kululinka kululinka komentáře u knih

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Neskutečná kniha. Četla jsem ji až zhruba rok poté, co jsem viděla film, který mě velmi zasáhl, a i tak mě neskutečně dostala. Sdílela jsem se Cheryl nejen její cestu, ale hlavně myšlenky. Nemám, co bych vytkla. Skvěle povyprávěné, strukturované, prostě pecka. Sama jsem si před četbou prošla těžkým obdobím, a i když mé problémy byly úplně jiné než problémy Cheryl, neuvěřitelně mi pomohla. Některé knihy je třeba číst ve správný čas, a ta tvoje přišla na minutu přesně a zachránila mě...díky Cheryl!!! Jedna z nejlepších knih, které jsem měla čest číst :-)

17.04.2019 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Moje třetí kniha od Keplera. Pořadí nedodržuji, ale zatím tedy nejslabší. Začátek mi přišel hrozně pomalý a zdlouhavý, dialogy postav křečovité. Celkově mi čtení dalo zabrat a musela jsem se do něj nutit, na což u Keplera nejsem zvyklá. A jako pomyslná nejhorší třešnička na dortu mi přišla chyba, kdy se Anja uprostřed stránky najednou "změní" v Sagu. Tohle se sice moc nepovedlo, ale stane se, i mistr se někdy utne. I tak se těším na další díly z pera této autorské dvojice :-)

28.03.2019 2 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na můj vkus měla kniha trošku pomalejší rozjezd, ale jinak super. Přistupovali jsem k ní trochu skepticky, po všech těch komentářích, ale byla jsem víc než příjemně překvapená. Super námět i popis z pohledu jedné postav a konec nečekaný. Paráda!

23.01.2019 4 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Super kniha. Už z prvního dílu jsem byla nadšená, ale tento byl ještě lepší! Jen dánská dějová linka zůstala nevyřešená...

08.11.2018

Obeť bez tváre Obeť bez tváre Stefan Ahnhem

Jedna z nejlepších detektivek, které jsem četla. Některé věci (a vlastně i motiv pachatele) trošku přitažené za vlasy a postava Fabiana Riska hodně nesympatická, ale nešlo se odtrhnout a přestat číst. Super!

31.10.2018

Záludné léto Záludné léto Ben Aaronovitch

Konečně díl, který mě bavil a nemusela jsem se nutit do četby. Mělo to spád i vtip, fakt super! Tohle je ten styl, který mě v Řekách Londýna a nadchl, a který jsem bohužel v následujících dílech postrádala.

28.09.2018 3 z 5

Prokleté domovy Prokleté domovy Ben Aaronovitch

Poslední dobou mám s Peterem Grantem asi nějaký problém. Zatímco Řeky Londýna jsem hltala a upřímně se u nich bavila, s každým dalším dílem spíše víc trpím. Přečtení tohoto dílu mi trvalo měsíc, až posledních pár kapitol nabralo spád. Snad budou další pokračování lepší, jinak se budeme muset rozloučit, Petere...

17.09.2018

Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

Zvláštní kniha, překvapila mě. Nebýt čtenářské výzvy asi bych se k ní nedostala a přehlížela ji. Zvláštní styl psaní se mi moc líbil, strhlo mě to víc než bych čekala. A konec jsem já, cynik s úchylkou na vraždy a detektivky, kterého nerozhodilo ani “povinně obrečené Než jsem tě poznala”, jsem suverénně obrečela a těžko rozdýchávala. Jedna z knih, které vás poznamenají na vždy.

26.08.2018 4 z 5

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Je to již několikátá kniha od Simony Monyové, s níž jsem měla tu čest, a její osobitý styl se mi prostě líbí. Dobře se to čte, má to spád, skvělá hra s jazykem a vůbec to není nuda, protože sarkasmus a humor jí nebyly cizí. Je jí prostě škoda :-(

17.08.2018

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Přiznám se, že jsem od knihy asi čekala trochu víc. Určitě není špatná, dobře se čte, i mě bavila, ale není to nic, z čeho bych si tzv. sedla na zadek. Ale jako chuťovka ke kávě super :-)

13.08.2018 3 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Neskutečná kniha...ani nevím, jak to popsat. Hltala jsem ji téměř jedním dechem v každé volné chvilce, kterou jsem si dokázala ukrást. Ještě teď mě z toho mrazí. I když jsem tak nějak věděla, co se v historii naší země dělo, kniha mi pořádně otevřela oči.
Opravdu jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Chtěla jsem napsat, že mě mrzí, že Gerta neměla ve svém životě alespoň trochu štěstí a pak jsem si uvědomila, že měla až neskutečné štěstí, že přežila...

08.06.2018 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Zatím nejlepší, co jsem od autora četla. Dokonce i Erika už mi tolik nelezla na nervy a byla sympatičtější :-)

23.05.2018 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Dobrou detektivku pro mě hodně dlouho představoval jen Jo Nesbo, ale teď se ukazuje, že i jiní mohou být v tomto oboru dobří a to hodně dobří. Na to, že to je autorova prvotina, tak tedy klobouk dolů. Chytlo mě to neskutečným způsobem, úplně jsem knihu zhltala. Všechno dobré, námět, styl psaní, postavy, prostě super. Jen mi chybělo pár vysvětlení (POZOR SPOILER: Pastor ze sekty zmínil, že jeho asistent si bude moct v nebi vybrat z mrtvých holčiček. Takže o tom všem věděl? Nebo to nějak inicioval? Co za jména vozila Malin v obálkách? Holčičky nebo důchodce k okradení?) To mi trošku vrtá hlavou, ale jinak vážně super kniha.

17.04.2018 5 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

No tak tohle se vážně nepovedlo. Od autorky Zmizelé jsem čekala přece jen něco víc. Ze začátku se to rozjíždělo slušně, námět dobrý, ale ten konec....to je jako co? Přijde mi to, že autorka sama nevěděla co dál, tak to splácala páté přes deváté a radši ukončila. Pro mě obrovské zklamání a o to horší, že jsem si to dobrovolně koupila :-(

03.04.2018 2 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Knihu jsem dostala kdysi dávno pod stromeček a pak dlouho ležela zapomenuta. Díky knižní výzvě jsem se k ní konečně dostala. A tleskám!!!Je to čtivé, oddechové, vtipné a prostě jiné. Celou dobu jsem vybuchovala smíchy a u zabíjačky už jsem smíchy brečela :-D Za mě tedy ano!!!

29.03.2018 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Dan Brown je jeden z mých oblíbených autorů, se kterým to táhnu už několik let. Na knihu jsem se velmi těšila, ale nakonec jí dávám jen 3 z 5, z toho 1 bod hlavně proto, že si pro část děje vybral Barcelonu, která je mou srdcovou záležitostí, a 1 za profesora Langdona :-) Kniha je super, dobře se čte, děj plyne, ale je tak nějak předvídatelný a není tak strhující a dechberoucí, jako u hvězdné trojice "Andělé a Démoni, Šifra Mistra Leonarda a Ztracený symbol".

14.03.2018 3 z 5

Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Uff, no přečetla jsem to, ale asi jedna z nejdelších knih v mém životě. Neskutečně jsem se těšila, až to skončí. Remarque patří k mým oblíbencům, Černý obelisk a Na západní frontě klid miluju, ale tohle mě nějak nezaujalo. Nevím čím to, ale příběh mi přišel zdlouhavý, bez děje, hlavní postavy mě spíš rozčilovaly...prostě žádný pozitivní pocit. Ale budiž mistrovi odpušteno, jeho ostatní geniální knihy
tuhle více než stonásobně vyrovnají :-)

08.02.2018 2 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Tento žánr moc nečtu a patří spíše k mým méně oblíbeným. Kniha mě však od začátku doslova strhla, krátké kapitoly i prolínání příběhů a dějových línií mi nevadilo, ba naopak. Rozhodně se nejedná o akční knihu se strhujícím dějem, musím však říct, že žádná jiná kniha, kde by se toho vlastně tak málo stalo, ve mně nezanechala tak hluboké dojmy. Rozhodně doporučuji, je to smutný a přitom nádherný příběh, který člověka opravdu chytne za srdce tím správným “nelaciným a nepředvídatelným” způsobem :-)

06.02.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, která mě chytla. Detektiv Erika Fosterová mi přirostla k srdci a celou dobu jsem ji v podstatě hltala. Docela mě zklamalo, že jsem vraha tipla správně. Mám ráda detektivky, kde je konec naprosto šokující. I tak ale velmi dobrá kniha, určitě se k autorovi vrátím. Na konci mi však chybělo nějaké bližší vysvětlení motivu..ale možná jsem knihu zhltala tak rychle, že mi to jen uniklo, a všechno do sebe zapadne, až se mi to trochu rozleží :-)

25.10.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

První kniha, kterou jsem od autora četla. Kvůli mnoha špatným recenzím jsem ji dlouho odkládala a donutila se k četbě jen, abych ji zařadila do knižní výzvy. Nakonec musím říct, že mě velice příjemně překvapila. Příběh se dobře čte a co víc, opravdu mě "hledání Margo" bavilo. Jen konec byl trošku zklamáním, ale i když jsem od Greena předtím nic nečetla, viděla jsem Hvězdy nám nepřály, a mohlo mi být jasné, že klasický happyend asi nebude.

13.09.2017 4 z 5