Kudík Kudík komentáře u knih

Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

Po prvním díle jsem šla do druhého se stejným očekáváním, a to se naplnilo. Daisy a Prescot, alias Silver a princ Scotty, oba cca okolo 20let s vyjadřováním puberťáků, ale vzhledem potetované valkýry a modela. Některé situace, a to snaha autorky o akční zápletku a závěr, chování postav, ať již bodyguardů nebo v rodině.. milostné zápletky napříč a přes příbuzenské vztahy, to vše byla dobrá snaha, ale vyšel z toho trošku guláš. Psát knihu v těhotenství je samo o sobě akční až dost. :)

20.02.2023 3 z 5

Vdaná, či ne? Vdaná, či ne? Annette Broadrick

(SPOILER) Na daný žánr to nebylo špatné a já to četla aniž bych předem mrkla na anotaci, takže jsem byla i příjemně překvapená vraždou (seznámení se Sherri s Gregem) a celkem i akčním začátkem. Bohužel s postupujícím dějem přišlo zjištění, že se vracíme a držíme harlequinské šablony. Důvod jejich prvního rozchodu mi přišel malicherný, stačilo si pořádně promluvit.

20.02.2023 4 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Jack Palata byl v předchozí části sice vtipnější, ale zde tak nějak hezky dozrál, a protože se mi líbí obálky u knih od této autorky, tak jsem čekala, zda dojde na zásadní rozdíl mezi ní a hrdinou. Došlo. ;) Každopádně to co provedla Riley… já osobně bych nedokázala odpustit. Jsou věci, navíc v začátcích vztahů, které jednoduše zasadí rány a zrnka nedůvěry, které nejde snadno překonat. Překvapilo by mě, kdyby na NZ řešili zdravotní indispozice Jacka přesně jako u nás. Protože jsem si tím sama prošla, tak už tam jen v tom ukázkovém postupu chybí pouze PRT. Jsem ráda, že se zde nadále vyskytují postavy z prvního dílu, i když by bylo divné, kdyby se zde jeho nejlepší přítel s Lily neukázali. Ohledně Maxe jsem si říkala, zda to celé není fligna (dokonce z jeho strany) a Riley vše podstoupila zbytečně, přesto měla jiné, lepší možnosti. Opět super čtení, tentokráte s Poi.

16.02.2023 4 z 5

Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Super obálka, skvělá hrdinka Lily, parádní tým ragbistů a jejich Haka v čele s Alexem a Jackem = v kostce má 4. kniha od autorky. Shodou náhod byl v mé předminulé knize také Ben, a v hodně podobné pozici. Ohledně jeho postavy jsem čekala trošku víc, např. vysvětlení proč ta změna, a to Ben nyní a Ben před více než rokem, anebo jisté klišé v podobě nadřízené či nedodržení smlouvy. V závěru jsem ráda, že na má očekávání nedošlo. Zatím jedna z nejlepších knih od autorky. Nejvíce si cením originálního sportovního prostředí a hned jsem také zkoukla pár pokřiků a sestřihů na YouTube. :) Lepší 4,5*.

14.02.2023 5 z 5

Šíleně bohatý Šíleně bohatý Kylie Scott

Bloumala jsem očima pro stránkách a hledala autorku série "Stage Dive", anebo příběhu "Věř mi", ale moc se mi nedařilo ji zde najít. Cca do 3/4 mi přišlo, že čtu pohádku pro velké holky, kde opravdu "Popelka" ke svému bohatému princi přišla, ale následný zvrat a ta krize už byla na mě moc. Alice byla fajn, min. do doby, kdy ještě stála nohama na zemi a nepřišlo jí nenormální, že na ní ze šatny vypadávají další nové značkové hadry, kabelky a diamantové hodinky. A Beck mohl být sebekrásnější, sebebohatší, ale ukázka, že štěstí si nekoupí na mě zapůsobila tak, že si jej vlastně koupil. Přesto počáteční vtip a jistá soudržnost sourozenců Elliotových byla fajn.

12.02.2023 3 z 5

Scénář na lásku Scénář na lásku Annabel Monaghan

Příjemné a nenáročné čtení o rozvedené Noře, jejích dvou dětech, a to Arthurovi a Bernadette, žijících v Laurel Ridge, kam dorazí i filmová hvězda se žhavým až doutnajícím ;) pohledem, na natáčení Čajovny, v podání Lea Vance. Další důležitou postavou je i lehce imaginární a sebestřední Ben v roli nepřítomného exmanžela. Kniha je opravdu pohodová a společně s Norou se bavím nad jejími scénáři pro romantické TV kanály, hlavně jejím matematickým a hravým stylem pro určení pohlaví, místa a zaměstnání její hlavní postavy. :)
MiniSPOILER: Chtěla jsem dát plné hodnocení, ale nemůžu, protože zápletka ohledně naprosté nekomunikace, to si (u "čtyřicátníků" v podání) scénáristky a výřečného herce neumím představit. Osobně jsem původně podezřívala z pletich Bena či Naomi.

11.02.2023 4 z 5

Cizí holka Cizí holka Hana Bořkovcová

(SPOILER) Poprvé jsem četla tak strašně dávno, že to snad není ani pravda. :) Překvapilo mě, že si i po tolika letech pamatuji klíčové věci, jako řízek a salát na rozloučenou, Petra a jeho maminku, i otce Pepíka, kterého se teta Gábi bála, a hlavně rozbití již rozbitého zámku v sámožce. Aktuální přečtení mi připomnělo, jak dobré zázemí jsem doma měla, a to rodiče, kteří se starali, teplo, světlo, jídlo.... Co by člověk nyní zrovna za rodiče dal. Asi se podívám i na film, o kterém jsem neměla tušení, že byl natočen.

09.02.2023 4 z 5

Zajatci snů Zajatci snů Jayne Ann Krentz

Až na to množství lucidního snění a oneironautů pátého stupně to nebylo zlé. Příběh je pro autorku celkem typický, i když s menším překvapením v závěru, přestože hlavní strůjce/pachatel je celkem brzy jasný. Isabel Wrightová, její zděděný Sphinx a Ellis Cutler jsou ústřední postavy, které se s dějem nadále vyvíjejí. Je zde i dostatek vedlejších (převážně) kladných, kteří různou měrou hlavní dvojicí pomáhají či škodí. Kdo má od autorky přečteno více knih, ten nebude překvapen ani zklamán, ale pro nové čtenáře to není do úvodu nejvhodnější titul. 3,5*.

05.02.2023 4 z 5

Hledá se vévodkyně Hledá se vévodkyně Annie Burrows

Musím se přiznat, že jsem v tomhle díle moc rukopis autorky nepoznávala a dále je anotace celkem vytržená z kontextu, což ve výsledku nevadilo.
Oliver není typický vévoda, a to co zažil v dětství byl více něž traumatický zážitek, proto osoba, která z něj vyrostla, uměla dobře odhadnout lidi. V případě osiřelé Sofie a jejich zajímavého seznámením hned v úvodu nad paní Pagettovou se mu to hodilo. Sofia vůbec nebyla nudná Jacku a díky za Sněhurku. :)
Začátek příběhu byl bezva, celkem akční a následné "soupeření" o přízeň vévody mělo jiskru, ale ten závěr to nějak přebil. Nejvíc rozhovor před Livvy.

04.02.2023 3 z 5

Hudba z vedlejšího kupé Hudba z vedlejšího kupé M. K. Hardy

Opět příjemné a nenáročné čtení, kde nechybí sympatické ústřední postavy ani vhodně zvolená a tematická obálka. Sice se mi "Knihomolka" a "Hacker" líbili o trošku víc, ale i zde jsem si přišla na své, a to když modelka s rodiči cestuje na pracovní dovolenou do Paříže a má kupé vedle nadaného kytaristy a zpěváka...., jen kdyby nehrál tak smutné až depresivní písně. Emma i Daniel měli každý své světy, a také problémy, ale společně se zvládají přeci jen lépe. Dále se mi zamlouvala její nejka Karolína a bavil, i když jen velmi krátce, jeho bratr Martin. Romantika završená kratičkým epilogem, přesto mi zde něco málo nesedělo, ale i tak rychle čtivé.

31.01.2023 4 z 5

Kovboj k pronajmutí Kovboj k pronajmutí Barbara McMahon

Nevlastní bratr Beccy Mark ani tak neodmítl převzít ranč, jako se vůbec vrátit a podílet se na jeho chodu. Moc tomu nepomáhá ani jeho setra Zuzana, která také nemíní dlouho zůstat. Celkem zajímavý postoj nevlastních sourozenců, kteří si neuvědomují, co pro ně Becca udělala, a že nahradila jejich vlastní matku. Náhoda jí přivede do cesty Joshe Randalla, který jí vydatně pomáhá. Na harlequinku to nebylo nejhorší, až na ten přeslazený závěr. 2,5*

29.01.2023 2 z 5

Nevěsta na tři roky Nevěsta na tři roky Barbara McMahon

Cole Langford se v nouzi obrátí na kamarádku své mladší sestry Becky, a to čerstvě osiřelou Trishu se žádostí, aby si jej na tři roky vzala a jela s ním za prací do Kuvajtu. Protože Trish aktuálně nemá stání a pracovat na svých knihách může kdekoliv, souhlasí.
Po cca roce jsou však okolnostmi donuceni se vrátit, a zde začíná změna z nepřekonatelné manželky kamarádky v manželku vamp. :) V rámci edice lehčí nadprůměr. 3,5*

29.01.2023 4 z 5

Vévoda v pasti Vévoda v pasti Barbara Cartland

Nudná lady Lynda a zhýralý vévoda z Buckingtonu, to je ústřední dvojice tohoto dílka, kde není vše tak jednoduché a přímočaré. Lynda mě od své svatební noci příjemně překvapovala, bohužel to zazdil samotný závěr, který byl po celkem akční scéně přeslazený.

25.01.2023 3 z 5

Klíč odvahy Klíč odvahy Nora Roberts

(SPOILER) Konec magické trilogie byl asi nejvíce akční a ze Zoe byla slušná bojovnice, jen nemusela být tak často sama po zkušenosti Malory a Dany. Taky se měla za co rvát, ať již za Simona s Bradem, své přátele nebo zakleté sestry. Závěrečné přání jsem očekávala.
Zoe se dočkala pergamenu s nejdelším textem: „Krása a pravda jsou ztraceny bez odvahy, která je podrží. Avšak jeden pár rukou může svírat příliš silně a poklad vyklouzne z prstů. Ztráta a bolest, smutek a vůle osvítí krušnou cestu lesem. Na této cestě zůstává krev, smrt nevinnosti a přízraky toho, co mohlo být. Jakmile se cesta rozdvojí, víra zvolí správnou stezku, ale pochybnosti ji zatarasí. Přijde zoufalství, nebo radost? Existuje naplnění bez rizika ztráty? Bude to konec, anebo začátek? Vyjdete na světlo, nebo se vrátíte do temnoty? Na každé straně stojí jeden s otevřenou náručí. Vyberete si, nebo v pěsti na prach rozdrtíte to, co už jste získala? Strach je lovec a jeho šípy zasahují srdce, mysl i tělo. Bez léčby se rány zanítí a jizvy zatvrdnou do podoby štítu, který brání očím prohlédnout. Kde stojí bohyně s mečem v ruce, připravená na každou bitvu? A stejně ochotná složit zbraň, když nastal čas míru. Najděte ji, poznejte její moc, víru a nezdolné srdce. Protože až se na ni konečně zadíváte, získáte klíč k její svobodě. Naleznete ho na cestě, kde před vámi žádné dveře nezůstanou zavřeny.”
Trochu mě mrzí, že nedošlo ještě na nějaké uzavření v rámci galerie, knihovny a Jamese. Otevřením Požitků sice nastala nová životní etapa hrdinek, ale přesto mi k tomu něco málo chybělo.

22.01.2023 4 z 5

Klíč vědění Klíč vědění Nora Roberts

(SPOILER) V předchozí části se Malory nepřekvapivě zadařilo a nyní je řada na Daně, která je prostě skvělá. Nejen jako knihovnice a knihomolka, ale i jako přímá a rázná žena. Její rozhořčení a zklamání jsem si uměla v případě Jordana živě představit.
Indicie pro Danu byla ve znění:
„Poznej minulost a hledej v budoucnosti. Vše, co bylo, je i bude, tvoří gobelín života. Vedle krásy dlí ošklivost, vedle vědění nevědomost, vedle odvahy zbabělost. Jedna bez druhé nemůže vyniknout. K cestě za klíčem musí mysl pochopit srdce a srdce uctívat mysl. Najdi pravdu v jeho lžích, skutečnost ve fantazii. Kde jedna bohyně kráčí, druhá čeká a sen je jen vzpomínka na to, co přijde.“
Kniha měla parádně akční scénu v závěru knihy knihy. :) Opět rychle přečteno s očekáváním, jak Kane v závěru ještě více přitvrdí.

22.01.2023 4 z 5

Klíč světla Klíč světla Nora Roberts

(SPOILER) Tři sestry, tři klíče ke třem zámkům a tři ženy v podání Malory Priceové, Dany Steelové a Zoe McCourtové, které se seznámí na koktejlové party na Válečníkově vrchu, který aktuálně obývají Rowena a Pitte. Kdo jsou ti dva odhalí již první díl, a kdo další bude ženám mimo Flynna, který je nevlastním bratrem Dany a současně místní novinář, pomáhat, se zde také záhy objasní.
Malory, vylosovaná jako první, pro své hledání obdrží pouze indicii:

„Hledejte krásu, pravdu a odvahu. Ani jedno neobstojí samotné. Dvě ty věci bez třetí by nebyly kompletní. Hledejte uvnitř a poznejte, co je ještě třeba poznat. Zjistěte, co skrývá temnota. Hledejte vně, kde světlo vítězí nad stíny jako láska nad smutkem. Stříbrné slzy kanou pro píseň, která tryská z duší. Hledejte za tím i mezi tím, tam kde krása kvete a bohyně zpívá. Přijdou chvíle strachu a žalu, avšak síla srdce porazí obojí. Až naleznete, co hledáte, láska zlomí zlé kouzlo a srdce vynese klíč na světlo.“

Příběh je to vskutku magický, který rychle plyne. Od autorky mám sice raději její detektivní romány, ale ráda si přečtu i další díla, která nesou její rukopis, jako je i toto. Jako celek s velkým přispěním Moea nemohu hodnotit jinak. :)

22.01.2023 5 z 5

Nezkrotná zrzka Nezkrotná zrzka Caitlin Crews

Zkusila jsem něco od pro mě dosud neznámé autorky a v rámci žánru to vystihla dvěma slovy Aracely. :) Odpovídající a výstižný název je v originále, avšak překlad "Nezkrotná zrzka" není úplně ono. Imogen byla sice zrzka, ale otcem a poloviční sestrou (ani jednoho v rodině nechcete) byla celkem hodně zkrocená, a co nezvládli oni, daly jeptišky. Nenáročné, průměrné čtení.

18.01.2023 3 z 5

Panna, nebo orel Panna, nebo orel James Bailey

Musím se přiznat, že jsem si nevšimla, že je kniha od autora, nikoliv od autorky. To bylo celkem překvapení, protože mi Joshovo chování přišlo občas rozporuplné. Po Jade byly schůzky s Emou, Olivíí a náhodné seznámení se s Lucy, anebo Evou v uličce "lásky" osvěžující. Nerozhodnost je celkem častý jev a proč si nehodit třeba mincí, že? Jen v některých situacích to bylo celkem na hraně a v jiné jsem ráda, že se mincí neřídil. U Ježíše jsem se bavila a smála nejvíc, dále u pátrání s Evou. Mazlíček Jeremy mohl dostat více prostoru a jsem ráda, že se pro otce Joshe nestal položkou na jídelníčku. :) Příjemná a nenáročná oddychovka, kde mi přesto ještě něco málo chybělo, ale i tak za mě lepší průměr 3,5*.

16.01.2023 3 z 5

Záblesk v zrcadle Záblesk v zrcadle Amanda Quick (p)

Olivie LeClairová měla úžasný a celkem výstižný dotaz pro eliminaci partnerů rychlého randění, a to „Kdybych zítra zmizela, prošel byste peklem, abyste mě našel?“ Proto odpověď s kterou se vytasil "John" byla ta pravá. Harlan Rancourt s jeho talenty byl také velmi zajímavá postava a snad se mihne i v rámci své pětiletky v sérii "Společnost arkány", někde kolem Fallona Jonese. Tato série mě teprve čeká, ale líbí se mi promyšlená provázanost autorky.

06.01.2023 4 z 5

Barvy noci Barvy noci Amanda Quick (p)

North Chastain a Sierra Rainesová jsou ústřední dvojicí tohoto dílu. Sierra a její schopnosti, vč. hledání toto pravého zaměstnání pro ní a North s jeho problémem se ztrátou jeho paravloh a očištěním jména Chastain po zmizení jeho dědy. Tento díl mi přišel lepší, a to akčnější a vtipnější než předchozí.

04.01.2023 4 z 5