kuky921 komentáře u knih
Velmi zajímavý nápad s návštěvami knižních hrdinů. Místy se mi to zdálo trochu zdlouhavé.
Velmi pěkná obálka.
Velmi nečtivé. Jediným plusem je obálka a citáty, což je málo.
Příjemné příběhy ze života žen, které si většinou začnou užívat život až po nějakém kotrmelci. Ke změně potřebovaly impuls.
Na počátku více dějových linek, které se ve finále spojí. Jakmile dojde již k mírnému propojení, dostává děj spád.
Po Žítkovských bohyních jsem sáhla po další knížce od stejné autorky. Chápu, že hledání informací bylo jako slavné hledání jehly v kupce sena. Knížka byla zajímavá, ale spíše jsem čekala další “bohyni”.
Za mě nemá takový spád jako Zmizelí. Takže dobré, ale bomba to není.
Deset příběhů, které na mě zapůsobily velmi laicky a neúplně. Očekávala jsem od titulu více.
Velké zklamání. Očekávala jsem od autorky Cizinky, kterou mnozí vyzdvihují do nebes, že detektivka bude živá, ale přečetla jsem 204 stran a děj se velmi, ale velmi vleče. Nemá to žádný spád.
Velmi povedená kniha, která je prostá pohádkových postaviček, za to velmi reálná. Je velmi příjemná pro začínající čtenáře - krátké kapitoly a pěkné ilustrace.
Knížka s více časovými liniemi, což mám ráda.
Zamilovaná matka, která opustila své dvě děti a šla za svým, kde ovšem nebylo všechno jak má být. A na druhé straně děti, kteří se snaží najít pravdu.
Pěkně zpracovaná kniha s veselými ilustracemi. Některé povídky jsou povedenější některé už méně...
Čtení je to zajímavé, ale řekla bych, že postačí se řídit selským rozumem a myslet pozitivně.
Šlo to, ale že bych byla z této knihy uchvácena, to tedy ne. Příběh mi připadal velmi předvídatelný.
Krátká, jednoduchá knížečka o vílách Winx. Dcerce se moc líbila.
Pěkné čtení pro začínající čtenáře, kteří si rádi přečtou vypravování o kamarádství mezi malým slůňetem a žirafím klukem :-)
Jedná se o úzkou, čtivou knížečku, která je lehce inspirovaná knížkou Luisa a Lotka. Jen zde nejsou vyměněná dvojčata, ale kluk žijící pouze s tatínkem a věrným psem Kiki.
Výborná knížka pro začínající čtenáře. Četla jsem jí s dcerkou, které se příběh moc líbil.
Velké zklamání. Jediné, co knihu zachraňuje jsou ilustrace. Příběhy nenadchnou a co mi vyloženě vadí je čeština.
Hlavní hrdinkou prvního příběhu je dívka Matylda. Vypravěč ovšem neví, jak jí má vlastně říkat - v prvním odstavci je to Matylda, v druhém Tylda a stále se to střídá. Očekávala bych, že autor alespoň jméno hrdinky bude mít jasný.
"A má bejt jako co?" - je sice krásné, ale tato kniha je pro děti, které se češtinu učí, tak bych předpokládala, že jazyk bude spisovný.... ale budiž
Další chuťovkou je příběh s názvem Nina. Tak zde řádil tiskařský šotek, tedy doufám...
např. "Mypřece tenhlevlakpoháníme, tos nevěděla mladáslečno? Teďmáme pauzuale zachvilku užzase pojedemetak mě laskavěpusť, anoo?" - je to opravdu paráda :-(
Příběh se velmi pomalu rozjíždí a finále je na posledních padesáti stránkách. Očekávala jsem větší dynamiku.