kuky921 kuky921 komentáře u knih

Neznámému bohu Neznámému bohu John Steinbeck

Knížka se mi dobře četla, ale zejména konec už byl pro mě trochu mimo. Zkusím asi příště jiný román od tohoto autora.

01.08.2016 3 z 5

Mrknutím oka Mrknutím oka Kiki Thorpe

Pěkný, pohádkový příběh pro malé uličnice.

25.07.2016 4 z 5

Standa a dům hrůzy Standa a dům hrůzy Arnošt Goldflam

Dobrodružná knížka pro děti, pěkné čtení a prima říkanky zločinců :-)

21.07.2016 5 z 5

Záhada č. 28 Záhada č. 28 Magdalena Wagnerová

Velmi hravě napsaná knížka s velmi pěkným věnováním autorky.
"Mému otci, který celý život usilovně četl a celý život si knihy usilovně půjčoval...
A jestli se na onom světě může číst, určitě si je půjčuje i tam."
No, není to krásné věnování?

19.07.2016 4 z 5

Jakov a sedm zlodějů Jakov a sedm zlodějů Madonna Ciccone

Velmi krátký příběh s dobrým koncem.

03.06.2016 3 z 5

Skřítek Nils Skřítek Nils Astrid Lindgren

Velmi pěkné příběhy, jen se mi zdály ještě nedopečené. Nápad výborný, ale potřebovaly by ještě nějakou tu "špetičku". Knížka má krásné ilustrace.

10.03.2016 4 z 5

Země dinosaurů: Jak Saro vyprávěl příběh Země dinosaurů: Jak Saro vyprávěl příběh neznámý - neuveden

Velmi pěkný příběh s dinosaury.

06.03.2016 5 z 5

Podivuhodný svět zvířat Podivuhodný svět zvířat Milan Kořínek

Velmi pěkně zpracovaná knížka, dcerka je z ní úplně paf. Už sháníme druhý díl :-) Je to pohled na zvířata z jiné strany...

12.12.2015 5 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Knížka se velmi dobře četla, velmi zajímavý nápad - pátrání po ztraceném příteli uprostřed džungle. Konec byl zajímavý, i když jsem měla pocit, že jsem podobný závěr už někde četla.

28.11.2015 4 z 5

Ježíšek zpívá vánoční koledy Ježíšek zpívá vánoční koledy neznámý - neuveden

Velmi pěkně zpracované koledy. Dětem se knížka velmi líbila.

26.11.2015 4 z 5

Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu Petra Braunová

Pěkný prázdninový příběh, ale děti moc nezaujal. Ilustrace jsou velmi pěkné.

26.11.2015 3 z 5

Zvířata celého světa Zvířata celého světa kolektiv autorů

Knížka pro menší děti, informace jsou trochu letem, světem, ale ilustrace jsou úžasné.

21.11.2015 3 z 5

Bosá královna Bosá královna Ildefonso Falcones

Překrásná knížka, která je velmi dobře napsaná. Nejsou tam žádná hluchá místa. Četba vtáhne a nepustí. Na to že jsem do této doby o tomto autorovi neměla ani ponětí a byl to výběr podle obalu, myslím, že to byla velmi dobrá volba.

21.11.2015 5 z 5

Pohádky o kohoutkovi a slepičce Pohádky o kohoutkovi a slepičce Michal Černík

Pohádky jsem četla dětem před spaním, ale asi v půlce knížky o ní přestali mít zájem. Příběhy jsou pěkné, ale v každém příběhu se opakuje část děje ... třikrát se ptá zvířátek, jak postavit domeček apod. Na počátku to nevadí, ale když je to stále, tak je to trochu protivné.

18.11.2015 3 z 5

Princezny: Pěkně prosím Princezny: Pěkně prosím Walt Disney

Pro menší děti - o etiketě, jak se máme chovat a to vše s klasickými postavičkami od Disneye. Velmi pěkné a srozumitelné pro děti.

18.11.2015 4 z 5

Mraky nad Barrandovem Mraky nad Barrandovem Stanislav Motl

Velmi pěkně zpracovaná publikace a svým způsobem i velmi smutná. Bylo velmi smutné, že po několika letech, kdy herci dodávali lidem možnost alespoň na chvilku utéct od války, se nakonec sami stali štvanou zvěří. Líbil se mi projev Franty Kocourka a jeho vrána....

18.11.2015 5 z 5

Doktore, to je ale kotrmelec! Doktore, to je ale kotrmelec! Patrick Taylor

Nemůžu o této knížce říct nic špatného, ale nic fantastického ho to taky není. Je to prostě popis života vesnických lékařů, ale pro mě bez energie.

08.11.2015 3 z 5

Tomáš a jeho přátelé - Příběhy na dobrou noc 3 Tomáš a jeho přátelé - Příběhy na dobrou noc 3 neznámý - neuveden

Pěkné čtení místo večerníčku.

07.11.2015 4 z 5

Medvídek Paddington Medvídek Paddington Michael Bond

Krásná knížka pro malé píďalky i pro dospělé. Velmi kouzelný příběh.

02.11.2015 5 z 5

Zlobilky Zlobilky Martina Drijverová

Velmi příjemná a jemně poučná knížka. Jen je škoda, že rozuzlení příběhu Holčičky den a noc nelze uvést do praxe. Použila bych to na moje zlobidla :-)

31.10.2015 5 z 5