, bohužel, kritizoval dál a nakonec bych musel ubrat další hvězdu, což by bylo kruté:) Silnější 2*

29.07.2020 2 z 5

Velký mytický crossover Velký mytický crossover Bill Willingham

Jack se nám vrátil a zapletl do toho vlastní sérii..? hurá...
No dobře, podle hodnocení jsem čekal nějakou příšernou hrůzu, ale bylo to fajn, silnější průměr určitě. Hlavní příběhová linka Mýtů šla úplně do pozadí, ale proč si na chvíli neodskočit jinam, i když to byla jedna velká (chvílemi trapná) sranda. Nápad s literáry byl fajn, i když bylo dopředu jasné, že to pro naše milované hrdiny dobře dopadne, možná mě trochu mrzela zbytečná délka, tehle příběh se mohl s klidem smrsknout na půlku a hned by to bylo o hvězdičku lepší!:)

22.07.2020 3 z 5

Prvotní hřích Prvotní hřích Brian Edmund Posehn

Asi zatím nejslabší z této série..
Nevadí mi vážnější příběh, ani archivní sešity, ale kresba už mi fakt trhá oči a ani Deadpool není tak vtipný jak býval, do konce zbývají dva svazky, takže to nejspíš dočtu, ale může to jen mile překvapit..

20.07.2020 3 z 5

Bílý Láma Bílý Láma Alejandro Jodorowsky

Zajímavý kousek a první setkání s Jodorowskym
Nemám k tomu moc co říct, tohle si člověk musí přečíst a udělat si vlastní názor:)

19.07.2020 4 z 5

Ďábel vchází do dveří Ďábel vchází do dveří Mike Carey

Něco jiného než jsem očekával
Spoustu čtenářů se s Luciferem setkalo díky Sandmanovi (ke kterému jsem se ještě nedostal), ale já se s ním setkal skrze seriálovou verzi a tak jsem si při čtení říkal, co si tvůrci seriálu vlastně vzali z komiksu.. no a říkám si, že skoro nic? Aspoň tak mi to přišlo při čtení pekelníkova důchodu v našem světe, nechci to úplně odsuzovat, ale za mě průměr, možná časem sáhnu po dalším svazku, který má už lepší hodnocení:)

19.07.2020 3 z 5

List od Nimrala a jiné příběhy List od Nimrala a jiné příběhy J. R. R. Tolkien

Trochu jiný Tolkien
Byla tu i slavná Středozem, ale i něco jiného a.. povedlo se to! Sice nemohu dát plný počet, protože Tulák Rover mě nenadchnul jako ostatní, podle toho, co tu tak čtu. Ale jinak ano, nepočítaje List od Nimrala a poezii v podobě Příběhů Toma Bombadila by se opravdu jednalo spíš o dětské příběhy. Rozhodně se i tento kousek bude vyjímat v mé skromné Tolkienovské sbírce:)

19.07.2020 4 z 5

Z neznámého světa a další příběhy Z neznámého světa a další příběhy Erik Kriek

Co na to říct, není to dokonalé, ale je to moc dobré, kresba vystihuje Lovecraftovskou tématiku, takže já jsem s touto jednohubkou spokojen

17.07.2020 4 z 5

Boj Boj Joss Whedon

Příjemná a přehledná kresba stejně jako v prvním díle, jen dějová linka mi nepřišla tak zajímavá, i když jsem rád viděl Profesora X taky jednou chybovat:)

14.07.2020 4 z 5

Nadaní Nadaní Joss Whedon

Kresba na kterou je radost pohledět, příběh možná trochu předvídatelný, ale místy dokázal překvapit. Musím říct, že Crew teď ty komiksy sype jeden za druhým, ale je to sakra dobře, je co číst:)

14.07.2020 5 z 5

A jestli neumřela, vyšiluje dodnes A jestli neumřela, vyšiluje dodnes Skottie Young

Po stopadesáti miliónech vymrkaných doporučení jsem podlehl..
..a parádně se bavil!
Tohle není bůhvíjak promyšlený a hluboký příběh, jde spíš o řežbu u které si odpočinete a slupnete ji do hodiny jako malinu, protože si říkáte: "Co to sakra, ta Gertruda provede tentokrát?".
Až mi bylo skoro líto, že jsem na konci, letos by měl vyjít ještě druhý díl, už teď ho vyhlížím!

13.07.2020 4 z 5

Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

NEDOČTENO
Bohužel, tohle se nedá, zvládnul jsem braky jako je Silo, ale tohle je už moc i na mě.
Stranger Things jako seriál je pecka, i kniha Temný experiment se dala, ale tohle je velké nene. Lákalo mě to na Hoppera, ale to je tak jediné zajímavé na této knize, setkáme se tu s Hopperem a... zbytek je o ničem, žánrově nezařaditelné se samotným světem ST to má společné jen krátké kapitoly věnované Hopperovi a El, které slouží jako pauzy při Hopperově vyprávění z New Yorku..
Silně nedoporučuji

10.07.2020

World of Warcraft: Kniha čtvrtá World of Warcraft: Kniha čtvrtá Walter Simonson

Asi nejslabší ze všech 4, Med'anuv příběh byl nemastný, neslaný a s příběhem hry nemá moc co dělat.. vlastně.. nic, původně jsem si myslel, že se jedná o jakýsi prequel ke Cataclysmu, což byla původně asi i myšlenka, ale je to podáno tak trochu nesmyslně, pokud je Med'an nový Strážce, proč nepomohl při Cataclysmu a dalších záležitostech ve hře? Aha, nojo vlastně, protože Strážcem se vlastně později stane Khadgar, což dává smysl :D no co, ale nenudil jsem se. Slabší průměr

06.07.2020 3 z 5

Doba temna Doba temna Bill Willingham

MOŽNÉ SPOILERY

Něco končí, něco začíná..
Mýty zvítězili ve válce o svou domovinu, ale tím příběh nekončí, na povrch se dere horší a děsivější nepřítel než byl Císař (Geppetto). Ale Doba temna byla hlavně o emocích a i když vím, že se daná postava může vrátit, jeho smrt mě opravdu zasáhla a pro mě osobně to byla asi nejemotivnější část z dosud čtených Mýtů..
Vedlejší příběhy o Geppettovi a Mauglím, neurazí ani nezklamou, ale jsou tam trochu navíc, což pozor, není na to na škodu, čím víc Mýtických příběhu, tím lépe!

04.07.2020 4 z 5

Válka a střepy Válka a střepy Bill Willingham

Velká válka je tu!
Tímto svazkem by Mýty mohly s klidem skončit, ale upřímně? To by mi bylo opravdu líto, sice to bylo trošku slabší než předchozí svazky, ale pořád neskutečně vysoká laťka po příběhové stránce.. jen mě trochu mrzelo to, že strana "dobráků" byla v podstatě neporazitelná.. to mi trochu kazilo dojem z Války a střepů..no, ještě nejsme u konce.. pokračujeme dál!

03.07.2020 4 z 5