La Fiera La Fiera komentáře u knih

Hrej tajně Hrej tajně Emma Hart

Tento díl na mne působil tak nějak uspěchaně. Ale na druhou stranu konec byl zase moc pěkný. Celkově se mi první díl líbil víc. Ačkoli Astona jsem si oblíbila o něco víc než Brandona. :D

15.05.2014 3 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Příjemná oddechovka, děj až tak v druhé polovině.

13.02.2014 2 z 5

Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

Vyspělejší hlavní hrdina i autor. :D

01.12.2013 4 z 5

Léto na druhou Léto na druhou Britta Keil

Asi jsem čekala trošku jinší konec. Proč se kniha jmenuje Léto na druhou jsem pochopila, když jsem se od Marie přesunula k Ise. Musím se však přiznat, že sympatičtější mi byla Marie. Isa byla taková, malá ufňukaná holka, taky mi přišlo, že přátelství s Marií bere trochu jinak než Marie.
Nebylo to nic světoborného, překvapivého, ale dobře se četlo. Příjemná oddechovka.

27.11.2013 2 z 5

Zakletá Zakletá Orson Scott Card

Cardův styl má něco do sebe, je jedinečný a vzhledem k jeho rozmanité tvorbě (porovnání třeba s Enderovou hrou) se asi nemám divit.
V knize se dotýká tématu magie, pohanství, křesťanství, judaismu, mytologie, cestování v čase... A přesto to má tak poslepované, že to nepůsobí násilně. Docela mne zaujaly v závěru uvedené knihy, ze kterých autor čerpal.

Tematika Šípkové Růženky netradičně zpracovaná s pozadím Ukrajiny, minulosti, současnosti. Nebylo to špatné, to rozhodně ne. Ale jsem z toho trošku na rozpacích.

21.11.2013 4 z 5

Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

Nechci být spoilerová, a tak řeknu jen tolik.
Převážnou část jsem očekávala, že bude taková jako byla, jen ke konci mě to docela překvapilo, ale úplný závěr... No ten se mi líbil. Nečekala jsem, že si s koncem autorka tak pohraje.

Pro mě, rozhodně lepší než druhý díl, kvalitní závěr série. Ačkoli opravdu se mi líbila spíš až druhá polovina knihy.

11.09.2013 4 z 5

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Po spoustě nadšených ohlasů jsem čekala asi víc.

Není špatná. Vzhledem k neustále se opakujícímu jednomu dni je příjemné pozorovat změny ať již malé či velké v událostech. Zajímavý je také vývoj hlavní hrdinky.

A konec. No, abych přiznala, tak docela jsem nepochopila jestli Sam ... nebo ...

27.07.2013 4 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Originální, svěží, svižné, romantické, vtipné a čtení stále bavilo. Skvělé hlavní postavy a závěr akční a rozhodně nakopne na další díl.

27.07.2013 5 z 5

Letní touhy: V žáru pouště / Srdce v plamenech Letní touhy: V žáru pouště / Srdce v plamenech Emma Darcy

Typické Harlequinská šílenost. Ale nic to nemění na tom, že se to čte jedním dechem, protože je to příjemné na odreagování se od světa a jeho problémů.
A zrovna tato dvoupříběhovka zaujme alespoň tím exotickým prostředím arabských zemí.

12.06.2013 1 z 5

Kacíř a čarodějka Kacíř a čarodějka Philippa Gregory

Docela šokující věc je, že kniha má asi 4 kapitoly. Přičemž 3. je většina knížky, ale je pravda, že je členěná nějakými obrázky.

Celkově jsem asi očekávala něco trochu jiného, tedy více historie. Nebylo to špatné čtení, četlo se to moc dobře, mělo to občas i zajímavá místa. A chvílemi mi to dokonce připomínalo Jméno růže. Přesto spíše pro mne hodnocení Nenadchne, neurazí.

07.05.2013 3 z 5

Tygrova stezka Tygrova stezka Colleen Houck

Začátek vypadal velmi dobře. Autorka si vyhrála. Prostředek se mi jevil takový trošku nedotažený. Navíc mě štvalo jak se vše dařilo jako po másle. Ale konec už byl zase o něco lepší, když vynechám Kelsey a její citové výlevy. Ta holka mi k srdci prostě dvakrát nepřirostla. S chutí si přečtu i další pokračování.

07.03.2013 4 z 5

Tygrova stezka Tygrova stezka Colleen Houck

Sice mám přečteno teprv nějakých cca 60 stránek, ale zdá se mi, že se autorka připsaní tohoto dílu vyřádila více a lépe než u předchozího. Ale uvidím, jak se to bude vyvíjet dál.

25.02.2013 4 z 5

Alchymie věčnosti Alchymie věčnosti Avery Williams (p)

Před chvílí jsem na tuhle knížku narazila. Zaujala anotací i nádhernou obálkou laděnou do fialové barvy. Myslím, že si brzy najde cestu do mé knihovničky. Snad bude tak dobrá jak se na první pohled jeví i po přečtení první kapitoly, kterou k přečtení najdete na vebu nakladatelství.

16.02.2013 3 z 5

Jmenuju se Nikki Jmenuju se Nikki Meg Cabot

Já souhlasím s Adulina12, pro mě byla tento díl také slabší než první. Tak nějak jsem od něj očekávala víc. Ale na třetí mě docela navnadil, to musím uznat.

ivannnka a Calzedonka: třetí díl vychází na konci srpna tuším 28.

07.08.2012 3 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Příběh Popelky známe všichni na milion pět způsobů. V téhle knize opět ožívá, i když s drobnými odlišnostmi. No proč by ne. Jsme někde v budoucnosti, po čtvrté světové válce, ve státě zvaném Východní společenství. No prostě Čína v budoucnosti.
Pokud máte rádi alespoň trošku pohádkové příběhy, určitě vás neurazí a nezklame. Čte se velmi dobře a má co nabídnout i lidem, kteří mají blíž k technickým věcem. :)

03.08.2012 5 z 5

Fénix Fénix Michael Asher

Knihu jsem četla asi před rokem. Po dějové stránce se mi líbila. Ale, co mi ze začátku vadilo byla trošku jazyková stránka. Ta měla pomoci k většímu "začlenění" se do poměrů dané osoby. Trošku mi to zpočátku vadilo, ale pak jsem si na to zvykla.

12.12.2011 4 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Nora Roberts

úžasná knížka. Musím říct, že jsem ocenila rozdělení na tři části. První- všeobecně seznamuje s hlavními postavami a jejich osudy; Druhá- popisuje "cestu" hlavní hrdinky a Třetí- která se zabývá vykonáním pomsty.
I když jsou v knize některé části "hodně červené", tahle knížka patří mezi mé oblíbené, které mě dokázaly zaujmout.

06.07.2011 5 z 5