kuky921 kuky921 komentáře u knih

Hloupežníci Hloupežníci Miloš Kratochvíl

Velmi jednoduchý příběh, který ani neurazí ani neuchvátí. Knížku čtou povinně děti ve 4. třídě a je mi těch dětí líto. Jsou lepší knížky.

03.10.2016 2 z 5

Návrat do ráje Návrat do ráje Rosalind Miles

Na filmové zpracování si pamatuji jen opravdu útržkovitě, ale knížka je opravdu prima čteníčko.

31.08.2016 5 z 5

Agatha Raisinová a otrávený koláč Agatha Raisinová a otrávený koláč M. C. Beaton (p)

Oddychová detektivka s velmi neodbytnou hlavní hrdinkou. Velmi pěkně se četla a také mě zaujala velmi pěkná obálka knížky.

29.07.2016 4 z 5

Vidlačka z Chytrova Vidlačka z Chytrova Gabriela Doušová

Velmi příjemná knížka. Kdo by poté nechtěl bydlet mimo město :-)

24.07.2016 4 z 5

Kronika rodu Hrušínských Kronika rodu Hrušínských Marie Valtrová

Velmi zajímavá kniha o vzniku tohoto rodu. Co mě zaujalo, tak vznik samotného jména "Hrušínský" - za všechno může náhodně utržená hruška.....

09.06.2016 4 z 5

Jak si vycvičit rodiče Jak si vycvičit rodiče Pete Johnson

Velmi je čtivá, občas jsem se velmi pobavila. Dcerku to moc nezaujalo. Takže souhlasím s tím, že je to spíše pro starší čtenáře. Myslím, že to hlavně ocení rodiče s mladšími dětmi - takové nakouknutí z jiného pohledu.

03.06.2016 4 z 5

Krásná vězeňkyně Krásná vězeňkyně Hannah Howell

Pěkný příběh, ale velmi podobný příběh už jsem četla - jen nevím, kdo od koho opisoval :-(
Knížka je čtivá a je to prima odlehčení.

01.05.2016 3 z 5

Pohádky pro holky Pohádky pro holky neznámý - neuveden

Pěkná knížka s velmi pěknými ilustracemi. Jedná se o soubor zkrácených příběhů pro mladší slečny. Řekla bych, že velmi povedená.

13.03.2016 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knížka jsem četla asi měsíc, jelikož těch emocí by na mě v jednom tahu bylo moc. Je velmi čtivá, rozdíl od absolutně nečitelných Kateřin.
Je to krásný příběh o mladých lidech, kteří i přes nepřízeň osudu, nic nevzdávají. Snaží se s životem rvát, dokud mají síly.

11.03.2016 5 z 5

Čemu se smála Adina Mandlová Čemu se smála Adina Mandlová Ondřej Suchý

Knížka se mi nelíbila, jediným plusem byly fotografie. Jinak mi to trochu připadalo, jak ... jedna paní povídala

05.02.2016 2 z 5

Retro ČS Retro ČS Michal Petrov

Pěkné prolistování nedávnou historií, dobrý nápad.

12.12.2015 3 z 5

Čtyřiatřicet Čtyřiatřicet William Hastings Burke

Velmi zajímavá kniha o lidskosti i v dobře nacismu a zejména u člena rodiny, kde by jí nikdo nehledal. Zároveň je i smutné, jak se mu po ukončení války stalo příjmení prokletím.

07.11.2015 5 z 5

Češi na vlásku - Příručka národního přežívání Češi na vlásku - Příručka národního přežívání Benjamin Kuras

Asi před deseti lety jsem jí dostala jako dárek a byla to první knížka, která mě napružila a napsala jsem i autorovi. Nelíbila se mi a šla okamžitě z mé knihovny.

22.10.2015

O věrném filmování Antonie Nedošínské a Theodora Pištěka O věrném filmování Antonie Nedošínské a Theodora Pištěka Pavel Taussig

Jelikož mám oba velmi ráda, tak mě knížka nadchla.

17.10.2015 5 z 5

Divoška Kim Divoška Kim Anna Lorencová (p)

Prima prázdninový román, který jsem poprvé četla asi v patnácti. Byla to sranda.

17.09.2015 5 z 5

Skios Skios Michael Frayn

Počáteční námět záměny byl dobrý, ale to zpracování a zbytečností bylo až moc. Naprosto zoufalé. Dočíst tuto knihu až na konec byl opravdu výkon.

13.08.2015 2 z 5

Vybíjená Vybíjená Michal Viewegh

Dala jsem autorovi další šanci a opravdu to nejde. Za mě je to úplně zbytečná knížka. Dá se přečíst, ale je to úplná ztráta času.

13.08.2015 2 z 5

Moje nejmilejší psí historky Moje nejmilejší psí historky James Herriot (p)

Krásné povídky o psích mazličcích a jejich paničkách. Velmi pěkné.

16.07.2015 4 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Velmi něžné povídky, které pohledí po duši. Nečetla jsem první knihu, tak nemůžu srovnávat, ale určitě si jí opatřím.

16.07.2015 5 z 5

V pavučině vztahů V pavučině vztahů Joy Fielding

Jednoduše výborné. I když s knížky s vražedkyněmi dětí úplně nevyhledávám, tak tahle byla velmi čtivá a na padoucha Jacka jsem měla podezření až v posledních padesáti stránkách, takže velmi dobrý výkon.
Je to už má třetí knížka od této autorky a zřejmě asi není poslední :-)

01.05.2015 5 z 5