Kytiii Kytiii komentáře u knih

Hříšné dopisy Hříšné dopisy Vi Keeland

Skvělé oddechové čtení. Začala jsem číst včera večer a už se kromě krátkého spánku neodtrhla. Vůbec nevadí, že tenhle pan Božský v realitě neexistuje, do pohádek prostě princové patří :-)

28.03.2023 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Protože jsem četla od autorky mimo celé potterovské série i Prázdné místo, už jsem přibližně věděla, co mě čeká. Proto jsem to i tak dlouho oddalovala. Rozvláčnější začátek ale naštěstí nebyl tak roztříštěný jako u Prázdného místa, a když se děj už rozjel, byla to parádní jízda. Detektivky nejsou můj oblíbený žánr, ale J.K.R.jim dává takový přesah, že vám to skoro detektivku nepřipomíná. Za mě plných 5 a vzpomínka na příjemně strávený čas.

27.03.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Oddechovka, po měsíci nebudete vědět, že jste ji četli. Zimní večer s čajem v dece, něco jako seriál na Netflixu. Prostě je občas potřebujeme.

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Celou sérii jsem vdechla. Ságy mě většinou příliš nebaví, ale tento s citem namíchaný koktejl, kde se dozvíte, jak se tavilo křišťálové sklo, jak se obchodovalo, podnikalo, žilo v zajetí předsudků, představ církve i šlechty, podvádělo... byl prostě úchvatný. Trochu mě paradoxně rušily ty "kronikářské" vsuvky, ale nic, coby ubralo byť hvězdu.

29.01.2023 5 z 5

Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Už jsem četla podruhé. Mám ráda českou historii a toto období obzvlášť. Čte se dobře a zanechá stopu.

Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Jsem ráda, že jsem ji nečetla v metru ale doma. Asi bych se červenala. Pěkný erotický román, i když mě osobně chyběly lepší popisy i něčeho jiného než sexu. Příliš jsem se neuměla vcítit do prostředí a někdy mě hrdinka i vytáčela. Celkově lepší 3 hvězdy. Tento typ románu si člověk nevybírá, když se chce něco dozvědět, ale odpočinout si a v tom splnil moje očekávání. Na druhou stranu to nebyla jedna z těch knih, které se nenechají odložit, ačkoli jejich vypovídací hodnota taky neoplývá kdovíjakou hloubkou. Pro mě prostě lepší průměr.

29.01.2023 3 z 5

Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Tuhle oddechovku jsem vdechla za dva večery. Po týdnu jsem si ovšem musela opět přečíst anotaci, abych si připomněla, o čem byla. Takže doporučuji, pokud hledáte víkendový útěk do romantiky, ale nečekejte, že to ve vás něco hlubšího zanechá. Četla se však snadno, pěkný sloh.

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Nevím, proč mě tato část moderních dějin tak přitahuje. Čím to, že i po přečtení další knihy s tématikou války, mučení, táborů smrti, beznaděje, ztrát, toho stále nemám dost. Každopádně 5 hvězd tady je úplně jiných 5 hvězd než u jiných knih. Příběh fascinuje svou až reportážní přesností ale i emočním nábojem. Víc takových.

Upálené Upálené C. J. Tudor

Naštvalo mě, když jsem příliš brzo odhalila velkou část zápletky. Za to hvězdu dolů. Na druhou stranu wau... jak si hrdinka dokázala omluvit vlastní temnou stránku, to se jen tak nevidí.

28.10.2022 4 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Kniha se mi jednoduše nelíbila, nemám ráda takovéto nimrání v hlubokých pravdách. Kdyby mi ji nedal srdci blízký člověk, po prvním otevření bych se k ní nevrátila. Takhle jsem jí dala šanci a kromě pěkných ilustrací mi nedala nic. Ale věřím, že svoje obdivovatele má a nové najde.

28.10.2022

Dárce Dárce Lois Lowry

Škoda, že jsem sérii Dárce neobjevila, když jsem byla cílovou čtenářskou skupinou. Ale zase jako matka cílové skupiny alespoň mám materiál pro doporučení... I tak jsem si čtení užila a nelitovala peněz za eknihy.

Exodus Exodus Kate Stewart

Velmi čtivé, vztahová linka lepší než ta napínavá, ale dohromady podélný koktejl...

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Ráda bych napsala nějaké hodnocení, ale po pár měsících od přečtení si absolutně nevybavím, o čem to bylo...

28.10.2022 2 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Celou sérii Naslouchače jsem četla téměř s otevřenou pusou. Nemohla jsem uvěřit, že je autorka češka. Propracovanost světa naslouchačů můžete srovnat s mnohem známějšími světy hobitími nebo čarodějnými. Sama jsem se divila, proč jsem čtení tak dlouho odkládala. Aneb předsudky jsou svině. Výběrem tohoto díla rozhodně chybu neuděláte. A ani pokud už vám není náct.

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

První díl jsem víceméně vdechla, čtivé, svižné, stop to ve vás moc nezanechá, ale na dovolenou na pláž se hodí.

28.10.2022 4 z 5

Drahý nepřítel Drahý nepřítel Kristen Callihan

Jako oddechovka asi dobré, ale hrdinka mě dost často štvala a nedokázala jsem se do příběhu naplno ponořit. Nemám moc ráda takto naivní hrdiny a růžový svět.

28.10.2022 3 z 5

Smrtná zima Smrtná zima Kate A. Boorman

Když potřebujete vypnout, dočetli jste obtížnou knihu, nebo v metru nezvládnete něco, kde se musíte hodně soustředit, sáhnete jako já po Young adult. S tímto titulem neuděláte chybu. Jen si po pár měsících stěží vzpomenete, o čem byl...

Moje (tak trochu) utajené dítě Moje (tak trochu) utajené dítě Penelope Bloom

Nenáročná, lehká četba, co neurazí, ale taky nenadchne. Skoro je mi líto těch peněz, co jsem za ni utratila. Půjčit si ji v knihovně, byla bych milosrdnější.

08.05.2022 3 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Tak jo, přiznám se, že jsem jen hledala lehké čtení do metra... ale co se z toho vyklubalo, mi úplně vzalo dech... čtení celý den, dlouho do noci... miluji knížky, co nejdou odložit... a pak zjištění, že na druhý díl si počkám. Taková frustrace. Každopádně doporučuji.

08.05.2022 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Velmi čtivá kniha úzkost vzbuzujících rozhovorů. Velmi citlivě pokládané otázky, některé odpovědi okomentované pro reálie neznalé čtenáře. Knihu jsem vysloveně vdechla.

16.02.2022 5 z 5