Kudík Kudík komentáře u knih

Pauza Pauza Kylie Scott

(SPOILER) Leif Larsen se mi zamlouval již v prvním díle pro svůj smysl pro humor a celkově veselou náturu, proto jsem ráda, že i přes to co jej potkalo se Shannon a následky po nehodě, jej to nezměnilo. S jeho vyobrazením na obálce si jej moc neztotožňuji. Anna byla jeho celkem zajímavý lehce kritický protiklad. Koho si také vzít jako spolubydlo, než někoho kdo má vybavení do bytu a vy máte v podstatě pouze jen ten byt? :)
Přesto mám trochu problém, a to když mi při čtení před očima nabíhal od této autorky jiný titul, a to "Rockové sólo" s Anne a bubeníkem Malem. Bylo tam dost podob.... Anna i Anne, když žárlily na své protějšky, tak se vrhaly na neuvěřitelný úklid, no a Leif i Mal se poprali na trávnících před domem, před zraky svých přítelkyň, kde obě dvě něco v rámci boje schytaly.
No a celé to završil epilog. Toho nebýt, tak hodnotím lépe, ale přesto čtivá oddechovka.

17.06.2023 3 z 5

Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Toto bylo zase od autorky něco, kde jsem od počátku nevěděla koho litovat dříve, ale na celé čáře napříč dějem vedli oba Robové Lachlani, otec a syn. Tohle si potomci nezaslouží zažít, ale čím jsem starší, tím se k sebevraždě stavím více shovívavěji. Neomlouvám jí, ale mám jisté pochopení pro zoufalé a zkratkovité jednání, kde těmto jedincům nedojde, co jejich rodina, přátelé...., anebo ten, který je najde, protože dříve konají než přemýšlí. Další v pořadí byla asi Samatha, která prostě naletěla a Connor Tunstall, který žil v tom, v čem a s kým žil, s tvrdým zjištěním, že peníze pravé přátelé nenahradí. Oproti problémům všech mi zrovna "prohřešek" Maegan přišel jako naprostá prkotina. Naprosté nepochopení jsem měla pro Carolyn. Mrzí mě, že závěr byl tak zbrklý a vlastně vůbec nevím, jak dopadl (zda vůbec pořádně proběhl) projekt na matiku. A velké díky za knihovníky. :)

16.04.2023 5 z 5

Přitažlivost mezi námi Přitažlivost mezi námi Brittainy C. Cherry

(SPOILER) Jsem ráda, že jsem poznala novou autorku a mám celou jednu její sérii za sebou. Někdy to čtení bylo náročnější, ale tento díl mi v rámci série Elements přišel nejméně dramatický s minimem "zásadních" zvratů.
Máme zde tři sestry v podání od nejstarší, a to Lyric, přes Mari až po nejmladší Lucille zvanou Lucy, které od své zesnulé matky dostaly jako dárky hrací skříňku s baletkou, houpací křeslo a přívěšek s drahokamem ve tvaru srdce. Každá dle matčina uvážení i s odůvodněním. V průběhu děje měl největší váhu pouze ten přívěšek, protože sestry byly celkem rozlišné. Dále je zde spisovatel Graham Russell s nijak šťastnými vzpomínkami na právě zesnulého "otce" Kenta Russella, ale naštěstí je zde i rodina jeho vysokoškolského profesora Olivera, kde se mi trošku pletla jeho žena Mary s prostřední sestrou Mari. A kdo pozorně četl jako já, tak postřehl (ještě před narozením Talon) to, když Dr. říkal jiný počet týdnů než Graham, takže jsem v samém závěru nebyla překvapená, jen zklamaná... Naštěstí to přišlo bezmála v samém závěru, který byl trošku zbrklý, ale opět nechyběl epilog po letech. Maktub.

05.04.2023 5 z 5

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Z počátku jsem měla trošku pocit, že se od (pro mě o5 nové) autorky jedná o prvoplánové provedení, ale i kdyby, zasáhlo to svůj cíl. Od začátku je čtenář v emotivním kolotoči a neví zda litovat více Tristana nebo Elizabeth, anebo následně čekat, co vyplodí její nejlepší kámoška bez filtru, Faye. Ještě než jsem začala tesknit nad ztrátou všech, tak jsem se musela současně i smát, a takhle to šlo v podstatě celým dějem. Do toho prarodiče, Zeus, Bubba a oslovování Burák a Kaštánek, plus Tanner.
SPOILER: Zde mě překvapilo (právě kolem Tannera) pár věcí v závěru, např. vše ohledně mince (hod s cílem výhry a její samotné provedení), ale to k čemu se doznal nikoliv, protože jsem při jeho chování měla jisté podezření od cca 2/3 knihy.
Každopádně parádní čtení o zlomených jedincích, kteří se pomalými nádechy dávají znovu dohromady.

01.04.2023 5 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Jack Palata byl v předchozí části sice vtipnější, ale zde tak nějak hezky dozrál, a protože se mi líbí obálky u knih od této autorky, tak jsem čekala, zda dojde na zásadní rozdíl mezi ní a hrdinou. Došlo. ;) Každopádně to co provedla Riley… já osobně bych nedokázala odpustit. Jsou věci, navíc v začátcích vztahů, které jednoduše zasadí rány a zrnka nedůvěry, které nejde snadno překonat. Překvapilo by mě, kdyby na NZ řešili zdravotní indispozice Jacka přesně jako u nás. Protože jsem si tím sama prošla, tak už tam jen v tom ukázkovém postupu chybí pouze PRT. Jsem ráda, že se zde nadále vyskytují postavy z prvního dílu, i když by bylo divné, kdyby se zde jeho nejlepší přítel s Lily neukázali. Ohledně Maxe jsem si říkala, zda to celé není fligna (dokonce z jeho strany) a Riley vše podstoupila zbytečně, přesto měla jiné, lepší možnosti. Opět super čtení, tentokráte s Poi.

16.02.2023 4 z 5

Půlnoční zátoka Půlnoční zátoka Nora Roberts

Kdyby byla možnost, tak bych ráda viděla sídlo Manet Hill na vlastní oči, a to před cca 100 lety, před Declanovou opravou a v současnosti. Ve svém lepším a statečnějším rozpoložení si tam střihla i nějakou interakci s duchovním osazenstvem, max. to snad odnese jen spodní prádlo a pár šedin navíc. :)
Od začátku jsem nevěděla proč jsou mi nejvíce sympatické postavy v podání Declana a Abigail, ale jejich protějšky, Angelina a Lucian, již z daleka tolik ne. Z tohoto důvodu mě závěr moc nepřekvapil, ale spíše mi mé sympatie objasnil. Abigail mi bylo celkem líto, a to že si svého "štěstí" moc neužila, no a Deca beru všema deseti. Opět parádní četba 4,5*.

05.10.2022 4 z 5

Léto divokých květin Léto divokých květin Kathryn Taylor

Začátek je celkem smutný, avšak konec mi přišel až moc pohádkový. Zoe to celkově neměla jednoduché. Její funkce náhradnice v rodinné firmě za svého bratra, dále starosti s maminkou, a aby toho nebylo málo, také se dozvídá svoji diagnózu. Nedivím se, že to potřebovala nějak uzavřít, a kde jinde, než v Cornwallu. Jack a jeho sestra Rose jsou tam momentálně také, tzn. byla pouze otázka času, kdy na sebe Zoe a Jack natrefí. Jejich příběh je celkem věrohodný, ale u Rose to bylo pro mě neuvěřitelné, protože už vidím postavu Simona v reálném světě. :)
A tentokrát mě autorka dostala, osobně jsem sázela na pokus o vraždu Jacka, protože Chris měl v úvodu jeho bundu...

13.07.2022 4 z 5

Rodina pro začátečníky Rodina pro začátečníky Sarah Morgan

Kniha na mě působí jako takové laskavé pohlazení na duši. Je z pohledu tří postav, a to floristky Flory :), relativně čerstvě osiřelé Izzy a kamarádky zesnulé, v podání Clare. Pozitivní je, že jsou zde samé sympatické postavy, ať již výše uvedené vč. vtipné Julie, Jacka, Todda a Aidena, anebo lehce poťouchlé maminky Clare a neopomenutelné Molly. Bečino tajemství mě nepřekvapilo, spíše rozladilo, protože proč chtít víc, když mám takovou rodinu?
Obě dvě "záchrany" v závěru mě pobavily. Tímto děkuji za dávku dobré nálady knihkupectví Knihy Dobrovský. 4,5*

04.07.2022 5 z 5

Sandy Sandy Melanie Moreland

Doslova pohádkové zakončení série. Sandy si také kousek svého štěstí zasloužila, a to včetně jejích chlapců z BAM, partnerek a přátel této rozrůstající se rodiny. V rámci epilogu je známo, kdo má kolik dětí, a kde budou trvale i rekreačně trávit "rodinné" svátky. Možná se dočkáme i pokračování s potomky, a to ve Vested Interest: ABC Corp. V rámci děje a postav jsem ráda, že Kontrakt jsem četla před touto sérií a Kontrakt 2 až po ní.

18.04.2022 4 z 5

Aiden Aiden Melanie Moreland

Musím konstatovat, že ani tento díl výrazně nepřekvapil, avšak také nezklamal. Tento příběh je sice hlavně o Aidenovi a Cami, ale zbývající dvojice nezůstávají nijak pozadu. A stejně, jako v předchozí části nepřekvapil Greg, tak zde bylo brzy jasné, že Cami nezapomíná a neztrácí věci jen tak. Kdo se mi velmi zamlouval, i přestože měl pouze pár "štěků", je Reid, na jehož příběh se obzvlášť těším.

06.04.2022 4 z 5

Léto Léto Amanda Quick (p)

(SPOILER) Poslední díl a s ním i odhalení minulosti a jisté totožnosti, vč. nalezení pachatele krádeže cenného díla, a to vše za účasti Octavie a Nicka s jeho synem Carsonem. Mihnou se zde i páry z předchozích dílu, resp. sestry Nicka a hlavně děda a praděda v podání Mitchella se Sullivanem. Hezké zakončení této trilogie s parádní barovou bitkou. :)

21.01.2022 4 z 5

Knihomolka Knihomolka M. K. Hardy

Má první kniha od této autorky a jedním slovem.... roztomilá s moc hezkou obálkou. Postavy, jako Nikol, Matěje, Fany a Luka, jsou více než sympatické a použité vtipy (sice celkem známé), ale stále zábavné. Trošku mi to chování postav přišlo na úrovni SŠ než VŠ, ale já se také nechovám adekvátně ke svému věku. :) Velké plus za Sunnyho a narážky na pár knižních postav. Ideální četba na vypnutí, kde je potřeba jen trochu nadhledu.

30.11.2021 4 z 5

Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Duo autorek umí, a proto (anebo přesto) od nich vyjdou nadprůměrné a jindy průměrné tituly. Toto řadím k té druhé variantě. Hlavní postavy se snažily být sympatické, ale u obou mi prostě některé charakterové vlastnosti vadili. I když snaha autorek byla znát, např. u Cartera a jeho péči o seniory, u Kendall její závěrečné rozhodnutí, čemu dala ve výsledku přednost. Co však velmi oceňuji, je zakomponování názvů textů písní (převážně od The Beatles, ale třeba i od F. Sinatry). Škoda, že k tomuto dílu není rovnou sepsán playlist. Pobavila mě Pixy v roli psa (z DB). :)

21.08.2021 3 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

V nejlepším se má sice přestat, ale stejně to zamrzí, že se s touto rozrůstající partičkou setkám opět až u repete. Docela mi chybělo i poděkování autorky, které zatím bylo v každém díle, ale stejně si říkám, že pokud zvládne během roku napsat 3 romány, tak se třeba opět do Woodshillu vrátí.
„Blakeu, udělej stojku.“ Krásný to trest ve 2. díle od Nolana, za nesplněný úkol. :) Víc prostoru dostal Blake ve 4., kdy se skamarádil s Everly. Jak se mi moc zamlouval předtím, tak zde mi na začátku lezl na nervy. Chápu, že očekávat od svých ex nelze asi nic zázračného, ale to co prováděl doslova nad hlavou Jude ... a následně se při provalení jejího "problému" z L.A. zachoval jako pokrytec, to stejně ty mé sympatie úplně neudusalo. U Jude si říkám, že to byl příběh jako ze života. Velký sen a následně bublina praskne. Je jen na daném jedinci, jak se k tomu postaví a s kým po boku. Co mi udělalo velkou radost je Scott. Stále jsem čekala, jak s ním bude naloženo, až jsem při prvním náznaku zavětřila, no a ono to vyšlo. :)

06.04.2021 4 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Předně jsem ráda, že se zde průběžně setkáváme i s postavami z předchozích dílů, takové asi největší "pojítko" je Dawn. Dále se mi líbilo, že děj probíhal souběžně s příběhem Sawyer a Issaca, ale přesto mi tento přišel zatím nejslabší. Nevím, Nolana jsem si z předcházejících dílů představovala trošku jinak a u Everly, tam mi nesedělo víc věcí, ale i přesto je to opět velmi čtivé. A na Blakeův příběh se vrhám rovnou.

06.04.2021 4 z 5

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Susie Tate

Normálnost se přeceňuje, hlavně to pro každého znamená něco jiného. Osobně bych takovou doktorku, jako byla Kira Murphyová brala všemi deseti (i když raději v jiném oboru :) ). Popis, že se jedná o neřízenou střelu byl na místě... dále to byla super kámoška, neuvěřitelný smíšek, správně potrhlá mrňavá hipísácká sexuoložka, která mě několikrát upřímně rozesmála. Henry (bratr Barclayho Lucase) si za Prófu nemohl přát lepší a více osvěžující záskok, který byl to nejlepší, co jej potkalo. U interakcí Kiry jsem občas vrtěla hlavou, ale převážně se parádně bavila a Barclay po svém prozření také, protože články z epilogu vypovídají své. :)
Autorka je praktická lékařka a její manžel anesteziolog, tudíž věřím, že část děje opírá o své zkušenosti. Jen mě mrzí, že se jedná o třetí díl série, kdy předchozí u nás nevyšly (zatím), a týkají se celkem důležitých postav jako Libby a Millie. Ráda si přečtu i jejich příběhy, navíc, když se zde mihne jejich kamarádka Kira.

20.10.2024 5 z 5

Reparát z lásky Reparát z lásky Sharon M. Peterson

Na autorčinu prvotinu to vůbec nebylo špatné. Mělo to svá slabší místa, ale tak dobrosrdečná hrdinka jako byla Persi Mayfieldová (27) se svojí babičkou Mimi (jejíž moudra tesat do kamene) a osmiletou sousedkou Lilah, milující vše z ptačí říše a zvířecích dokumentů, je celkem snadno zastínily. Líbil se mi postupný vývoj ze šedé myšky v novou Persi. Sice se v závěru měla tendenci vracet do starých kolejí, ale naštěstí to bylo jen dočasné vyšinutí mysli. Zajímavých postav zde bylo vícero, jako i druhých šancí, když to prostě nevyšlo napoprvé.
Celkově bych to shrnula jako nenáročně čtivé se zajímavými a všedně nevšedními hlavními hrdiny.

26.08.2024 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

(SPOILER) Jak se Nic (Nicole) dostala do městečka Jackson Harbor? Přes klišé jako je zrušená svatba, kvůli nevěrnému snoubenci a špatné sestře Veronice, která je její identické dvojče a v tomto městečku si u jednoho ovdovělého lékaře domluvila práci chůvy, ale jede místo Nic na (ne)líbánky.
Doktor Ethan Jackson má mnoho sourozenců, a to nejstaršího Braydena, který řídí rodinný pivovar a nejmladšího motokrosaře Leviho..., a pár dalších jako barmana a nerda Jakea, hasiče Cartera a báječnou sestru dokončující disertačku Shay. Pevně věřím, že se všech jejich příběhů také dočkáme. V plánu je prozatím Jakeův. Dále je zde důležitá matka rodu, a to Kathleen Jacksonová, kamarádka Teagan a Ethanova megaskvělá dcera Lilly (6).
Dá se říci, že každá z postav má své tajemství a skrývá je za závojem lží. Jak vážné je jejich provinění, je na posouzení čtenářů. Já pro všechny našla jisté pochopení mimo Marcuse a Veronicu. Dvojče nedvojče, tohle se nedělá, a tak snadno neodpouští.

"Štěstí je cesta.
Řekni Ethanovi, že ho miluješ, kdykoli ho uvidíš!!!
Věříme lžím, které si namlouváme.
Manželství vyžaduje práci.
Láska zrozená ve lži je ŠPATNÝ DRUH LÁSKY!"

20.06.2024 5 z 5

Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Myslím, že to opravdu nikdo nečekal :), ale pro starší bratry, a to Huxleyho a JP, to nebylo překvapení, následně ani pro jejich ženy Lottii s Kelsey. Snad mimo Breakera s Liou to napadlo každého, i toho, kdo to nečetl. :)
Breaker se s Ofelií znal z VŠ, konkrétně ze SSS (skrytého spolku scrabblistů), kdy se cca 10let intenzivně platonicky přátelili, a po škole navíc bydleli v bytech vedle sebe. Zvrat v jejich přátelství přišel ve chvíli, kdy Liu přítel požádal o ruku a svatba měla být již za pět týdnů.
Škoda jen, že starší bratři víc neprudili, pletařský kroužek byl taková slepičárna a paní Beaverová nedostala víc přes prsty. I přes tyto drobné výhrady jsem se dobře bavila a nezbývá mi, než si počkat na příběh Ryota Bisleyho s Mylou.

23.05.2024 4 z 5

Pan Náladový Pan Náladový Penelope Ward

Na jedné straně jelen Dax Moody a na druhé ptáček Wren McCallisterová, kteří oba dva byli neuvěřitelně pohlední, ona navíc talentovaná, on bohatý, ale v jistém ohledu oba naprosto nepoužitelní. V podstatě je začátek o tom, že si Dax objedná privátní masérku (pouze masérku), a to s jistým skrytým úmyslem, ale na masáž při jejich první schůzce ani nedojde. Osobně se mi z postav více líbily ty vedlejší, a to Rafe, hospodyně Shannon a otec Chuck, kteří to mají v hlavě více srovnané. Nevím, ale nešlo zde o nic zakázaného, navíc při takové chemii bylo odpírání a oddalování zbytečné. Nemít kniha jen pár stánek a nebýt od mé oblíbené autorky, tak hodnotím hůře. 3,5*

27.03.2024 4 z 5